logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force pelit huhtikuussa

gunmenEksentristen pelien keskiviikkona pelaamme vielä Force on Forcea huhtikuun ajan, ja sen jälkeen jatkamme Valkoisen virtahevon metsästystä “Muskets & Tomahawk”  pelin variantilla ja Mikon johdolla.

Huhtikuun FoF pelit ovat kahden pelaajan välisiä.  Huudellaan tällä foorumilla aina paritukset ja sen jälkeen pelaajat voivat keskenään sopia skenarion ja osapuolet.

Tässä juttua ja kuvasatoa huhtikuun FoF peleistä:

Varastoratsia

Toimistoratsia ja Lt. Wilsonin pelastusyritys

Uusi Force on Force kampanja alkaa näillä näkymin kesälomien jälkeen, kunhan saan uuden paikan suunniteltua ja vedän vähän henkeä (ja kerään motivaatiota) kuluttavasta Overlordin roolista.  

Ennakkotietona tulevasta kampanjasta voin kertoa sn verran, että se sijoittuu Afrikkaan ja kyseessä on öljyvaltion sisällissota, johon on sotkeentunut kansainvälisiä yhtiöitä, palkkasotureita, rauhanturvaajia, suurvaltojen erikoisjoukkoja ja kaikkea muuta kiinnostavaa.

Rekrytointi alkaa myöhemmin,  Stay tuned…

Bookmark and Share

35 comments to Force on Force pelit huhtikuussa

 • avatar Juha

  Ensi keskiviikkona otan Mikon kanssa kahdenvälisen yhdellä pöydällä ja toisella pöydällä kohtaavat näillä näkymin Sami K ja Bill/Mika. Valitsemme Mikon kanssa jonkin skenun Classified kirjasta, ja toisella pöydällä voisi ottaa uusinnan esim. viime keskiviikon skenariosta “cone to ground!.

 • avatar Sami K.

  No, ehkä fiksumpaa olisi, että ne, jotka eivät ole tuota viimeviikkoista juuri pelanneet, eli Mikko ja Bill / Mika, pelaavat sen skenun uusiksi.
  Mutta voimmehan mekin kaivaa kirjasta skenun Mikan kanssa.

  Tai onhan minulla nuo Donoughin skenut itselläkin tallessa, sieltä voisi valita myös. Mielipiteitä?

 • avatar Juha

  Mikko, sullahan oli se toimistorakennus? Nyt sille olis käyttöä keskiviikkona, vois pelata sen varastoratsian delta vs. Narco-terroristit. Olisko se 2 x 2 jalkaa ?

 • Siinä on muistaakseni 4 50x50cm palikkaa ja sitten muutama pienempi (kopiolaatikon kannesta tehty).

  Voin ottaa sen huomenna mukaan. Pitää väkertää illalla lisää virtuaaliovia…

  • avatar Juha

   Hyvä, jo yksi 50×50 riittää jo yhdelle pelille, kymmenen senttiä sinne tänne ;-). Mutta ota muutama mukaan, jos toinenkin pöytä haluaa koettaa indoor -fightia, “Act of Valor” -tyyliin. Tai voimme toki suurentaa hieman eli pelata kahdella toimistolaatikolla.

  • avatar Juha

   Mites Mikko, käykö sulle se “warehouse battle” skenarioksi? Sopivan kompakti ja haastava. Ja jos eka päättyy pika -massagreen, niin nopeasti uusi.

 • Tuohon syksyn kampanjaan liittyen, pitäisiköhän mun kaivaa AK-47 Republic naftaliinista jos vaikka saataisiin nivottua muutama suuremman skaalan taisto samaan teemaan?

  • avatar Juha

   Hyvä ajatus, eikös se ole parhaimmillaan oiken pikku-ukkojen isoissa peleissä?

   Itse asiassa olen ajatellut muuttaa koko kampanjakonseptia edellisestä, niin että kampanja-alue muodostaa vain tapahtumien viitekehyksen, ja pelaajat saavat käydä kahden välisiä pelejä moderneilla joukoilla, ja pelien tapahtumta vain kirjataan tarlteen ja ne parhaassa tapauksessa tuotavat hyvää jatkumoa, tai ovat vain taisteluita taistelujen joukossa.

   Kunhan saan konseptin ja kampanj-asetelman pohjat kasaan, niin vaihdetaan ajatuksia, sparraillaan.

   • Tämmönen olisi tietysti pähee, kun joku jaksaisi vääntää:

    http://www.swob.kvy.fi/observer/html/

    (Nakitin silloin hommaan yhden pelaajan, joka ei halunnut maalata)

    Mjoo, ajattelin että mun congit ja Billin amerikkalaiset voisivat esittää suurvaltojen vaatettamia/varustamia joukkoja, niin saisi AK47 -joukkojen pohjat helpohkosti. No, pitänee aloittaa lukemalla säännöt ja ottamalla pari testipeliä.

    • avatar Juha

     Todella pro laatua! Itse asiassa julkaisin aikanaan vastaavanlaista, ei noin näyttävää tosin, raporttia taannoisista Darkest Africa peleistämme, mutta sille kävi kuten useimmille vastaaville, hyytyi juoksuun… Tuollainen oli mielessäni jo Alpha Sierra kampanjan aikoihin, mutta kaikkea ei vaan saa tehtyä. Tosin kampanjamme tuli kuitenkin kohtuu hyvon dokumentoitua. Nyt voisi kokeilla taas…

     Jep, toisety voisivat olla pohjoisen ja toiset etelän joukkoja, ja näiden mahdolliset isommat kähinät tuottaisivat hyvän viitekehyksen ja rakenteen, johon FoF skenariot voisi kytkeä.

     Tässähän ihan innostuu ;-)

 • Jätin toimistorakennukset kerholle. Niitä voi vapaasti lainata omiin peleihin.

  Vinkki: Talot voi myös kääntää toisinpäin ja taistella katoilla.

 • avatar Leo

  Muukalaislegioonalaiset alkaa olla viittä vaille valmiit. Harmillista on vain se, etten pääse keskiviikkoisin eksentristen pelien iltaan, koska silloin oon aina iltavuorossa. Pelaako kukaan muina päivinä?

  • avatar Juha

   Hienoa, voin mainiosti pelata kanssasi minulta löytyy roppa kaupalla OpForia! Seuraavat päivät ovat mahdollisia, 20.4. puolilta päivin, 21.4. (jos mahdutaan kun on turnaus), lauantaisin 4.5., 11.5.,18.5.

 • avatar Leo

  11.5 aamu-keskipäivän puolella aloittaen olis varmaan toimiva.

  • avatar Juha

   Roger that, buukataan tuo aloitetaan vaikka 12.00? Jos kerrot legioonalaisten vahvuuden, niin saan poimittua sopivan skenun peliin. Oletko pelaanut aiemmin ja/tai tunnetko sääntöjä?

 • avatar Juha

  Tällä viikolla jatkamme sisätilataisteluja pienteollisuuskompleksissa, eli laajennamme edellisen pelin aluetta ja joukkojen määrää. Eli FoF Special Forces teema jatkuu…

 • Ok, tuon ukkoja ja mööpeleitä.

 • avatar Leo

  Käviskö aloitus jo klo 11?

  Sääntöjä olen kahlannut tässä melko lailla jo, ja olin silloin kerran koepelaamassa.

  Legioonalaisia on peruskirjan ToE:n täyden joukkueen vahvuus ihan asekohtaisesti. Sinänsä esim. tarkka-ampujaparia ja tst-ryhmää ei välttämättä tarvitse ottaa pöydälle, mutta pelaisin muuten mieluusti joukkuekaavion mukaisesti. Eli pari-kolme ryhmää jaettuna kolmen hengen tulipartioihin, vaikka ne hauraampia silloin ovatkin. Haluaisin myös lääkintämiehen kentälle.

  • avatar Juha

   klo 11.00 sopii! No yksi skenario olis mielessä, jossa saat melkein koko porukan peliin, joten otetaan se. Se on “Valley of the King”, aikanaan kerran pelattu. Mutta skenario määrittää FoFissa mitä saa mukaan, ei TO&E ;-) kyse on skenariovetoisesta pelistä ei niinkään listavetoisesta.

   Joukkueen kokoiset skenariot ovat todella harvinaisia, koska tuollaista TO&E:n mukaista joukkuetta vastaan pitää heittää rapiat sata insugenttia tai jopa enemmän. Joten normaali FoF peli rullaa ryhmätasolla, yksi tai korkeintaan kaksi ryhmää operoi, ja mukana heiluu sniputiimi tms. weapon tiimi ja lekuri. Itse asiassa peli alkaa vähän puuroutumaan jos regulareja kokonainen joukkue.

 • avatar Sami K.

  Tuon SAS:n paikalle, voi pelata tuota sisäjuttua, mutta mielessä on myös ne monet Donoghin SAS-skenut. Myös se Wilson’s Wadi-kampanjan voisi aloittaa omilla figuilla ja älyttömät kortit FoW-dekistä poistettuna.

 • avatar Leo

  Juu, sikäli tiedän että on skenuvetoinen. Lähinnä tarkoitin sitä, että jos joku skenu sopisi noihin muukislaisten TO&E:n raameihin vaikka ryhmätasolla, niin se olisi jees.

  Eniten tässä pelissä kiinnostaisi seurata kampanjamuotoisesti, kuinka järjettömän sodan keskellä operaatiouupumuksesta kärsivän legioonalaisjoukkueen psyyke lopultakin murtuu vihamielisen siviiliväestön seassa toimivan näkymättömän ja loppumattoman kapinallisjoukon piinassa. Ainakin perussääntökirja näyttäisi mahdollistavan tällaisen.. täytynee tätä varten laittaa vähän asemiestä ja siviiliä väreihin.

  Mutta en tosiaan haekaan tästä pelistä mitään “kenen lista voittaa” – tyyppistä figupelaamista, vaan tällaista sotatunnelmointia.

  • avatar Juha

   Taipuu peli ja skenuja löytyy, hyvä homma. Viime syksyn kampanjamme oli juurituota oman joukon seurailua. Kesän jälkeen aloitan uuden kampanjakehyksen ja sijoitan sen Afrikkaan, joka on tavallaan legioonan “kotikenttää” joten liity siihen matkaan. Koetan rakentaa vain näyttämön peleilla ja tapahtumat sidotaan jälkeenpäin tarinaksi… Lueskelen sopivia skenuja ja ehdotan muutamaa toukokuulle.

 • avatar Juha

  Tuore kuvadokumentti keskiviikkoillan Force on Force sisätilataistelusta: http://mentor888.blogspot.fi/2013/04/force-on-force-varastoratsia.html

  • Lähitaistelu on ollut niin hauskaa, että mun täytyy potkia Projekti H:lle vähän vauhtia. Jos vaikka syksyllä voisi aloittaa testisessiot.

   Ja pitänee maalata vähän afrikkalaisia palkkasotureita yms.

   • avatar Juha

    Maalaa lisää afrikkalaisia, niille on kysyntää syksyn kampanjassa. eikös tuon projekti H:n sääntöinä voi olla hyvinkin foF, nyt kun se on koeponnistettu myös real close quarters combatissa. Jättää vain jalkaväen tukiaseet vähemmälle, ja varioi ehkä enemmän joukojen laatua pahis -puolella. Voidaan ympätä helposti syksyn kampanjaan noita para-military ja poliisioperaatiota.

    Indoor firefight is fast and fun!

    • Ei ole FoF. Mulla on aika tarkka visio aiheesta, kesälomalla on aikaa pistää se paperille.

     Mutta Skotlannin viimeisen kuninkaan henkivartiokaartin voisi kyllä tehdä.

     • avatar Juha

      Haa, silloin saamme yhden sotajoukon syksyn kampanjaan, pohjois-Kharumin johtavan päällikön heimoarmeijan, josta on muodostuva Pohjoisen-Kharumin tasavaltalaisrmeija!

 • avatar Juha

  Keskiviikkona jatketaan sisätilataisteluita, tällä kertaa kokeilemme taistelua neljässä eri kerroksessa. Tuollainen laatikkotalo taipuu mainiosti erilaisiin peleihin.

  • Tulossa ollaan. Tuon myös ne mööpelit, jotka halusit lainaan.

   Aloitetaan viemällä pullot kauppaan.

   • avatar Juha

    Hyvä mööpelit menee Expoon kaiken kansan näytille ;-) pullot meni jo lauantaina, joten ei liene tarvetta vielä?

    • Ok, pääasia että joku on vienyt ne.

     Ehkä musta tulee nyt kuuluisa interiöör disainer Kalikka -sarjan toimistokalusteiden niittäessä mainetta maailmalla ;) Säästää parturilaskuissa ja voi ruveta pitämään ylintä paidannappia auki.

You must be logged in to post a comment.