logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

SAGA Demopäivä

Stand up and fight!

Kylien polttaminen vetää vakavaksi.

Skirmishpelit tuntuvat olevan nosteessa ja lisää on tulossa. Noppakerholaisilla onkin nyt mainio tilaisuus hypätä pimeälle keskiajalle ja tutustua Sagan maailmaan.

Ensimmäinen, mutta toivottavasti ei viimeinen demopäivä on alustavasti 14.2 klo 17:00.

Demo vedetään neljällä warbandilla, eli pelaajia mahtuu mukaan kolme kappaletta.

Mikan bloggissa on luettavissa hieno raportti demosession molemmista matseista!

Warband 101

Osallistumiseen tarvitset oman neljän pisteen Saga warbandin. Vaikka et omistaisikaan sääntökirjaa, niin armeijan “laskeminen” ei tuota ongelmia, homma kun on näinkin yksinkertaista:

Warbandia johtaa warlord, joka on ilmainen.

Yksi piste saadaan aikaiseksi seuraavilla vaihtoehdoilla:

4 x Hearthguard / 8 x Warriors / 12 x Levies

Pelissä figuurit jaetaan yksikköihin, jossa minimilukumäärä on 4 ja maksimi on 12, esimerkiksi 12 heartguardin yksikkö maksaa 3 pistettä.

Itselläni on hallussa neljä pelin mukana tulevaa battleboardia, jotka ovat käytettävissä.
Nämä ovat vikings, anglo-danish, welsh ja norman boardid.
Oman battleboardinsa saa toki tuoda paikalle jos moisen omistaa.

Armeijoiden ei tarvitse vastata Sagan armeijaa, mutta kunhan joukkotyypit ovat erotettavissa niin pelaaminen onnistuu millä tahansa historiallisella armeijalla. Basetuksella ei ole merkitystä, figuurit voivat olla minkäkokoisella tai muotoisella basella tahansa.

Lisää infoa sagan pelisysteemistä ja warbandeista löytyy mm. tästä sotavasaran säikeestä, sekä allekirjoittaneelta.

A Feast For Crows

Jos/kun pelaajia saadaan useampia, niin tarkoitus on pelata sääntökirjan free-for-all tyyppinen skenaario A Feast For Crows. Maksimissaan skenaariossa pelataan neljän warbandin voimin.

Wyrd bið ful aræd!

 

Ilmoittaudu alla, ja selvitä oletko kolmen kohtalottaren suosikki!

 

 

 

 

 

 

 

Hikisiä viikinkejä. Raunioista rynnistäneet berserkit koituivat vihollisen turmioksi.

Bookmark and Share

35 comments to SAGA Demopäivä

 • En minä kyllä muista, että warlordin pitäisi olla muita isommalla basella. Pelin mekaniikan tuntien alustan koolla ei ole juurikaan merkitystä. Olennaista on TUNNISTAA figu, mikä pätee yhtälailla kaikkiin muihinkin joukkotyyppeihin (sama Suomeksi: jos sulla on vain Beastin muoviviikinkiboksi, armeijastasi tulee kovin yksipuolinen).

  Toisekseen, ukot ostetaan ensin, sitten jaetaan yksiköihin. Murto-osapisteitä ei tunneta. Sen 12 äijää voi yhtä hyvin jakaa 5 ja 7 miehen yksiköihin, mutta kumpaakaan ei voi erikseen ostaa.

  Mutta varsinaiseen asiaan: Näyttäisi kalenterissa olevan vapaata. Saksit ottavat haasteen vastaan.

 • avatar Sami K.

  Ok, siis demopelin voi pelata proxyillä. Toki tulen silloin testaamaan. Jos on hyvä, niin sitten rakennetaan joukkoa.

 • avatar anwil

  Toden totta, warlordin base ei tarvinnutkaan olla suurempi. GG:n starterpaketeissa se sellaisella tulee, ja säännöissä todetaan että näinkin eeppinen sankari ansaitsee suuremman basen, mutta pakollinen se ei ole.

 • avatar tapio

  Vois tulla testailee jos vaan kalenterissa ei oo muuta menoa.

 • avatar anwil

  Kiitokset Mikolle tämänpäiväisestä testipelistä. Hyvältä vaikuttaa, systeemi tuntuu olevan hyvin pitkälle “easy to learn, hard to master” -mentaliteetillä tehty.

 • avatar Aleksis Meaney

  Lueskelin tuossa kyseisestä pelista. Vaikutti todella mielenkiintoiselta. Jos peli ottaa tuulta alleen ja pelaajia löytyy niin vois itsekin harkita aloittavansa.

 • avatar anwil

  Saadaanko ovet jo auki viideksi, olitko Tapsa tulossa paikalle? Jos joku avaimet omaava meinaa olla aiemmin paikalla, niin kertokkee, mielellään valmistelen settiä valmiiksi.

 • avatar anwil

  Sekin olisi jo hjyvä jos puoli viideltä pääsisi mestoille.

 • avatar Sami K.

  Jaahas, tuli rope päälle huomiselle sitten, joten en pääsekään ensimmäiseen demoon. Toivottavasti jatkoa seuraa piakkoin.

 • avatar anwil

  Eli paikka aukesi demoon, nopeat syö hitaat!

 • avatar Teemu

  Mahtavaa. Tulen tutustumaan 16:30-17:30 välisen ajan, sitten siirryn ruumiinkulttuurin pariin pelaamaan säbää.

  Tuonko viikinki-figuja?

 • avatar anwil

  Viikkarit käy mainiosti. Tosin, vähän arveluttaa kerkeätkö tuossa ajassa hirveästi pelaamaan? Toki seuraamaan saa tulla kuka tahansa.

 • avatar Teemu

  No monelta huomenna aloitetaan?

 • avatar tapio

  Siellä pitäisi olla torstaina torstain isännät paikalla, tosin en tiedä onko vielä puoli viisi paikalla. Vähän epävarmaa pääsenkö huomenna kun on vähän duunikiireitä, mut mahdollisesti.

 • avatar Teemu

  Matkallakertsille

 • avatar Teemu

  Soita kun olet ovella 040 5433000

 • avatar Teemu

  Vaikutti virkistävän erilaiselta, toimivalta ja nopealta.
  Kiitos demosta Sami. Tässä näyttää peliaikaa keväälle vapautuvan, joten tätä voisi pelata lisääkin!

 • Lyhyesti kokemuksia:

  Ihan mielenkiintoinen ja miellyttävän vähän nillityssääntöjä. Pelin avain on selvästi erikoiskykyjen käyttäminen, jos käyttää noppia vain yksiköiden aktivointiin tappio on melkolailla varma.

  Pelit on nopeita, mutta pienillä joukoilla peli voi ratketa yhdellä huonolla nopanheitolla. Vie vähän tilaa, vähän figuja ja matseja voi ottaa nopeasti peräkkäin — selkeä “pubipeli”, ei ihme että tämä on saarivaltiossa suosittu.

  Tuli jälkikäteen mieleen myös Valkyria Chronicles, jossa on vähän samanlainen aktivaatiomekanismi. Pelaan sitäkin “realistisesti” jakamalla aktivaatioita tasaisesti yksiköille, mikä on toivottoman tehotonta. Tässä pelissä on selvästi tarkoitus käyttää suurinta osaa yksiköistä “noppageneraattoreina”, pumpata kaikki yhteen-kahteen yksikköön kerrallaan ja tehdä sillä jotain ratkaisevaa.

  Nostoväen käyttäminen on vaikeaa. Ne eivät ole oikeasti ampumisyksikkö, ampuminen on surkean tehotonta. Mietittyäni asiaa tuntuu siltä, että tarpittinä tai uhriyksikkönä ne voisivat toimia (niitä on kuitenkin paljon – 8 warrioria ei pysty tappamaan 12 levyä vuorossa ilman extranoppia – ja toisaalta niiden menettäminen ei maksa noppia). 4 pisteen peliin ne ei kuitenkaan oikein taida mahtua, noppa-alivoima on kohtalokas.

  Joo, pitää maalata lisää niitä sakseja.

  P.S. Pelasin muuten sitä mun erikoiskykyä väärin. Se yksi noppahan pitää tietty heittää pois, jotta saa re-rollata/asettaa jotain muuta. Eli käytännössä sillä kannattaisi re-rollata “kirveet”, koska ei niistä mitään huonompaakaan voi tulla.

  • avatar Sami K.

   Muodissa näköjään ovat aktivaatiogeneraattoripelit.
   Tuo ilmeisesti Havocissa ja Battlefieldissä (se FPS-figupeli) oleva Overdrive-mekaniikka tuntuu parhaimmalta: nopat eivät vähene tappioista (eli pitää figuja menettäneen mukana pelissä, kuvaa komentorakennetta) ja saman yksikön käskyttäminen maksaa aina yhden käskyn enemmän.

   No, pitänee tosiaan kokeilla tätä seuraavassa demopelissä.

 • avatar anwil

  Olisi pitänyt vaihtaa skenaariota kun olikin vain kaksi pelaajaa, meni aikaa hukkaan ukkojen juoksuttamisessa, mutta ehkäpä ensi kerralla paremmalla ajalla :) Toivottavasti saadaan parempaa kuvamateriaalia, mun kamerakännyn kuvat olivat vähän epäonnistuneita. Otettiin Mikan kanssa vielä toinen matsi, mikä päättyi viikinkien turpasaunaan, vastaanottavana osapuolena.

 • avatar Mika

  Kiitos mainiosta demotukseta, pelin oppi todella helposti ja hauskaa oli. Maxxon teidän ekan pelin jälkeen tajusin kyky/toiminto noppien tärkeyden ja onnistuin mielestäni aika kivasti arpomaan niitä kohdilleen ja pieksin Anwilin.

  Aktivaatioi heitoissa sain jopa tuplakutoset kenraalille kolme kertaa putkeen minkä seurauksena erikoiskykyinä (+5 hyökkäysnoppaa) ja lisäatakkeja 4 kpl. Tästä intoutuneena ratsastavakenraalini julisti välittömästi one-on-one hyökkäyksen Anwilin viikinkipomolle.

  Laskeskelin jo pääseväni lyömään 14 nopalla vs 5 noppaa mutta säännöissä rulattiin max 10 noppaa tyyliin Force on Force max tulivoima :)

  Tuolla kuvia peleistä:
  http://maalaus.blogspot.com/2013/02/saga-demopaiva.html
  http://maalaus.blogspot.com/2013/02/saga-normannit-vs-viikingit.html

  Ps. Juha sä tykkäisit tästä pelistä varmasti. Nopea tempoista skirmishiä, kokeillaan joku päivä. Jo yhden pelin jälkeen pystyn tarvittaessa demottaan sinulle.

  • avatar Juha

   Juu, se on ollut frendien kanssa myös agendalla ja säännöt hankinnassa, mulla on jo niitä Citadelin retro (Perry viikinkejä vintage maalattuna) joten eiköhän tuohon tule ryhdyttyä. Nyt on vaan lautanen aika täynnä pelaamista ;-). Otetaan joskus demo.

You must be logged in to post a comment.