logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Majesteetin nimessä, seis!

Kuninkaallinen Kutomisseura kokoontuu

Hänen Majesteettinsa korviin on kantautunut, että pahamaineinen kansainvälinen työmarkkinajohtaja “Rehellinen” Hassan aikoo myydä harvinaisen valkoisen virtahevon nahkoja hyväuskoisille keräilijöille.

Emme voi hyväksyä tätä! Hassanilla ei ole virallista kuninkaallista lupaa uhanalaisten eläinten metsästämiseen eikä nahoista ei ole maksettu leimaveroa! Lisäksi keräilymarkkinoiden täyttäminen vähentää British Museumin “Albino Hippo” -näyttelyn ainutlaatuisuutta ja arvostusta.

Ja ellei tämä olisi jo tarpeeksi pöyristyttävää, saamiemme tietojen mukaan Hassan ja sekalainen seurakunta muita onnenonkijoita aikoo kerätä maailmasta muitakin arvokkaita muinaishistoriallisia reliikkejä ennen kuin ne voidaan asianmukaisesti tallettaa British Museumiin! Tämä on estettävä!

Onneksi Sir Sinclair ja Mr. Tramiel ovat lupautuneet pysäyttämään Hassanin ja kenties muitakin urhoja kokoontuu Imperiumin puolustukseen.

Tarina jatkuu keskiviikkona 14.8. klo 17.30 Kuninkaallisella Arpakuutiokerholla, Hänen Majesteettinsa Lauttamiesten Saarella, Arvoisan Serkkumme Wilhelmin Housujen Tie 5.

Paikalla kaikki tarpeellinen, mutta voit myös tuoda oman 250 pisteen joukkiosi. Sääntöinä In Her Majesty’s Name.

cot-banner

Bookmark and Share

53 comments to Majesteetin nimessä, seis!

 • avatar Juha

  Nyt se alkaa, hyvä. Olen mukana, mutta en vielä tässä, vaan seuraavissa. Meni nimittäin osa 3 Austerlitziä päällekkäin

 • Kaupunkiin “sattumalta” saapunut karjapaimenposse tulee mukaan.

 • avatar Samuli

  Harmi ettei sovi aikatauluihin. Ens kerralla sitten herrasmieskerho liittyy mukaan Majesteetin (ja omien) etujensa ajamiseen.

 • avatar Sami K.

  Haluan toki olla Hassanina mukana, mutta nyt tosin on sellainen haaste, että keskiviikkona saapuu myös kaverini tutustumaan toimintaan, ja hänelle ja kaverilleen olisi hyvä saada FoF-demo aikaiseksi joko ennen tätä (kun BP-pelaajat saapuvat valmistelemaan kenttää), rinnalle tai jälkeen (jos tämä ei kestä kauan).

  Voin itse johtaa demoa, jos vain saan OpFor-figut ja toki maastot käyttöön. Tokihan se Ropecon-demo on juurikin nopea ja ilmeisesti toimiva ensikosketus, ja helppo pistää pystyyn (talo lähinnä)? Sen ainakin ehtisi pelata 16-17.30

  • avatar Sami K.

   Huomioitiinko tuo FoF-demotuksen tarve? Kaverit ovat tulossa neljäksi, pyrin itsekin samaan (Juhan kyydillä jos mahdollista). Onko esim. Mika kiinni BP:ssä vai olisiko kiinostusta FoF:iin?

   Itsekin tosiaan pelaan / demotan siihen 17.30 asti vähintään, mutta katsotaan, miten homma etenee.

 • Btw: Kuka tulee avaamaan ovet?

 • Kas tuola on erratat ja näppärän näköiset unit reference korttipohjat.
  http://inhermajestysname.wordpress.com/additional-material/

 • Huoh, stattisheetti ei tietenkään voinut olla editoitava ja vie tolkuttamasti tilaa…

 • avatar Juha

  Kasaan omista periodiin sopivista figuistani pari rinnakkaista possea: a) The heroes of the lost cause, b) The Yellow River rovers. Funtsitko Mikko jotkut skenut sitten, joilla pelataan? Ovatko peli one to one vai hilpeitä joukkotappeluita, joissa kamut päsee kurittamaan nousukkaita?

  • Ok.

   Mä teen skenut ja vedän yhtä pöytää ohjatusti. Siihen pistetään mahtumaan kaikki halukkaat. Gang bang is the best bang for buck ;)

   Jos tungos ahdistaa, viereen mahtuu vetämään joko kokonaan omalla nuotilla tai soveltaen. En lupaa toimittaa maastoja yms. useampaan pöytään, joten vaaditun soveltamisen aste vaihtelee skenun mukaan.

   Hassan ja Sinclair ovat myös mukana käytettävissä.

   Virallisia kampanjasääntöjä EI käytetä. Skenut on juonellisesti linkitetty, mutta joka mättöön saa tuoda freesin porukan (lisää mosureita värvätty, haavoittuneet parantuneet, identtinen kaksoisveli saapunut kostamaan jne.) Kokemusta ei kerry, mutta aiemmista voitoista voi saada jotain pientä kivaa.

   P.S. Ratsumiesten on syytä varautua jalkautumaan tai osa myöhemmistä skenuista voi olla haasteellisia suorittaa.

   P.P.S. Kysymykseksi jää vain vain kuka se Buck oikein on…

 • “P.S. Ratsumiesten on syytä varautua jalkautumaan tai osa myöhemmistä skenuista voi olla haasteellisia suorittaa.”

  Arghh….

  • Koskee myös höyrykävelijöitä ym. värkkejä, jotka ei osaa uida, mahdu rakennuksiin sisään yms.

   Kaikkien ei ole pakko olla jalan, mutta en myöskään takaa skenujen olevan voitettavissa pelkällä höyrykopterilla.

 • Joo, ei siinä mitään, pitää tehä jatkossa sillä kustom listalla posse, noilla kun on kaikilla (paitti 1 nimetyllä) joku ratsu. No biggie, saapahan hiukka enemmän miehiä kentälle.

  • avatar Juha

   Mulla on Foundryn 7th cavalry ja muita länkkärifiguja, jotka ovat sekä mounted että dismounted versioina. Vain ratsuväki on maalattu. Nehän olis käteviä, jos pitää jalkautua, mut sitten pitäis jättää yksi kaveri horse holderiksi ;-)

 • Joo, mulla on kanssa kohtuullinen kasa länkkäreitä nyt foundryltä, maalailin nyt vain possesta saman ukon ratsailla ja ei.
  Olis tullut valmista jos ois jättänyt heppaversiot maalaamatta, nyt yksi on vielä pohjamaaleissa, liekö viettänyt merimatkansa englantiin jauhosäkkien vieressä.

 • Jahas, kaiser Mika lupasi yhden Gun for Hire :n lainaan tähän ekaan peliin niin on koko possella ainakin maalit.

 • avatar Mika

  Kiitos Mikko järkkäilystä! Mahtava setti, vaikkakin mun Chinese Tong koki karvaan tappion. Tästä saa hauskoja fiilistelypelejä, pitää vaan opetella ukkojen erikoiskyvyt etukäteen niin peli nopeutuu.

  Koska Viktoria Louise von Prussia hahmojen maalaus on vielä pahasti kesken, peliin asteli Chinese Tong mystikkolady Wun johdolla.

  Hauska tehtävä, mun taktiikka sikana sisään objektille ja perään mystic lore puolustus ei aivan toiminut. Jäin kuten arvata saattoi kahden kovaa ampuvan possen väliin ristituleen. Siitäkin olisi voinut selvitä jos en olisi heittänyt kuutta ykköstä saveihin melkein putkeen.. Lady Wu ja pyykkäripojat on vihaisia. Kolmisen vihulaista saatiin sentään ammuttua ja yeti söi yhden hevosmiehen hevosineen kunnes lännenmiesten pomo löi eläinparalle metsästyspuukon rintaan pystyyn.. :)

  Tätä ehdottomasti lisää!

 • avatar Juha

  Kun en tunne peliä, vielä, niin kumpi on parempi, puukko vai pistooli?

  • Riippuu haluatko ampua vai lyödä. Pislarilla voi myös ampua lähiksessä, mutta on se vähän aneeminen ase muuten. Fighting knife on ihan ok lähisase, tavallinen menettelee.

   Laitoin pelistä kuvat saitille, kirjoittelen pientä juttua vähän myöhemmin.

   • avatar Juha

    Mulla on mukava joukko kiinalaisen sotalordin joukkoja, joita lötyyy kiva setti väkivaltavälineitä, konekivääristä mauset+miekka komboon. Mietin vain tuota mauseri+miekka yhdistelmää? Mites suhtaudut konepistooleihin ja pikakivääriin, niitähän kaiketi ei ole sääntösetissä, mut ne on makeita wanhoja Bergmaneja ;-)

    • Pisla + miekka on ihan validi kombo.

     Mauseri perällä oli jossain tulkittu karbiiniksi, koopeet joutanee samaan luokkaan jos et jaksa laskea niille omia statteja.

     Pikakivääri voi olla ihan oikea kookoo, kunhan äijälle antaa oikeat talentit sen käyttämiseen (taisi olla strongman).

     Tässä pelissä voi periaatteessa antaa aseelle mitkä tahansa statit ja laskea sen hinnan jos listatut vaihtoehdot ei miellytä. Käytännössä buildisysteemi varmaan ratkeaa liitoksistaan jossain vaiheessa…

     • avatar Juha

      Nuo “pisteet” on hieman pimennossa, kun en ole vielä sääntökirjaa saanut, niin otan ison possen mukaan ja laskeskellaan sitten pisteet. Kirjoitan joukostani tarinan ja kehittelen mehukkaat karaktäärit ;-)

 • Mulla on pomolla kaksi pistoolia ja puukko. Ei noilla pistooleilla oikein saa ampumalla hengiltä kun ihan heikoimpia kai. Lähistelyaseita oikeastaan ovat molemmat, pistooleilla kun saa ampua vaikka olisi lähiksessä, vaikka huonosti, niin kuitenkin.

  • Tämän kokemuksen perusteella kannattaa panostaa aseisiin, joissa on mahdollisimman kova pluck modifier.

   Osuminen joko ei ole ongelma tai sitten miinuksia tulee niin paljon, ettei osu kumminkaan. Pluck saven päihittäminen on se todellinen juttu.

   Tosin ei olla vielä nähty kunnon horde-joukkoakaan.

 • Softa on ipadin halftone2, paras noista sarjakuvasoftista jos haluaa nopeasti tehdä jotain. Ainoa huono puoli on ettei tarjoa kauheasti kustomointia.

 • avatar Juha

  Hyvät herrat, In Her Majesty’s Name kampanjamme uutisoidaan tässä blogissa vaihe vaiheelta: http://figupeliklubi.blogspot.fi/2013/08/the-council-courier-bymr.html olkaat hyvä

 • avatar Antti Lahtela

  Kattelin tossa että Kalle on tehnyt zuluja ison kasan ja tekis mieli väsätä teemaan sopiva brittiosasto. Jos teen 28mm zulu-sodan brittejä, niin onko niille käyttöä tässä pelissä kivääreineen ja punaisine takkeineen? Voisin kato sitten saada kaksi kärpästä yhdellä iskulla :)

  • avatar Juha

   Miksei niistä voi rakentaa solttupohjaisen porukan, ainakin säännöissä on ihan esimerkkinä Brtitish rifleman. Mun kiinalainen solttuporukkakin rakentuu aika lailla kiväärimies esimerkille. Mulla ja Mikolla on mustia heimosotureita, jos haluat muuten ulkoiluttaa niitä punatakkejs, ja BP säännöt toimivat, kai?

   • avatar Antti Lahtela

    Black Powderia tietysti ajattelin Zulu-sodalle. En välttämättä lähde kilpailemaan briteillä varsinaiseen jengikisaan, mutta jos niitä teen niin varmaankin niitä voi käyttää tiettyyn skenaarioon sopivina joukkoina seikkailijoita vastaan?

    • avatar Juha

     Ajattelinkin juuri zulu (tms. Hiemosotaa) brittien näkökulmasta ja Blac Powderia.

    • Eiköhän tuo pystytä järjestämään.

     Black Powderiin mulla ei ole lähimainkaan tarpeeksi heimosotureita ja mielenkiintokin aiheeseen on vähän laimea. Kokemukseni mukaan aiheesta on todella vaikea tehdä mielenkiintoista peliä.

     • avatar Juha

      Jos niputetaan yhteen sun ja mun heimosoturit ja maalaan joukon zulu/azande sotureita lisää (löysin niitä pohjamaalattuna ison paketin viikonlppuna ;-), niin eiköhän niillä pääse kokeilemaan. Pelihän on luonteeltaa päälleryntäävän alkuperäisväestön teurastusta, mutta kyllä sitä kannattaa ainakin kerran kokeilla.

      • Mä olen jo kokeillut useampaan kertaan… pelattiin aikoinaan TSATF:a enemmänkin ja mun mielenkiinto Britische Übermenschin konekivääriorgioihin lopahti.

 • IHMN kirjassa on juurikin british rifle company valmiina. Tietty voi rakentaa ihan kustominkin jos toi ei käy.

 • avatar Mika

  Hähää, maalasin uuden possen tänään. Mikä tarkoittaa hurjat 27 maalattua ukkoa illassa. Nyt teidän käy huonosti kun mun mystiset aivo-oliot astelee pelilaudalle! :)

  Baset on vielä viimeistelemättä, mutta jo peli kunnossa. Innoistuin näitä maalaamaan kun Prussian naikkosissa on liikaa työtä ja deltaljia maalattavina… Ja mikäs sen vihaisempi kuin iso aivo-olio lauma.

  • Ei huolta, aivoinvaasiolle on työtä myöhemmin syksyllä.

   Tässä sulle vähän kavereitakin:

   Aivovoimaa

  • avatar Juha

   No nyt menee todella eksentriseksi, olisko jo aika kutsua paikalle Space Marinet :-D

  • avatar Juha

   Sain viikonloppuna osittain työn alle ja osiin valmiiksi aivo-olioita vastustavat Bolshevikit, joilla on mm. 75mm kanuuna ja konekivääri ja kuuluista Siberian rifles yksikkö, mikäs olikaan aivojen Pluck ja mikä pluck miinus tulee 75mm sirpalekranaatista ? ;-)

You must be logged in to post a comment.