logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Black powder

Tonava -kampanja Ebelsbergin taistelun raportti

Kerholla jatkui jälleen viime marraskuusta asti pelattu Tonava kampanja 1809. Kampanja on edennyt jo Ebelsbergin taisteluun.

Raportti on luettavissa Juhan Blogista.

Hieno ja jännittävä taistelu, joka tiukkojen tilanteiden jälkeen, johti kuitenkin Ranskan voittoon. Tie Wieniin on nyt avoinna.

Seuraava taistelu on toukokuussa käytävä Aspen-Essling, ja kampanja huipentuu kesällä taisteltavaan Wagramin taisteluun.

 

Bookmark and Share

13 comments to Tonava -kampanja Ebelsbergin taistelun raportti

 • avatar Sami K.

  Hyvää meininkiä, pystyttekö julkaisemaan skenaariot jonnekin, jotta muutkin voisivat kokeilla Tonava-kampanjaa itsenäisestikin?
  Kaikki tällaiset kampanjat kiinnostavat.

  • No kun näistä ei kaikista ole mitään sen kummempaa. Ne perustuvat aikanaan käytyyn taisteluun, pienillä paikan päällä tehdyillä viilauksilla. Rapsoista pystyy aika hyvin päättelemään astelman. En tiedä onko Antilla mitään julkaistavaa?

 • avatar kalle

  Tosi hyvän näköiset kentät ja joukot teillä oli. Etenkin pisti silmään upeasti maalatut husaarit, molemmin puolin.

  • Kiitti, se on se juttu just, silmäkarkkia. Joskus ei edes tarttis pelata, vaan fiilistelis vaan ;)

   • avatar Sami K.

    Heh, huvittaa, kun muistan, miten tietokonepelimaailmassa “pelattavuuden ja juonen” ylistäjät ainakin männävuosina hifistelivät ja pitivät grafiikkaa toisarvoisena ja figumaailmassa “grafiikalla” hifistellään jopa niin paljon, että pelin voisi jopa jättää pois, kunhan deployaa :)

    Ei käy kiistäminen noiden muodostelmien hienoutta kyllä. Siksihän tuollaista on mukava ihan katsellakin ja fiilistellä hyvässä hengessä. Sitähän sitä tuossa esim. Gettysburgin aikana pääasiassa kuitenkin teen, vaikka toki se onkin se “oma juttu” joka lisää sen kiinnostavuutta.

 • avatar JaakkoB

  Hyvä rapsa! Kiitos.

  Kovin tasaväkisiä tuntuvat olevan nämä teidän väännöt. Hyökkääjät (mun näkemyksen mukaan puolustajakin on oikeasti hyökkääjä) voisivat antaa 110% niin saataisiin dramaattisempia vaikutuksia aikaan.

  • Kiitos, kohta noista saadaan hyvä kokoelma Napoleonic raportteja!
   Olen ehdottomasti samaa mieltä, paras puolustus on hyökkäys! Ja silloin annetaan 120 % panos ;), mutta se ei aina riitä, vaan kaverit kaatuu hautoihin :D

 • Jälleen hieno raportti.

 • Sotakirjeenvaihtaja kiittää!

 • avatar Antti Lahtela

  Hieno peli jälleen, vaikka tämän tappion johdosta taitaa kohta Wienissä liehua valkoinen lippu… Hyvä raportti myös, oli puhetta Juhan kanssa että hän tekee näistä kampanjan päätteeksi vielä yhteenvedon jos haluaa kaikki lukea kerralla :)

  Sami, mulla on paperilla kartat sekä OOB:t joka taistelulle ja Juha teki kattavan paketin tulostettuna Echmulin taisteluun. Kun saan nämä koottua kansioon, voi sitä toki muutkin käyttää. Pyrkimys on ollut enemmän historian fiilistelyyn, kuin varsinaiseen tehokkaaseen pelitekniseen suoritukseen.

  Jaakko, ehkä vähän tässä kampanjassa kiteytyy oma mieltymys tasaiseen vääntöön. Mutta kokemus on ollut, että liian epätasaisilla joukoilla Black Powder menettää teränsä.

  • Kyllä vaan, teen uuden koosteraportin, jossa käyn läpi artikkelina kampanjan kulun referoiden lyhyesti taistelut, ja siihen sitten linkitän nuo varsinaiset raportit. Pääsee vielä fiilistelemään uudelleen ;-)

   Jaan kyllä Antin kanssa sen näkemyksen, ja kokemuksen, että BP on hauskinta tasaisena vääntönä, ja ilman poikkeuksen poikkeuksia.

You must be logged in to post a comment.