logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Black powder

Black Powder Eckmühl – raporttia

austerlitz centreKerholla jatkui jälleen herrasmiesten Black Powder Napoleonic pelit Eckmühlin taistelulla. Tämä oli helmikuun Tonava -kampanjan taistelu, jossa neljä kenraalia kohtasi toisensa hurjassa, mutta reilussa historiallisessa mittelössä.

Päivä intensiivistä pelaamista, hieno teemoitettu kenttälounas ja kun vielä skenario toimi ihan hyvin, niin hyvä pelipäivä oli siinä.

Taistelun raportti luettavissa blogistani!

Bookmark and Share

8 comments to Black Powder Eckmühl – raporttia

 • avatar Teemu

  Tänään tuli Museum Miniaturesilta mukava kasa 15mm ranskalaisia.

  Seuraavaan peliin haluan mukaan! Onko aikataulusta jo tietoa?

  Teemu

 • avatar Antti Lahtela

  Wagramissa tulee näillä näkymin olemaan n. 100 pataljonaa per puoli, joten vähän hasardi alkaa siirtämään pelipöytää figuineen sateen osuessa kohdalle :P Joku pienempi peli toki voisi mennä ulkonakin :)

  Eckmulia vielä kommentoisin sen verran, että saatiin hyvin joukot käyttöön pelissä. Tämä johtui varmasti riittävästä pelitilasta kautta pöydän ja että joukot tulivat erissä kentälle joten ei muodostunut “puuroutumista” mistä on aikaisemmin kärsitty isoissa peleissä.

  Lisäksi täytyy sen verran mainita noiden kylien kestokyvystä pelissä, että Ranskahan kuitenkin sai haltuunsa 3/5 kylistä. Huomioitavaa oli niiden kahden kylän suhteen, mitkä jäivät Itävallalle, että näissä Ranska ei saanut ylivoimaa keskitettyä. Keskellä olevan Ober Laihting pidettiin Itävallan vastahyökkäysten avulla, kun kylään hyökänneen ranskalaisprikaatin tukiyksiköt ammuttiin pois yksi kerrallaan. Näitä vastaiskun tehneitä itävaltalaispataljoonia ei kukaan hätyytellyt kun Ranskan joukot olivat jo sidottu muualle.

  Näkisin myös että itse Eckmull pysyi Itävallalla siitä syystä, että Ranska pääsi sinne vain siltojen kautta. Näin ei ylivoimaa saatu sielläkään aikaiseksi.

  Talosäännöt ovat Black Powderissa kieltämättä kovia ja jatkossa voidaan tyytyä hyvin maltillisiin bonuksiin kautta linjan.

  Upea peli joka tapauksessa, antoi taas intoa maalata lisää Itävaltaa ja pitää pistää taas tilausta lisäjoukoista :)

  • Juu, ei mitään ulkoilua, vaan tunkkainen pelihuone ;) . Muutama kylä olisi voinut olla “kevyempi”, se on totta, se vain pitää muistaa. Kyllä Eckmuhl jäi Itävallalle, mutta lopulta taktinen vetäytyminen lienee arkkiherttualle järkevin vaihtoehto? Muuten peli toimi ja kuten aina, BP toimii vain isoilla armeijoilla ja porrastetulla deplolla. Iso pöytä on myös tarpeen.

 • avatar Antti Lahtela

  Keisari Francis tuskin antaa mitalia tästä hyvästä, mutta täytyy myöntää Itävallan aseman olleen kestämätön. Vetäytyminen itään takaisin omaan valtakuntaan on seuraava siirto. Ranska sai kuitenkin verisen nenän, niin joutuu hetken vetämään henkeä ennen kuin jatkaa takaa-ajoa ;)

  • avatar Sami K.

   Kyseessä siis Ranskan äärimmäisen pyrrhinen voitto?

   • avatar Antti Lahtela

    Sanotaan näin, että ei me saatu historiaa muutettua tässä taistelussa. Vaikka Itävalta suorittikin aikalaisiaan paremmin on tilanne Baijerissa sen verran huono että vetäytyminen on ainoa vaihtoehto.

    Eckmuhlin taistelun jälkeen Napoleon ei lähtenyt Itävallan pääarmeijan perään vaan kääntyi etelään vallatakseen Wienin. Näin kävikin Ebelsbergin taistelun jälkeen, mikä muuten on kampanjamme seuraava taistelu. Wien kaatui 10.5.1809 jonka jälkeen oli muutaman viikon tauko vihollisuuksissa ennen kuin Ranska pyrki Tonavan ylitse Aspernin ja Esslingin kylien lähettyvillä. Tästä ja myöhemmistä vaiheista lisää kampanjan edetessä :-)

You must be logged in to post a comment.