logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Kerhohuoneen tapahtumia

International Tabletop Day

tabletopday2014_300x250

Kansainvälinen pöytäpelipäivä tulee taas! Geek & Sundryn lanseeraama International Tabletop Day on täällä taas säkenöivien Felicia Dayn ja Wil Wheatonin johdolla!

Nopat ja Taktiikka pitää tapahtuman kunniaksi avoimien ovien päivän. Luvassa jos jonkin sorttista peliä ja toimintaa. Lautapelejä, figupelejä, korttipelejä, noppapelejä. Saavu paikalle pelaamaan, keskustelemaan peleistä tai tuo vaikka oma pelisi kokeiltavaksi.

Tapahtuma on ilmainen.

Aika: Lauantai 5.4. klo 10-18
Paikka: Nopat ja Taktiikka kerhohuone, Nahkahousuntie 5

Ohjelmassa mm.

Commando Attack!!!

Presidentti-Kenraali Mobutu Seko Seko on kidnapannut Miss Maailma -kiertueen kilpailijat, koska hänen henkilääkärinsä laittoi presidentilliset krokotiilit vähärasvaiselle dieetille.

Pystyykö kansainvälisten seikkailijoiden valiojoukko pelastamaan heidät, vai uupuuko noppakäsi tässä herooisessa koitoksessa jo alkumetreillä?

Kannata lähiruokaa ja pelasta neitoset tässä taatusti 100% poliittisesti korrektissa pelissä.

These Aren’t The Droids You’re Looking For

Simppeli ja nopea miniatyyripeli jossa eri ryhmittyvät yrittävät löytää Mos Eisleyn kaduille kadonneet droidit.

Choose your side! Control either Stormtroopers, Santroopers, Imperial Navy Troopers, Rebels, Rebel Heroes, Mercenary Wookies, Tusken Raiders, Jawas, Bounty Hunters or Jabba the Hutt. And on whose side will the hungry Rancor be…

 

P.S. Nuoriso voi käyttää hilavitkuttimissaan #tabletopday -jutskaa. Se kait tekee jotain tai sitten ei.

Bookmark and Share

44 comments to International Tabletop Day

 • Nyt on täppä kartalla! Olemme virallinen tapahtumanjärjestejä.

  • OK, hienoa. Pitäiskö jollain tavalla suunnitella ja sopia jotain, vai pannaanko vaan ovet auki? Aika moni on sanonut, että voi kyllä pelauttaa jotain, mutta kestääköhän lupaus suoritukseen asti?

   • Joo, suunnitellaan toki. Konkreettisia lupauksia vaikka tähän ketjuun.

    Pääpiruna tulen avaamaan ovet ja päsmäröimään. Lisäksi voin heittää yhden pelin pystyyn… pitää vähän miettiä, mikä se olisi.

    Kaikenlainen pelaaminen on sallittua ja suotavaa, mutta ohjelmaa suunnitellessa olisi hyvä pitää mielessä mahdolliset walk-in asiakkaat: ainakin osan peleistä olisi hyvä olla riittävän lyhyitä (tai pyöriä non-stop -periaatteella), kohtuullisen yksinkertaisia ja soveltua epämääräiselle määrälle pelaajia.

    Kaikkien pelien ei tarvitse pyöriä koko aikaa, mutta valmius pelien starttaamiseen ja uusien pelaajien ottamiseen pitäisi olla koko ajan.

    Eikä pidä ottaa asiasta liikaa stressiä. Settlers of Catan kainaloon ja valmius pyörittää sitä on ihan ok ohjelma.

    Oliko niitä kerhon flyereita vielä jäljellä jossain?

    • Juu, ei stressiä, mutta sekään ei ole suotavaa, että demopelin nimissä joukko introverttejä pelinärttejä näyttää per…ttä mahdollisille walk in kävijöille, vaan juuri pitää olla valmisu vetää 20 – 50 min figupeli, jonka säännöt oppii 60 sekunnissa.

     jos vain halutaan näyttää miten hienoja pelipöytiä olemme osanneet tehdä, niin sitten vain Asterlitz deplo, talvisotapöytä ja pari muuta kivaa linnaa pöydillle ja vain pönötetään niiden äärellä ylpeän (ja ehkä hiemn ylemmyydentuontoisen ;) näköisenä.

     Joten linjavalinta ja sen sopiminen kuka valmistautuu noihin kivoihin ja nopeisiin, pitää kuitenkin sopia.

     Saadaan itsekin enemmän irti, kun valmistudutaan, olemme kuitenkin Suomen suurimpia, monipuolisimpia ja merkittävimpiä figupeliskenessä.

 • avatar sami h

  SAGA on figupeliksi varsin nopea, helppo oppia, ja moninpeliskenua voi pelauttaa epämääräiselle määrälle, tosin pelin kesto on silti useampi tunti.

  40K puolelta tulee mieleen crusade of fire lisäosa, joka on korteilla hyöstetty character vs. character peli. Pitänee lukea säännöt ja pohtia sitten eteenpäin. Tuo voisi olla aika toimiva konsepti tälläiseen tapahtumaan.

  Tilojen siivous ei olisi huono idea myöskään.

 • Joo siivotaan perjantai-iltana valmiiksi ja viritetään ainakin pari pöytää valmiiksi.

  Ja tapahtumaan noppapaidat päälle.

 • avatar Marko

  “Säännöt oppii 60 sekunnissa, kesto 20-50 minsaa ja toimii non-stop- periaatteella.”

  Mulla olisi kyllä takataskussa tuohon sopiva moninpeli setti työnimellä “Gangs of Mos Eisley”…

 • avatar kalle

  Jos lapsenhoito antaa myöten, voisin tulla pelaamaan Cards Againts Humanitya, paketti tuli just postista. Peli on äärimmäisen yksinkertainen, säännöt oppii 60 sekunnissa, kesto on 20-50 minsaa ja toimii non-stop -periaatteella.

 • Mä just keksin mitä mä vedän…

  Commando Attack tulee!!!

  Muahahahaaa…. “For me, it was Tuesday.”

 • Laittakaa semi-sitovat ilmoittautumiset tähän ketjuun, niin päivitän statistiikan globaalille saitille.

  Pelejä saa myös ilmoittaa.

 • avatar Teemu

  Pääsen aamupäiväksi

 • Niin siis tuota, pakko ottaa pieni tarkistus tulossa olevasta markkinointitapahtumasta. Mikko pelauttaa jotain, jollain säännöillä? Moni on ilmoitellut omaavansa ajatuksia pelauttamisesta tuona päivänä, mutta kuka ihan oikeasti aikaa olla toimihenkilö?

  • Jeps, minä järkkään kaksi pelisettiä ja voin roudata paikalle jotain pieniä välipalapelejä (Boss Monster, Dungeon Roll, Zombie Dice, Love Letter tms.)

   Muutkin voi vahvistaa aikeensa, niin saadaan ne mainosmatskuun.

   Mutta saa siis ilmoittaa ihan vain tulevansa paikalle. Promohehkutukseen kuuluu postata kuinka tajuttomasti populaa on tulossa paikalle ;)

   Pitää muuten tehdä posteri alaovelle…

   Onko jollakulla mobiilinettihelvetti käytössä, jos tekisi live-postauksia?

 • avatar Teemu

  Jos luvassa on lapsia mukaan, niin voin pelauttaa Hobittia. Voisin ottaa omaakin jälkikasvua yhden pelaamaan.

 • avatar Marko

  Potentiaalisia peluuttajia tuntuu olevan ruuhkaksi asti, mutta jos mukaan mahtuu, niin peluutan mielelläni yleisölle yllä mainitusta nimestä poiketen “These aren’t the droids you are looking for” -nimellä kulkevaa Star Wars -settiäni.

  Kaikki haluavat löytää Mos Eisleyn kaduille kadonneet droidit. Kuka droidit löytää: joku Imperiumin monista joukoista, Obi-One Kenobi ja kumppanit, kapinallisten apujoukot, hiekkaihmiset, itse Jabba the Hutt, rodianilaiset palkkionmetsästäjät, vai ovatko jawat pistäneet droidit jo varaosiksi…

  • Tänks, päivitin ilmoon.

   Kaikkea ei ole pakko väkisin pelata, säädetään käynnissä olevien pelien määrää osanottajien mukaan. Idea ei ole, että kaikki seisoo demopöytänsä takana odottamassa yleisöryntäystä.

   Lähinnä tärkeää on, ettei potentiaalista yleisöä tarvitse käännyttää pois pelipaikkojen puutteessa.

 • avatar kalle

  Jos mä tuon keskiviikoksi vaikka kertsille laminoidun mainoksen tapahtumasta, niin saisko joku vietyä sen fantsuun ? Mulla ei tietääkseni ole tonne keskustaan asiaa tässä just kohta. Ne kun myy noita pelejä, niin varmaan mielellään ohjais sakkia tapahtumaan.

 • avatar Teemu

  Mä oon käymässä ja voin viedä.

  En valitettavasti pääsekään TTD:hen mukaan. Tuli aamupäivälle partiovelvollisuuksia.

 • avatar Marko

  Laitoin tämän stickyksi, koska oli hukkunut sivun pohjalle ja kyseessä nyt on kuitenkin yleisölle avoin tapahtuma ensi lauantaina.

 • Onkohan meillä hajuakaan minkälainen asiakasvyöry on tulossa?

  • avatar kalle

   Aika hyvä veikkaus on, että esittelijät on paikalla, plus muutama muu :)

   Taidankin tulla demottamaan Talvisotaa, niin pääsee mun uusi T26 kentille…

 • Jahas, tahmapostaus. Joka päivä oppii jotain uutta…

  Joo, ei ole aavistustakaan. Tuskinpa ovenkarmit natisee liitoksissaan, mutta keskitytään rentoon hengailuun pelien merkeissä.

 • Eli omalla väellä mennään, pääasiassa. Pitää käydä katsastamassa tilanne.

 • avatar kalle

  Mihis aikaan perjantaina siivous alkaa ? Voisin tulla mukaan, ja varata jotain tarvikkeitakin mukaan. Jos vaimo kertoo missä meillä siivousvälineet on, ja miten ne toimii…

 • Siirretään Pulp Alley -kokeilu myöhemmäksi, en yksinkertaisesti ehdi laittamaan sitä kasaan.

 • avatar kalle

  Mä voisin olla paikalla aamusta ja jonkun matkaa aamupäivää, en halua jättää teinejä koko päiväksi keskenään himaan. Demottelen Bolt Actionia kerhoprojektipöydällä, kuka vaan on tervetullut kokeilemaan. Nyt saan ensimmäisen tankinkin kentälle :)

 • Nyt on pikkuhuonekin luututtu. Ihan kaikki skeida ei lattiasta irronnut, mutta parani se ainakin.

 • avatar kalle

  Hienoa. Lahjotin kerholle Honkkarin mopin, kun vaimo (aikasemmista lainauksista viisastuneena) ei suostunu lainaamaan meidän siivousvälineitä. Niiden käyttöön saa ihan vapaasti tutustua…

 • avatar Teemu

  Tulossa kohta Venlan 6 v. kanssa

 • Päivä on pulkassa tältä vuodelta, kiitos kaikille osallistuneille!

  Mobutu Seko Seko palaa pelissä Super Turbo Commando Attack…

 • avatar Teemu

  SW peli vaikutti n. 40min. pelin perusteella hauskalta, fluffi ja hienot puitteet auttoiva tässä. Erilainen aktivointi oli virkistävä, vaikka sen tajusi vasta kokeilemalla. Bookkaa Marko joku eksentrinen keskiviikko tätä varten, miellään pelaisi koko skenun, nyt jäi kesken. Ukkojakin löytyy…

  • avatar kalle

   Ainakin se oli komeimman näkönen kenttä ja figut about koskaan ! Commando -arcadepelin figuversiokin oli hauska, vaikka Mobutun joukot kaipaisi kyllä harjoittelua ampumaradalla :)

   • avatar Sami K.

    Todella hienoja pelejä, kiitos järjestäjille. Commando-pelissä ilmeisesti tuunataan sankarien saveja (tosin niidenhän kovuus riippuu suoraan siitä, montako on, 1-6 varmaan maksimissaan, jossa skaalassaa 1 on Arska tai Sly (“Commando” ja “Rambo”) ja 6 on samat herrat Expendablesissa. Kranaattien voimaa säädetään ja ehkä ammusten saantia helpotetaan (voi olla paikkoja, joista saa pelkkää ammoa, ja ne “super dropit” ovat sitten erikseen, josta saa kaikkea.

    Star Warsin säännöt olivat todella hyvät, juuri tuollaista aktivointisysteemiä kaipaisin vastaaviin peleihin kuin Infinity – kasvava aktivointihinta ja pisteet eivät tule ukkojen määrästä vaan jostain komentopistemekaniikasta.

   • Peli oli lopusta itse asiassa tiukempi sankarien redurssien loppuessa ja pomo-vastustajien vyöryessä kentälle.

    Mutta onhan siinä tuunattavaa, en nyt ekasta vedoksesta muuta olisi odottanutkaan… Se myös toimii paremmin coni-pelinä, jossa pelaajat pyörittää kukin yhtä sankaria ja niille voi antaa omat tulivoimanopat ja kranaatit fyysisesti.

    Markon Mos Eisley -setti oli kyllä tosi hieno!

    • avatar Sami K.

     Jos en olisi ottanut kranaattitäydennystä Hannibalille, ei olisi ollut mitään jakoa. Tulivoimaa jäljellä 5-7 per dude.

     Sitä mietin, että tuota tulittamista sankareilla voisi vähän säätää – nythän on niin, että joko kannattaa ampua tai ei kannata. Tilanne, että kannattaa ampua vähemmän kuin maksimin, tulee kyseeseen vain, jos kohteita on vähän.

     Sellaista fiilistelyä voisi olla, jotta niitä 6+- laakeja sankaritkin tekisivät (tai 5+:ia ei-olennaisissa tilanteissa), että ampuisi single shotteja, bursteja ja täyttä sarjaa. Ja ammusten kulutus sen mukaan. Ellei ole aivan pakko jostain mystisestä syystä, niin ei tosiaankaan ole mitään järkeä sankareilla ampua kutosella ja vitosella harvemmin. Mietintämyssyyn!

     • Vedän suojasysteemin varmaan uusiksi. “Ei voi osua” on tylsää. Tässä pitää luotien viuhua ja kranaattien räjähdellä!

      Enemmän mutta pienempiä vihollisryhmiä ja tulen jakaminen, niin noppien annosteluun tulee vähän miettimistä.

      Vähemmän ja vähemmän tehokkaita kranaatteja.

 • Mukava Star Wars fluffipeli, upea kokonaisuus. Pelissä oli suorastaan nerokas aktivointi ja kohdelukumekaniikka!

 • Laitoin kuvat saitille.

You must be logged in to post a comment.