logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Black powder

Black Powder – Two Hills

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKevään 28mm Black Powder pelattu. Aiemmista kerroista oli muutamia kenraaleja pois, joten paikalle sapuneet Preussi ja Britit päättivät pitää sotaharjoituksen ja taistella kahden tietä reunustavan kukkulan hallinnasta.

Taistelussa oli mukana pari prikaatia jalkaväkeä ja muutama ratsuväkiyksikkö per puoli.

Sitkeä vääntö, massiiviset tappiot ja hauskoja tilanteita. Lopulta Britit voittivat, mutta vain marginaalisesti.

Hieman tarkempi raportti ja kuvia löytyy blogistani.

Bookmark and Share

20 comments to Black Powder – Two Hills

 • avatar kalle

  Hauska peli oli. Vähän enemmän saisi ehkä olla joukkoja, mutta näinkin pelasi. Seuraavaan peliin pitää tehdä yksi yksikkö raskasta ratsuväkeä ja husaariyksikkö kokonaiseksi. Ja lisää line infantryä. Mutta voi olla että aloitan tässä välissä 15mm ukkojen teon.

 • avatar Antti Lahtela

  Aina hienoa nähdä Black Powder peliä pelattavan :) Muistutetaan että 15mm figuilla pääsee pelaamaan isompia pelejä helposti ja alkaa taistelu näyttämään jo taistelulta ;)

 • avatar kalle

  Meillä on Samulin kanssa molemmilla 15mm Preussit teossa, joten syksymmällä saadaan varmaan sinitakkeja pikkukentille.

 • avatar Antti Lahtela

  Hieno homma! Ei saatu Waterloota pelattavaksi tähän kesälle, mutta pistetään syksyllä peli pystyyn. Ja jos saadaan Preussikin mukaan niin aina parempi, tällä hetkellä on jo siis 3 ihmistä tekemässä preussilaisia 15mm skaalaan :) Kesäkuussa pelataan Quatre Brasin taistelu sen vuosipäivänä, niin tulee hyvin lämmiteltyä Waterloota varten.

  PS: Ranskaa voi myös tehdä halukkaat lisää ;)

 • avatar JaakkoB

  Hyvän näköistä settiä. Kyllähän toi 8 pataljoonaa per puoli alkaa jo taistelu olemaan – tosin harvoihin historiallisiin tilanteisiin tämä riittää vaikka kuinka rajattaisiin kattamaan vain taistelun osaa.

  On kuitenkin aina mahtavaa nähdä hyvin maalattuja 28mm ukkoja tositoimissa – kiitos tästä.

  Taisi vilahtaa tuolla preussin riveissä muutama sammakonsyöjäkin. Tulee mieleen tämä kuva: http://www.flickr.com/photos/alichimp/2511265432/

 • avatar Samuli

  Kyllä tuolla pataljoonamäärällä jo ihan hyvin pelaili. Preussilla taisi olla 10 pataljoonaa ja briteillä 8, joista 6 linjaa. Ei tosin salli hirveästi reservin käyttöä kun ei vielä riittänyt prikaateja odottamaan tilanteen kehittymistä.

  Stapleton Cotton ei kyllä ihan päässyt tässä pelissä näyttämään taitojaan muussa kuin paikallaan pyörimisessä :P

  Pistin tosiaan ne omat figut vitriiniin (ilmeisesti sama missä on Jaakon figuja?) jos niille käyttöä löytyy kesällä. Siirsin siitä jonkun metallilaatikon viereiseen maastohyllyyn ja unohdin tohinoissa laittaa sen takaisin paikalleen. En nyt enää ennen työmatkaa ehdi kerholle joten jos joku ehtisi laittaa sen takaisin vitriiniin.

 • avatar Teemu

  Joo, harmillisesti piti missata tää peli. Mielelläni olen taas jatkossa mukana ja 28mm ranskikset vahvistuu. Yksi boxi ryssiäkin ostettu Kallen kanssa toteutettavaan yhteisprojektiin.

  Pitäiskö sitä ostaa jotain 15mm posseakin, jotta pääsis Waterloohon mukaan… ilmoitelkaapa, jos ootte tilaamassa.

  • avatar Samuli

   Mä varmaan täydentelen Warriorin kautta varastoja joskus elo-syyskuussa niin saa enemmän ratsuväkeä ja joukot about 2 divisioonan laajuisiksi. Tietty jos nyt joku välissä innostuu tilailemaan niin voin lähteä mukaan siihen.

 • avatar Antti Lahtela

  Teen tässä tilausta Essexille lähiaikoina, saa tilata samalla. Etenkin ranskalaisia tarvitaan, kun olen tehnyt tuon tilauksen ei liittoutuneilta puutu paljoakaan joten brittejä on turha kenenkään kasata. Preussi on toinen mitä tarvitaan.

  Mun ja Juhan figut on Essexin figuja. Tuolta voi katsella miltä figut näyttää: http://www.essexminiatures.co.uk/pages/15mm-napoleonic

  Samuli, jos teet tilausta 15mm skaalaan vasta elo-syyskuussa niin eivät välttämättä ehdi Waterloohon joten aikaista vaan tilausta jos joukkoja tarvitset ;)

  • @Antti

   Mun Preussilaiset ovat vihdoin saapuneet! Kenrlaaliluttnantti Graf von Ziethenin I Army Corps on siis alussa Waterloon taisteluita varten (1 JV Prikaati sekä 1 Ratsuväkiprikaati, eli vasta 1/4 Armeijakunnasta aluilla).

   Totesin tosiaan Jaakon kanssa että Waterloossa oli järkyttävä määrä Landwheriä, ja sitä ei tosiaan löydy mun joukoista atm. Voisin tilata näin 3 pataljoonaa Landwheriä (18 x 3)jos olet muuten tilaamassa tavaraa?

   Muille innokkaille Preussilaiskenuille, Waterloossa II ja IV Army Corps olis hieno saada kasattua (Planceloitin taistelut).

   Hiitti päällä :)

   • avatar Antti Lahtela

    Preussi tosiaan luotti enemmän määrään kuin laatuun, joten Landwherillä paikattiin puutteita miesten laadussa. Aito, laita vaikka sähköpostilla mitä määriä tarttet ja ne tarkemmat Essexin koodit. Landwherissä on se hyvä puoli ettei niillä ollut lippuja, joten voi jättää vaikka koko komentoporukan tekemättä ja keskittyä massaan. Tulee ehkä vähän tylsiä pataljoonia, mutta erottuvat ainakin muista yksiköistä.

    Muutkin tarvitsijat voivat katsella Essexiltä tarvitsemansa ja laittaa viestiä antti_lahtela (at) hotmail.com osoitteeseen. Laitan jossain välissä sitten tilausta. Alustoja olen tilannut, mutten osaa sanoa milloin tulevat ja niistä riittää kyllä muillekin tarvittaessa.

  • avatar Teemu

   Mä luulen, että se ois sitten 15mm preussilaisia, ettei vaan ranskiksia maalata.
   Tsekkaanpa Essexin…

  • avatar Samuli

   Joo no olen työkomennuksella koko kesän ja maalailu ei todennäköisesti hirveästi edisty ja peleihin en mukaan niin ajattelin siirtää rivien täydentelyn sen jälkeiseen aikaan :) Saa sitten varsinaiseen 200v päivään tehtyä kaikkea kivaa.

   Itse olen nyt maalaillut noita preussilaisia enemmän Leipzigiin Blücherin joukkoihin, mutta eiköhän noita Silesialaisia Waterloossakin ollut. Tosin eipä niillä hihojen suiden väreillä nyt hirveästi ole mitään väliä pelissä :P Pitää varmaan jossain välissä katsella sopiva joukko-osasto sieltä mitä mallintaa

 • avatar kalle

  Jos joku tilaa beissejä 15 millin ukoille, niin mulle pussillinen :) 15*30 millin laattoja ilmeisesti jalkaväelle, ja jotain ratsuille.

 • avatar Juha

  Kohta siis käydään historiallisia Prfeussin sisällissotia :-D, hankkikaa ja maalatkaa ihmiset Ranskaa, silloin pääsee mukaan jokaiseen napoleonic peliin, Ranska kun oli mukana melkein aina ;-)

 • avatar Teemu

  Perryn pojilla makeita Napoleonic figuja työn alla:

  http://www.perry-miniatures.com/pages.php?page=metalsworkbench

  Mm. Venäjältä pakenevia Grande Armeen rippeitä ja eri kansakuntien light infantryä

You must be logged in to post a comment.