logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Messu- ja matkaraportit

Model Expo 2013

Noppakerhon iskuryhmä on valmiudessa ja messupöytien rakennelmat alkavat olla valmiina. Muutama figuuri tarvitsee vielä maalia alustaansa. Alla hieman ensimakua aloittelijaystävällisistä esittelypeleistämme.

Tervetuloa piipahtamaan osastollamme Model Expo 2013:ssa!

Bookmark and Share

14 comments to Model Expo 2013

 • Pitää tehdä ne hissinovet ja rakentaa muutamia paloportaita…. ja rakentaa ne mun pölyttyvät talokittini lopultakin…

 • Laitoin satsin kuvia Exposta saitille:

  http://www.smallcuts.net/

 • avatar kalle

  Oli tosi hyvä idea olla Expossa esillä, ja kannattaa olla ensi kerrallakin, jos vaan isäntiä riittää standille.

  Kiinnostuneita oli perjantaina jonkun verran, ja lauantaina paremmalla paikalla jo todella paljon. Mahdollisesti saadaan heräteltyä uinuvia harrastajia takaisin hyvän harrastuksen ääreen.

  • Meillä oli pientä keskustelua, miten ständiä voisi kehittää. Pistän hommaa ainakin omalta osaltani vireille.

   • avatar kalle

    Siinä voisi olla standilla esillä eri pelien tilanteita, joista voi kävijöille kertoa.

    Tärkeintähän on viedä sitä sanomaa ihmisille, että :
    – Meillä on pelikerho, jossa on tilat missä pelata
    – Kerholla perataan käytännössä kaikkia eri figupelejä, ja itse voi järjestää jos jotain puuttuu.

    Esillä olevilla eri peleillä homma on helposti visualisoitavissa. Joku metrin levyinen osa vaikka per peli, ja kivoja figuja ja maastoa esille.

    • Muutamia ideoita:

     – seinät oli ihan liian valkoisia, kerhon logo seinälle ja jotain julisteita, kuvia kerholta
     – kuvataan yksi (tai useampi) pelivideo ja laitetaan pyörimään screenille taustalle nonstoppina (mä voin tehdä tämän)
     – laitetaan arvonta (jotain lahjoitusroinaa palkinnoksi), niin saadaan ihmiset jättämään yhteystietonsa. Näitä voi sitten hyödyntää jonkun avoimien ovien päivän järjestämisessä
     – laitetaan joku “päivän parhaat hitit” osallistumisjuttu, tyylin yksi hyökkäysheitto jossain lavastetussa tilanteessa, tulokset seinälle ja voittajalle ilmainen demopeli kerholla tms.
     – ehkä enemmän pelirekvisiittaa (mittoja, noppia, stattikortteja tms.) näkyviin. Expossa on kuitenkin enimmäkseen pelkkiä mallaajia, niihin on hyvä tehdä jotain eroa

   • avatar Juha

    Joo yleisen tietoisuuden lisääminen on hyvä, ja näyttäviä esimerkkejä “display pöytiä” peleistä. En itse enää viitsi Expossa demopelauttaa, palaa ruuti hukkaan kersojen viihdyttämisessä. Ropecon on parempi demopelautuspaikka. Nättejä ja visuaalisia pelipöytiä vain, dioraama-idealla. Samalla muutakin näyttävyyttä lisää, kerhon esitteet ja posterit.

 • avatar Antti Lahtela

  Mukavasti meni Expo tänä vuonna. Kuten tuli todettua, voisi ensi kerralla pääpainon pitää esittelyssä ja jättää demot pois kokonaan.

 • avatar Mika

  Hei,

  Kiitos kaikille apureille messustandin kanssa. Tänä vuonna osastomme oli mallia mitä joukkoliikenteellä muutaman miehen voimin saadaan kuljetettua paikalle. Lisäksi teetätin Nopat kyltin, joka on nyt tallessa pelihuoneen hyllyn päällä odottamassa seuraavaa messutapahtumaa..

  Minusta demotus oli hauskaa nuoremmillekin, mutta toki vei energiaa melkoisesti. Se pitää ottaa mainontana, sijoituksena tulevaisuuteen. Demossa on se hyvä puoli että se kerää ihmisiä katsoon mitäs tuolla tapahtuu ja saa juttua aikaan. Displayn ohi ehkä kävelee helpommin, mutta enivei näyttävyyteen panostaminen on parasta. Hyvä meininki ja innostus myös tarttuu.

  Hyvä huomio tuo että lisää väriä valkoisiin seiniin taustalle, sama pisti silmään. Tätä vielä korosti tavallaan suljettu tila. Kankaalle painatus voisi olla kätevä, koska julisteet eivät kestä montaa messukertaa. Fiwan logo kankaalle maksoi kuulemma about sman kuin meidän kyltti (100e). Rollupit ovat hyviä. Helppoja kuljettaa ja eivät vaadi seiniä. Edellinen rollup maksoi reilun huntin euroa, niitä voisi teettää pari. Toinen vaikka missä yhdistys infoa ja toinen missä jokin peli. Tällöin kolmella rolluplla saa osaston kasaan vaikka keskelle toria.

  Tuossa vinkki ensi vuodelle millä saadaan huomiota. Kuka väsäisi? http://www.geekfill.com/2013/04/29/awesome-warhammer-40k-costume-20-pics/

  Opit:
  – Varmistetaan ajoissa että järjestäjä on saanut meidän ilmoittautumisen.
  – Messuständin seiniin ei saa kiinnittää teipillä tai millään mistä jää jälkiä, tai joutuu maksamaan uudet seinät. Tätä varten saa lainaan koukkuja joihin ripustaa kamaa. Tämä rajoite on hyvä ottaa huomioon kun suunnitellaan värikkäämpää ilmettä.
  – Viestitään etukäteen apureille aukioloajoista ja muusta yleisestä , nyt tässä meni oman helpon tekosyyn piikkiin kun oletin ihmisten katsovan itse aukiolojat. Kuten kaikki tekikin, mutta yleishuomiona.
  – Muistetaan pyytää vapareita :)
  – Ständin rakenteluaikaa on edellinen torstai ja purku aikaa seuraava maanantai, tämä tosin vaatii että jollain on aikaa.
  – ja tilataan julisteet/rollupit ajoissa..

You must be logged in to post a comment.