logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Peli-illat, -raportit ja -arvostelut

Saga – ensikosketus

 

Saga on jo pitkään kuumottanut pelinä, ja nyt keskiviikkona pääsin tätä vihdoin kokeilemaan. Sain houkuteltua Samulin esittelemään peliä nyypälle ja Marko kiltisti lainasi minulle lisäjoukkoja kun en itse ollut kerinnyt maalaamaan kuin armeijan 13 kovinta soturia (valitettavasti minulta uupuu Antonio Banderasta arabiasussa esittävä figu).

Tehtävä oli onneksi nyypälle sopivan suoraviivainen – tapa vihollisen sotapäällikkö. Pelasin itse viikingeillä ja Samuli erittäin vihaisilla Jomsvikingeillä. Samuli oli ottanut mukaan hieman enemmän Hirdmenejä ja näillä oli käytössään ilkeät kahden käden kirveet. Omat viikinkini olivat jakautuneet kahteen hirdman, kahteen bondi ja yhteen jousin varustettuun thrall ryhmään.

Kuten yllä olevasta kuvasta saattaa havaita. Minulla oli jonkinlainen katala suunnitelma jakaa joukkoni kahtia ja näin houkutella Samulin viikingit hyökkäämään yhtä laitaa vastaan samalla kun toinen osasto iskisi näiden kylkeen. Jousimiehet ottivat “dominoivan” aseman keskeltä.

Samuli tarttui auliisti tarjoamaani mahdollisuuteen ja keskitti joukkonsa vasemmalle laidalleni – jättäen reserviin vain kaksi pientä bondi-ryhmää (joiden funktiona oli ilmeisesti myös generoida komentonoppia vaikka joku muista ryhmistä kuolisikin).

 

 

 

Jomsviikinkien edetessä kohti heikkoa vasenta laitaani lähti oma oikeani kääntymään heitä kohti. Tähän toimintoon kului paljon aikaa ja toimintoja, mutta onneksi vielä ei ollut mikään hirveä kiire. Jomsviikingit pyrkivät pysymään nuolteni kantaman ulkopuolella ja talon takana piilossa. Yhden jomsviikingin thrallini saivat ammuttua, mutta vaihtokauppa ei ollut hintansa väärti sillä tämän mahdollistavat toiminnot suututtivat jomsviikingejä ja antoivat heille kaksi “wrath” -pistettä joita käyttää kamaliin erikoiskykyihinsä.

 

 

 

Käyttäen taloa suojana Jomsviikingit iskivätkin lujaa kahdeksanmiehisellä hirdman-ryhmällä omaan samansuuruiseen Bondi-ryhmääni. Molemmilla oli boosteja päällä, mistä seurasi verilöyly. Vain kaksi veristä Hirdmania selvisi myllytyksestä, jossa Bondini käytti “Valhalla” -ominaisuutta tappaakseen omia miehiään vastineeksi isosta määrästä hyökkäysnoppia.

Olin päässyt veren makuun, minkä johdosta lähdin reservinä toimineilla Hirdmaneillani hullunrohkeaan vastahyökkäykseen kahta vetäytyvää jomsviikinkiä kohti. Ragnarok-ominaisuuden siivittämä hyökkäys oli massiivisen ylivoimainen, mutta se maksoi minulle monta toimintoa, toi “fatiguea”, kulutti vaikeasti saatavan Ragnarok-ominaisuuden ja jätti omat mieheni yksin vihollisen vastahyökkäyksen armolle. Sana “overkill” kuvannee tilannetta jossa iskujen määrä olisi riittänyt tappamaan kummankin jomsviikingin viiteen kertaan.

Eliittimieheni olivatkin seuraavina vuorossa, sillä väsytetyt ja heikkoon asemaan jätetyt viikingit olivat helppo pala Samulin vastahyökkäykselle. Jomsviikingien sotaherra ja tätä seuranneet kahdeksan bondia pyyhkäisivät eliittisoturini pois pöydältä ottamatta yhtään tappioita vastineeksi.

 

 

Tässä vaiheessa taistelua huomasin että komentonoppani alkoivat käymään vähiin kerta olin tapattanut niin paljon omia joukkojani. Kun vielä komentoheittoni olivat huonoja pari vuora peräkkäin, rajoitti tämä melko lailla käytössäni olleita optioita. Samulilla oli vielä täydet kuusi noppaa, joiden turvin hän poisti omien miestensä väsymystä, laittoi kaikenlaisia buusteja ja ryhmitteli joukkojaan uhkaavan näköisesti.

Päätin yrittää uutta aggressiivista taktiikkaa ja käydä “poimimassa” Samulin pienet bondi-ryhmät jotka kyräilivät laidalla generoiden Saga-noppia mutta muuten vältellen taistelua. Ajattelin että jos saan yhdenkin tappion näihin nelimiehisiin ryhmiin niin voin käyttää “Loki” -ominaisuuttani ja poistaa nämä pelistä automaattisesti.

Viimeinen Hirdman-ryhmäni tekikin pikamarssin laidalle ja rynnäköi yllättyneet jomsvikingit. Lopputulos oli kuitenkin melko nolo eliittimiehilleni, sillä kiviaidan takana kyröilevät jomsviikingit tappoivat yhden miehistäni ja ajoivat loput tiehensä.

 

 

 

Taistelu päättyi pikaisesti tämän nolon episodin jälkeen. Samuli käytti Saga-ominaisuuksiaan siihen että sai pakotettua sotapäällikköni tappelemaan yksin omaa päällikköään sekä tätä tukevia kahdeksaa hirdmania vastaan. Johtajani vei mukanaan useamman jomsviikingien eliittisotilaista ennen kuin hänet pilkottiin paloiksi.

Tyly loppu alter-egolleni. Mutta mitä tästä jäi käteen?

Peli oli hauska ja herätti innostuksen kipinän pelata uudelleen ja kokeilla uusia juttuja. Tässä oli hieman samaa kuin joissain ensimmäisissä Warhammer-matseissani, joissa turpiin tuli 10-0 mutta jäljelle jäi palava halu nousta mudasta ja kokeilla uudelleen. Opin pelin aikana huimasti yrityksen ja erehdyksen kautta. Ensinnäkin, taktiikkani oli väärä enkä tuntenut oman lautani ominaisuuksia. Samuli puolestaan piti joukkonsa hyvin kasassa, tuki eri ryhmillä toisiaan ja käytti lautansa ominaisuuksia taidokkaasti. En myöskään miettinyt omaa vuoroani pidemmälle Samulin mahdollisia vastatoimia ja ajoitin hyökkäykseni ja buustini väärin. Hyökkäsin ryhmä kerrallaan sen sijaan että olisin pitänyt joukkoni kasassa, minkä lisäksi voin näin jälkikäteen todeta että on iso virhe suututtaa jomsviikinkejä ja antaa heille “wrathia” jolla tehdä kaikenlaisia konnuuksia.

Ensi kertaan!

Bookmark and Share

8 comments to Saga – ensikosketus

 • avatar JaakkoB

  Voittaja kirjoittaa historian. Unohtakaa kaikki sanomani ja lukekaa mieluummin vastapuolen versio tapahtumista: http://engineered-gaming.blogspot.fi/2014/11/saga-clash-of-warlords.html

 • avatar Teemu

  Hohoo! Hieno rapårtti!

  Nyt alkais olla sellainen hytinä, että vitriinini päällä pölyttyvä Noppa-kerhon Saga-mestaruuden kiertopalkintoo alkaa kaivata uusia riimukaiverruksia roll of honoriinsa. Kerholla on aikain saatossa pelattu kaksi Saga-turnausta (melko leppoisalla otteella). Ensimmäisen voitti Sami K. ja toisen allekirjoittanut (valtaisan pistelaskudebatin jälkeen).

  Ketäs kaikkia nappais tällainen päivän ja kolmen pelin herrasmieshenkinen-turnaus, joka on myös aloittelija ystävällinen (lue: voidaan lainata napit lahdattavaksi tuleville nyypille).
  Mun laskelmien mukaan, meillä on ainakin seuraavat säännöt omaavat jo pelanneet urhot potentiaalisina kandeina: Sami H., Sami K., Teemu, Marko, Samuli, Jaakko B., Kalle, Juha, Olli V., Jari ja ketäs vielä muita?
  Tossa jo 10.

  Kukas jaksais järkätä? Joulukuulle?

  • Järjestysvastuuta en ota, mutta pelailemaan tulen jos päivät natsaa. Ota sä Teemu hommasta koppi jos intoa löytyy :)

   Tasapelitilannetta varten päädyttiin viime kerralla seuraavaan konsensukseen. Jokainen pelaaja pitää kirjaa pelien aikana tappamistaa vastustajan joukoista eri yksikkötyypeittäin ja tasapelitilanteessa enemmän verta vuodattanut osasto kruunataan voittajaksi. Tän vois varmaan nyt ottaa täydellä voimallaan käyttöön niin jää debatti väliin.

  • avatar kalle

   Joulukuussa on kalenterissa aika näpsästi ohjelmaa… 20.12. fabajuttu ei ole ihan kiveen hakattu, kun se on niin lähellä joulua.

 • avatar Teemu

  Mites ois herrat Kuljukka ja Havonen – järkkäisittekö?

  • avatar anwil

   Voisin ottaakin järkättäväksi, mutta pitäs päästä pelaamaan C&C:tä ja figut ei ole vielä maaleissa… Oishan siinä painetta jos kommittoisi.

   • avatar Teemu

    Just niin! Ei kun päivämäärä kalenteriin, niin on ainakin maalaamiselle DL. CC-listalla mäkin olisin (varmaan) tulossa.

    Mulle sopii joulukuun viikonlopuista:

    7.12. (ei paras ja tulee ehdkä maalaamisen kannalta liian nopeasti)
    20.-21.12.
    27.-28.12.

You must be logged in to post a comment.