logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

PERUTTU: Saga-pelipäivä 5.11.2014

 photo CampC.jpg

Saga Crescent & Cross -editio on laskeutunut kertsille ja on aika katsoa kuka on kuka Lähi-idän kuumilla taistelutantereilla.

 

Jos eksentrikoille sopii, otetaan tähän marraskuun ensimmäiseen keskiviikkoon Saga-peli-ilta. Saa toki pelata klassista karvanaama-Sagaakin.

Eli ilmoittautumaan!

Saga-infoa:

http://www.sagatapestry.com/

http://studiotomahawk.freeforums.org/index.php?sid=dd48dc260aeca1dcf343e637a7108a7c

Tiedoksi yhteenveto Saga Crescent & Cross säännöissä ja “Classic Sagassa”:

The differences are as follows:

Fatigue:

You gain Fatigue for the following (additional) reason…

One fatigue if your unit mounted on horses ends its movement with at least one figure in an uneven ground”

 –note– this means that if you use a lot of mounted units (all you Norman players; Steppe Tribes; Strathclyde; the Steppe Nomads special unit) you could find yourself having to think carefully about where you end up. Suddenly, “Sacred Ground” with a Saga Steep Hill as an objective sounds a little harder for a mounted force to hold on to – a re-balancing perhaps to give slower infantry armies a slightly better chance?

In “C&C” the Camel mounted unit does not suffer the above penalty, so they have an edge in rougher ground.

Shooting:

Here, the Composite bow is explicitly added to the range table (as range M) – this wasn’t on the old sheet as these weapons only really came in with the Steppe Tribes faction

Secondly, the effects of using crossbow and javelin are explicitly stated on this new summary sheet under Shooting Modifiers…

Javelin – may shoot at the end of movement

Crossbow – reduce the armour of the target by one.

Melee:

The Armour of each troop type has been added to the “Attacks” table – just to keep the information to hand.

In the “Melee steps” section, ‘step zero’ has been added for clarification – this was introduce in the “Raven’s Shadow” supplement (page 4) for “Melee/Reaction” abilities. Here, each player (Attacker THEN Defender) gets to play any number of Melee/Reaction abilities (this bit hasn’t changed from “Dark Age” Saga to “C&C”).

The effect of Heavy Weapons has been included on the ‘Modifiers’ sub-section for clarification….

Heavy Weapons – Adds +1 to the result of each Attack Dice, reduces the Armour of the unit by one during melees.

Summary.

The changes seem very minor, but it saves looking up rules during play. The biggest change in my opinion is the one for Horses getting the extra fatigue for ending a movement in uneven terrain. Given the movement is already down to S for uneven terrain, this imposes a possible problem for crossing uneven terrain as well as just having entered it.

This is a change that requires players to ‘walk through’ the terrain before the game and define “uneven” terrain pieces. A hill in the original Saga rules is not necessarily uneven. A “steep hill” IS uneven though.

In “Crescent and Cross” the interpretation is left to the players to decide before the game starts. A ‘gentle hill’ will probably not be “uneven”.

This leads to a larger question for players about to start a game – decide your terrain classifications AND decide which rule set you are using (Dark Age Saga OR Crescent and Cross Saga). If you are using horse mounted units you may not want to use “Crescent and Cross” rule for fatigue on a table with a lot of uneven terrain(!) There is another reason horse mounted units may not want to meet Camelry – that will be discussed another time!

 

 

 

Bookmark and Share

46 comments to PERUTTU: Saga-pelipäivä 5.11.2014

 • Keskiviikot käy, muut illat ei.

 • avatar Antti Lahtela

  Eilen tuli kokeiltua ja kivalta peliltä vaikutti. Itselläni liian monta rautaa taas tulessa, jotta figuja hankkisin. Mutta suosittelen kokeilemaan etenkin jos kaipaa historiallista skirmish-peliä mihin löytyy pelaajia.

 • Jos tänne sit pääsis pelailemaan. Ristiretkiin en poppoota ainakaan ihan heti vielä rupea tekemään. Joku turkomaanilauma saraseeniboardilla pelattavaksi joskus tulevaisuudessa. Mutta varmaan ihan viikinkiajalta löytyy jotain sopivaa vastusta sitten.

 • avatar Teemu

  Okei, 3 ääntä keskiviikolle annettu…

 • avatar Teemu

  Lukitaan siis 1.10.

  Mielenkiintoinen kickstarter, jos joku ei jaksa itse maalata viikinkejä tms. Saga-nappeja:

  https://www.kickstarter.com/projects/422276008/28mm-painted-dark-ages-miniatures?ref=nav_search

  Olen myös mainostanut Saga-touhua FB:ssa sekä Sommelo, että Viikinkihenkiset-ryhmissä. Toivottavasti saadaan uusia kavereita, joilla on oikeat peltipaidat ja miekat!

 • Mulle tulee GB:ltä uusi C&C kirja pientä häröä sisältävän tilalle, joten jos joku haluaa pikkuvialla varustetun kirjan huokeaan hintaan niin multa saa.

  Yhdellä sivulla siis käytännössä paperi mennyt painokoneessa kaksin kerroin ja tämän takia osalla sivusta ei ole painatusta. Tekstiä puuttuu pari sanaa ja osa yhdestä kuvasta. Ei muuta vikaa.

 • avatar Teemu

  Ensi keskiviikkona sitten Sagaa. Ketkäs kaikki ovat tulossa allekirjoittaneen lisäksi? Ilmeisesti ainakin Samuli ja Juha. Sain tuolta FB:n viikinkihenkiset-ryhmästä yhden kiinnostuneen tulemaan tutustumaan.

  • Juha ei tuu tähän, kun odottelen niitä tilattuja sieltä jostain. Minä pelaan ke Bolt Actionia, ja seuraan katseella Sagaa lippaiden vaihdon aikana.

 • Mä olisin muuten, mutta taitaa olla kerhon blood bowl liigan matsi sillon.
  En viitti siirtää ku on koko liiga ollu jäissä aika pitkään. voin vaikka hurrata vieressä kun joku aktivoi Jomsborgin! :)

 • avatar Teemu

  Uusi pelaaja Tuukka on tulossa. Marko ja Samuli – oottehan tulossa?

  Samuli – pelataanko ristiretkiä? Voin tuoda napit.

  • Keskiviikko pitäisi onnata. Vähän tosin viikonlopun jäljiltä nyt flunssan tynkää tässä päällä. Jos ei pahene niin olen pelaamassa.

   Mieluummin kylläkin ihan Vanilla Sagaa mätän. Saisi viikinkejäkin vähän ulkoilutettua ja tosiaan ristiretkiin ei löydy itseltä figuja.

 • avatar Teemu

  Mennään vaniljalla. Ota Samuli se sun pikkuviallinen C&C setti mukaan, jos vaikka Tuukka innostuu ostamaan. Tuukka pelaa RUS:eilla. Mä taidan kokeilla Jomsviikinkejä tai Steppe nomadeja.

 • avatar Teemu

  Samuli, otatko mukaan vähän laajemmin Saaga-figuja, mullakin on aika runsaasti, mut sun napit on pidemmälle maalattuja.

  • Nappasin nyt noi mitä on. Ihan hirveesti noita ei oo yli sen yhden pelikelpoisen armeijan. Jomsvikingejä voi tietty helpommin pelata kun figuja ei tarvi niin paljoa :)

 • avatar Teemu

  Taas vihkittiin uusi pelaaja Sagan saloihin verisin uhrimenoin!

  Kukas Sagaajista ottais pallon marraskuun peli-illasta? Minä ja Smauli nyt hoidettu syyskuu ja lokakuu. Sami H.? Mikko Kuljukka? Marko?

 • avatar Teemu

  Cross & Crescent -kirjat (yms.) saapuivat Waylandilta ja kirjaa selaillessani vilkaisen jälleen “often overlooked rules” -kohdan… Nää säännöt eivät aina ehkä ole menneet ihan oikein:

  * Jos aloittaa toisen tai myöhemmän liikkeen S:n päässä vihollisesta, pitää chargeta

  * Ei voi ängetä omien modelien väliin / välistä, jos rako on VS tai lyhyempi

  Kukas organisoisi seuraavan Saga illan?

  Esim. 12.11. keskiviikkona…

  • avatar kalle

   Vois tulla kokeilemaan mun voittamatonta saraseenipossea, jos joku osaavampi haluaa antaa koulutusta :) Olen noi säännöt melkeen enimmäkseen tavaillut, ja nyt pitäis kokeilla että saa paremman käsityksen hommasta.

 • avatar kalle

  Näistä voi ihan hyvin tehdä aina uuden postauksen vanhan päivämäärän säädön sijaan, se olisi selkeämpää. Toi on vähän hassua, kun keskustelu viittaa johonkin aikasempiin juttuihin.

  Mutta, 5.11. voisin tulla pelaamaan persiaaneilla. Viideltä ?

 • avatar anwil

  Jahas, tuli ostettua nyt sitä kauan kaivattua metallic primeria army paintterilta. Tarkoittanee sitä että teutonic knightit tulevat näkemään maalia….

 • avatar Teemu

  Eli tulossa: Teemu, Kalle, Jaakko B ja Samuli… muita?

  • avatar Jari

   Ajattelin tulla keskiviikkona, mutta Bolttia pelailemaan ranskalaisilla. Sikäli mikäli Herkon italialaiset tulisi näille vastukseksi? Mun Saga ukot ja kirja saapuu toivottavasti joulupukinsäkistä ja sieltä heti maalauspöydälle, jotta saadaan pikaisesti pelipöydälle.

   • Jari, olen kehittämässä ensi keskiviikolle skenua Market Gerden aikaan Hollantiin, ja siihen tarttis liittoutuneita. Onko sulla se Cromwell jo maaleissa? Niin ja kiinnostaako osallistua?

    • avatar Jari

     Joo, osallistun. Kuulostaa hyvältä. Cromwell projekti lykkääntyi kun noi ranskalaiset tuli siihen eteen, niin ei ole edes hankittu sitä vielä. Briteille löytyy se bren carrier.

  • avatar Marko

   Ti on peli LoTHS:ia ja pe peluutan pikkujouluissa Star Warsia, niin en keskiviikko iltaa enää pikku-ukkoile. Ens kerralla sit…

 • avatar Teemu

  Milläs kukakin on pelaamassa?

  Mulla ois saraseenit / mutalammikot. Vissiin Kallellakin jotain samansuuntaista… uskaltaako kukaan ristiretkeläinen ottaa haastetta vastaan?

  Samuli ja Jaakko vissiin pelaavat klassisempaa viikinki-meininkiä.

 • avatar Teemu

  Hämmästyttävä perumisten aalto. Kallellakin muuta. Oletko Jaakko edelleen tulossa? Entä onko muita? Etten ole muslimeineni yksin saga-noppia heittelemässä…

  • avatar kalle

   Joo, mä tulen kyllä kertsille, mutta sattumalta tuli kaveri keskisuomesta poikkeamaan, joten pelataankin matsi X -wingiä. Kaikkeen ei vaan repeä, kiva olisi ollut Sagaakin pelata.

  • avatar JaakkoB

   Jätän tällä kertaa väliin ja hyppään Bolt Action -leiriin, kerta Juha on järkännyt jonkun superskenaarion ja koska en ole saanut aikaiseksi lukea Saga-sääntöjä, saatikaan maalata figuja.

   Ensi viikoksi lupaan lukea säännöt, jos haluat silloin pelata (Viikingeillä – ristiretki ei tällä hetkellä oikein nappaa)?

 • avatar Teemu

  Saga-pelit siis tältä illalta peruttu.

  Ihan hyvä, 2 noppa-menoa tällä viikolla kuitenkin.

  Joku muu saa organisoida seuraavan Saga-session.

You must be logged in to post a comment.