logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Saga -miniturnaus 9.3.

Saga saapuu noppakerholle jälleen kerran. Pelattiin 9.3. pienimuotoinen turnaus. Aluksi 2kpl 1vs1 pelejä ja lopuksi moninpeli kaikkien osanottajien kesken tai useammalla laudalla riippuen osanottajien määrästä. Hauskaa oli. Katso kuvat ja tulokset jutusta.

 

 

Pelaamiseen tarvitse n. 30-50 dark age ukkoa.  Pelikaupasta ja Fantasiapeleistä löytyy edullisia Dark Ages -muovifiguja ja tarvittaessa figuja saa myös lainaan.

 

Pelit pelataan 6 pisteen armeijoilla. Jokainen osanottaja voi tuoda mukanaan 8 pisteen edestä joukkoja joista jokaisen pelin aluksi valitaan 6 pistettä.

Voittaja Teemu kruunattiin Sagan Suomen mestariksi ja palkittiin hänen itsensä tekemällä palkinnolla ;-). Jotain mutinaa tuloksesta kuului muiden pelaajien osalta.

Tässä voittajan tulkinta loppupisteistä:

1. Teemu 3+3 + 4 = 10 pisteistä

2. Artisokka Mikko 3+0+6 = 9 pistettä

3. Samuli 0+0+ 4 = 4 pistettä

4. Sami 0+3+0= 3 pistettä

Viimeisen pelin pisteiden laskentatavasta riippuen Mikko ja Teemu olisivat saattaneet olla tasapisteissä, mutta Teemu voitti keskinäisen pelin.

 photo WP_20140309_18_40_09_Pro.jpg

Teemun kuvia turnauksesta:

 

 

 

KÄYTETTÄVÄT LISTAT

Käytettävissä on kaikki Sagan säännöissä ja lisäosissa ilmestyneet listat sekä Wargames Illustratedissa julkaistut viralliset listat.

Lista eri vaihtoehdoista valmistajan sivujen kautta: http://www.grippingbeast.com/shop.php?CatID=2397

Omia Saga-noppia voi värkätä käyttämällä Symbole_saga pdf:ää

 

ILMOITTAUTUMINEN

Turnaus on kerhon jäsenille ilmainen.

Ei-vielä-jäsenille turnaus maksaa 10€.

Ilmoittautuminen tähän ketjuun.

 

Turnauksen skenaariot ja aikataulut

8:45 Saapuminen kerholle, lounastilaukset

Peli 1. 9:00-11:30 The Challenge

Peli 2. 12:00-14:30  Sacred Ground

Peli 3. 14:30-17:00 A Feast for Crows

 

Ilmoittautuneet:

1) Samuli: Norse Gaels

2) Teemu: Rus Princes

3) Mikko

4) Sami H

5)

6)

7)

8)

 

 

 

Turnauksen yhteydessä myös figu-kirpputori, jossa myynnissä mm. nämä Teemun viikingit / saksonit. Ennakkotilaajille hintaan 1€/figu. Paikan päällä 1,5€ / figu.

Bookmark and Share

54 comments to Saga -miniturnaus 9.3.

 • Kutistin kuvan vähän inhimillisempiin mittasuhteisiin.

 • avatar Nysse

  Ilmoitelkaas muuten samalla millä osapuolella tuutte pelaamaan.

 • avatar Teemu

  Joo mukana ollaan. Ja mulla on kiertopalkintokin valmiina. Faija tuonut joskus 80-luvulla työmatkalla Norjasta sellaisen lasiesineen, jossa on kaiverrettuna 3D-viikinki. Se on ihan hieno. Tuupataan se alustalle ja siihen laattaa, johon kirjataan Kerhon valtaa pitävä Warlord. Saa viedä kotiin tai sitten kertsillä juhlapaikalle. Jos saadaan hyvä porukka kasaan, voisin pummia taas palkintoa GB:ltä.

  Lauta on varmaan jokin Rus Princes -lisäosan lista, en oo varma vielä, että mikä. Ellei sitten Steppe Nomadit.

  Tokan vikan pelin (jos ja kun on sen moninpeli) aikataulua vois pidentää puolella tunnilla.

 • Mä tulen joko pakanoilla tai Jomsseilla. Viimeinen päätös muodostuu kahden viikon zen leirillä josta palaan paria päivää aiemmin :)

 • ps. en huomannukkaan että on SM titteli jaossa! Ilmeisesti mahikset päästä olymppiajoukkueeseen?

 • avatar sami h

  Neljä parasta jatkoon ja korkean paikan harjoitusleirille?

 • avatar Teemu

  Tervehdys Tacticasta Sagan pelaajat. Bring and buy -kirpparilla,on isohkoja settejä Foundryn viikinkejä n. 1€ / figu. Seteissä alkaen 70 figua. Voin yhden setin ostaa, jos saan siitä 75% myytyä eteenpäin. Onko kiinnostusta? Tilaukset mulle ennen aamua tekstarilla 040 543 3000. Kiitos! Teemu

 • avatar Nysse

  Kiinnostaako jotakuta ottaa pientä peliä ennen pelipäivää jos ne säännöt sais palauteltua mieleen?

 • avatar sami

  Mä voisin viikolla ehkä käydä kokeilemassa. Keskiviikko voisi toimia.

 • avatar sami

  On avain Juu. Aloitus mieluusti 15.00?

 • avatar Nysse

  Nyt kaikki viikingit ja viikinkimieliset mukaan! Juha, MK-S, Sami K, Marko!

  Mainetta ja kunniaa tarjolla. Jos ei säännöt suju, parta auttaa aina tässä pelissä! Eli koneet ja höylät kaappiin ja kasvatushommiin.

  • Kiitos, markkinointi on kohtuullisen hyvää ;) mutta ei kiitos, ei ole Saga sillai hanskassa, että viitsis turnaukseen tulla. On nimittäin tasan nolla peliä takana, enkä ole edes katsonut sääntöjä :D. Toiseksi samaan aikaan menee Black Powderia toisella kanavalla! Kyllä mustaruuti kirveen voittaa ;)

   • avatar Sami K.

    Kiitos vain, mutta voi olla, että nyt ei pysty, koska koko viikko pitää maalata nyt 6mm hättiäisiä, ja sunnuntaina Gettysburgin jälkeen pitää prepata maanantainen roolipeli, jossa onkin ennätyspaljon prepattavaa (Kingdom Building Rules). Jos osallistun Saga-turnaukseen niin illalla ei jaksa tai ehdi. Mutta jos jostain syystä kaikki onkin valmiina jo ennen lauantaita, niin katsotaan.

  • avatar Samuli

   No ei se sääntöjen osaamattomuus ole ennenkään haitannut :) Itsekin pelasin viime turnauksessa ummikkona ja sijoituin kunniallisesti viimeiseksi hävittyäni kaikki pelit!

   • Juu, mutta sellainen ei ole turnausmielessä hauskaa. Casual gaming on eri juttu ja turnaus on eri juttu. Ja toisaalta on se Black Powder samaan aikaan!

    • avatar Samuli

     Joo no tosiaan turnaus on ehkä vähän väärä termi. Enemmänkin pelailua vaan valmiiksi organisoidulla pelijärjestyksellä. Mutta joo jos saatte black powderit aikasin valmiiksi niin lopuksi oli ideana vetää joukkorähinä jos siihen haluaa liittyä :)

    • avatar Teemu

     Millä sisäpiirillä noita 15mm BP-pelejä järkätään? Mistä olisin osannut ilmoittautua?

     • Noita pienempiä BP pelejä sovitaan ihan pelaajien kesken, vertaa FaBa pelit tms. Ne eivät oikein toimi osallistumispeleinä, noita isoja sessioita ilmoitellaan sitten erikseen.

      • avatar Antti Lahtela

       Jees, jos figuja maaleissa niin ei muuta kuin pelejä sopimaan! Me ollaan Juhan kanssa pelattu Black Powderia skenaariovetoisena ja erityisesti historiaa painottaen, eli pisteet sun muut höpöhöpöt ollaan jätetty omaan arvoon. Nyt ollaan pelattu vuoden 1809 Itävalta-Ranska sotaa kampanjana, kun saan samalla sen edetessä rakennettua omaa Itävallan armeijaani.

       Lähetään siitä että valitset aikakauden mikä eniten kiinnostaa Napoleonin sodissa ja siitä voimme miettiä jotain sopivaa skenua. Ranska voi onneksi hyvin taistella lähes missä vain.

       • avatar kalle

        Mulla on kolme plutoonaa lisää itävaltalaisia tekeytymässä tossa, samalla kun teen 6mm etelävaltoja… Parit line infantryt ja yksi grenadieriyksikkö.

        https://www.sotavasara.net/keskustelu/viewtopic.php?f=4&t=101102&start=229

       • avatar Teemu

        Antti / Juha / Kalle – sovitaan BP 15mm peli huhtikuun alkuun, vaikka 2.4. Peli, näin saadaan maalaamiselle DL:n. Mulla on siis ranskalaisia, aika sama mikä skenu.

        • Nämä BP:t kannattaa pelata viikonloppuisin, kun vaativat kuitenkin tekemistä ennen ja jälkeen pelin. Itse en malta viikolla käyttää paljoa yli kahta tuntia kerholla. Niin ja 2.4. On buukattu jo Heistille. Mutta periaatteessahan asetelma on hyvä, Kalle ja Antti Itävallan ja Juha ja Teemu Ranskan riveissä. Voihan tuolla huhtikuulla ottaa yhden isomman Danubenkin?

         • avatar Antti Lahtela

          Minäkin suosin viikonloppuja, vaikka vapaat sellaiset tuppaa aina kortilla olemaankin. Ehtii rauhassa pelata. Kun lähtökohtana voidaan pitää, että Black Powder pääsee oikeuksiinsa vasta 20+ pataljoonan peleissä per puoli, pienemmät pelit on sitten lapsille ja naisille ;)

          Juhan mainitsemalla porukalla voidaan lähteä huhtikuussa suunnitelemaan Asper-Esslingin taistelua. Tämä oli iso taistelu, jopa Eckmuliakin isompi niin ajattelin että jaamme tämän osiksi. Eli pelattaisiin kyseiset kylät erillisinä taisteluina. Ehtii siis vielä maalata joukkoja.

          • avatar Teemu

           Roger. Mukana.

          • OK, Aspern-Essling 19. Tai 20. Huhtikuuta, sopiiko. Aloitan valmistelut, jos OK?

          • avatar Sami K.

           Jos on iso taistelu ja tarvitaan lisäjoukkoja, voin harkita nyt sitä ranskalaiskontribuutiota, josta oli aiemmin puhe, jos yleensä kelpaan mukaan ja saisi sitä kautta tätä BP-aktiivisuutta hieman nostettua.

           Valmistaja pitää vaan valita, jos nyt en postikuluilla sitten Warriorilta, tosin taitaa postikulut tulla joka paikasta.

          • No tässä on jo porukka kasassa, kaksi ranskaa ja kaksi itävaltaa, joten tähän ei tarvitse lisää mitään.

          • avatar Sami K.

           Juu, mutta jos niillä on käyttöä / tarvetta ja voin pelata jatkossa, voin katsoa, saanko jotain teille lainaan siihen mennessä vaikken tässä pelaisikaan.

           Mutta jos ei ole tähän figuille tarvetta, katsotaan sitten tulevaisuudessa miten homma etenee.

 • avatar Teemu

  Juu pelaamaan vaan. Ei väännetä hampaat irvessä. Voi sitä tulla kokeilemaan vaan yhdenkin pelin eli “pelata turnauksen ulkopuolella”.

 • avatar sami h

  Ottakaapa muuten turnaukseen mukaan kopioit noista norse gael ja rus princes boardeista, helpottaa pelaamista. Mulla kun ei noita boardeja ole.

 • avatar Nysse

  Testipelit pelattu Viikingit vs. Norse Gael skenaariona Sacred Ground. Viiden vuoron jälkeen hengissä 8 Norse Gael Warrioria ja pisteet Norse Gaelien hyväksi 35-14. Ehkä nää säännöt tästä taas palailee mieleen sunnuntaita varten.

 • avatar sami h

  Joo, mä luulen että pelaan kyl anglo danish boardilla, ei toi viikkari oikein toimi. Ja sitä on muutenni tullu pelailtua aika paljon.

  Pitäskö tota toista skenua miettiä, oisko se joku muu, vai miten toi norse challenge pelataan siinä.

  • avatar Nysse

   Joo ton toisen vois ehkä vaihtaa tohon Clash of the Warlordsiin mikä oli viimeksikin.

   Tolla Norse Gaelilla pystyis sopivalla nopanheitolla tappamaan vastustajan Warlordin Challengessa ekalla vuorolla tai ainakin viemään hyvin lähelle nollia. 1 rare, 2 common ja 2 average noppaa jos onnistuu saamaan niin saa sisään challengen josta tulee käytännössä 3 woundia tai jatkuvasti woundeja kunnes norse gael pelaaja heittää 5:llä nopalla alle kaikki alle 4+. Tohon päälle saa 4 autohittiä ottamalla 4 fatigueta ja kaveriksi 10 noppaa Dane Axella. Gall Gaelid saa myös ekalla vuorolla yhdellä fatiguella tappeluun Warlordin kanssa tarpeen tullen pehmittämään pohjille.

   Tosin jos toi ei toimi niin oma Warlord on Exhausted ja aika yksin.

 • avatar Teemu

  Marko vielä miettii, Kukkosen Janne on tulossa uutena pelaajana ja naapurikin houkuttelen.

 • avatar Teemu

  Janne ei taidakaan päästä. Marko ja naapuri vielä auki… muita mukaanm tulijoita? Eihän näin hyvä peli voi olla vain näin pienen porukan kiinnostuksen kohde?

 • avatar Marko

  Mä olen tosiaan edellisenä yönä Suomenlinnassa Winter Bluesissa, mikä tarkoittaa su aamulla väsyä ja krapulaa. Voinen kuitenkin tulla pelailemaan hätätapauksessa, jos saatte viidennen pelaajan ja tarvitsette parillisen määrän pelaajia…

 • avatar Nysse

  8:45 siis kerholla. Ottaisko Mikko tai Sami avaimet mukaan niin päästään sitten sisään :)

 • avatar Nysse

  Kiitos peleistä!

  Pistesysteemi vaatinee hieman kehittämistä. Pistetään mietintämyssyyn seuraavaa kertaa varten.

  Oisko se demopäivä sitten joskus vielä tän kuun puolella vai huhtikuun alkuun?

 • avatar Teemu

  Kiitos peleistä – voittajan on melko helppo hymyillä. Juttuun lisätty mun tulkinta tuloksista ja kuvia.

You must be logged in to post a comment.