logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Määrittelemäton

Kerhohuoneiden ovien lukitseminen

Nyt on siihen isoon uuteen pelitilaan saatu lukko, johon avaimet käyvät. Tosin vain toiseen lukoista, mutta se riittää hyvin.

Vastaavasti sen pienen entisen pelitilan oviin ei ole enää avaimia. ÄLKÄÄ SIIS LUKITKO SITÄ VANHAA PIENEMPÄÄ PELITILAA. Ei nääs saada sitä sitten enää auki. Senpä vuoksi, sieltä kannattaa myös pikimmiten roudata kaikki arvokkaampi pois (eli siis kaikki millä on merkittävää tunnearvoa…). Jos teillä on ko tilassa jotain omia arvokkaita juttujanne, viekää ne pikimmiten pois, taikka siirtäkää noihin lukollisiin ( ja avattavissa oleviin) tiloihin.

Tapsa organisoinee muuton, ja hyllyjen siirron etc ajallaan.

Bookmark and Share

40 comments to Kerhohuoneiden ovien lukitseminen

 • avatar Sampo

  Hmm. Tässä lienee hyvä tilaisuus siivota maastolaatkot ja kaikki muu kerholle dumpattu kama.
  Kevätsiivous enyone?

 • avatar jaakko

  Onko sinne uuteen isompaan huoneeseen jokin suunnitelma hyllyiksi? Se varmaan kandeis toteuttaa suht pikaisesti ennen kuin paikka on ihan tukossa kamaa. Samalla hyllyihin voisi merkata vaikka nimilapuilla mitä missäkin ois tarkoitus olla, niin pysyisi järjestyskin vähän paremmalla tolalla.

 • avatar Pinegulf

  Periaatteessa Pienen huoneen hyllyt ovat siirrettävissä toiseen huoneeseen. Seinään pitää vain tehdä reikiä ja laittaa kipsilevytulpat. Ja ei, en ole matkustamassa 2 tuntia tehdäkseni ilmaistyötä.

 • avatar Antti Lahtela

  Tästä kerhon toiminnasta ei kukaan saa palkkaa, eikä muutenkaan rahaa joten jonkun meistä kerholaisista ne hyllyt pitää siirtää joka tapauksessa.

  Ei sillä että sen pitäisi tehdä joku joka asuu hankalan matkan päässä, mutta tuosta kommentista vaan saa käsityksen että kerhon toiminnan ydin on jäänyt sisäistämättä. Eli ihan ilmaista vapaaehtoistoimintaa tämä Noppakerho on.

 • avatar jaakko

  Mä ehdotan, että niitä seinässä olevia hyllyjä ei siirretä mihinkään, vaan annetaan olla missä ovat nyttenkin. En jaksa uskoa, että ketään kiinnostaa pölliä tsiljoonaa kallorauniota, vaikka olisivatkin lukitsemattomassa huoneessa (ja sitten hyllyt ovat siellä jos/kun otetaan sekin huone kerholle). Sen sijaan uuteen huoneeseen voisi hankkia uudet, tilaan sopivat hyllyt. JussiV:llä vois olla ihan hyvää näkemystä asiaan, joten voisko hallitus vaikka valtuuttaa miehen hommaan? Jeesataan me muut sitten tarpeen mukaan, mutta tärkeintä lienee, että joku sais touhun liikkeelle pian.

 • avatar Pinegulf

  > mutta tuosta kommentista vaan saa käsityksen että kerhon toiminnan ydin on jäänyt sisäistämättä.

  Tämä selvä. Muutanpa asennettani saman tien.

  • avatar Sami K.

   Minusta tuo kommentti kuulosti sellaisen kommentilta, joka on aina tuollaisia hommia tehnyt ja jonka vain “oletetaan” aina tekevän niitä pyydettäessä ilmaiseksi vaivoja säästämättä, ja nyt pitäisi kerrankin omia puoliaan. Silloin kommentit kerhon toiminnan ydinajatuksen sisäistämättömyydestä mahtaisivat ketuttaa.

 • avatar Sampo

  En ota ressiä. Kerhon pöydät, pukit ja hyllyt seinässä ovat osittain omaa käsialaa. (Toki muutkin auttoivat.) Nou hätä. Asenne on korjattu.

 • avatar Antti Lahtela

  Pahoittelen jos kommenttini oli liian kärkäs, itseäni vaan harmittaa kun useimmiten samat tietyt ihmiset tekevät kerhon puolesta asioita ja muut vain nauttivat toisten tekemisistä. Tätä ei voi missään vapaaehtoisessa kerhossa täysin välttää, mutta jokainen voi aina pyrkiä tekemään osansa.

  Ja kun tänne huutelee nimimerkeillä ei voi tietää kenestä kerholaisesta on kyse. Jos siis Pinegulf on yhtäkuin Sampo, niin hän on tosiaan tehnyt kerhon eteen paljon ja ymmärrän että Keravalta tulo ei ole julkisilla nopea suoritus. Joten pahoittelut Sampolle.

 • avatar kalle

  Vapaaehtoistyön luonteeseen kuuluu se, että se on vapaaehtoista :) Eli kukin tekee sen minkä hyväksi näkee, ja mikä hyvältä ja hauskalta tuntuu, niin ettei tule sellaista fiilistä että on joutunut asian eteen uhrautumaan tarpeettoman paljon. Mutta jotta asiat sujuvasti menevät näinkin ison porukan kerhotoiminnassa, niin useimpien on hyvä ottaa aina silloin tällöin jotain tehdäkseen. Ei sen tartte olla sen enempää, kuin että vie roskiksen mennessään, kun lähtee kerholta, tai ottaa ja imuroi jonkun huoneen joskus, tai laittaa pöydille unohtuneet roskat roskiin.

  Kerholla on sen verran paljon aktiivista pelaajaa, pelien pyörittäjää, kanttiinin hoitajaa yms, että asiat pyörivät todella hyvin ihan pyytämättä ja kysymättäkin.

  Jaakon hyllykommenttiin : JussiV tai kuka tahansa : Sen kun pistätte isoon pelitilaan hyllyjä paikalleen. Pistäkää lasku perään Terolle. Ne vanhat hyllyt voi ihan hyvin antaa olla siellä pikku huoneessa niin kauan kuin saavat olla.

 • avatar JussiV

  Voin ottaa hyllyjen suunnittelun, hankinnan ja rakennuttamisen hoidettavaksi. Varsinaiseen urakkaan rekryän sitten vähän apuja. Ideana olisi jaloilla seisovat hyllyt koko pitkälle seinustalle (oviseinälle). Hyllyväli niin tiheä (n. 300mm) että tavaraa ei tarvitse pinota eikä laatikkoihin tarvitse siis kansia. Hyllyjen syvyydeksi olisi 400mm varmaan optimi. 300 on liian vähän osalle maastoista ja 500 alkaa viemään liikaa tilaa. Ikea näyttäisi edullisimmalta ja kun varastoitava tavara on aika kevyttä niin laatukin riittänee. Kaikkein halvin vaihtoehto näyttäisi tältä:

  http://www.ikea.com/fi/fi/images/products/gorm-os-hy__0136727_PE294533_S4.JPG

  Nopean arvion mukaan tuota menisi sille seinälle n. 6 metriä, jolloin alustava kustannusarvio olisi n. 250€ kuudella hyllytasolla. Käsittelemätön mänty on kyllä aika puisevan näköistä eli nuo voisi maalatakin ennen kuin kasaa. Joko peittävä kalustamaali tai sävytetty kalustelakka. Väri varmaankin valkoinen tai joku sopiva vihertävänharmaa. Maalista n. 70€ lisää kustannuksia ja työmäärä lisääntyy merkittävästi. Toisaalta vähän siivommilla hyllyillä pysyisi tila edustavampana ja se voisi osaltaan motivoida muutoikin parempaan siisteyteen.

  Käyn joku päivä vielä mittailemassa paikkoja niin saadaan asia liikkeelle.

  • avatar kalle

   Näyttää hyvältä, anna palaa. Joskus laskeskelin, että noi Ikean hyllyt oli saman hintaisia kuin vastaava määrä höylättyä lautaa lähi-rautakaupassa (ilman alennuksia, joita saa tietysti), mutta kaupan päälle sai ruuvit, plus puutavara oli valmiiksi mitoissaan.

 • avatar jaakko

  Hissin oveen oli ilmestynyt ukaasi uusilta omistajilta, että kaikki yleisissä tiloissa ja ei-vuokratuissa huoneissa oleva kama pitää siirtää veke tai se päätyy roskalavalle. Aikaa siirtoon on 2.4. asti, eli sinänsä vielä ihan hyvin. Uudessa pelihuoneessa alkaa olla kamaa nyt varsin paljon, joten kieltämättä hyllyjä siellä kaivataan kipeästi – nyt kun vielä niitä on tilaa pystyttää =) Hieno juttu, että oot Jussi hoitamassa asiaa!

  • avatar sami h

   Heh, vähän vetelee omistaja mutkia suoriksi. Ei taida omistajuus oikeuttaa toisten omaisuuden tuhoamiseen. Mutta asenne tulee selväksi.

   • avatar jaakko

    Kyl mä näkisin, että toi menee laillisuuden rajoissa, koska ilmoituksessa on kuitenkin annettu kohtuullisesti aikaa siirtää kamat veke. Eihän se niinkään voi olla, että jos joku on dumpannut omistamasi tilat täyteen jotain romua, niin et pääse niistä mitenkään eroon.

    Joka tapauksessa tästä voinee rivien välistä vetää sen johtopäätöksen, että aika vaikea meidän on saada ylimääräistä huonetta hyödynnetyksi tulevaisuudessa. Toivottavasti otetaan siis kaikki kolme huonetta vuokralle, niin pystytään pitämään kerhon toiminta nykytasolla.

   • Yhtä häätöä vierestä katsoneena ei tuo juurikaan kulmakarvoja kohota.

    Omistajalla on oikeus lempata ex-vuokralaisen kamat pihalle. Yleensä ne varastetaan siitä hyvin nopeasti, jos niitä ei pikaiseen kärrää parempaan talteen.

    Lisäksi yhdistyksellä vuokralaisena ei taida olla puoliakaan niistä oikeuksista kuin luonnollisella henkilöllä.

 • avatar Sami K.

  Eikös niitä huoneita ollut neljä, mukaanlukien lautapelihuone? Vai siis onko niin, että kolmas pelihuone lähtisi sen sijasta, mitä ihmettelisin.

  Toinen, mitä ihmettelen, on että yhdistys ei ilmeisesti saa niin minkäänlaista avustusta kunnalta, johtuu varmaan siitä, ettei yritäkään olla nuorisojärjestö, vai miten? Kaikissa edellisissä yhdistyksissä apua on saanut.

  Miten kävisi tulorakenteen , jos alentaisimme alle 27-vuotiaiden jäsenmaksua tuntuvasti (myös opiskelijahinnasta, esim. 50€ / 30€)), saaden siten toivottavasti uusia jäseniä (kunhan tiedotus olisi kohdallaan) ja samalla voisimme olla nuorisojärjestö ja saada jotain jeesiä tähän hienoon toimintaan kunnalta?

  Silloin vuokrannostopainetta ei ehkä tulisi,ja se olisi hyvä juttu.

  • avatar kalle

   Ei meillä ole mitään lautapelihuonetta, sotketkohan Tapsan ‘työhuoneeseen’

   • avatar Sami K.

    Jaa, se on Tapsan yksityisesti vuokraama. Enpäs tiennytkään. Hyvä niin, pysyy siis siellä ja antaa tilaisuuden Tapsan kanssa pitempiin peleihin.

  • Ainakin aiemmin sääntö oli, että “vanhoja” jäseniä ei saa olla yli kolmasosa jäsenmäärästä tjsp.

   Kokemuksesta voin myös sanoa, että julkisten tukien varaan ei mitään toimintaa kannata rakentaa ellei ole valmis vetämään venettä kiville tukihanojen tyrehtyessä.

 • avatar Teemu

  Jotta sais Stadilta avustusta… Yhdistyksen pitää olla helsinkiläinen ja se EI SAA olla valtakunnallinen (kuten esim. Fiwa on).

  Nuorisotoimen avustusohjeet on täällä:

  http://nk.hel.fi/lomakkeet/nukatoto/AVUSTUKSET_pikaopas.pdf

  Ongelma on tämä:

  Avustusta
  voivat saada vähintään edellisenä
  vuonna toimintansa aloittaneet
  helsinkiläiset varhaisnuorisoyhdistykset, joiden jäsenistä vähintään
  2/3 on alle 16-vuotiaita.

  Mä harrastan partiota ja lisäksi kotona on 3 mukulaa. En oo varma haluanko muutta meidän herrasmiesklubin nuorisotoiminnaksi, jossa 2/3 on alle 16 vuotiaita. Eihän ne ees osaa maalata figuja. Ja sit ei vois juoda kaljaa (tai konjakkai) meidän tapahtumissa. Jne.

  • avatar kalle

   Mulla ei ainakaan ole mitään mielenkiintoa asioida kuntien tai kaupunkien kanssa. Aikoinaan kyselin turnaustiloja niiltä, ja huomasin että eletään ihan eri maailmassa. Ainahan noita lottokuponkeja voi pistää vetämään, mutta ei sen varaan tosiaan voida vuokran maksua perustaa. Meillä on ensi viikon keskiviikkona tarkoitus pitää hallituksen huippusalaisen vuokra & jäsenmaksu -lautakunnan toimeksipaneva kokous, jossa tehdään asiasta päätökset suuntaan tai toiseen.

   Itse pitäisin hyvänä vaikka pienellä riskillä ottaa se viimenenkin huone käyttöön, ihan vaan sen takia että pystyy noita 10 pöydän turnauksia järjestämään, ilman että tarttee roudata perkeleesti kamaa duunin alakertaan.

   Meidän perhekään ei sitten ole enää nuorisoseura, kun 3/5 on vähintään 16 vuotiaita :)

 • avatar jaakko

  Noppakerho on kyl ihan helsinkiläinen (ja eri yhdistys kuin Fiwa – kerhohuoneen vuokrasopimuskin toivottavasti oikealla nimellä, siitä en tiedä). Ohan tästä nuorisokerhoasiasta puhuttu jo aiemmin ja aika selvä konsensus on ollut, ettei tuota kaivata. Se pitänee hyväksyä, että jäsenyys maksaa jotain, vaikka eihän meillä missään sikahinnoissa mennä.

  Voisin heittää ehdotuksen, että otetaan kolmas huone ja pidättäydytään korotuksista niin kauan, kunnes kassa alittaa vaikkapa 2000 euron “varmuusrajan”. Veikkaanpa, että aika kauan selvitään nykymaksulla…

  • avatar Antti Lahtela

   Jaakon ja Kallen kanssa samoilla linjoilla. Otetaan se kolmas huone ja katsotaan kuinka käy. Meillä on nyt käsittääkseni 50 jäsentä ja tuskin suurta pudotusta tulee ellei jäsenmaksua nosteta.

   Jäsenmäärän kasvaessa olen huomannut että jopa viikolla on alkanut pöytätila loppua muutamaan otteeseen kun aikaisemmin se on ollut lauantaipäivien ongelma. Näin ollen lisätila on tarpeen mielekkään toiminnan kannalta.

 • avatar Sami K.

  Ai 16-vuotiaita? No jopas on tiukkaa. Ei silloin tietenkään. Aiemmin omissa kerhoissani tuo raja on ollut 27. Ja ei, ei missään tapauksessa julkisen “varaan”, vaan vara olisi omavara, tuo olisi ollut vain tueksi sille, että toimintaa voi laajentaa.
  toisten kerhojen toiminnassa mukana olleena.

  • Opetusministeriöllä raja voi olla eri (sieltä valtakunnalliset saa rahansa). Raja on historiallisesti hilautunut ylös sitä mukaa kun puolueiden nuorisojärjestöt ovat ukkoutuneet.

   Henk.koht. olen sitä mieltä, että nuorisomäärärahat kuuluu oikeasti nuorille.

   • avatar kalle

    Jos niille opetustädeille kertoo mitä me tuolla kerholla tehdään, niin eiköhän me saada ‘nuoriso’ -tuet ihan heittämällä :)

   • avatar Sami K.

    Onhan se noinkin, Mikko, mutta itse tuossa hommassa mukana olleena olen omin silmin nähnyt, miten erilaiset nuorisojärjestöt kahmivat rahaa kaksin käsin täysin ylimitoitetuilla budjeteilla, niin se pieni, mitä me halusimme, oli aina vähennysuhan alla. Onhan se tietysti eri asia kerholla, joka on aloittanut nuorisotoimintana, mutta siitä “ukkoontunut”, mutta silti yrittää pitää toiminnan kasassa uusilla nuorilla. Vihdin puolella ja tietääkseni Espoossa noita alle 27-vuotiaita katsottiin, ei suinkaan alle 16-vuotiaita (ovat varmaan sitten jonkun “lapsitoiminnan” alla eikä nuorisoa).

 • avatar jaakko

  Ja mikäli rahasta on pulaa, niin jäsenmaksujen keruussa lienee kehittämisen varaa. Eihän meillä ole maksuissa edes mitään eräpäivää, joten ei ihme, jos väki maksaa jos jaksaa. Maksuista aina tiedotus nettisivujen lisäksi sähköpostiin, tiukka eräpäivä parin viikon päähän ilmoituksesta ja sitten grillaus sähköpostitse, jos rahaa ei näy siihen mennessä. Siis jos tällä kerholla oikeasti on 50 jäsentä, niin tulovirtaa pitäisi aika hyvin olla.

  • avatar kalle

   Nykyisillä vuokranhinnoilla se menee aika lähelle näin tämä nyrkkisääntö : Jokainen neliö tarvitsee oman jäsenensä, jotta homma tulee maksettua. Jos jäsenet maksaa 50 / 80€ per 6kk, ja neliövuokra on kympin paikkeilla kuussa, niin näin se suunnilleen menee. Noin 16 lisäneliötä vaatii siis noin 16 lisäjäsentä. Tässä ei huomioida kanttiinin ja turnausten tuottoja, jotka vähän parantavat tilannetta.

 • avatar Sami K.

  Toki varainkeruuta voi kehittää muillakin tavoin, löytyisiköhän kerholta PK-seudun johtavana figuyhdistyksenä intoa miettiä figuconin järjestämisen (pienestä ne kaikki alkoivat) mahdollisuutta, jos sitä kautta voisi saada lisää näkyvyyttä ja jäseniä, ja tuottoja itse conista (jos mitenkään vain mahdollista).

  • avatar kalle

   Ei tässä kasvaminen nykyistä suuremmaksi ole välttämättä tavoitteena. Jos saadaan se viimenenkin huone vuokrattua, niin sitten ollaan jo tuplattu tilat siitä mistä nykytiloissa aloitettiin, kaikkiin peleihin löytyy pelaajia, ja turnaukset ja tapahtumat pyörii. Sitten voidaan vaikka todeta, että toiminnan laajuus on sopiva.

   • avatar Juha

    Ei julkista tukea, se työllistää enemmän kuin tuottaa ja kasvu oikeastaan kertaa näitä tilaprobleemeita ;-), joten kannatan orgaanista kasvua. joka lähtee oikeasta kiinnostuksesta ja sitoutumisesta, jonka yksi muoto on jäsenmaksu, nyt se ei ole mitenkään kova. Pidetään “herrakerhona” ja joudaan kaupasta kannettua kaljaa ja konjakkia. Sen lyhyen aikaa kun olen ollut mukana toiminta laajentunut mukavasti ja hyvä niin.

    • avatar Sami K.

     Käy hyvin ainakin minulle. Vai kaljaa ja konjakkia, löytyykö yhtään portviinin ystäviä?

     Marginaalipeleihin noita pelaajia aina tarvitaan eniten, joten niiden osalta omatoiminen mainostaminen lienee parasta.

     • avatar kalle

      Tahtoo olla vaan noi marginaalipelaajat vähän harvinaisia… No, 9.3. pelataan Infinityä, oisko se nyt edes aavistuksen markinaalista. Konjakki on pahaa, Viski ja olut on oikea yhdistelmä :)

 • avatar Sami K.

  Luulisi, että enemmän pelaajia ja alempi jäsenmaksu kaikilla olisi kaikkien mieleen, mutta on ymmärrettävää, että merkittävien lisäponnistusten sijaan voi antaa jäsenten tulla omalla painollaan, kunhan näkyvyys netitse on hoidossa niin kuin onkin varmasti.

 • avatar sami h

  Ehkä pitäisi pohtia mikä on kerhon tavoite pitemmällä aikajaksolla?

You must be logged in to post a comment.