logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Rakennusohjeet – perustaloja 28mm peleihin

Viime lauantain talonrakennusteempäivän satona tein napakat ohjeet siitä miten teimme noita taloja. 

Ohjeet ovat perusohjeet yksikertaisten – neljä seinää ja katto – Kapalevytalojen tekemiseen. Näillä ohjeilla saa kätevästi sarjatuotettua kevyitä ja vahvoja taloja, joissa voi pelata myös sisällä.

Peruskurssin käyneille on kaavailtu jatkokurssia, jossa voidaan ottaa projektin kohteeksi vaikka kirkot ja muut hallintorakennukset, joihin sitten tehdään enemmän yksityiskohtia, ja muita fiilistelyjä.

Ohjeet löytyvät blogistani, olkaa hyvät!

 

Bookmark and Share

7 comments to Rakennusohjeet – perustaloja 28mm peleihin

 • avatar kalle

  Lisää vaan kimppapuuhastelusessioita millä vaan teemalla. Nyt on tehty kertsille sakuarmeija ja taloja, mitäs seuraavaksi ? Ja tehtiinhän me talvisotapöytäkin vähän isompana projektina. Tommoset talkoot on hyviä vaikka ennen jotain megapeliä tai kampanjaa, saa vähän vauhtia projektiin.

  • Ajatuksissa pyöri kirkonrakennustalkoot, jolloin voisi tehdä latinalaisen kirkon ja itämaisen kirkon, silloin olisi sopiva teemaelementti niin itään kuin länteenkin.

 • Voin lahjoittaa kerholle pari leikkausalustaa, niin ei tarvi kaljalavoja silpoa. Tuon, kun seuraavan kerran pistäydyn paikalla.

 • avatar Icchan

  Kiitokset ohjeiden kirjoittelusta. Pitääkin näköjään käydä hankkimassa saumauslaastia. Onko jokin tietty merkki ja kauppa jota kannattaa hommata?

  • Biltsun laasti on halpaa ja toimii, mutta sitä pitää ostaa 5kg kerralla. Fiinimpiä aineita saa kilon purkeissa ja useammissa väreissä, mutta hinta voi olla 5-10 -kertainen…

   Tiilipinnan tekemiseen ei tarvi mitään aineita, mutta työläs se on. Ei lisää rakenteen lujuutta.

   Kevyt teksturointi menee ihan paksulla maalilla, mutta se ei tuo rakenteellista lujuutta lisää.

   Mun tunnelisetti on ihan vaan maalattua kapaa (huomaa kolmiotuet):

   http://www.smallcuts.net/photo/?id=9988

  • Itse olen käyttänyt Kiillon ja Pukkilan saumalaasteja kilon purkeissa (jauheena), koska siinä on hyvä rakenne ja valmiita hyviä sävyjä. Kaikki rauta- ja maalikaupat myyvät, ja isoissa on hyvä valikoima sävyjä. Kun kilolla pärjää pitkän, niin hintakaan ei muodostu ongelmaksi, varsinkin jos tottunut ostamaan GW:n figua ;-)

 • Maaston ja talojen rakentelusta kiinnostuneille, perusrakentelua hienoviritteisempää rakenteluprojektia by War Head: http://www.gowarhead.com/2014/11/the-kadillus-harbor.html

You must be logged in to post a comment.