logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force – kaupunkisota kevään kampanjateema

101 sgt

Vuoristoseudulla riehunut taistelu siirtyy kaupunkiympäristöön.

Vuorilla alakynnessä olleet kapinalliset, ovat soluttautuneet asutuille alueille, joissa on helpompi toimia liitouman elektronisilta silmiltä suojassa. Taistelu saa aivan uuden luonteen, ja uusia kivoja lisäpiirteitä. Luvassa on rajuja talonvaltauksia ja vaarallista lähietäisyyden tulitaistelua.

Tämä on uusi käänne syksyllä alkaneeseen Alpha Sierra September kampanjaan, joka jatkuu skenarioilla, jotka ovat lähtöisin uudesta Ambush Alleyn Force on Force lisäosasta nimeltään Falluja. Fallujasta taistelut on tuotu toiseen jo luotuun kampanjaympäristöön ja ovat enemmän tai vähemmän jatkumoa sille. Kampanjasäännöt päivitetty, sisäsivulle!

Tässä karu kuvaus siitä, miten ensimmäisessä operaatiossa kävi…

Vuorilla metsästetyt kapinalliset siirtyvät kaupunkiin, ja taistelut sen myötä, joten seuraavassa vaiheessa käydään karttapohjainen seitsemän taistelun sarja, jonka tulos määrittää kampanjan voittajan. Hommaa on helpotettu ja unohdetaan tarpeettomaksi havaittu säätö ja yksinkertaistetaan asiaa paljon.

Teen kampanjasta kartan, merkitsen siihen kuusi sektoria, joista käydään kuusi taistelua, ja sen jälkeen suuri loppusota. Kampanjan voittaa se osapuoli, joka ottaa haltuunsa enemmän sektoreita.

Yksittäisten pelien pisteet ja voitot ratkaistaan Falluja kirjan skenarioiden voittoehtojen mukaan.

Joukkojen toimintakunto ratkaistaan yksinkertaistetulla tavalla, jos pelin lopussa fire teamissa on enemmän äijiä nurin kuin pystyssä, niin se korvataan uudella (samanlaisella) ja rosteriin merkitään, että kyseinen fire team on KIA. Näiden lukumäärästä pidetään kirjaa, niin tiedetään millä hinnalla voitto, tai tappio, tuli. Mitään replacement –taulukkokikkailuja ei käytetä.

Joukkojen edistyminen menee yksinkertaistetulla tavalla myös, liittouman fire teamit saavat heittää advancementin, jos sitä ei jouduta taistelun lopussa korvaamaan ja se on osallistunut taisteluun (=ampunut / lähitaistellut) pelin kuluessa. Jokainen pelaaja, hoitaa advancementin heittämisen itse pelin jälkeen ja pitää kirjaa omista edistymisistään.

fallujah_m1a1_3

Nyt kampanjan henki on se, että skenariossa lukee kuinka monta noppaa fire team heittää, ja sitö eiu katsota enää siitä, minkä merkkinen tai mallinen tykki figulla on kädessä. Samoin se, mitä mikäkin armeijalista kertoo, sen voi unohtaa, skenario kertoo. Jos ”oikeat” figut löytyvät, niin hyvä, jos ei ole lähin proxy saa kelvata.

Pelit pelataan seuraavina päivinä (kaikki keskiviikkoja)

 1. 13.3.
 2. 20.3.
 3. 3.4.
 4. 10.4.
 5. 17.4.
 6. 24.4.
 7. 11.5. (loppusota)

Tällä mennään.

Asiaa isännöivät Juha ja Mika.

Tervetuloa moderniin taistelupeliin!

Bookmark and Share

18 comments to Force on Force – kaupunkisota kevään kampanjateema

 • Minä ja Bill tulossa.

 • Fantsussa on taas Battlefield Evo -kamat dumppialessa. Tilasin sieltä nipun autoja muun roinan ohessa.

  • avatar Juha

   Tilasitko niitä kapinalisia? ne sopii hyvin täydennysmiehiksi, kun metallit loppuvat. Autot ovat vähän pienessä skaalassa, mutta menevät toki. Vaativat säistämistä, niin eivät ole niin “muropaketin” näköisiä. Itse asiassa itseelin pitäisi tilata niitä kapinallisia.

   Mutta siis, hyvä! Maailmassa ei koskaan ole liikaa figuja :D

   • En, pelkkiä ajoneuvoja: Jeeppejä, briteille yksi Warrior ja itäkamaa. Tilasin HC:n toisen armeijakirjan ja Battlefield Evon kirjoja.

    Bill käy siellä katsastamassa valikoimaa, saa nähdä mitä ostaa.

    Mulla on kyllä oma turbaaniprojekti jossain hautomossa, mutta siitä ei tänä keväänä taida tulla mitään. Tuli joulun tienoilla ostettua niin älyttömästi kaikkea muuta, että pitää köyttää mopo kiinni, tyhjentää kumit ja haudata avain ruusupuskan alle.

    Onnistuneesti vastustin kiusausta ostaa napofiguja. No, okei, unohdin tilausvaiheessa.

    • avatar Juha

     Älä vastusta Napoleonic perioidia, surrender to the dark side, feel the power and we have also brandy ;)

    • avatar Juha

     Hitto kun sais jostain halpoja, ja vaikka kuttaperkkaa olevia turbaani-hemmoja kalashnikoveilla 28mm skaalaan, mielellään hyvin skulptattuja ;)

     • Fireforge julkaisee juuri uuden Deus Vult -pelinsä. Peli sinänsä ei niin kiinnosta, mutta se sijoittuu ristiretkiin ja on hyvin vahvasti suunniteltu Fireforgen figuboksien ympärille (yhdestä boksista tulee aina yksi yksikkö jne.)

      Tästä voimme päätellä, että FF julkaissee muoviarabeja lähitulevaisuudessa.

      Niille sitten vain vaihtaa keihäiden tilalle AK:t, ne mekot eivät ole oikeasti muuttuneet viimeiseen 1000 vuoteen mihinkään ;)

      Ostetaan vaikka megadiili niitä kimppaan, mä nimittäin haluan niitä kepinheiluttajiksi.

      Njoo, jos mä vaikka kokeilisin maalata Perryn ACW-boksin, joka on lojunut mun kaapissa vuositolkulla. Jos siitä tulee jotain, ehkä niitä napojakin voi hankkia. Sittiäisiin en koske ja isojen poikien figuissa pitäisi päästä johonkin järkevään tuotantotahtiin että hommassa on mitään mieltä.

      • avatar Juha

       Voin lähteä mukaan, jos on järkevä diili ja tietty, jos muoviarabit sopivat tai ovat sovitettavissa. Aseistamattomat pyyhepäät käyvät ihan hyvin, jos ei vain ole kilpiä ja muuta sellaita larppauskamaa pällä.

       • Hmmm…. uudesta foot sergeants boksista ei näemmä ole ihan yhtä hyvää diiliä kuin ratsuväestä, mutta katotaan sitten lähempänä tarkemmin.

        Ainakin tähän asti niillä on ollut irtokilvet ja irtopäät, keihäät on helppo nipsasta pois.

      • avatar anwil

       OT: Tulipa tuosta vain mieleen, että tuli tilattua neljä pakettia teutonic cavalrya Fireforgelta. 48 ritaria ratsuineen yhteensä 85 e…

       • avatar kalle

        Aika hyvä diili, melkein yhtä hyvä kuin käyttää sama raha huomenna WOC:in Throggiin ja Kaaosloordiin :)

        • avatar Sami K.

         Hyvät periaatteet ja arvostan kaupunginvaltauskampanjaa, oletan vielä että serious woundeille heitetään se normaali 2d8-heitto (eli 2 TQ-noppaa) , ovatko kunnossa (accompanied casualties, piti saada 8+ muistaakseni), ja jos tulee mitään muuta kuin OK, lasketaan pois kuvioista, ja jos puolet fireteamista (eli 2 neljästä) on pois kuvioista, tiimi menee uusiksi. Tämä vähän korostaa haavoittuneiden haun tärkeyttä (jos jäävät yksin, kuolevat paljon helpommin) eli kannattaa säilyttää se aspekti, eikä se 2d8:n heitto kauaa vie.

         OT:
         Throgg on vähän pakollinen kun tekee peikkoarmeijaa oikeana figuna, varmaan pitää hänet sitten pitkin hampain ostaa, onneksi on julmetun hieno figu sentään lohdutukseksi. Itse peikot hommaan sitten halvalla Reaperilta, tuo keskimmäinen kokovertailussa Skull Passin Trollin kanssa = koko on ok http://i68.photobucket.com/albums/i11/grun577/DSCF1986.jpg

         Varmaan suht nopea armeija maalata, tosin tarvitsee muitakin kuin peikkoja, pitäisikö

         • avatar Juha

          Ei heitetä mitään 2d8, vaan pelin aikana 1d6 casualty tablesta firts aidin perusteella, jos on kuollut tai serious = ei kävele eli on nurin, niin ei ole pelissä ja tulkitaan toiminatkyvyttömäsi. Pelin jälkeen ei heitellä mitään, vaan lasketaan nurin olevat per fire team, sen pituinen se. Turha noppatouhu ja sääntösäätö pois!

          • avatar Sami K.

           Juu eli siis 3 neljästä nurin pelissä, tiimi pois. Se toimii kyllä.

 • avatar Juha

  Sain eilen kevään taisteluille idean ja inspiraation ja se on karttapohjainen kaupunkitaistelu á la Falluja. Liittouma aloittaa kapinaan yltyneen kaupungin valloituksen, ja seuraamme kartalta miten homma etenee. Otetaan joku fiksattu määrä taisteluita, sanotaan 6-10, joiden jälkeen tilanne arvoidaan. Julkaisen asiasta enemmän ensiviikolla.

  kunhan ensin saatte pelastettua ne jumiin jääneet solttunne :)

 • Onko nyt ensi viikolla kuitenkin peli?

You must be logged in to post a comment.