logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Bolt Action

Eksentrinen elokuu etenee Bolt Actionin merkeissä

Lisää miehiä ja panssareita kerholle!

Kesäkuun hyvien kokemusten perusteella ja yleisön pyynnöstä, eksentrinen elokuu etenee Bolt Action pelien merkeissä. Silloin pääsee myös tutustumaan pelin, jos kiinnostaa. Eksentrikot varautuvat käymään kiivaita WWII taisteluita kuumissa elokuun illoissa!

Tämän postin keskusteluihin voi huudella osallistumisiaan ja ajatuksiaan aiheesta.

Pienenä erona aiempaan; osallistujilla tulee olla omat figut, sopivat nopat ja miellellään ainakin jollain säännöt mukanaan. Tutustumiset voidaan sopia erikseen.

Tavataan keskiviikkoisin, hyvässä Korkeajännitys -hengessä!

Bookmark and Share

48 comments to Eksentrinen elokuu etenee Bolt Actionin merkeissä

 • avatar Nysse

  Ens keskiviikkona voisin tulla kurmottamaan ilkeitä natseja. 1000-1200pts ja 12 nopan raja vois olla aika hyvä perussetti.

  • OK, olen paikalla joka tapauksessa, juuri näiden natsien kanssa. Mutta en oel vielä kertaakaan jaksanut laskea mitään pisteitä, kunhan on kasattu figut pöydälle ja pelattu ;-). Arvellen tuo 1000 pojoo niistä syntyy?

   • avatar Nysse

    Eiköhän se aika helposti. 1000pts ei varsinkaan veteraanijalkaväkenä oo ku se joku 3 ryhmää + komento ja pari tukiyksikköä. Aika samahan se on myös katsoa vaan summittain samanlaiset joukot pöydälle niistä mitä on. Helpompi puhua pisteistä ku summittaisesta figumäärästä :)

    Tän kautta löytyy tosiaan kaikki armeijalistat pisteineen ilmaiseksi niin saa niistä kateltua. http://boltaction.easyarmy.com/

 • avatar Herkko

  Ensi keskiviikkona mukana vahvuudessa. Onkin lisää amerikkalaisia maalauspöydällä, pitää koittaa saada nuo keskiviikoksi valmiiksi.

 • Eikös meidän pitänyt pelata se Vietnam-juttu ensi viikolla?

 • avatar kalle

  Sotussa uusi pelaaja huuteli vastustajaa : https://www.sotavasara.net/keskustelu/viewtopic.php?f=41&t=109040

  Ottaako Samuli / Herkko / Juha -haastetta vastaan ?

  Laitoin kaverille kutsukoodin, ja itse asiassa lisäsin sen koodin tonne liittymissivullekin, botit tuskin lukee liittymisohjeita.

 • avatar Nysse

  Perutaas osallistuminen. Pikainen työreissu taas napsahti tälle viikolle ja palailen keskiviikkona vasta illasta kotiin.

  Pitää varmaan joku Saksalaisosasto itsekin maalata jos pahuuden valtakuntaa ei kovin moni halua edustaa. Tai sitten pitää pelata niitä Berlin 1946 skenuja kun kommunistit kyllästyy oman sektorinsa hallintaan :) Neukkujahan taisi löytyä sitten useammalta muulta.

  • OK, katsotaan sitten paikan päällä millainen pelitilanne siellä syntyy. Saksalaisten maalaaminen on aina hyvä ajatus, kun kyseessä on WW2. Silloin saa aina vihollisen ;-)

   • Jooh no liittoutuneille tais pelaajia löytyä jo valmiiksi niin ei varmaan katastrofi ole vaikka nyt taas hyvällä aikataululla tulee näitä reissuja. Pistetään Sakut jonnekin hankintalistalle ja hamaan tulevaisuuteen maalausjonoon. Muutama hassu figu jo jonossa valmiiksi. Ehkä sitten Bolt Action v2 kohdalla valmista… :)

    • Ei ole ei, mut se vois kätevää, että jokaisella valon ja pimeyden voimat repussa (valitse kumpi on kumpi ihan vapaasti ;) ihan sen mukaan mikä on vihulaistilanne. Silloin nämä Boltti-illat menis aika sujuvasti.

 • avatar kalle

  Jos järkkäät Juha kimppamaalaussession, niin voin tuoda ne mun sakut kertsille koottavaksi ja maalattavaksi, ja jättää sinne pelikäyttöön. Porukallahan noi kokois/maalais aika nopsaan.

  • No hitto, sehän vois olla mukava sessio. Askartelu- ja maalaussessio, ja samalla vois jauhaa asiaa. Kun elokuun turnausruuhka helpottaa niin, syyskuun alku vois olla paikallaa. Otan asian ajattavakseni!

  • No niin Kalle, nyt olis tarjolla la ip. 6.9. jolloin ajattelin ilmoitella Bolt Action askarteluiltapäivästä kerholla. Silloin niitä sun sakuja voisi valmistaa rintamalle. Mitäs idean isä sanoo?

   • avatar kalle

    Lyödään lukkoon vaan ! Mulla on lastenhoitovuoro, mutta kyllä ne mun piltit sen neljä tuntia siellä selviää, tai voinhan mä niitä koittaa houkutella talkoisiinkin.

   • avatar kalle

    Hommaas Juha samalla sopiva setti maaleja ja välineitä kertsille, tohon sessioon ynnä hiukan laajempaankin käyttöön (ja pyydä Terolta kerhon kassasta hynät). Eli suteja, veitsiä, liimaa, jne. Voitais tossa sessiossa samalla vähän merkata paremmin mitkä välineet kertsillä on yhteiskäytössä ja mainostaa niitäkin. Maalipurkkeja saisi olla semmonen perussetti, jotain 30 purkkia yhteensä (Vallejo varmaan varmin valinta), mutta ei niitä nyt kerralla ole pakko hankkia…

    • Jep, suunnitelma jalkautui jo! Hankin sessioon sopivat tarvittavat maalit, suteja ja muita tilpehöörejä, sakujen maalausta varten (on muuten hyvä, ettei taida olla paljoa Camoa ;-). Kasvatetaan jatkoissa sitten maalisettiä teemojen mukaan.

 • avatar Nojis

  Kiitokset illan pelistä minua peluuttaneille! Fiilis oli mukava ja pelistä tuli opittua. Ensi viikolla olen siis myöskin tulossa paikalle, tosin tuo noppa ongelma on luultavasti vielä silloinkin.
  -Jari

 • Eilisestä motivoituneena kasasin kymmene miehen Wehrmachtin (vai pitäisikö nyt sanoa Heer) ryhmän ;-)

 • Ja edellämainitut ovat maaleissa, eli saksalaaset tuloo! Nyt on muuten myös liekinheitin ;)

  • Hämmentävän nopeeta työstöä kyllä!

   Jos sitä ens viikolla itsekin pääsis mukaan sitten. Kahtoo jos sais 6 pounderin ja 75mm tykin maaleihin siihen mennessä.

 • avatar Nojis

  :O Aikamoisella tahdilla noi teit. Mä sain aikaseks vaan kasattua sniper teamin briteille. tänään saan sen toivottavasti maaleihin JOS emäntä lähtee muksun kanssa iltapäivällä kahvittelemaan. Warlordiltakin tuli spostia että seuraava kasa figuja on postitettu.

 • avatar Nojis

  Asiasta kuudenteen. Onko kerholle muodostunut bolt actioniin joku base politiikka? Minkä kokoisille alustoille olette laittaneet teidän kk-ryhmät ja mortarit? Mulla ne on nyt 60mm alustoilla, mutta voisin tuohon seuraavaan armeijaan laittaa samankokoiset alustat kuin muillakin.

  • avatar kalle

   Laitoin kanssa 60mm beisseille, tosin eka kk -ryhmä taitaa olla 50mm prikalla. Päädyin tohon 60 milliin sillä, että fabassa 60 milliä suositellaan koneille, joten tein sellasia poralla muovilevystä pussillisen :) Ei tolla varmaan pelillisesti ole suurta merkitystä.

  • 25mm normiukot ja 60mm baseilla taitaa olla kaikki vähän isommmat. Jotkut ihan järeimmät kenttätykit ja 88mm tasoiset vehkeet sitten isommille miten mahtuu. Ei noilla basejen koolla ole niin väliä edes tässä koska käytössä on true line of sight ja etäisyydet näissä tilanteissa kuitenkin mitataan aseesta ei basesta. Eli jos jotain eeppisempää basea haluaa tehdä niin ei pelillisesti tee “huonompaa” muuten kuin vaikeuttamalla figun sijoittelua maastoon :)

   • Tässä (ja muissa skirmish tason peleissä) helpottaa jos teet noista eri raskaiden aseiden baseista sellaisia että tappioiden poisto onnistuu. Ei tarvi kikkailla joidenkin markkereiden kanssa. Mulla on esim. näitä Sarissa baseja käytössä: http://www.boltaction.net/2013/01/review-sarissa-precision-weapons-teams.html . Toimii aika kivasti kun yksi figu ja ase on kiinteänä basella ja 2 voidaan poistaa tappioina. Voin noita muutaman diilata eteenpäin jos kaipaat. Pitäisi ainakin löytyä pari ylimääräistä.

    • avatar kalle

     Talvisodan osalta päädyin liimaamaan ne kiinteästi. En näe että toi on niin oleellinen ongelma. Mullakin on noita Sarissan beissejä, ihan hyviä sinänsä. Tommonen combo missä osa on kiinteästi ja osa irrotettavissa on itse asiassa tosi hyvä idea.

     • Ja sitten se oikea miehistö on aina kateissa… Jos on yli 3 hengen miehistö, sabottibasen koko myös alkaa kasvaa aika reippaasti.

      Sinänsä noi laserleikkurit on yleensä aika joustavia tekemään kustom -tilauksia. Warbases teki mun HC -komentosabotit sähäkästi speksin mukaan.

     • Joo no ei se kiinteenä varsinaisesti haittaakaan. Ite vaan en tykkää pyöritellä läjää jotain kirkkaita markkereita pöydällä ja baseilla. Mitä enemmän pystyy tekemään asioita ilman niitä niin sitä parempi :) Makuasiahan toi lähinnä on.

      3 Hengen tiimeissä toi tosiaan vielä toimii ja pysyy tossa 60mm koossa näppärästi. Isommat valmiit oli Sarissaltakin 100mm. Ja miehistön kadotushan on vain sotilasjohdon omaa kyvyttömyyttä tilojen osoituksessa :P

      • Samaa mueltä, kaikenlaiset kirkkaat markkerit pilaavat pelipöydän visuaalisuutta, mutta toisaalta vähentävt kirjanpitoa. Minä teen tykit niin, että ne tulle ilman basea ja miehistö omille baseilleen.

       • avatar Nojis

        Pistin tossa Brittien 14 pounderin kasaan, mutta oli omasta mielestä aika hanuri kasattava. Kului Green stuffia ja liimaa kiitettävästi. Pitää varmuuden vuoksi tehdä sille base kestävyyden takia, vaikka tarkoitus oli minullakin pitää tykki ilman basea.

  • Taitaa vähän vaihdella artistin mukaan. Ihan visuaalisuuden mukaan! Emme ole kovin tarkasti noita millejä mittailleet, suunilleen katotaan ja sovitaan sitten, että sopiiko ampua. Nää boltit on ns. Herrasmiespelejä ;)

 • avatar JaakkoB

  Hyvä hiitti. Kaivoin omat SS-mieheni varastosta. Olivat huomattavasti enemmän vaiheessa kuin muistin, mutta niitä oli myös enemmän kuin muistin :)

  Pistin tietenkin lisää heti tilaukseen ja kävin poimimassa sääntökirjat.

  • Esimerkillistä toimintaa! Juuri noin sitä pitää, saadaan teenjuojille ja kaalinviiljelijöille vastus!

  • Hyvä hyvä! Pahuuden akseli kaipaa lisää voimia!

   Wargames Soldiers & Strategyn seuraava numero on muuten Market Garden teemalla ja lupausten mukaan täynnä skenaarioita. Siinä siis tavoitetta syyskuun loppuun ja lokakuulle?

 • avatar Nojis

  Voi pojat! Voi pojat! Posti kiikutti äsken mun ranskalaiset kotiovelle. Paketista tuli
  komentaja + adjutantti, 3x jalkaväkiryhmä, medium mortar ja 75mm light artillery. Toki näissä menee aikaa ennekuin kentälle asti pääsevät, mutta nyt on mitä työstää.

  • Hyvä juttu, Ranska on mukavaa vaihtelua perinteisiin “korkkarimaihin” ja nillä oli ihan ehdottoman mageet tankit!

  • avatar Nojis

   Jaaha, jää näköjään myöhemmäksi sen näkeminen että millainen joukko tästä muodostuukaan. Äkkisellä vilkaisulla uupuu 3 perus mosaa, mutta toisaalta mukana oli MMG tiimi jota ei tossa 500pts paketissa edes pitäisi olla mukana. Muutenkin jännä tuo paketti koska kaikki mukana olleet blisterit oli jo avattu…

   • Eikös boltissa ryhmän koko ole joustava?

    Mikä on musta ihan järkevää, ei rintamalla hirveästi paperiorganisaatioita nähty…

    • avatar Nojis

     Onhan se joo. Tarkoitin puuttumisella siis että tilatusta tavarasta puuttui 3 mosaa ja tilalle oli tullut tuo mmg tiimi, mitä ei ollut tilattu. Toisaaltä minähän tuossa voitolle jään.

 • avatar Marko

  Mullakin on saksalaisia. Maaleissa tosin on vain lentokone. :-o

You must be logged in to post a comment.