logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Pelastukoon ken voi!

Alkuasukkaat esittävät vastalauseensa

Mihin soppaan ovat seikkailijamme lusikkansa työntäneet? Miksei heistä ole kuulunut mitään yön kätkettyä Perimätiedon Anastajien temppelin synkkään syliinsä? Kuka voi olla vastuussa tästä kavalasta juonesta? Kuninkaallisella Seikkailijakerholla mutistaan nurkissa ja saattaa syyttävä sormikin osoitella vaivihkaa sinne jos tännekin, vaikkei
edes Fu Manchu ole suostunut ottamaan kunniaa tapahtuneesta.

Miten nyt käy? Saako British Museum rubiinia kokoelmiinsa? Saavatko kantajat koskaan palkkarahojaan? Joutuuko teehen laittamaan vastakin vuohenmaitoa?

Onko tässä lorun loppu?

Tarinan huima päätös keskiviikkona 28.8. klo 17.30 Kuninkaallisella Arpakuutiokerholla, Hänen Majesteettinsa Lauttamiesten Saarella, Arvoisan Serkkumme Wilhelmin Housujen Tie 5.

Paikalla kaikki tarpeellinen, mutta voit myös tuoda oman 250 pisteen joukkiosi. Sääntöinä In Her Majesty’s Name.

cot-banner

Bookmark and Share

36 comments to Pelastukoon ken voi!

 • avatar Marko

  Argh. Tässä olisi vaikka mitä pelillisiä “velvoitteita” ti ja ke, mutta toivotaan, että edesmenneet Ramasis VS, Ramasis VSOP ja Ramasis XO pääsevät paikalle…

 • Yippee ki-yay! Olen tulossa ellei työnantaja keksi mitään mikä suunnitelmat rikkoisi.

 • Jokirosvot mestoilla, vaikka se saamarin Osprey tai joku muu on hukannut mun tilauksen :( edelleenkin ihan pihalla noista säännöistä, mut ei haittaa : D

 • avatar Mika

  Mä saatan päästä vasta kuudeksi. Ei tarvi odottaa, tuun kesken ja voitan jo lämmitelleet posset vasurilla ;)

 • Tervetuloa peliin, kaikille kynnelle kykeneville tarjolla arvoisensa kohtalo.

  Muistakaa viisaan miehen neuvo: Ei tarvitse juosta nopeammin kuin leijona. Tarvitsee vain juosta nopeammin kuin vieruskaveri.

 • avatar Nysse

  Joo mukana ollaan. Saatan tulla vähän myöhässä kun on asuntonäyttö tunti ennen tota. Alotelkaa vaan jos ei näy paikalla.

 • Wirallinen totuus wiime kerrasta löytyy täältä:

  http://www.smallcuts.net/comics/

 • “We are amused.”

  Kiitos kaikille pelaajille osallistumisesta.

  Ohjatut IHMN -pelit jäävät nyt pienelle tauolle, mutta palaamme varmasti aiheeseen hieman myöhemmin. Ei Hassanista näin helpolla päästä eroon, joten Westwood Terrain Worksin täytyy petrata tuotantotahtia. Samaten tätä formaattia pitänee hieman viilata…

  Oli muuten pirun haastava kuvattava peli. Valaistus oli vähän heikko, tumma taustakangas ja harmaa linnoitus ei auttanut ja automatiikka sitkeästi tarkenteli johonkin tiiliskiveen ukkojen takana…

  Ensi viikolla Heist pelitestisessio, versio 0.2. Olemme huolella keränneet pelaajapalautetta ja jättäneet sen täysin huomiotta uudessa sääntöversiossa. Vähemmän ammuksia! Vaikeampi reaktio! Vaikeampi suojautuminen! Tappavampi tulitus! Enemmän haastetta!!!

  Sen jälkeen inkursio samurai -aikaan ja ehkä vielä pieni merellinen testi ennen FoF -kampanjan alkua…

  • Kiitos mainiosta kampanjasta Mikko! Teema, tarina, maasto ja hauskan humoristinen kampanjaote tekivät pelaamisesta hauskan. Olet vahvasti ehdolla Vuoden Eksntrinen Kampanja -palkinnon saajaksi!

   Sain tuosta kipinän jatkaa edelleen, joten päässäni muhii jo ajatus seuraavasta IHMN kamppiksesta… Hassan pitää saada kruunun vankeuteen!

  • avatar Mika

   Iso hatun nosto Mikolle! Maastojen rakentamisessa ei ole säästetty vaivaa. Yhä tänään hymyilytti tehtävä kun ekan käytäväseikkailun päätteeksi päädyttiinkin vasta kakkoskerrokseen. Mainio juonenkäänne!

   Ohessa mun valokuvat http://maalaus.blogspot.fi/2013/08/pako-vankilasta.html

 • avatar Sami K.

  Oli hieno kampanja ja erittäin osuva raportointi Juhaltakin. Mitähän metkuja Hassan seuraavaksi keksii? Kun kaikkien huomio on seikkailijoissa, Hassanin suunnitelman seuraava vaihe käynnistyy…

 • avatar Samuli

  Joo kiitos kampanjasta! Mahtavat pelikentät ja yllätyksiä täynnä olevat skenaariot tekivät tosta kyllä loistavan setin pelata. Valitettavasti Hassankin oli mukana :)

  • avatar Sami K.

   Mustat afrikan miehet eivät ymmärrä valkoisia miehiä, kesti hetken heillä tajuta, että kaikki eivät välttämättä ammukaan heitä tilaisuuden tullen.
   Ja täytyy muistaa, että Hassan lahjoitti herrasmiehille sekä vapauden että aarteen – mitä tämä mahtaakaan tarkoittaa? Kohdistuvatko epäilykset nyt herrasmieskerhoon? Mikä katala salajuoni tämän taustalla oli – vai tietääkö Hassan jotain, mitä muut eivät tiedä aarteen mahtavasta kir… huomioarvosta?

   Se saattaa selvitä tulevissa taistoissa (Hassan Black Powderiin!).

   • Tuo viimeinen ei ole yhtään pöllömpi idea. Mahdisteja pitäisi maalata läjä ja mä olen suunnitellut rakentaa Kartumin joka tapauksessa. Gordonin joukot taisi oikeasti olla enimmäkseen egyptiläisiä, mutta pieni taiteellinen vapaus sallittaneen.

    Omdurmanissa ei sitten enää olekaan mitään mieltä…

    • Khartum oli kahakka ja Omdurman taistelu ;-) Mutta asiaan, ilmoittaudun vapaaehtoiseksi Khartumin osa-urakoitsijaksi. Onko sulla jo jokin pohjapiirros tai muu pergamentti, johon aiot näkemyksesi perustaa? Mielenkiintoinen kysymys on miten se jokimallinnetaan? No pitää jutella tästä rakennushankkeesta vielä…

     • No ei siinä juuri taistella, jos vastapuoli ei ikinä pääse 400 metriä lähemmäs sun linjoja. Se on enemmän ampumaharjoitus.

      Mutta se siitä.

      Idea-asteella tämä on vielä, mutta tavoitteena olisi saada modulaarinen “Kartum-henkinen” erämaalinnoitus/muuri, jonka voisi käyttää pöydän keskellä erillisenä linnoituksena tai poikki kaupungin muurina.

      Mulla on jo yksi muuri, mutta se on väärän tyylinen.

      • No sehän on just hauskaa sellainen ampumaharjoitus ;-), heh, heh… No hei, jutellaan tuosta geneerisestä Khartumista vielä. Ehdotan jo nyt moduulien mittastandardiksi 30×30.

       Tarkoitat varmaan sellaista hiekasta, kalkkikivestä ja kamelin -skasta muurattua “north african” tyylista muuria ja taloja? Osittainhan niitä jo on, mutta pitää tehdä enemmän arabivaikutteisia.

       • Jep. Pienellä venytyksellä se voi olla vaikka meksikolainen vankilakin.

        30×30 on hyvä, jos tehdään laattapohjainen. Muuri kyllä toimii ilman laattojakin.

        Siinä uudessa kirjassa on käsittääkseni jotain lisäsääntöjä ja “uusia virallisia posseja”. En ole ihan vakuuttunut sen tarpeellisuudesta.

        • No muuristahan voi tehdä noilla mitoilla hyvän ilman pohjaakin, ja vaikka pohja on hieno, niin se rajoittaa käyttöä ja logistiikka vaikeutuu.

         Tein viime keväänä sen Apo muurin ilman pohjia, ja se toimi ihan hyvin. Se toisn oli aika quick and dirty toteutus, mutt aika oli kortilla…

 • Kirous, hienon näkönen peli teillä oli! Onneksi jatkuu, taitaa kohta ilmestyä se IHMN lisäkirjakin, tuli ospreylta preorder ainaki.

  • Mikä on tämä lisäosa, josta kaikki puhuvat?

  • Pitää vähän miettiä, miten tätä formaattia muokataan. Se 5-6 pelaajaa samassa pelissä on liikaa ainakin täysillä posseilla. Asiaa toki helpottaa, kun kaikki oppii säännöt mutta silti.

   Toisaalta en haluaisi tinkiä juonesta ja asetelmien näyttävyydestä.

   Yksi vaihtoehto on splitata pöytä ja pelata siinä vierekkäin kahta “erillistä” peliä.

   Tai pelata koko pöydällä, mutta erillisiä pelejä s.e. toisen pelin tyypit ovat “viattomia ohikulkijoita”.

   Tai ehkä pöydän voisi kasata ja jättää pystyyn esim. viikoksi kirjallisten ohjeiden kera. Vaatii, ettei päälle osu mitään isompaa turnausta.

   Tai sitten posseja pitäisi splitata tai pienentää, mutta epäilen sen helposti muuttuvan supersankaripeliksi.

   Montaa settiä en rupea kerralla kantamaan, ja kerhon varastotilat on muutenkin jo täynnä.

   • Olen samaa mieltä, monta pelaajaa lisää tyhjäkäyntiä pöydän ympärillä ja venyttää peliaikaa ja dynamiikka hieman kärsii.

    Olen pohtinut samaa edellisen FoF kamppiksen jälkeen, ne neljä – viiden pelaajan pelit oli aika kaoottisia kokemuksia, joten olen päättänyt luopua jatkossa niistä. On kuitenkin hauska, että eksentrikkoja kokoontuu kerholla saman teeman äärelle, joten rinnakkaispelaaminen lienee toimiva vaihtoehto?

    Tosin kolme osapuolta voi panna samaan peliin, mutta se vaatii skenariosuunnittelulta sitten taas hieman enemmän.

   • avatar Sami K.

    Veikkaanpa, että tosiaan tuo skenaario olisi ollut optimaalisimmillaan kolmella pelaajalla. Jotkut skenut kuten tuo melkein vaativatkin yli kahta. Neljä on kuitenkin hyvä “hard cap”, jonka yli ei mennä.

    Voisin kyllä osallistua maastontekoon ja samalla oppia yhtä ja toista maastonteosta.

    • Menee jo aiheen ohi viheltäen, mutta olisiko tässä juurta kunnon kerhoprojektille?

     Mulla on maastotarvikkeita enemmän kuin aikaa rakentaa. Etenkin kipsihommissa on joitakin puisevan työläitä vaiheita…

     • Ohi menee, mutta teemassa pysyy, joten olkoon… Tällainen sopii ehdottomasti, on niitä kerholla ollutkin, erilaisia maastotalkoita jne. ja maastonteko kimpassa on hauskaa, kuten figujen maalauskin. esim. meillä on War Headin hemmojen kanssa tapana kokoontua aika ajoin yhteen edistämään projekteja ja jauhamaan figuaiheista legendaa sekä suunnittelemaan tulevia, se on rentouttavaa. Onhan meillä kerholla jo olemassa askertelumaanantai!

      Rakennustekninen kannanotto: Suosin kipsin sijaan kuuluisaa saumalaastia, se on kovempaa ja on tarkoitettu ankarioin olosuhteisiin, ei kutistu ja PVA liimalla sen ominaisuudet muuttuvat saneeruaslaastin kaltaisiksi = tulee pomminkestävää ja lisöksi siitä saa valmiina paria kymmentä maanläheistä sävyä!

      • avatar kalle

       Mä tulisin mielellään valuhommiin mukaan, kun ei ole oikein omaa osaamista, ja kiinnostais ehkä joskus tehdä jotain omaa projektia. Tulisin siis oppisopimuskoulutukseen mielelläni :)

      • Mä tarkoitin noita valuhommia. Niitä legopalikoita pitää nimittäin valaa ihan hemmetisti, että niistä pystyy rakentamaan mitään ulkohuussia kummempaa. Muotin valaminen on sellainen 15-20min sykli, joka toistuu ja toistuu ja toistuu… siinä mun luolasetissä on ehkä sata muottivalua.

       Ja seuraavaksi ne tiilet liimataan paikoilleen yksi kerrallaan…

       Kipseissä on eroja. Olen itse päätynyt Primodur 100:een, joka hakkaa rautakaupan seinälaastit ja sairaalakipsit 6-0.

       • Tuota noin, aiotko siis rakentaa Khartumin muurin 28mm skaalaan kipsisistä irtotiilistä? Varmaankin jotain muuta? Valuhommia voi tietetty tehdä kerholla, ja jos saa vielä mukaan hant’lankareita, niin mikäs siinä ;-)

        • Yhden linnan/muurin olen jo silleen rakentanut, mutta joo se ei välttämättä ole Sudaniin parhaiten sopiva tyyli.

         Tosin ei tätä nyt tässä tarvi kiinni naulata. Tärkeintä, että mielenkiintoa yhteisprojektiin näyttää löytyvän, viritellään aiheesta keskustelua. Kirjoitan lisää, kun olen taas koneella.

     • avatar Icchan

      Tämmöset kerhoprojektit kiinnostais minuakin, vaikka en edes peliä pelaa. Askartelumaanantai olisi vissiin tämmösille hommille aika passeli, tai miksi ei joku sunnuntaikin.

You must be logged in to post a comment.