logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Black powder

Black Powder – Saltanovka 1812 AAR

Herrasmiesten Napoleonic pelailua kerholla. Tällä kertaa kävimme Venäjän sotaretkellä, ja taistelimme Saltanovkan taistelun vuodelta 1812. Ylivoimainen Venäjä hyökkäisi ja sankarillisen puolustuksen jälkeen Ranskan oli taivuttava ylivoiman edessä.

Tarkemmin Juhan blogissa

Bookmark and Share

5 comments to Black Powder – Saltanovka 1812 AAR

 • avatar Antti Lahtela

  Hyvä peli jälleen, tuli kokemusta miten BP toimii selkeän toispuoleisen ylivoiman kanssa. Aika ylijuoksuhan se Venäjän jyrä olisi ollut, mutta tähän voi vaikuttaa maaston käytöllä kuten tässä skenaariossa tapahtui. Vasta viimeisillä vuoroilla katkesi Ranskan selkäranka ja venäläiset vaan vyöryvät läpi.

  Tälläkin kertaa minun johdolla ranskalaiset hävisivät, mutta olen sitä mieltä että ranskalaiset eivät vaan osaa kunnolla puolustaa ;)

  • Joo, skenariosuunnittelussa kannattaa kiinnittää huomiota myös maastoon ja pöydän rakenteeseen. Joka kerta ymmärtää hieman lisää tuon pelin ytimestä.

   Antti, Ranska puolustaa hyökkäämällä ;-)

 • avatar Sami K.

  Hmm, tuleeko sellainen fiilis, että ylivoimalla on “väistämätön” voitto edessä puolustajaa vastaan, jonka vuoksi pitää puntteja tasoittaa? Mitä muita keinoja kuin ylivoiman poistaminen on?

  Hmm, taitaa olla niin, ettei maaston lisäksi ole muita, ellei lähde minun linjoilleni (eri joukkolaadussa eroja).

 • avatar JaakkoB

  Hyvän näköistä settiä! Kiitos raportista, vaikka ranskalaisten heiverö suoritus hieman huolettaakin. Täytynee pitää kurinpalautus kun pääsen maisemiin. Ilmoittaudun ainakin vapaaehtoiseksi herrasmieskampanjaanne.

  • Ei suoritus ollut heiveröinen, ottaen huomioon että Venäjällä oli kolmanneksen enemmän. Tosin koaliitiotaustainen ylipääällikkö Ranskalla herätti hieman epäilyksiä ;-). Tervetuloa, itse asiassa olet jo kirjattu vahvuuteen, ja seuraava kamppis syksylle on jo esikunnassa keskusteluissa….

You must be logged in to post a comment.