logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Black powder

Aspern – Essling 1809 taisteltu kerholla

Sunnuntaina 18.5. kaatuneiden muistopäivänä neljä kenraalia kokoontui Noppakerholle taistelemaan historiallisen Aspern – Esslingin taistelun, jossa Itävallan joukot iskivät jokea ylittävään Ranskaan, joka oli vielä alivoimainen, mutta päättäväinen. Ankara taistelu käytiin kylien hallinnasta tykein ja musketein. Seitsemän tunnin ankaran taistelun jälkeen väsyneet, mutta onnelliset kenraalit kättelivät toisensa. Hieno ja tasainen taistelu oli päättynyt.

Tarkempi raportti Juhan blogissa.

Taistelut jatkuvat heinäkuussa Wagramissa.

Bookmark and Share

5 comments to Aspern – Essling 1809 taisteltu kerholla

 • avatar Antti Lahtela

  Loistava peli! Kuluttavaa yrittää vallata vahvasti puolustettuja kyliä, mutta niinhän se tässä taistelussa historiallisesti myös olikin.

  Erityisen huonot komentoheitot pisti kyllä silmään tässä pelissä. Ranskan kyrassieerit sekä puolet Itävallan krenatööreistä ei oikein osallistunut peliin, kun eivät ymmärtäneet käskyjä.

  Tasaista menoa tälläkin kertaa, mutta siihen ollaankin pyritty näissä kampanjan peleissä. Wagramia odotellessa!

  • Ja ne Karabinieerit, odottivat varmaan kolme kierrosta tekemättä mitään muuta kuin ihmettelivät. Mutta joo, hieno Black Powder taisto, just sopiva!

 • avatar Teemu

  Kiitos kaikille pelistä ja opastuksesta, hyvin tähän skaalan pääsi sisään. Ja oli hauskaa ja voitokasta ;-)

  Erityiskiitos Juhalle valmisteluista.

 • avatar Sami K.

  Hienon näköistä. Ranskan sinivalkoiset värit kutsuvat minua Wagramiin.

  Toki koska taisteluiden skaala on massiivinen, onkin erittäin tärkeää, että pelialue on riittävän iso, että divisioonatason koukkauksetkin ovat mahdollisia.
  Tällöin taisteluista saadaan helposti ratkaisevampia ja mielenkiintoisia, kun reservit joutuvat siirtymään kohtaamaan uhkaa. Siinä on koko aikakauden pelaamisen ydin mielestäni! Toki poikkeuksena ovat skenaariot, jossa pelataan tiettyä sektoria isommasta taistelusta, tällöinkin vain jos ei pelata jotain laitasektoria, jossa sentään toinen kylki olisi auki.

  Kuvista ei näe kuinka paljon tilaa tässä tapauksessa oli käytössä, joten en siitä kommentoi, vaan yleisellä tasolla. Montako pöytää oli käytössä? 3 pöytää on ilmeisesti maksimi, mitä voimme nyt järjestää. Onko riittävä tämän periaatteen toteuttamiseen esim. Waterloossa? (Jos pelataan siten, että kaikki on mahdollista, eikä puhtaasti historiallisten suorempien hyökkäyksien tapaan).

  Toinen elementti joka tekee taisteluista ratkaisevia on kampanja. Gettysburgissa oli hieno nähdä, kuinka kampanjan periaate tappioiden (perustuu otettuihin osumiin, ennen saveja siis) ja kunnon (perustuu routanneisiin yksiköihin) suhteen sai puolustajan vetäytymään vaikka periaatteessa mahdollisuus kääntää tilanne oli olemassa.

  Tällaista pienempien yhteenottojen kampanjoita voisin järjestää / johtaa Napoleaanisessakin ajassa, kun taas veteraanit ovat isojen narratiivisten ja historiallisten spektaakkelien järjestämisen ammattilaisia.

You must be logged in to post a comment.