logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Bolt Action

19.12.1939 Bolt Action Skenaario

Neuvostoarmeijan 122. Divisioonan yksi pataljoona yllättää reserviksisiirretyt Erillis-Pataljoona 17:n kaksi komppaniaa. Neljä tuntia kestäneen taistelun jälkeen vihollinen vetäytyy menetettyään 300 miestä kaatuneina. Suomalaisten tappiot ovat 17 kaatunutta, joiden joukossa on kaksi komppanianpäällikköä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peli : Bolt Action

 Alkuasetelma : Taistellaan Tienristeyksen hallinnasta. Tienristeys on oletetun painopistealueesta sivussa, ja vihollisen hyökkäys tulee yllätyksenä. Vihollisen läpimurto on saatava estettyä tai hidastettua, että joukot voidaan takana ryhmittää uudelleen

Suomella on kentällä kaksi yksikköä partioimassa tienristeyksessä (6’’ sisällä), toinen yksikkö jalkaväkiyksikkö, toinen max 7 defense yksikkö. NL laittaa toisen plutoonan kentälle, vähintään 18” etäisyydellä sekä tien risteyksessä että suomalaisyksiköistä ja Suomen kentän reunasta. Toinen plutoona tulee ensimmäisessä aallossa NL kentän reunalta. Suomi laittaa puolet jäljellä olevista yksiköistä ensimmäiseen aaltoon (tulee automaattisesti eka kierroksella kentälle), loput reserviin. Tien risteyksen tuntumassa on fox holeja, ja tiet on katkaistu panssariesteillä. Esteen vieressä oleva jalkaväki voi poistaa esteen komennolla.

Pelin kesto : 7 vuoroa, Kahdeksas vuoro tulee jos seitsemännen vuoron lopussa heitetään nopalla 4 tai enemmän..

Voitto : Se puoli voittaa, joka hallitsee tienristeystä lopussa. Hallitakseen on oltava 3’’ risteyksen keskeltä ja ei vihollista.

Erikoissäännöt :

Taistelu alkaa aamunkoitteessa. Ensimmäisellä vuorolla on voimassa yönäkyvyys. Kierroksen 2 alusta alkaen heitetään noppaa, aamu tulee 4+:lla. Yönäkyvyys 2D6’’. +6’’ aina näistä : Kohde liikkunut, kohde ampunut, kohde ajoneuvo. -6’’ näistä : kohde pieni, kohde maissa.

Neuvostojoukot vierastavat pimeää metsää. Pimeässä metsässä kaikilla Neuvostojoukoilla on -1 moraaliin metsässä. Valoisalla moraaliin tulee metsässä -1, mikäli yksikkö ei ole komentajan tai komissaarin kantamalla, eikä 6’’ sisällä ole kahta muuta ryhmää.

Joukot :

NL(844) Inexperienced : Plutoona 1 : Luutnantti+2 lähettiä. 2 * LMG Squad(12 miestä), Free riffle squad, T26A, Komissaari+2 lähettiä
Plutoona 2 : Luutnantti+2 lähettiä, 3*LMG Squad(12), free riffle squad, T26B, Light Mortar

Suomi(839) : Luutnantti+2 lähettiä, 2*LMG squad(8), 2 * SMG squad(8) : sukset ja molotovit, Sniper team, Light Anti-tank, Medium Machine gun.

Bookmark and Share

16 comments to 19.12.1939 Bolt Action Skenaario

You must be logged in to post a comment.