logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Black powder

Black Powder Waterloo is on!

OLYMPUS DIGITAL CAMERANyt se vihdoin on menossa, pitkään haaveiltu, paljon puhuttu ja ahkerasti valmisteltu Black Powder 15mm Waterloo miltei täydellisellä OOB:llä.

Kuvia ja fiilistelyä aiheesta Juha ja Mikan blogeissa.

Katso, vaikutu ja nauti!

 

Bookmark and Share

12 comments to Black Powder Waterloo is on!

 • avatar kalle

  Hienoa settiä ! Jaakolta ja Antilta tulee varmaan kattava rapsa aikanaan, savun hälvettyä.

 • avatar Juha

  Uskon Jaakon tekevän raportin, mutta tätä miniatyyripelaamisen huipputapahtumaa käsitellään monessa foorumissa vielä ;) aletaan olla jo ison britannian wanhojen pelaajapappojen tasoisissa peleissä kiinni :D. Tosin ei mulla nyt ihan kauheesti ole matkaa siihen “pappa” kategoriaan :)

 • avatar Antti Lahtela

  Vuosikymmenen suurin peli pelattu! Kiitos kaikille osallistujille ja hengessä mukana olleille, jos jäi harmittamaan ettei päässyt niin pelataan ensi vuonna sitten uudestaan. Ja vielä isompana :)

  Tosiaan, kuten Juha totesi, ollaan nyt päästy virallisen sotapelikerhon listalle kun ollaan Waterloon taistelu mallinnettu. Black Powder toimii hyvin juuri isoissa peleissä, suosittelen kokeilemaan.

  Raportti laitetaan myöhemmin, kuvia löytyy runsaasti ylläolevista Mikan ja Juhan blogeista.

 • avatar Sami K.

  Ei voi pelinjärjestäjille ja työn sankareille antaa tarpeeksi hatunnostoa tämän pelin organisoinnista, jatkossa vastuuta voidaan varmasti jakaa.

  Sen verran brittipropagandaa, että liittouman armeijaa ei ole lyöty – yön tullessa Hougomont on vielä puolittain uskollisten kaartilaisten hallussa, ja oikea sivusta muutenkin vakaa, samoin Preussin tukemana vasen sivusta ja Papelot ovat vakaita. Kaikki Ranskan joukot liittouman puolella harjannetta siivottiin pois yön tullessa. Keskellä kenttää harjanne ja La Haye Sainte ovat vahvasti Ranskan hallinnassa, mutta Liittoumalla on silti joukkoja Brysselin tiellä ja sen läheisyydessä.

  RAnska on kuitenkin voittoisa, olisi mielenkiintoista tietää, miten tilanne etenisi, en usko Wellingtonin vielä aivan tästä tilanteesta luovuttavan.

 • avatar Juha

  Waterloon innoittamana tein seuraaviin peleihimme muutamia maatiloja, kiva pikkuprojekti, katso kukkaloistoa belgialaisilla maatiloilla! http://mentor888.blogspot.fi/2013/07/black-powder-hougomont-ja-pari-muuta.html

  • avatar JaakkoB

   Loistotyötä! Aivan huikean näköisiä ja näille kyllä on tarvetta. Hyvät yksityiskohdat.

   Kiitos vielä kaikille minunkin puolesta huikeasta Wayerloo pelistä. Oli hyvä fiilis ja skenaario sekä peli toimivatkin yllättävän hyvin. Harmi etten päässyt kakkospäivälle sinetöimään liittouman tappiota. Raporttia seuraa jossain välissä…

   • avatar Juha

    Kiitos, teen vielä pari puutarhaa lisää ja kukkasia ;) Jaakko, voit käyttää kuvia mun blogista kakkospäivän osalta, jos haluat ja tarvitset.

 • Myöhäiset kiitokset kaikille, peli oli kokonaisuudessaan sekä eeppinen että yllättävän sujuva ja helppo pelata näinkin isoilla osastoilla! Harmi että toinen päivä jäi välistä, mutta hienoa kuulla että Preussin joukot saivat Papelotin haltuun ja pääsivät rökittämään sammakoita kylkeen – oikein! Hollantilaiset hölmöilivät oikein kunnolla Papelotissa, komentajaa taisi vähän jännittää liikaa kun tuli tiuhaan tahtiin blundereita ;)

  Ensi vuotta odotellessa! Ehkä siihen mennessä Preussin I Corps on maaleissa kokonaisuudessaan, eihän siihen tarvita kun 3 jalkaväki prikaatia, yhden ratsuväkiprikaatin sekä muutama tykistöpatteri vielä :)

  Hauska ja yllättävän helppo peli omaksua, säännöt ovat riittävän simppelit että pääsee nauttimaan pelistä – mikromanagerointi näin isoilla joukoilla tuottaisi tuskaa muutenkin. Uusia pelejä odotellessa!

  • avatar Juha

   Olen samaa mieltä, Black Powder on yllättänyt juuri sujuvuudellaan ja kuitenkin se tuottaa uskottavan “period” fiiliksen taisteluihin. Aiemmin sekä Shakoa että General de Brigadea pelanneena, nyt olen löytänyt sopivan sääntösetin. Näissä suurissa peleissä pelaajien pitää myös maltta pysyä isoissa linjoissa.

You must be logged in to post a comment.