logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force Alpha Sierra kampanja pakettiin

ODA1Syyskuussa alkanut Force on Force säännöillä vedetty kampanjamme saatiin viime viikolla päätökseensä. Kaksitoista vaativaa ja vaarallista operaatiota suoritettiin vaihtelevalla menestyksellä. Alku meni liittouman ehdoilla, mutta kampanjan lopun vei kapinalliset.

Lance Corporal McNulty Dingwall sai sotilaskunniamerkin toiminnastan!

Tarkemmin AAR löytyy blogistani.

Taistelu vuorilla päättyi, mutta taistelut jatkuvat – nyt kaupungissa. Raportteja tippuu, kunhan läpäisevät sensuurin.

Bookmark and Share

28 comments to Force on Force Alpha Sierra kampanja pakettiin

 • Se suuri sankari oli kyllä LCpl Dingwall.

  McNulty on näemmä PR:n mestari, oikeasti se näytti naamaansa kentällä vain kerran.

 • avatar Juha

  No jätti vaikutelman, korjataan asia ja myönnetään se Dingwallille ;-)

 • avatar Juha

  Hei, modernit kaupunkitaistelijat, pelasimme eilen sen insurgenttien “shaken” tilanteen kohtuullisen väärin, joten kapinalliskenraali kärsi hieman tarpeetomasti. Kohta kaksi vuotta takana ja vieläkin menee jokin väärin ;-)…

   • avatar Juha

    No kun, irregulareilla shaken tila laskee moraalia ei TQ:ta, ja regulareilla laskee TQ, ei moraali. Eilen laskimme TQ.ta ja dumasimme yksiöt toimintakyvyttömiksi, mikä oli väärin muistettu tai tulkittu. kapinallisten pitää saada kaksi tai useampi shake tulos peräkkäin ennen kuin muuttuvat toimintakyvyttömiksi.

    Muuten se closiskin meni pikkusen hätiköiden ja pieleen, se on aika simmpeli prosessi ja vankejakin saa aikaan, jos jaksaa mättää aikansa ;-)

    • Hmmm… ok. Mutta sheikissä edelleen vain vastataan tuleen? Yritetään muistaa jatkossa.

     • avatar Juha

      Näin, mutta ei mene toimintakyvyttömäksi, muistetaan kyllä ;-)

      Ja closista ei koskaan tarvitse ottaa vastaan, vaan aina voi paeta, eri asia on riittääkö matka pakenemiseen…

      • avatar Sami K.

       Voin tarvittaessa lukea nuo säännöt oikeasti. En ole lukenut sitä kunnolla, koska mieluummin olen tietämätön asioista, mitä pelaamme väärin, kun pelissä on umpire, jonka sääntöjen mukaan mennään.

       Jos taas sääntöjen hallitsemisestani olisi hyötyä ja siihen luotetaan, voin opetella ne kunnolla.

       Minun mielestäni umpire on aina hyödyllinen, ja olisi se, joka rikkoo sääntöjä tarvittaessa hölmöjen tilanteiden estämiseksi. Esimerkiksi jos vihollinen on aukealla neljän tuuman päässä vailla suojaa, liittoutunut overwatchissa, ja vihollinen “on tekemättä mitään” ja siten ei tule ammutuksi.
       En nyt puhu siitä tilanteesta, jossa oli palava auto, se oli hyväksyttävä näköeste todellakin, mutta hypoteettisesta tilanteesta, jossa autoa ei olisi ollut.

       • Rehellisesti sanottuna minä en näe tuossa ongelmaa.

        Se EI ole hölmö tilanne. Sinä olet tehnyt valinnan etsiä vaarallisempia maaleja ja jos niitä ei tule niin siinähän sitten ollaan.

        Ja tuskinpa ne vastustajatkaan siinä vaan pökkelönä seisoo. Nehän pitää nenää maassa ja on hyvin hiljaa.

        “When you have to shoot, shoot. Don’t overwatch.” – The Good, The Bad and The Insurgents

        • avatar Sami K.

         Minä taas en pysty näkemään tilannetta oikeassa elämässä millään tavalla. Koominen tilanne. “Oho, nyt ne on ampumavalmiudessa. Nyt kaikki seis ja hiljaa, niin eivät ammu”. Rohkeita uskonsotureita ovat kuitenkin.

         Liittoutuneita taas ei oikein overwatchin käytöstä voi syyttää. No, ei nyt kuitenkaan keskitytä esimerkkiin vaan itse asiaan, joka viestissäni oli.

         • Overwatchin tarkoitus on torjua uhkia. Jos ne torjuuntuu sillä, että pahat pojat ei uskalla nenäänsä näyttää kun äijät on valmiina dottaamassa, niin mission accomplished. Se on sitten toinen juttu, miten sen hengähdystauon osaa käyttää hyödykseen.

          Samalla periaatteellahan se sun rakastama suppressive fire oikeasti toimii, vaikka useimmissa peleissä se on tehty tyhmällä moraalimekaniikalla.

          Pelasin peinttiä SM-tasolla jonkun 15 vuotta, jotain siitä on jäänyt päähänkin.

        • avatar Juha

         En itsekän näe tuossa ongelmaa, ellei sitten hahmota pelipöytää WYSIWYG tavalla ;-) Overwatchin tarkoitus on aiheuttaa vastustajalle uhka, jota hänen pitää välttää, ymmärettävää, figu on pelitekninen markkeri (ja tietenkin pelaamisen tärkein elementti) joten sen voi kuvitella halaavan maata.

       • avatar Juha

        Kyllä kaikkien pelaajien on hyvä lukea säännöt, niin tietää miten homma menee ;-). En jaksa/halua toimia pelissä minään ylijumalana ja neuvotella pelin aikana tilanteita se on tylsää ja kuuluu rope -maailmaan, mennään sääntöjen mukaan. Mitä tulee tähän “realismiin”, joka abstrahoiduissa peleissä on vähän niin tai näin, jotkut rajat tulevat aina vastaan. Tyhmät säännöt voidaan yhdessä sopien jättää pois, mutta lisää sääntöjä ei parane keksiä.

        Itse asiassa olisin kohta valmis luopumaan organisoijan/vetäjän roolista ja siirtymään uljaiden amerikkalaisten komentoon, jotka näkevät liian vähän toimintaa nykyään ;-)

        • avatar Sami K.

         No siihen hyvä tilaisuus voisi olla myös tuo Arc of Fire-testailu (se tuli tänään), jos siis tarjoat noita maastoja ja opfor-figuja käyttöön.

         Voisin itse vaihteeksi olla umpiren roolissa / opforina siinä.

         Juuri tuon takia, että ihmiset eivät halua lisätä / muuttaa sääntöjä, on hyvä opetella kokonaan uusia sääntösettejä, jos itse jotain organisoi.

         • avatar Juha

          En ole OpFor – enää – ajatus olisi pelata FoFia omilla jenkeillä, kunhan saadaan nuo viisi seuraavaa FoF kampanjan peliä vedettyä ;-) nimi. OpFor jo kaksi vuotta :-D. Jää kaikki hienot napit käyttämättä.

         • avatar Juha

          Maastoja saa lainata, kun kiltisti leikkii ja siellä taitaa olla Mikan muoviset battle evot kerholla kaiken aikaa käytössä, sun pitää kysyä vaan Mikalta käyttölupa.

 • avatar Leo

  Mitäs, jos laitan väreihin vähän muukalaislegioonalaisia, niin löytyykö niille operaatioita FoFfiporukoista?

  • avatar Juha

   Laita vaan, muukalaislegioona on tervetullut mukaan kähinöihin! Minulta löytyy vastustajia, turbaanipäitä, mustia miehiä ja itä-eurooppalaisia palkkasotureita. Skenarioita on kyllä.

 • avatar Leo

  Jees! Kannattaako laittaa aavikon Daguet’hen vai keskieurooppalaiseen metsäväritykseen? Metsä miellyttää silmää enemmän ja on yleiskäyttöisempi, mutta jos skenut kuitenkin pyörivät lähinnä Afrikassa, niin aavikko lienee tunnelmallisempi..

  • avatar Juha

   Valinta on sun, mutta jos maalaat ne woodland eli metsäteemaan, niin voimme pelata afrikan keskiosien kähinöitä, sillä mulla on koko joukko ilkeitä palkkasotureita vastuksiksi ja mustia sotureita geneerisissä varusteissa ja Mikalla lisää ja myös viidakkoa, joten anna mennä. Mullakin on just valmistunut ryhmä USMC hemmoja woodland marpat kuviolla,ne voivat olla supporttia tarvittaessa.

   Mennään näissä peleissä teemalla “tears of the sun” ;-)

 • avatar Leo

  Näyttää kuvien perusteella muutenkin siltä, että metsävermeissä mennään kohteesta riippumatta, kuten nyt Malissa. Joten Centre Europe tulee.

 • avatar Juha

  Ensi keskiviikkona Force on Force on pelaamassa ymmärtääkseni Mikko, Mika, Sami K ja minä? Joten ehdotan, että me Mikon kanssa valitaan jokin Classified kirjan skenu ja pelataan sitä yhdellä pöydällä ja SamiK ja Mika toisella. Silloin saadaan pari rinnakkaista peliä ja kaikille tekemistä.

 • avatar Sami K.

  Mielenkiintoista olisi linkata nämä skenaariot niin, että ne jollain tavalla voisivat vaikuttaa toisiinsa, vaikka sitten yhteisen voiton kannalta, jos ei muuta.

  • avatar Juha

   Hyvä ota siitä pallo, mulla on nyt kampanjointi tauolla. Ainahan voi pitää tukkimiehen kirjanpitoa siitä mikä on “sarjatilanne” SpecOps vs. muut ;-)

   • avatar Sami K.

    Tarkoitin siis, kun pelaamme kahdella pöydällä, niin ne kaksi peliä ehkä voisivat vaikuttaa jollain lailla toisiinsa, en tarkoittanut tässä kampanjaa.

    Jos omaa kampanjaa vedän, se on sitten asia erikseen.

You must be logged in to post a comment.