logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Saga volume 2: Sacred Ground

 

Ensimmäisessä Saga-pelissään viikinkini kokivat karvaan tappion Samulin jomsviikingeille. Annoin miehilleni viikon aikaa nuolla haavojaan ja lietsoa vihaa ja näyttämisen tarvetta, ennen kuin päästin heidät jälleen pelikentille. Tässä välissä sotajoukkoni sai myös vahvistuksia, sillä sain maaleihin uuden hearthguard-ryhmän sekä uuden sotapäällikön korvaamaan edellisessä pelissä tyrineen surkimuksen.

Vastustajaksi astui Mikko K., joka niin ikään komensi hänkin jomsviikinkien sotajoukkoa. Mikon sotajoukko koostui viidestä nelimiehisestä hearthguard ryhmästä (joista kahdella dane-axe:t), kahdesta nelimiehisestä warrior ryhmästä sekä sotaherrasta. Oma joukkioini koostui jälleen sotaherrasta, kahdesta kuusimiehisestä hearthguard ryhmästä, kahdesta kahdeksanmiehisestä warrior ryhmästä sekä kahdentoista miehen levy osastosta joilla oli jouset.

Tehtäväksi valikoitui Sacred Ground, jossa taisteltiin lopunajan tunnelmissa kolmen pyhän maastoelementin hallinnasta.

Taistelu alkoi kannaltani hyvin. Sain aloitteen, ja ensimmäisen kahden kierroksen aikana juoksutin mieheni keskellä olevalle “ukkoskukkulalle” sekä oikealla laidalla olleelle “kalmansuolle”. Pääjoukkoni – yhdet hearthguardit, yhdet warriorit ja sotaherra ottivat kukkulan haltuunsa ja alkoivat välittömästi niittämään pisteitä (pisteitä kertyi tehtävän jokaisella kierroksella omista yksiköistä jotka olivat  jossain kolmesta maastonkappaleesta). Oikealla laidalla jousimiehet valmistautuivat tulittamaan vihollista ja toiset hearthguardini hivuttautuivat suolle. Vasemmalla laidalla kahdeksan vahvuinen warrior-ryhmäni jäi kyttäilemään pientä “henkimetsää”, joka täyttyi nopeasti kahdeksasta jomsviikinkien heartguardista ja näiden sotaherrasta. Suunnitelmani oli pitää kukkula hallussa ja ottaa suo haltuun, luovuttaen metsän jomsviikingeille. Päävahvuuteni oli keskellä, josta se saattaisi tukea suolla käytävää taistelua samalla kun se estäisi jomsviikinkien keskustan ja metsä-osaston etenemisen kohteille.

 

 

Taistelu eteni suunnitellusti. “Henkimetsään” päästyään jomsviikinkien metsänpuoleinen laita passivoitui. Vihaiset jomsviikingit aloittivat ilmeisesti jonkunlaisen juomakilpailun metsän siimeksessä eivätkä pitäneet minkäänlaista kiirettä kahdeksan hearthguardinsa ja sotaherransa tuomiseksi ulos metsästä. Taistelun painopiste siirtyi oikealle – “kalmansuolle”.

 

 

Jomsviikingien hearthguard ryhmä juoksi nopeasti suolle ja alkoi niittämään pisteitä. Nämä eläimiä rakastavat nudistikyyppärit olivat kuitenkin jääneet kovin yksin, sillä heitä tukeneet warriorit jäivät takalinjoihin ja apujoukot – kahdeksan hearthguardia keskustasta – olivat matkalla, mutta vielä erittäin kaukana.

 

 

Viikinkini kokivat tilaisuutensa tulleen. Jousimiehet ampuivat kaksi nuolikuuroa nudistikyyppäreihin, joista ensimmäisen jomsviikingit estivät omilla Saga-ominaisuuksillaan mutta joista toinen tappoi yhden eläimiinsekaantujan. Nuolikuuroa seurasi oman eliittijoukkoni rynnäkkö asianmukaisin boostein varustettuna. Kuusi urhoani tekikin pikaista jälkeä nudistikyyppäreistä, jotka tungettiin suon silmään.

 

 

 

Jomsviikingit suuttuivat näkemästään ja lähettivät keskustan pääjoukon – kahdeksan hearthguardia – pikavauhtia tekemään vastahyökkäystä suolle. Tämä ryhmä koostui neljästä vähäpukeisesta shieldmaidenista sekä neljästä hieman säntillisemmin pukeutuneesta dane-axea käyttävästä hearthguardista.

 

 

 

Vastahyökkäyksen kohtalo oli kuitenkin yhtä karu kuin nudistikyyppäreilläkin. Hearthguardini osoittivat shieldmaideneille nopeasti kaapin paikan, jonka jälkeen he hyökkäsivät hyvin boostattuina toiseen hearthguard porukkaan. Myös jälkimmäinen osasto sotkettiin suohon. Hearthguardini oli suorittanut erittäin vakuuttavasti, sillä kuusi miestäni oli peitonnut yhteensä kaksitoista vihollisen eliittimiestä kolmessa erillisessä tappelussa, menettäen ainoastaan kolme omistaan. Tulosta edesauttoi jomsviikingien fatigue, suon hidastava vaikutus, jomsviikingien onneton kyky heittää noppia sekä omalta kannaltani hyvin ajoitetut boostit. Taisivat jousimieheni myös ampua kaksi vihollisista – yhden nudistikyyppärin sekä yhden shieldmaideneista.

 

 

Taistelun loppunäytös nähtiin “ukkoskukkulalla”. Jomsviikinkien sotaherra ja neljä tämän eliittimiestä lähtivät kovien boostien tukemana hurjaan vastahyökkäykseen. Kukkulalla olleet warriorini ottivat takkiin, mutta jäivät yhä kentälle. Hearthguardini joutuivat hekin perääntymään, mutta selvisivät vain yhdellä tappiolla sen ansiosta että he menivät puolustuskannalle.

Puolustuskanta oli kuitenkin vain tilapäistä, sillä seuraavalla vuorolla reserviin jääneet (metsää vahtineet) warriorini iskivät jomsviikinkien selkään ja boostien saattelemana tappoivat kaikki neljä hearthguardia. Loppusilauksen antoi oma sotaherrani ja kukkulaa pitäneet hearthguardini. Tämä eliittiosasto iski Thorin vasaran tavoin jomsviikinkien sotaherraan, joka oli nyt yksin. Muutamaa silmänräpäystä myöhemmin tämä niin sanottu “sotaherra” oli pilkottu ajokoirieni ruoaksi. Jomsviikinkien rippeet lähtivät karkuun.

 

 

 

Lopun nöyrä itseihailu

Sotaherran vaihdoksen myötä ja ensimmäisen pelin oppien perusteella on uljaan viikinkipäällikköni saga vihdoin lähtenyt arvoiseensa nousuun. Ensimmäisen pelin “esiluku” voitaneen unohtaa.

Taistelu meni kutakuinkin niinkuin olin suunnitellutkin. Sain kohteet nopeasti haltuuni ja napsittua jomsviikingit pala-palalta. Minua auttoi suunnattomasti jomsviikinkien huono nopanheittotuuri sekä hyvin ajoitetut boostini. Tässä pelissä en myöskään antanut jomsviikingeille yhtääkään “wrath”-pistettä, mikä helpotti tappeluita suunnattomasti.

Kaikin puolin hauska peli. Kiitos Mikolle, joka oli äärimmäisen rento ja reilu vastustaja. Vähän voisit Mikko kuitenkin pistää vastaan, jotta homma olisi eeppisempää ja uljaampaa.

 

Nyt maalaamaan lisää viikinkejä!

Bookmark and Share

1 comment to Saga volume 2: Sacred Ground

You must be logged in to post a comment.