logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

Flames of War skenaariopelipäivän jälkipyykkiä

jabjorkl's 2_11 FOW skenaariopaiva album on Photobucket
2.11. kerholle kokoontui Flames of War skenen valiokaarti ottamaan toisistaan mittaa tavallisesta poikkeavien ja eri tavoin haastavien skenaarioiden parissa. Pelit alkoivat aamutuimaan ja kestivät myöhään iltaan, jona aikana saatiin pelattua yhteensä 11 peliä kahdeksan kenraalin toimesta. Pelit olivat tiukkoja, mutta henki oli herrasmiesmäisen rento ja rehellinen. Tämä sopikin hyvin tapahtumaan, jossa pelaajat astuivat itselleen vieraiden armeijoiden komentoon.

Vuorokausi sodan liekkien laannuttua on hyvä pohtia mitä tästä kaikesta jäi käteen. On selvää, että tapahtuma puhalsi uutta intoa FOWia kohtaan joissain pelaajissa, jotka ovat lähiaikoina tehneet syrjähyppyjä muiden pelien pariin. Barbarossa-teemainen megapeli ainakin alkoi hahmottumaan jälkipelien megalomaanisissa hourailuissa.
Toiseksi, uskon ja toivon että tehtävät toivat kaavoihin kangistuneille kenraaleille uutta tuntemusta ja ideoita joistain skenaariotyypeistä ja maastoelementeistä jotka tavallisesti jäävät syrjään tai joita ei viitsitä tai uskalleta kokeilla.
Kolmanneksi voin ainakin omalta osaltani sanoa että tapahtuma oli hyvä kertaus ja esittely sekä pelin säännöistä, että joistain uusista armeijalistoista. Early War (ja etenkin ranskalaiset) oli monelle eksoottinen ja uutuus ja tämän hetken kovinta hottia. Lisäksi uunituore Barbarossa-kirja pääsi tietenkin heti kokeiluun ja sai ilmeisesti positiivisen vastaanoton.
Skenaariot olivat tulkintani mukaan sopivan vaihtelevia ja hauskoja. Kaikki eivät välttämättä olleet täysin tasapainoisia, mutta sellaista sota on. Loppuun voinemme vetää vielä yhteenvedon taisteluiden tuloksista, jotka näkyvät alla. Yksittäisten kenraalien onnistumisia tai munailuja emme lähteneet taltioimaan.
Peli 1: Hasty Assault jossa SS-Kradschützensturm hyökkää ranskalaisen jalkaväen kimppuun (Early War) : 2 voittoa Ranskalle
Peli 2: Pincer jossa saksalainen panssarikomppania hyökkää raskaasti tuetun venäläisen strelkovyn kimppuun (Early War): 2 voittoa Saksalle
Peli 3: Erityistehtävä jossa Wittmannin tiikereiden on saavutettava läpimurto kanadalaisista panssareista (Late War): 4 voittoa Saksalle
Peli 4: SS-jalkaväki käy bocage-kentällä viivytystaistelua amerikkalaisten panssarikomppaniaa vastaan (Late War): 1 voitto Saksalle
Peli 5: Hold the Line jossa mukana joenylitys. Suomalainen jalkaväki pyrkii estämään venäläisen strelkovyn joenylityksen (Late War). 3 voittoa Suomelle.
Yhteenveto: Murskaava voitto akselivalloille
Bookmark and Share

1 comment to Flames of War skenaariopelipäivän jälkipyykkiä

  • avatar VonRichthofen

    Kiitoksia vielä täälläkin, Ranska oli tosiaan erilainen eläin, joten KYE:tä tuli paljon, aika paljon taas tuli myös oiottua omiakin väärinpeluita ja unohduksia. Rennossa tahdissa mentiin, vaan ihmettelen tuota neljän tiikerin ylivoimaa, itse olisin varmasti hävinnyt, jollei vastustajalla olisi ollut verenhajua nenässään :). Peli 1 ei ollut mikään läpihuutojuttu Ranskalle myöskään.

You must be logged in to post a comment.