logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Eksentriset pelit

Kevään eksentrinen ohjelma

Jummijammi!

Eksentrinen keskiviikko palaa rikospaikalle kuin entinen pyromaani! Jälleen uusia jännittäviä kokemuksia valtavirrasta poikkeavien pelien parissa luvassa. Nopat kolisevat, kortit viuhuvat ja mittoja venytellään hartiavoimin urhoollisten sankarien ja katalien konnien ottaessa mittaa toisistaan.

Vaihda kevyemmälle vaihteelle ja saavu viihtymään eksentristen pelien parissa.

Kevään ohjelma:

8.1. Viimeinen Mohikaani: Alkukauden uusinnat
15.1. Viimeinen Mohikaani: Hyökkäys Huronien kylään!
22.1. Rakentelupäivä: Talvisotalauta
29.1. Viimeinen Mohikaani
5.2. FoF Vietnam
12.2. Viimeinen Mohikaani
19.2. Heist “Training Day” -testi
26.2. Viimeinen Mohikaani
5.3. PR-exkursio, ei peliä
12.3. Vihonviimeinen Mohikaani CANCELLADO! Askarrellaan talvipöytää sen sijaan
19.3. Heist -kamppis alkaa “Impact Hits”
23.3. Viimein Vihonviimeinen Mohikaani
26.3. Donnybrook -testipeli
2.4. Heist “Withdrawal Symptoms”
9.4. ???
16.4. Heist “Crack Me Up”
23.4. ???
30.4. Wappu, ei pelejä
7.5. Bolt Action
14.5. Bolt Action
21.5. Bolt Action
28.5. Bolt Action
4.6. Bolt Action
11.6. Flintloque
18.6. Flintloque
25.6. Flintloque
Heinäkuu kesälomalla, ei pelejä!

Council of Two toivottaa kaikki tervetulleiksi keskiviikon peleihin! Pelit alkavat aina 1730 ellei toisin ilmoitettu.

Otamme myös mielellämme vastaan palautetta ja ideoita tulevista peleistä, ota rohkeasti yhteyttä.

 

cot-banner

Bookmark and Share

45 comments to Kevään eksentrinen ohjelma

 • avatar Mika

  Hienoa! Ja iso hatun nosto jo etukäteen teille :)

 • Muutos ohjelmaan:

  22.1. ei ole peliä vaan keskitymme talvisotapöydän rakentamiseen.

  Jos saat kiksejä foamien vuoleskelusta, tervetuloa mukaan.

 • Muutos ohjelmaan:

  5.2. jatkuu talvisotapöydän rakentelu.

  Ohjattua peliä ei ole, mutta sisään pääsee ja vapaita pöytiä kyllä löytyy.

 • Huhtikuussa tai toukokuussa olisi sitten ohjelmassa Donnybrook pelejä! Mustaruuti palamaan anglo-amerikkalaisella otteella ;-) ohjelma tulossa myöhemmin

  • Hienoa! Pitääkö mun nyt maalata muskettisoturini ja kardinaalin miehet?

   • Tässä on pieni haaste, kun näyttää siltä että kaikilla on hieman eriaikaiset mustaruutifigut… jos demot vedetään vaikka mun figuilla, ja sitten voidaan katsoa jokin yhteinen aikakausi. tai sitten voidaan sopia jokin periodi, johon maalataan sopivat – tosin voi olla hieman haastavaa… demotaan ensin.

    Mutta yleisenä kommenttina, maalaa vaan, more is more!

    • Maalaan mä ne joka tapauksessa (joskus), mutta onko siinä pelissä miekkailua kanssa vai pelkkää ammuskelua?

     Netissä luki, että se on 1660-1760 tjsp. Kieltämättä 1660 d’Artagnanin hapsi alkaa jo vähän harmaantua, mutta ei niissä miekoissa ja pyssyissä ole juuri eroa.

     Hyvän miekkailupelin löytäminen on vaikeaa.

     • Kyllä tämä on enemmän ampumispeli, ei miekkailupeli, ja sijoittuu ajankohtaan kun miekka alkoi olla jo enemmän koriste. Jotenkin arvioisin, että peli venyy paremmin 1800 luvun alkupuolelle, noin skirmishmielessä.

 • avatar Samuli

  Vois yrittää myös jotain rennompaa In Her Majestys Name pelailua saada mahtumaan. Jotain kirjojen skenaarioista vaan käyttöön. Vaikka parilla pöydällä niin menisi myös vähän vauhdikkaammin kun ei ole 5-6 pelaajaa vääntämässä samaan aikaan :)

  • Ovet on auki ja pöytiä vapaana, ei kun pelejä sopimaan.

   “Virallisen” keskiviikko-ohjelman pointti on siinä, että aina olisi jotain johon pääsee mukaan ilman ennakkovalmisteluja ja ilman omia figuja.

   P.S. Sain EotD -figunikin lopultakin, mutta en ole ehtinyt tekemään niille mitään…

  • Hienoa, ostin juuri Hampurista ” lyijyseikkailufirman” british agents possen ( ovat muuten hienoja) joten pelaan mieluusti IHMN peliä! Otetaanko jo ens kuussa?

   • avatar Nysse

    Eiköhän tossa joku päivä ensi kuussa onnistu. Pelipöytää pitää kuitenkin työstää vielä niin tulee joka tapauksessa oltua kerholla keskiviikkoina.

    Jos nyt saisi vihdoin nuo VSF rakennukset maalattua kun alkaa lämpötilat taas sallia spray maalien käyttämisen pohjamaalaamiseen. Imee tuo MDF aivan hävyttömän paljon kun käyttää pelkkiä akryylejä kynäruiskusta.

    Työn alla nyt myös vähän eläimistöä Lost World hengessä :) Norsukiväärit kantoon ja nukutusnuolet mukaan.

   • avatar Mika

    Asiaa, joku muukin tekee afrikan eläimiä!

 • avatar Teemu

  Donnybrook-demosta… Mulla on maalattuna joukko Swashbucklereita. Otanko mukaan?

  • Ajattelin tuoda omat figut paikalle, mutta voit ottaa mukaan ne omasi myös. Kuinka paljon niitä on? tarve olisi 12 + 12 + 4 (ja mahdollisesti vielä 6) niin saadaan kaikki joukkojen laadut katettua.

 • avatar Teemu

  Espanjalaisia miekanheiluttajia on toi about 12, sitten n. 10 arbuusilla varustettua ja pikemanejä about 12. Ja iso liuta merirosvoja.

  Otan sortimentin mukaan. Käytetään mitä käytetään.

  Ketkä kaikki tulossa?

  • Joo ota vaan, mennään tilanteen mukaan. Tein Donnybrook postin, ja siihen ilmoja sitten, Kalle taisi jo huudella. Tehdään pieni galluppi keskviikkona, mikä olisi sellainen teema-ajanjakso, johon sataisiin innostunut joukko hankkimaan ja maalaamaan ihan omat figut. Piraattiteemasta on ollut kevyttä puhetta…

 • avatar Nysse

  Kiinnostaisko jotain ottaa tänä keskiviikkona Bolt Actionia, In Her Majestys Namea tai Sagaa tuon virallisemman ohjelman rinnalla?

  • Tästä oli puhetta viimeeksi, ja Herkkokin kyseli sunnuntaina onko nyt keskiviikkona BA pelejä. Nyt kukaan ei ole vielä oikein reagoinut tuohon Flintloqueen, joten tilanne ei oel minulle kovinkaan selvä? Mutta, mutta mullahan on ne sakut valmiina Bolt Actioniin.

   • avatar Nysse

    Jooh aina uudet pelit johtaa pian turmioon niin pysyn samoissa vanhoissa ainakin nyt hetken. Bolttia vois kokeilla siten että hyödyntää tuota Chain of Commandin patrol phasea alkuun? Figumäärä siihen on pysynyt samana. Pitäis varmaan jaksaa tuo viimeinen ryhmä maalata valmiiksi niin olisi ainakin suhteellisen historiallinen joukkuekokoonpano kasassa.

   • avatar Herkko

    Mä voisin tosiaan tulla Bolttia pelailemaan. Mulla on pari ryhmää amerikkalaisia valmiina.

 • avatar Jamo

  Moi, onko vielä syksystä haisua. Meinaan että jos kerholla pyörähtää taas joku Force on Force kampanja, voisin alkaa pikkuhiljaa katsastamaan ja hankkimaan figuja :)

  • avatar Nysse

   Jotain pientä juttua oli Force on Force Pacific kampanjasta. Mulla ja MK-S:llä on ainakin noita Empressin viime vuotisen kickstarterin kiinalaisia ja jenkkien merijalkaväkeä. Multa saa esim. sopuhintaan käytännössä yhden jokaista PLA pakettia mitä Empress tekee jos tuo kampanja toteutuu. Tuli otettua täysi “joukkue” eli 20 miestä ja yksi kaikkia stretch goaleja kiinalaisille, mitkä nyt näyttää valuvan uhkaavasti kohti kaukaisen tulevaisuuden maalausjonoa.

   • No voidaan aloittaa neuvottelu näistä, minulla ei ole vielä tällaista ultra -modernia “pahista”, joten olen hyvä kohde!

    • avatar Nysse

     Tarjolla Kickstarterin hintaan eli 6 puntaa per paketti, enpä mä noista varmaan jaksa mitään voittoa ruveta ottamaan. Kaikki tai ei mitään :P Jos jotain meinaisi jäädä kaappiin niin mieluummin sitten maalaan koko kasan joskus tulevaisuudessa itsekseni. Voin kotiin päästyäni tehdä jonkun inventaarion nyt vielä siitä mitä löytyy. Muistaakseni yksi paketti jokaista mikä Empressin sivuilla on. Support weapon pakettia saattoi olla 2

   • Syksyyn voisi ottaa vaikka Pacific -kampanjan, kevyellä otteella. Eli käytännössä sovittais, että pelataan jokin periodi keskiviikkoiltaisin FoF pelejä, ja jos kaikki tekevät vaikka noita Pacific moderneja, niin saadaan jokinlainen yhdenmukaisuus hommaan. Tai sitten vain sovitaan, että sovitaan pelejä pelaajien välillä… ihan miten vain.

    • avatar Sami K.

     Aaa, se siisti “Napoleonic Fey”-juttu oli siis Flintloque:sta! En ollut varma mikä peli ja milloin, nyt huomenna olisi tapahtumassa. Ehdottomasti olen tuollaisessa messissä, figutkin näyttivät hienolta.

     Otan kuitenkin sitten kai Sakut mukaan jos ei Flintloque varmuudella toteudu? Edelleen on myös Rules of Engagement testaamatta ja se on ihan hyvän oloinen haastaja Boltille (sori, minusta ei saa “sääntöuskovaista” tekemälläkään!)

     Hmm, eli jos esim elokuussa voisi alkaa pelailemaan, se olisi jees. Jos sopii ja järkkää pelejä erikseen niin sekin hyvä. Pitääkin päästä noita omia säätöjä siihen testailemaan käytännössä (ks. ylempi :)

     • Deadloque tapahtuu kyllä, kamat on autossa ja suippokorvien kohtalon hetket käsillä… sääntömoottorina Song of Drums and Shakos / Blades and Heroes -hybridi. Song -sarja saattaa olla tuttu myös Ospreyn parista viimeisimmästä tuotoksesta, se on oikeasti musta aika nerokas kevyt-skirmish, jonka oppii 5 minuutissa.

      Voisin mä ne kiinalaiset varmaan syksyksi maalata, eli FoF niillä onnistunee. Niitä on se joukkue + lisät, en ottanut mitään extraa.

      P.S. Tämäkö se Havoc on:
      http://boardgamegeek.com/boardgame/69535/havoc-tactical-miniature-warfare

      • avatar Jamo

       Juu sama peli. Pika-googlailuilla näyttäisi olevan keskimäärin aika ylistävää palautetta saanut peli. Saa nähdä millainen on sitten todellisuus, mutta kieltämättä ajatukset karkasi jo siihen, mitä kaikkia random faba-figuja löytyy laarien pohjalta joille ei aikaisemmin ole ollut sijaa.

      • Hyvä, minä maalaan myös niitä kiinalaisia, joten saadaan tarvittaessa hyvä määrä, tosin FoF ei nyt joukkuetta suurempaa oiken järkevästi kestä. Mutta minä periaatteessa pelaan ensisijaisesti omilla figuilla.

    • avatar Jamo

     Kuullostaa hyvältä. Aloitan miniatyyrikartoituksen.

     Ihan muuhun liittyen, ostin juuri Havoc peliin (fantasia skirmish) säännöt, vaikuttaa mielenkiintoiselta ja sopivia figuja löytyy varmaan lähes jokaiselta kaapista. Jos peli osoittautuu hyväksi, voin yrittää jotain asiaan liittyvää organisoida syksyllä kun toivottavasti palaan täyspäiväiseksi helsinkiläiseksi. En mene kyllä vielä lupaamaan mitään sen tarkempaa.

 • avatar Nysse

  West Windillä näyttäisi olevan kesäalennusmyynnit käynnissä ja mm. VSF figuja INHM varten löytyy -25% alella. Kaikkea muutakin kivaa ja semisti eksentristä löytyy. Pirun hyviä ainakin noiden uusimmat sculptit laadultaan. http://www.westwindproductions.co.uk/ koodi SALE vaan maksukenttään niin halvennusta saa.

You must be logged in to post a comment.