logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Donnybrook

Bonnybrook esittely- ja testipeli eksentrisenä keskiviikkona 26.3.

Uusi mustaruutiaikaan 1600 – 1700 luvuille sijoittuva skirmishpeli esillä eksentrisenä keskiviikkona 26.3. peli on korttivetoinen, laatunopilla toimiva pienten figumäärien peli, jonka historiallinen kaaari ulottuu laajasti myöhäis-keskiajasta aina Krimin sotaan saakka. Juuri sitä mitä monet pelaajat ovat aina etsineet.

Lisää Donnybrookista. 

Säännöt ovat naurettavan helpot, ja siksi hauskat. Pelissä on selkeä painotus hienoihin figuihin ja temaattisiin sotajoukoihin, ja mikä parasta skenariopelaamiseen! Teema-armeijoita löytyy perinteisten ammattisotilaiden ohella, mm. rosvojoukot, kultistit ja muut uskonkiihkoilijat, sekä tietenkin piraatti ja heimosoturit.

Kannattaa huudella osallistumisestaan tähän postiin, niin saadaan ennakkoinnostus selville. Katsotaan jatkoon, saadaanko sovittua jokin yhteinen kampanjaperiodi, johon jokainen kerää ja maalaa oman  joukkonsa.

Keskiviikkona teemana on vuoristomiesten ja laaksolaisten pitkään jatkunut konflikti marjastusmaista, joka vaatti nyt selvittelyä musketeilla. Tarjolla figut, nopat ja muu tarpeellinen, sekä säännöt summittaisesti hallitseva edusmies.cot-banner

Bookmark and Share

39 comments to Bonnybrook esittely- ja testipeli eksentrisenä keskiviikkona 26.3.

 • avatar Marko

  Yritetään kovasti tulla…

 • avatar Sami K.

  Kiinnostava on, tulen kyllä!

 • Keskiviikkona mukana ovat vallitsevan käsityksen mukaan Kalle, Marko, Sami K, Teemu ja Mikko. Demo menee niin. Että jokainen saa jonkinlaisen joukon pelattavaksi, niin pääsee liikuttelemaan figuja pöydällä.

  • avatar Nysse

   Jos mukaan mahtuu ja figui riittää niin voisin tulla testailemaan. Muuten pitänee tyytyä sutimaan valkoista talvisotapöytään

   • Kyllä mahtuu, koetetaan saada jokaiselle jonkin sortin posse, ja jos Kalle leikkii FaBaa niin hyvinkin. Nyt on tarkoitus tutustua peliin ja katsoa pelin kulku. Totinen pelaaminen jää siihen, kun sovitaan vaikka se merirosoteema ja jokainen kasaa siihen sotajoukon. Tai sitten jotain ihan muuta ;)

  • avatar kalle

   Kas, unohdin autuaasti tän, ja kerkesin sopia fabamatsinkin samaan aikaan. Eli tilaa vaikka Samulille :) Eiköhän tossa kerkeä silti vähän Talvisotapöytääkin sutimaan.

   • avatar Teemu

    Dementia alkaa puhista jo vaivata…

    • avatar kalle

     Eipä vissiin, kyllä niin paha mieli tuli tommosesta väitteestä. Onneksi se on huomiseen mennessä jo unohtunu :)

     • avatar Teemu

      Dementian kolme parasta puolta:

      1. Saa itse piilottaa omat pääsiäismunat
      2. Tapaa aina uusia ihmisiä
      3. Saa itse piilottaa omat pääsiäismunat

      Muidenkin kohdalla välilläihmetyttää, että eikö porulla merkitse kalenteriin sovittuja pelejä. Itselleni asiaa / menoa ei ole olemassa jos se ei ole kalenterissa.

 • avatar Teemu

  Toiseen ketjuun olen njo kertonut tulevani. Vahvistellaan tänne. Ja sitten mukana talviaskartelussa tän jälkeen…

 • avatar Marko

  Joo, tulossa ollaan…

 • avatar Teemu

  Oliko aloitus “default” 17:30?

 • avatar Sami K.

  No pentele, menin jotenkin päivistä ja kelloista sekaisin, ja nyt vasta tajusin, että pitäisi olla kerholla. Ei voi mitään. On varmaan ollut liian tiukka tahti (viime viikon maanantaista tähän asti joka päivä jotain peliä tai menoa). Haluan kyllä testata tätä kun uusi tilaisuus koittaa.

  • avatar Teemu

   Pakko kommentoida: liika on liikaa. Itselläkin vähän samaa haastetta.

   Oli kyllä riemukas demo, nauratti oikein kunnolla.

   • avatar Marko

    Mullakin on ollut nyt peli-ilta su, ma ja ke. Oli helppo sanoa, että en tule, kun tänä iltanakin pyydettiin lautapelaamaan Pitskuun. :-)

 • Peli testattu, ihan normi settiä, eli OK. ISO kiitos testaajille, hauskoja sattumuksia ja kummallisia sääntömutkia. Saa jäädä nyt, palataan kun löytyy hyvä periodi-innostus. Nyt muihin hankkeisiin.

 • Kiitos testistä. Tämä oli mielenkiintoinen tuttavuus, joskin asiaa enemmän pohtiessä tulee mieleen tehdä tästä ja M&T:stä jonkinlainen hybridi.

  Tai ehkä meidän pitäisi vain kirjoittaa omat mustaruutiskirmishsäännöt ;)

  • avatar Marko

   Löytyisiköhän omiin simppeleihin sääntöihin tarpeeksi konsensusta ja/vai joutuisiko tekemään liikaa kompromisseja.

   Donnybrook oli todella mukavan simppeli. Tosin kun testipelissä kaikilla oli heti toiveita parannuksille, niin en usko, että rukkaamatta noilla säännöillä pitkälle pötkitään. Pelkästään omien korttien teko voi olla jo kompastuskivi.

  • useimmat aktiiviset pelikerhot maailmalla näyttävät tekevän omat säännöt näihin pieniin skirmauksiin, on itse asiassa ollut niin jo pitkän aikaa. Itse asiassa kaikilla on samat säännöt, mausteet vain vaihtelevat ;-)

   • avatar Teemu

    Äänestän M&T:tä pohjaksi, siihen pienet modaukset.

    Sitten eri lähteistä armeijalistoja, kuten napoleonics, merirosvot, jne.

    • avatar Marko

     Tai Donnybrooks pohjalla (eli Se Juhan mainitsema pelikerhojen universaali systeemi) :-), johon otetaan M&T:n aktivointi, kuten Mikko jo taisi eilen ehdottaa. Lisäksi vielä kompataan lähitaistelu ja Se on siinä. ;-)

     • M&T tapa käyttää kortteja on hyvä, Donnybrookissa toisaalta paljon sujuvampi perusmekaniikka, ja ne laatunopat! Donnyssa vauhdikkaita faktioita ja hauskoja karaktereita. Listat kattavat laajemman hirtoriallisen alueen, ei vain se marginaalinen inkkarisota, jossain kaukomailla, vaan muitakin marginaalisia sotia :-D.

      Joo, ja lähis pitää miettiä tässäkin.

      • avatar Nysse

       Jep noi laatunopat (laajennettuna kaikkiin testeihin) ja M&T:n korttisysteemi yhdistettynä voisi olla se pyhä graali (ainakin kunnes uusi löytyy :P). Ja ehkä vähän järkevämpi lähitaistelu joka estäis ton yksittäisen hahmon tai pienen ryhmän tekemän joukkojen täsmäpoiston ja moraalitestin pakottamisen heti kontaktin loputtua.

      • Donnyn perustaistelumekaniikka on hyvä.

       Closiksen prosessia voi vähän miettiä (tosin M&T:ssä on sama juttu).

       Ampumisessa voisi ehkä antaa jotain bonaria lähietäisyydestä, niin tulisi jotain motivaatiota liikkua poteroista.

       • Tuo ampumisbonari korjaantuu osittain, kun pöydälle tulee D8 joukkoja. Minusta on ihan hyvä, että kurjat rekryytit ei osu mihinkään, paitsi vahingossa ;-). Pitäisi vaan sopia jollain porukalla jokin yhteinen ajanjakso ja/tai teema, johon keräisi armeijan ja aloitettais hullunhauska kamppis.

        • Kun lähietäisyydestä ei saa mitään lisää, fiksuinta on jäädä roikkumaan kantaman rajalle jotta voi yhdellä siirrolla peruuttaa pois tulesta.

         Kun perusase on move or shoot, sekään ei motivoi etenemään.

         Asiaa voi toki hoitaa myös FoF-tyylisellä skenaarioasettelulla.

         Eihän sen tarvitse olla mullistava bonus. Vaikka 5+ osuu alle puolesta matkaa, 6+ muuten.

        • avatar Nysse

         Euroopan noitavainot ja kylien/kaupunkien väliset ryöstelyt! Okkulttia, kirkkoa, kyläläisiä, maantierosvoja, palkkasotureita ja hätää kärsiviä naisia! Nobody expects the spanish inquisition!

         • Tuohon lähden mukaan, Witchhuntterit tai kultistit ajatustyön alla, ja kohta työn alla!!

         • Jos sen pläjäyttää 1600-luvulle, perusmosureita saa helposti ECW- ja TYW-figuista.

         • avatar Nysse

          Mites tässä pelissä noi joukkojen muodostukset menee? Oliko joku pistemäärä per “tasoryhmä” vai tietty määrä figuja per tasoryhmä vai miten?

          Mitään valmista en lupaa kyllä ennen kesäkuun loppua. Airborne April ja Modern May tulevat tielle :)

          • Ymmärsin, että systeemi on vastaava kuin SAGAssa, paitsi että yksiköiden (vai ryhmien?) mukana tulee “ilmainen” samantasoinen yksilöhahmo.

          • Yksi armypoint per ryhmä, 12 x D6, 8 xD8 tai 6 x D10. Yksi pomo per unit. Yks ilmanen isopomo. Pelit, joko 4,6 tai 8 pistettä. Aika kummallinen mielestäni, mutta sama kai se on miten tuon räknää.

          • avatar Nysse

           Sagaa pelailleena aika selkee järjestelmä :) Pitää vähän rupee scouttaan jos jotain witch hunter + vihainen väkijoukko henkistä figusettiä löytyis. Tai sitten se noita tukijoineen.

           Se ilmeisesti kirjassakin esitelty Bokkenrijders ois faktiona aika mielenkiintonen. Vähän erilainen rosvojoukko ollut aikanaan hollannissa. Kaikkea sitä taikauskolla ja pienellä myytin rakentamisella saa aikaiseksi.

        • avatar Teemu

         Meillä Markon kanssa suunnitteilla se Merirosvo-kampanja. Sopii sinne noidatkin sekaan. Yhdistetäänkö voimat?

         Kampanja voisi toimia niin, että kuvataan skenaariot ja pelaajat saa valita millä pelisysteemillä pelaavat (Donny, M&T, LOTHS) kunkin pelin.

 • avatar Nysse

  Kiitos peleistä tosiaan. Ihan hauska ja simppeli peli. Tosin ehkä pari lapsusta mukana, mutta aika helppo nekin on kiertää pienillä muutoksilla. Eiköhän tota joskus tulevaisuudessakin kehtaa pelata.

You must be logged in to post a comment.