logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

Warhammer Fantasy Kampanjan pelirapsat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pidetään kampanjasivu vähän siistimpänä laittamalla tänne kuvaa ja hehkutusta peleistä. Eli raportoikaa joko emaililla nopat-campaign@hotmail.fi tai sitten tänne kommenttina peleistä tietoa. Tuliko voittoa tai tappiota, oliko spesiaaliskilzejä käytössä, tuliko jotain bonusta seuraavalle kierrokselle tai finaalipeleihin etc.

Kampanjatilanne

Ekan kierroksen pelit, tämmösistä löysin maininnan, puuttuuko jotain ?

 • Grumpy – Light ( Kalle – Jaakko ) : Voitto Grumpylle
 • Rotat – Valo ( Sami – Marko ) : Voitto Rotille
 • Valo  -Rotat ( Teemu – Samuli ) : Tasuri
 • Epäkuolleet – Rotat ( Olli – Joku ) : Voitto Epäkuolleille
 • Epäkuolleet – Rotat ( Eetu – Petteri ) : Voitto Epäkuolleille
 • Grumpy – Epäkuolleet ( Pasi – Eetu ) : Voitto Grumpylle

 

 

 

Kierros 1

Grumpy Alliance vs Light Alliance : Empire murskasi Liskomiehet, siis Grumpyille voitto, ja pinna ja kunnia ! DEMIGRIFFONIT on nyt Helvetin Ratsastajia !

Valon liiton korkeahaltiat aloittivat vakuuttavasti kaaossotureita vastaan, mutta lopussa Samulin pahikset venyivät tasuriin. Viimeinen skullcrusher selvisi uskomattomasta määrästä ampumista, taikaa ja hittiä. Jännittäviä käänteitä nähtiin ja nopilla oli vaikutusta. ;-) Eli Teemun ja Samulin peli päättyi tasuriin. Marginaalinen pistevoitto Teemulle.

 

Kakkoskierroksen tulokset :

Grumpy(Kalle) – Rotat(Petteri)  – Murskavoitto Grumpyille

Grumpyt( Juha) – Rotat (Sami) – Toinen murskavoitto Grumpyille

Valo (Teemu) – Grumpyt(Pasi) – Voitontapainen Valolle, tuloksia tarkistetaan vielä videonauhalta…

 

 Kolmoskierroksen peliraportti: Kallen Rooma (Grumpy) vs. Teemun Nippon (Valo)

Päätettiin Kallen kanssa pelitestata Kallen Empireen perustuvaa Rooma-viritystä ja netistä löytynyttä Nippon-armeijaa.

Lähteet: Rooman Living Rulebook: http://www.nopat.fi/2013/fantasia-ja-scifi-pelit/warhammer-army-the-imperial-role-living-army-book/

Nippon: http://issuu.com/m4cr1ii3n/docs/warhammer__-_nippon

Alussa peli pyöri kivasti Nipponin tahdissa, kun tehokas ampuminen kulutti Rooman rivejä… sitten muutamia dramaattisia noppatuloksia:

* Rooman stonari tuhosi napakymppi-laukauksella Nipponin eliitti fast cavalryn, jolla oli oikealla rintamalla iso merkitys

* NoDachi-samuraiden charge jää tuumasta kiinni (heitin nopasta 1 & 2), joka oikeastaan ratkaisi pelin, koska myöhästyivät pääkahinasta ja saivat Auxiliaryt reariin, jotka toki lahdattiin kahdessa combat phasessa

Surkuhupaisinta oli tietty Kallen sääntökikkailu pelin lopussa, jolla käänsi pelin tasuriksi, sen sijaan, että Nippon olisi jyrännyt legioonien rippeet palasiksi!

Kuvia ja kuvauksia:

 

 

Bookmark and Share

40 comments to Warhammer Fantasy Kampanjan pelirapsat

 • avatar kalle

  Grumpy avasi kierroksen voitolla melkein liittolaisista Light Alliancesta !

 • avatar Jamo

  Kielimuuri aiheutti ongelmia skinkkidiplomaatin viestin ymmärtämisessä, liskojen kieli taipuu huonosti keisarikunnan yleiskieleen ja jotain väärinymmärryksiä ilmeisesti tapahtui, kun avun sijasta tarjottiinkin tykin piippua.

 • avatar anwil

  Grey Seer Miskitsin kalvakka suomuinen häntä nytkähtely hänen lukiessa warppi-insinööri Sneekin raporttia.
  Muutoin ilmeettömän rottavelhon mielihyvän paljasti vain talttamaisten hampaiden narske Miskitsin nakatessa liskomiehen nahkaan kirjoitetun
  raportin ahtaaksi käyneen arkistokaappinsa hyllylle.

  Uskomatonta ylimielisyyttä jopa liskomiehiltä, kuka typerys lähettää vastakuorituneita liskosotureita taistelemaan Suurten Muinaisten salatusta tiedosta.
  Toisaalta, Miskitsin oli vaikea uskoa Sneekin väitettä, että heittokeihäin varustetut rykmentit eivät muka olisi lainkaan heittäneet aseitaan ennen kuin oli liian myöhäistä Stormvermiinien pertuskojen iskeytyessä liskojen selkänahkaan.

  Voisiko tässä itseasiassa olla kyse siitä, että Sneek yrittikin salata tiedon siitä miten oli saavuttanut voittonsa. Todennäköisesti sillä viheliäisellä siimahännällä
  olikin jokin salajuoni Miskitsin pään menoksi. Ottaen huomioon että loitsiessa aivonsa käräyttäneen insinöörin käyttöarvo lähenteli nollaa, lienee parasta
  hankkiutua eroon normaalia epäluotettavammaksi osoittautuneesta syöpäläisestä…

  Avausmatsi 19-2 rotille, liskomiesten armeijasta jäi henkiin vain puolikas razordon. Hiukan etua rotille siitä etteivät liskot ampuneet marssiessaan, vaikka olisivat voineet (kumpikaan ei muistanut näköjään skirmish sääntöjä). Saurusblokki suli liskotaikurin miscastiin, rottien viimeisellä vuorolla muutoin hyödytön warppikanuuna tiputti taktista vetäytymistä yrittäneen liskokenraalin.

  Edit:

  Veteraanistatus assasiinille: Vaikeasti Tapettava (Sankari) : +1W

 • avatar Teemu

  Teemun ja Samulin peli päättyi tasuriin.

  • avatar kalle

   Sopupeliepäilyt tutkitaan kansainvälisessä sotaneuvostossa. Onko tässä luotu joku epäpyhä allianssi ? Lähetit lähti liikkeelle luomaan vastaliikkeitä moiselle veljeilylle.

 • avatar kalle

  Listasin tonne ne pelit, joista löysin maininnan, puuttuuko jotain ?

  Vois alottaa keskiviikkona uuden kierroksen.

 • avatar kalle

  Grumpyjen voittokulku jatkui : Kalle (Grumpy) vs Petteri (hiiret), voitto Grumpyille ! Rerollattava Ld9 oli tällä kertaa rotille liian vaikea suoritus. Voitin aika lollotuksella, kun hiiriin levisi yhden hävityn combatin jälkeen paniikki, mikä vei Storm Verminit, kenraalin, bsb:n ja taikurin mennessään.

 • avatar Juha

  Grumpyjen full plate cavalry ajeli myös toiset rotat suohon. Pelissä nähtiin myös warhammer-historian hienoin misfire. WLC misfire, 4: scatteri suoraan ritareiden niskaan, tappoi kaikki ritarit, kenun ja BSB:hen yhden woundin…
  Tämä ei haitannut onneksi menoa.

 • avatar Teemu

  Valon liitto palautti ainakin osan Grumpyistä alas Pilvistä. Haltiat juoksivat ympyrää kääpiöiden ympärillä ja alun ankeasta noppatuurista (ekalla kiekalla kuoli ampumiseen yksi kääpiö!). Lopussa vain pari quarrelia kyyhötti piilossa raunioituneessa haltiapalatsissa. Eli Teemun helffeille voitto Pasin kääpiöistä. Kuvia huomenna.

 • avatar Teemu

  Niin, että ois kannattanut tarttua tarjottuun käteen ja liittoon, nih!

 • avatar kalle

  Päivitin löytämäni kakkoskierroksen tulokset. Ilmoitelkaapa vielä varmuuden vuoksi vaikka tänne muut kakkoskierroksen pelit, niin saadaan tilanteet ajan tasalle. Aloitellaan kolmoskierros keskiviikkona. Jos ei keskiviikon pelipäivä sovi, huudelkaa haasteita, että saatte pelejä aikaan !

 • avatar kalle

  Ja kolmoskierros alkoi Grumpyjen oikeutetusta voitosta Pimeyden Voimista ! Empire ( = Minä ) pieksi TK:n niin maan rakoon kuin olla voi. Ei auttanut Casket, ei OP vaunuyksikkö, ei kammottava kaarti. Miekkamiehet vaan tuli ja pieksi. Ja Demit vähän auttoi. Ja nopat, snadisti.

 • avatar kalle

  Kolmoskierrokseen vielä yksi tasuri Grumpyt vastaan Valo, eli pelattiin perinteinen ja historiallisesti tarkka Rooma vs Nipponi matsi… Voitin 130 pinnalla, mikä ei ihan riittänyt voittoon, tyhmät kampanjasäännöt :) Teemu varmaan avautuu tappiostaan tarkemmin.

  • avatar Teemu

   Joo, raporttia tulossa Kallen fluffikkaasta “voitosta” – Rooman legioonien tunnuksen: strenght & cheap rule tricks -hengessä.
   Jänskää, miten peli voi olla kiinni muutamasta onnekkaasta / onnettomasta nopan heitosta! Varsinkin tällaisessa pienessä pelissä aika dramaattista.

   • avatar kalle

    Legioonat on kouluttautuneet osaamaan sodan säännöt, ja taistelemaan niiden puitteissa. Muodostelmakin osataan sovittaa aina tilanteen mukaisesti.

   • avatar kalle

    Eikä unohdeta mun urhoollista kenraalia, joka ratkaisuhetkillä ja tiukan paikan tullen meni yksinään joukkojensa eteen taistelemaan haasteessa jotain ihme samuraita vastaan ! Ja ottiko Samuraiden taistelulipunkantaja haastetta vastaan ? Ei, pisti jonkun rivi champan tappelemaan ensin, ennen kuin oli pakko tulla itse ottamaan osumaa.

 • avatar kalle

  Pistäkääs tuloksia, jos on pelejä pelattu !

  Ens tiistaina vois pelata neloskierroksen pelejä kertsillä taas viidestä alkaen. (keskiviikkona mulla on menoa, joten silloin en pysty, tottakai sinne voi mennä muut vapaasti pelaamaan).

 • avatar Teemu

  Oon ensi viikon reissussa, joten kaipaisin epäkuolleista vastustajaa haltioilleni joko la 28.9. (ilta) tai su 20.9. päivälle.

  Kuka ottaa haasteen vastaan? Grumpyjä on nyt rankaistu tarpeeksi niskoittelusta.

 • avatar Nysse

  Ottaisko joku lauantaina tai sunnuntaina kampanjamatsin Rottaliittoumaa (WoC) vastaan?

 • avatar Teemu

  Rooma-Nippon rapsa lisätty ja juttu nostettu ylos.

  • avatar kalle

   Hirveä valitus, kun ei netistä repäisty Nipponilistakaan riittänyt kuin tasuriin :) Mä sentäs pelasin itse tekemälläni ‘armeijakirjalla’… Aika ratkaisevaa oli sekin, etten muistanut omia skenaariosääntöjäni, eli sitä että valo saa automaattisesti aloituksen, siksi laitoin cavalryn turhaan kuolemaan. No ei mitään, hauska matsi oli. Tottakai mun piti lopussa pitää pinnat pienellä laillisella kirkkailulla, ei noilla olisi ollut mitään saumaa.

   Samurait vastaan Rooma fabasäännöillä oli historiallista sotapelaamista parhaimmillaan, vastaavia pitää ottaa toisekin.

   • avatar Teemu

    Juu hauskaa oli! Ja kumpikin armeija-säännöstö kotikutoinen. Olisi tietty luullut, että itse kirjoitetulla armeijakirjalla ja skenaario-säännöillä sais voiton otettua ilman noloa kikkailuakin :-P

    Ja tosiaan, WAB-armeijat, faba 8 säännöillä ois ihan paikallaan… uusi yritys turnaukselle talvelle? Oon mukana järkkäämässä!

    • avatar kalle

     Mä olen niin fluffypelaaja, etten viitti tehdä mitään OP -armybookkia, tai omia joukkoja suosivia kampanjaskenaarioita :) Skenaariossahan oli ainoastaan Light -liigalle annettu etuja, että tekin joskus voittaisitte. Ei ollu kuitenkaan tarpeeksi.

    • avatar Sami K.

     No, minä olen niin paljon Hail Caesarin ystävä Warhammerin yli historiallisissa, että kannatan sitä (mutta toki faba 8ed on parempi kuin WAB monilla tavoin säännöstönä), mutta tosiaan myös mieluusti kokeilisin esim. viikinkejä Empiren, Bretonnian jne. Fantasy-kansojen armeijoita vastaan. Tai tokihan juuri esim. viikingit ja Remas voivat ottaa mittaa toisistaan. Mikseivät helleenitkin.

 • avatar Juha

  Pelattiin Samin kanssa mielenkiintoinen peli maanantaina.

  Aloitin pelin tyylikkäästi miscastaamalla maagin warppiin joka vei mennessään vielä 11 hilparia. Tykki misfiretti itsensä rikki. Meinasin jo luovuttaa vuorolla 1A, mutta pelattiin loppuun ja sai siitä raavittua vielä tasurin.

  Vikalla vuorolla olis ollut hyvät mahkut saada koko pelipöytä tyhjäksi ukoista, olis ollut tyylikäs tasuri, kun pöydällä ei olisi ollut yhtään nappia.

  Harvinaisen paljon vitutti peli, kun en onnistunut yhdessäkään noppaheitossa, mutta hyvä peli oli silti :)

  • avatar kalle

   Joo ei nää pelit ole taputeltuja ennenkuin peli on pelattu :) Ite pelasin sunnuntaina kaverin kanssa 2400 pinnan matsin, jossa kakkoskierroksella saarroin, ja kolmoskierroksella tapoin demoniprinssin, joka oli siis myöskin kenraali ja ainoa taikuri. Sitten hävisin matsin, kun magiaimmuunit dragonprinssit otti pataan maagisilta skullcrushereilta ja jäi jalkoihin :) How likely is that ??? No siihenkin liittyi moka, jota en toiste tee… Teen jotain muita mokia.

  • avatar sami h

   Se oli kyllä eeppisen hieno peli. Mun normaali noppatuuri oli siirtyny Juhalle :)

   Mutta joo, mun olis pitäny tietenkin chargeta ne sun ritarit kärryillä, turhaan huolehdin casketista. En muistanu siinä vaiheessa että sulla olis ollu vaan 3+ savet :)

 • avatar Antti Lahtela

  Kalle, varmistan vielä tätäkin kautta että sunnuntaina varmaan mahtuu yhden pyödän verran pelaamaan Napoleonin sotia kerholle? Kalenterissa ei ollut mainintaa koko kerhon käytöstä.

You must be logged in to post a comment.