logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Määrittelemäton

Kerho-projekti käynnistyi: talvi-teemainen pelikenttä + maastot

Lisää lunta!

Lisää lunta!

 

Kerholaisten keskuudessa on levinnyt talvinen innostus. Johtuneeko todellisuuden vähälumisuudesta vai Baker Companyn (http://bakercompany.co.uk/) Winter War -Kickstarterista, jonka tuotoksia mm. Kalle, Samuli ja Artisokka-Mikko ovat jo saaneet käsiinsä ja sudin alle. Muutamat muut meistä vielä odottelevat valukoneen-korjaaantumista…

Laudan tekeminen on jo edennyt pelitestausvaiheeseen. Eilen (9.3.) pelatussa Saga-turnauksessa se oli aktiivikäytössä: http://1drv.ms/1dHurCM

 

 

Eli näille sotureille kaivataan lumista temmellyskenttää. Ideana oli tehdä modulaarinen pelikenttä Finnfoamista, jossa olisi kiinteitä elementtejä, koska ne näyttävät paremmalta. Tavoitteena on show-case -taso ja uutiskynnyksen ylittäminen – kenties yhteistyö sotamuseon kanssa?  Linkki.

Tarvittavia materiaaleja (sponsoroiko kertsi tätä?)

 • Finnfoam
 • Millä tehdään peruspinta?
 • Kuusi-puut
 • Panssarinraadot
 • kasematit, hiekkasäkit yms. asemiin soveltuva
 • jatkakaa listaa…

Mitä tarvitaan ja kuka tekee?

 • Taloja karjalasta – Teemu
 • Maastoa, jossa korkeuseroa (kukkulaa) / Kalle
 • Mutainen tie, johon venakkojen kolonnat voi motittua, 2 tai 3 60 cm laattaa näitä
 • Suomalaisten puolustuslinjat – poterot, juoksuhaudat ja korsut, 2kpl 60 cm laattaa näitä / Kalle
 • Palaneita tankin rohkoja – integroitavaksi laattoihin
 • Poikki-ammuttua metsää ja kraatereita, 2 lattaa / Teemu & Mikko (Artisokka)
 • Järvi-laatta / Mikko Artisokka
 • JSP yhdellä laatalla

Kuvia ekasta sessiosta :

 

Täälläkuvia  Teemun työstämä metsästä ja ensimmäisen joukkuen WIP-kuva:

http://1drv.ms/1bUAFva

Metsään ja ukkojen baseihin on käytetty sekä hiekka + maalaus -tekniikkaa, että lumi-mönjää (vesi + jauhe) ja sitten Battlefieldsin sirotetta + mönjän mukana tullutta kimalletta sekä GW:n “static” lunta.

Tacticassa nähty mahtava talvipöytä:

 photo WP_20140222_16_08_42_Pro.jpg
 photo WP_20140222_16_01_43_Pro.jpg
Kävin maalaamassa puiden baset valkoisiksi, samalla vetäsin puiden pintaankin valkoista, ne ei näyttäneet enää tippaakaan lumisilta. Ilmeisesti se lumihiutalehommeli mitä on käytetty on ihan susi :

 

 

30 suomalaista ja 40 neukkua on valmiina ottamaan erää :

‘Raskasta kalustoa’ kehiin, T26 :

Tilannekuvia pelistä 2.5.2014, neukut otti taas Suomelta pataan :

Kaksi T28:a on saapunut vahvistamaan neukkuja :

Pretty AWESOME ! (Mun kamera lähti lappiin ja jäi vaan surkea kännykamera).

 

Bookmark and Share

256 comments to Kerho-projekti käynnistyi: talvi-teemainen pelikenttä + maastot

 • Mohikaanipeli ilmeisesti peruttiin, joten voisi vaikka askarrella keskiviikkona.

  Tuoreissa kranaattikuopissa on multaakin, joka toki jää seuraavan lumisateen alle. Voisi kokeilla sotkea niitä vähän pulverilla, voihan ne maalata takaisin valkoiseksi jos ei miellytä. Voin tuoda aineet.

  Oja on vähän liian kaivinkoneella vedetyn näköinen. Siihen voisi vetää kitillä lisää pyöreytä muotoihin. Pohja on vähän haasteellinen, kun ukon pitäisi pysyä pystyssä pohjalla kuitenkin…

  • avatar Nysse

   Joo kranaattikuoppiin ja tiehen pitäisi saada vähän maanväriä mukaan. Toinen mitä mietittiin eilen olisi testata pieneen alueeseen erilaisella lumiflokilla (Nochilla ja GW:llä on static grassin tapaista). Todella ohut kerros vedellä ohennettua liimaa ja pieni kerros flokkia pintaan niin näkyy ehkä vähän pohja läpi. Johonkin nurkkaan voisi ehkä tyypata niin näkee miltä näyttää.

   Pitäiskö niihin ojanpohjiin yrittää tehdä jäätä? Pysyis ukot pystyssä eikä näyttäis ehkä ihan niin törkeältä. Reunoja pitää tietty silti tasoittaa.

   Yritetäänkö nyt saada tämä ModelExpoon valmiiksi? Tapahtuma ois tänä vuonna 11. – 13.4.

   • avatar kalle

    Model Expoon vaan, vaikka keskeneräisenä. Talvisota aiheena hakkaa kaikki muut 100 – 0.

    Model Expossa ei siis mitään kannata pelata tai peluuttaa, mutta aiheena, ja näyttävyydeltään toi olisi tosi hyvä. Mukaan vaan Bolttirekvisiittaa yms. Ja kaikki esittelijät voisi pukeutua neukku- tai suomipukuihin talvisodan hengessä. Ja voidaan tarjota korviketta kävijöille.

   • avatar Teemu

    Jää olis hyvä ojiin idea. Tacticassa nähdystä talvilaudasta vinkki: samean sininen väri pohjalle, sitten päälle kynttilästä suoraan sulatettua valkoista steariinia. Jos jossain kohtaa avanto, niin siihen tietty vesiefekti.

    Tässä muuten yksi tekniikka luoda lumiefekti: http://1drv.ms/1dHtqL3
    Toteutus: spray-pohjamaalaa figut illalla pihalla ja jätä pakkasyöksi kuivumaan. Aamulla lumiefekti on valmis! Ainoa miinuspuoli on, että pitää myös säilyttää ja pelata pakkaslukemissa. Tosiaan en nyt kerskiviikkona kotoa irtoa, mutta lupaan tällä viikolla työstä niitä karjalaisia taloja tätä projektia varten.

    • avatar kalle

     Eipä vissiin, huikee idis ! Suostuskohan ne Model Expossa pitämään salit vaikka 10 asteen pakkasella, ettei meidän ständi sula :)

 • Tossa olisi tykki:

  http://www.smallcuts.net/photo/photo_view.jsp?id=12414

  Se on vähän liian iso rekan perään, tarvisi olla iso vetotraktori “Komintern” tai vastaava, mutta jos sen upottaa asemiin siitä saa hyvän kohteen sissi-iskulle.

 • avatar kalle

  Äärimmäisen harmillisesti en kerkeäkään tänään askartelemaan, damn.

 • Kävin eilen vähän nokeamassa kranaattikuoppia ja kuraamassa tietä. Montut parani selvästi, tiestä en ole ihan vakuuttunut.

  Huonona uutisena pakkeli on hyvää vauhtia irtoamassa puualustoista…

  • avatar Nysse

   Joo katseltiin Teemun kanssa samaa. Vetää alustat aika kuprulle ja halkeilee helposti. PVA + hiekka pohjalle ja lunta perään toiminee paljon paremmin.

   • PVA vetää ne kyllä kieroon kanssa.

    Oli pientä keskustelua jos yrittäisi sittenkin tehdä ne alustat jostain joustavasta, esim. valamalla silikonikittiä. Se mönjä on vaan ihan tajuttoman sottaavaa.

  • avatar Teemu

   Kieltämättä jäykistetyt / vinkurat alustat ei toimintaa mi koska kentässä niin paljon maaston muotoja. Saga-turnauksessa tarkoituksella murrettiin pakkeli, jotta puulaatta olisi paremmin maastoutunut kentän pintaan.

   Kalle jo BA-peliä eilisellä ehdotteli ja sain sääntiksenkin luettavaksi. Sovitaan siis pelipäivä, jolloin voi jotain askarrellakin, esim. pelin jälkeen. Lupaan talot valmiiksi siihen mennessä.

  • avatar kalle

   Musta se tie näytti paremmalta. Monttujen musta ei ollut musta niin vakuuttava :) Mut parempaan suuntaan ilman muuta.

 • avatar Nysse

  Onko kukaan menossa huomenna tekemään? Vaikka Kallelle uhkailin tulevani, huomasin että on iltamenoa eikä itseltä pelit ja hommailut onnistu. Jos joku ehtii huomenna työstämään niin hyvä. Pitäisikö ensi viikon keskiviikoksi sopia joku isompi rykäys?

  Tohon voisi kokeilla drybrushata aika rankasti sitä valkoista maalia jos paranis yhtään. Ja kraatereihin ehkä myös vähän ruskeeta väriä sekaan. Ihan OK nyt, mutta ehkä tuo musta tarttee vähän jotain rusehtavaa mukaan esittämään lentänyttä multaa. Ei se kärventynyt maa varsinaisesti tainnut pääväri oikeasti kuopissa olla.

  • Kokeilin sekoittaa ruskeaa yhteen monttuun, mutta minusta se ei näyttänyt hyvältä. Veikkaisin, että mulla ei ollut tarpeeksi tummaa ruskeaa. Umbra voisi olla hyvä, poltettuna tai ei.

   Saa työstää…

  • avatar Teemu

   Ensi viikon keskiviikkona Donnybrook-demon jälkeen voisi askarrella. Sitten on Mohikaani-kampanja ohi ja mun fokus siirtyy talvisiin asioihin enemmän (Talvisota-pöytä, Suomio-figut, white death 1812).

   Talojen maalaus on loppusuoralla. Ensi keskiviikkoon mennessä myös lumetettu.

   WIP-kuva täällä: http://1drv.ms/1ejMqzJ

   Siihen liittyen mietin niiden basea… liian iso flat base ei taida istua laudalle, jossa on muotoilua niin paljon. Kuka muistaa – onko siellä minkä verran tasaisia kohtia kylälle?

 • avatar kalle

  Vähän on noi hinnat noussu tähän kickstartteriin, mutta pikkasen houkuttelis muutaman neukkurekan hankkiminen somisteiksi : https://www.kickstarter.com/projects/1030835091/russian-trucks-of-world-war-two

 • avatar Nysse

  Ekat tyypit on alkanu saada noita toisen vaiheen julkaisuja Kickstarterista. Ilmeisesti ainakin T-26 on ihan onnistunut tuotos. http://walladvantage2.blogspot.fi/2014/03/baker-company-kickstarter-arrives.html

  • avatar kalle

   Näyttää ihan asialliselta, sais vaan tulla pikasesti :) No, Warlodilta lähti mulle yksi suomalais T-26 justiinsa. Mulle tulee kuitenkin neljä neukku T-26:ta, joten hyvähän finneilläkin on olla yks tankki. Ton blogin kuvassa on lapiokäsi, se on kanssa uskomaton kökkö…

 • avatar Teemu

  Kylän talojen maalaus alkaa olla valmis. Tänään varmaan basetus ja lunta.

  Ollaanko nyt keskiviikkona askartelemassa Donnybrook-demon jälkeen? Eikös meitä ole aika moni paikalla…

  • avatar Nysse

   Ainakin voisi sutia ne laudat vielä valkosella ja pohtia miten ne metsät toteuttaisi. Jos jollain on myös tumman ruskeaa pigmenttiä niin sitä voisi sotkea lisää kranaatinkuoppiin. Samoin pohtia joku tapa toteuttaa ojien jää. Aiemmin oli ainakin ihan hyviä ehdotuksia näemmä ollut

 • avatar Teemu

  Tehokasta einiinkuivaharjaamista oli Samulin ote eilen. Pahoittelen, etten voinut osallistua. Isolla sudilla valkoinen kuivaharjaus ja musta työpuku ei ollut toimiva yhdistelmä. Toivottavasti saitte Kallen kanssa tän vaiheen valmiiksi.

  Mistä Samuli ostit sen puuterilumen? Haluun kans. Pikkasen edullisempaa kuin GW:n ;-)

  Täällä uusia kuvia: http://1drv.ms/1ejMqzJ Valmistuvasta karjalais-kylästä ja viime viikolla Kallen kanssa pelatusta demo-pelistä jossa allekirjoittaneen johdossa olleet Suomi-urhot torjuivat Venäjän vyörytyksen.

  • avatar Nysse

   Hobby Pointilla on aika hyvä valikoima noita Nochin tuotteita. Ihan lähtökohtasesti kaikki pienoisrautatiekama on parempaa, enemmän ja halvemmalla kuin figupuolen kamat :) Jännästi ei pysty pyytään niin kovia hintoja kun pitää materiaaleja käyttää kokonaiseen rautatiemaisemaan.

   Se mun lumiboxi unohtui muuten kerholle jos joku siihen törmää. Lähtöpöhinöissä ei iskenyt silmään enkä jaksanut etsiä isommin. Jos joku siihen törmää niin voisiko sen siirtää johonkin talteen?

 • avatar kalle

  Jeah, tuli Warlord Gamesin T26 finneille, saa vähän rautaakin kentille ! Tota taidan kyllä ekaks pelata neukuilla, niin on niilläkin jotain chanssia suomalaisia vastaan.

  • avatar Nysse

   Kaikki rauta vaan neukuille :) Suomalaisille sit mallintaa halkoja ja pulloja käsiin.

   Eikä noita tankkeja suomella tainnut ees olla ihan hirveästi käytössä. Tais tasan yhdessä taistelussa osallistua muuten kuin kaukaa tulitukena ja siinäkin vain 4 vaunua pääsi taisteluun muiden hajotessa matkalla tai jäädessä kiinni hankeen.

 • avatar kalle

  Warlord Gamesin T26 on kuvattuna tuolla postauksessa. Tuolla vertailun vuoksi alkuperäinen : http://derela.republika.pl/VAE_fin.jpg

 • avatar Nysse

  Katsotaanko huomenna nuo laatat expokuntoon?

  Paljonko viritellään figuja pöydälle muuten? Pari ryhmää per puoli? Nappaanko omat mukaan huomenna jos Kalle vie laatat ja figut paikalle to/pe?

  • avatar kalle

   Mä voin viedä expoon torstaina ne laatat, Teemun tönöt, mun figut, tankin ja foxholet + esteet. Pistetään kentälle sen mukaan mikä hyvältä näyttää. Pääasia että on jotain houkutinta. Vähän aattelin lauantaina tuoda kanssa fabanappeja mukaan, niin houkuttelee hammerista kiinnostuneitakin tiskille :)

   • avatar Teemu

    Niin, kai ne tönöt on kertsin. Mä oon ne maksanut, mutta muutkin on tehneet hankintoja talvisota-lautaa varten. Ois varmaan kohta tilinpäätöksen aika…

    • avatar Nysse

     Mulla tais päätyä johonkin n. 70e paikkeille tuo.

     Siirtyykö porukka siis huomenna kerholle? Kiinnostaako ketään vetää pikamatsi noilla talvisotafiguilla. Sais itsekin tuota Bolttia vähän testattua.

    • avatar kalle

     Mulla on jotain maaleja ja suteja matkassa, voisin siinä viiden aikaan pyörähtää kertsillä. Tänään en kerkeä pelailemaan, kiirettä pukkaa, kun on tossa pe-su putki päällä expossa, pikkujouluissa ja peleissä :)

     Mulla on menny projektiin noin : maali + foamit + kitti + puiden muovialustat, jotain 70€+50€+30€+5€, siis jotain 150€:n paikkeilla luulisin.

 • Ei sit käynyt mielessä fiksata sitä pigmenttiä?

  No, katsotaan paljonko siitä on viikonlopun jälkeen jäljellä…

  • avatar Nysse

   Kävi joo, mutta lakka jäi himaan. Ei pitäisi kuitenkaan joutua suuremman käpistelyn kohteeksi tuolla ja ei toi puhaltamalla ainakaan enää liikkunut niistä mitä itse työsti ja kokeili.

   Ajattelin muutenkin että voisi virittää ne valmiiksi ennenkun pistää mitään lakkaa tai vastaavaa sitomaan sitä pigmenttiä. Se ruskeeta ympärille ja mustaa keskelle toimi suhteellisen hyvin.

 • avatar Teemu

  Kallen kanssa lounaalla tuumattiin, että sovitaan Vapun jälkimaininkeihin vähän ismpi Bolt Action -talvisotapeli.

  Mulle ja Kallelle sopisi vapunpäivän iltana tai sitten perjantaina 2.5. vaikkapa jo esim. kello 15 alkaen.

  Mikko, Samuli, Maxxon… sopiiko teille?

  Itse ilmoittautduin ukkoineni Suomen upseeristoon.

  • avatar Nysse

   Mulle käy. Maaleissa vaan suomea.

   Pitäiskö sopia joku pistemäärä mihin kaikki tekee listan niin pysytään jotakuinkin samankokoisissa osastoissa? 400pts esim. pitäisi onnistua hyvin tolla Bakerin paketilla jopa Inexperienced venäläisiltä :)

  • Vapunpäivänä meillä on perinteiset grillibileet. Illalla on vapaata, mutta en osaa sanoa ihan mistä asti.

   Perjantai ei käy.

  • avatar kalle

   Kannattaa vissiin eka laskea paljonko neukkuja saadaan kentille, ja sen mukaan suomalaisia. Pitää tehdä iltasella inventaario, mutta jotain 60-70 ukkelia mulla taitaa olla neukkui maaleissa. eli jotain 600 pinnaa neukuille yhdellä T26:lla ja yhdellä unitilla ilmasia joukkoja ja kapteeni+komissaarilla. Suomalaisia kannattaa pelata regulareina, niin tulee jotain peliä, veteraanit on vihreille neukuille ihan mahottomia, kolme finniä pieksee 10 neukkua closiksessa…

   Eli, jos ei neukkuja ole enempää, niin ton isompaa peliä ei saa aikaiseksi. Huomenna pelailen tolla samalla koostumuksella kertsillä kolleegaa vastaan koepelin.

 • Mulla on vasta 1kpl suomalaisia maalattuna, ja ens viikonloppu menee kokonaisuudessaan futisleirillä.
  Joten tuohon mennessä ei ole mitään realistista mahdollisuutta saada pikku-ukkoja väreihin.

 • avatar Teemu

  Kai sinne vois jonkun verran ottaa kesätamineisia neukkuja mukaan…

  Oisko sitten niin, että Kalle ja Maxxon venäläisillä vs. Teemu ja Samuli suomalaisilla?

  Olisiko pelinkoko 1000p. / puoli?

  Ajankohta olisi siis vappupäivä – mikä luonnollisesti antaa venäläisille työn sankareille etulyöntiaseman.

  Olisiko aloitus kello 17:00 kertsillä?

  • En takaa pääseväni paikalle viideksi.

  • avatar Nysse

   Mulle käy tuo 1700. Vois ennen tai jälkeen pelin tehdä ne kraaterit valmiiksi ainakin.

   Eli jokainen pelaaja tuo 500pts listan? Suomella ehkä vähän rajoittunut kun mitään kivääriryhmiä rankempaa ei ole oikein saapunut.

   Tuli josain foorumeilta napattua suht hyvä lisäsääntö talvisodan venäläisille. Human Wave. Jokainen tuhoutunut kivääri-/pikakivääriryhmä voi palata laudalle omasta deployment laidasta vahvistuksina (Inexperienced). Victory Pointit yms. lasketaan aivan normaalisti jokaisesta tuhoutuneesta.

   • avatar kalle

    Tuleeko ne kuitenkin reservistä, eli joutuu ottamaan komennon -1 LD:llä ? Eli, jos feilaa niin ei tule kentälle sillä vuorolla.

    • avatar Nysse

     Joo normaalit reservisäännöt voimassa. Ainakin niissä taisteluissa missä neukut hyökkää toi vois olla ihan hyvä sääntö. Puolustuksessa ehkä vähän ylivoimainen. Pitää kokeilla.

   • avatar Teemu

    Joo, jokainen tekee 500p listan:

    Teemu: Suomi (mulla on yks. panssarintorjuntatykki ja yks Maxim)
    Samuli: Suomi
    Kalle: Venäjä
    Maxxon: Venäjä

    Montakos Tankkia Kallella olikaan Venäläisille? Mulla on paketissa yks T34… tarvitaanko?

    Aloitetaan laskuhumalassa klo. 17, Maxxon liittyy seuraan kun liittyy.

    Kalle, jos oot ajokunnossa, niin otatko mut matkanvarrelta kyytiin?

    • avatar kalle

     Mä tuon niitä neukkujen piippalakkeja niin paljon kuin mulla on maaleissa (päivän countti noin 65, and increasing), niin minimoidaan epäoikeiden neukkujen määrä. Mulla on yksi T26e, T34 ei kai talvisodassa nähty ? Ei joka tapauksessa tällä rintamalla… Teemu : ei suomella ole mitään panssarintorjuntatykkejä, ruotsalaiset toimitti vääriä ammuksia, ei ainakaan tällä rintamalla… Koktaileilla ja karahkoilla vaan päälle, ei se yksi inexperienced tankki tee oikeasti yhtään mitään. Ampuu pidemmälle ja tekee D2 woundia HE:llä tai yhden paremmalla penellä.

     Ehdotan, että suomen joukot on regulareja (voi olla kaikki tank huntereita) -pelataan vielä alkusotaa, ja yksi pikakivääri per ~7-10 hengen ryhmä, ja neukut 10 hengen posseja yhdellä pikakiväärillä.

     • avatar kalle

      Pelattiin kaverin kanssa matsi, mulla oli 6*10 vihreätä neukkua + T26, suomalaisilla oli 4 * 8 regular ryhmää (tough fighter + tank hunter). Tankki ei tehnyt tasan mitään, tulos oli tasuri. Pelattiin tolla neukkujen Human Wave säännöllä. Peli olisi ollut neukuille murskavoitto, jos olisi pelattu vielä seiskakierros, mutta noppa oli toista mieltä. Hauska matsi, mutta mielellään ottais ehkä jo muitakin elementtejä kuin perus mosureita peleihin :)

     • avatar Teemu

      Kalle, kukas sulle antoi oikeudet määrätä mitä meidän armeijalistoissa on?

      Esim. 37mm Boforseja Suomellla oli 222 kpl talvisodan alussa.

      T34:sta ajattelin venäläisille proxyttämään jotain talvisodan isompaa tankkia…

      • avatar kalle

       Lähinnä voisi pitää taistelun jotenkin kuvaavana. Rintaman lohko missä on yksi T26 ja yksi panssarintorjuntatykki ei kuulosta talvisodalta. Vaikka onhan semmonenkin tilanne varmaan jossain ollut. Lähinnä niitä neukkutankkeja pitäisi vaan olla vähän useampia (jos neukut on hyökkäämässä). Joka tapauksessa ihan hyvä jos kentällä on muutakin kuin jalkaväkeä. Pistän varmaan lähiaikoina T28:ja tms tilaukseen Warlordilta, kun ei ne Bakerin tankit kuitenkaan vähään aikaan tule.

      • avatar kalle

       Voisi valita sopivan historiallisen esikuvan taistelulle (figujen puitteissa). Harmillisesti palautin kaverille perusteellisen talvisodan taistelut -kirjan, missä oli perusteellisesti kuvattu kaikki mahdolliset yhteenotot. Netistä varmaan löytyy kanssa dataa.

      • avatar kalle

       Ton mukaan (http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Suomen_aseistus_Ts.htm) Suomella oli sodassa 112 boforssia, plus sodassa saadut sotasaaliit. Tankkeja tuhottiin neukuilta 3500, ja kaikkia ei tuhottu noilla panssarintorjuntatykeillä… Wikipedian mukaan : “Suomalaisten suurin ongelma talvisodassa oli panssarintorjuntavälineiden puute[Järvinen, Y.A.,Suomalainen ja venäläinen taktiikka talvisodassa, WSOY Porvoo Helsinki 1948].”

    • En mä mitään pistelistaa ehdi tähän väliin kasaamaan. Passaan.

     • avatar Teemu

      Eiköhän Kalle voi Venakoiden 1000p. listan kasata

      • avatar kalle

       Kapteeni ja komissaari vie 75 pinnaa yhteensä, yksi jalkayksikkö yhdellä pikakiväärillä on 90 pinnaa, eli kaksi plutoonaa neukkuja on 870 pinnaa, siinä siis 90 jalkaukkoa (10 bonuksena). Siihen vielä kaksi urpotankkia jotka ei osu ladonoveen edes sisäpuolelta niin ollaa tonnissa.

     • avatar kalle

      Jos Mikkoa ei huvita pelata, niin voin pyytää yhtä toveria vahvistukseksi. Niitä neukkuja kyllä tarttetaan kyllä lainaan, en ihan ehdi tota määrää tekemään lisää.

 • Saluten videoissa oli muuten juttua jostain uudesta lumiflokista, jota voi vaan levittää laudalle ja imuroida pelin jälkeen talteen. Lupailivat, ettei se tartu tai tahraa…

  • avatar Nysse

   Pääosa rautatieharrastajille tarkoitetuista flokeista on tollasiksi tarkoitettuja. Taino periaatetasolla kaikki kuivat flokithan noin toimivat, keräävät vain ajanmyötä kaikkea moskaa mukaan.

   Tuokin mitä me käytettiin on sellaista mitä voisi levittää vain tilapäiseksi ihan firmankin mainostusten mukaan, mutta pitäisi sopia myös pysyvästi kiinnitettäväksi. Näemmä se maalarinvalkoinen maali ei vaan ollut oikea ratkaisu :D

 • avatar kalle

  Onkos torstain matsi toteutumassa ?

  Tuli jonkun verran googlailtua talvisodan tapahtumia, mutta se on vähän hidasta hommaa. Kaivelin digiarkistostakin sotapäiväkirjoja, mutta se on aika verkkasta tutkimusta sekin… Joka tapauksessa, esim Erillispataljoona 6:n seikkailuista saisi hyvää kampanjaa aikaan, saa toki monesta muustakin. Tarttetaan kyllä vielä kalustoa, että saadaan vähän mielekkäämpiä kähinöitä aikaan, mutta tosta Keljan taistelusta esim voisi ottaa inspiraatiota vaikka pienimuotoiseen Suomen hyökkäykseen : http://fi.wikipedia.org/wiki/Keljan_taistelu

  Lähinnä oikeasti kiinnostaisi kaivaa faktat noista oikeista kähinöistä, ja pelata niiden mukaisia skenaarioita, figujen ja maaston puitteissa tietty. Esim tossa Er.P.6:n tapauksessa ukot tappelee omilla pelloillaan, mikä nostanee perustellusti äijien motivaatiota…

  Neukkuja on taas 10 lisää vähintään puolivalmistumassa, joten torstaiksi mulla olisi piippalakkeja reilu 70 koossa.

 • avatar kalle

  Nappaan niitä mun piippalakkeja tarvittavan määrän. Ihan riippuen paljonko mulle jää vielä aika maalata, 10-20 ukkoa on joko pohjamaaleissa, tai auttavasti sinnepäin sudittuja. Luotan siihen, että niitä neukkuja poistuu laudalta niin nopeasti, ettei niitä puutteellisesti maalattuja tartte kentällä kauaa kattella. Tällä hetkellä 65 neukkua on kunnolla sudittu, 10 sinnepäin kuosissa, 10 beissattu ja 10 beissaamatta.

  Vai onko kellään muulla Bakerin neukkuja maaleissa ?

 • avatar Teemu

  Hyvä Kalle.

  Mulla viimeistelyssä toinen ryhmä suomalaisia ja se veteraaniposse. Niillä on sukset!

  Rennolla otteella!

 • avatar kalle

  Moikka,

  calculoin vähän pisteitä, ja tossa olisi melkein tasapisteiset listat. Neukuilla on vähän piste etumatkaa, mutta ei niillä silti mitään jakoa ole. Suomen kiväärijoukkueissa onkin boltissa näköjään 9 miehen raja. Saa säätää edelleen :)

  /Kalle

  ++++++++++++++++++++++++++
  Suomi 991
  Vänrikki Koskela 90
  5 * Pikakivääriryhmä, regular korpraali+ pikakivääri + 7 kivääriä, Tank Hunter, Tough fighter 685
  Veteraaniryhmä, korpraali+ pikakivääri + 4 kivääriä, Tank Hunter, Tough fighter – reservistä 116
  Medium Machine Gun, regular 50
  Light Anti-tank gun, regular 50

  Venäjä 1093
  Luutnantti 50
  Komissaari 15
  Artillery forward observer 100
  9*Pikakivääriryhmä, Green korpraali+ pikakivääri + 8 kivääriä, yksi ryhmä kakkoskierroksella 720
  (yksi ryhmä on ilmainen)
  T26(inexperienced) 84
  T28 (inexperienced) 124

 • avatar Teemu

  Hyvä, hyvä. Saadaan enemmän suomalaisia kentälle. Ukkoja on.

 • avatar kalle

  Muutama kuva pelistä tuolla postauksessa. En mä vaan osaa pelata noilla neukuilla. Jotenkin liian kiva vaan tapattaa ne, ja sillai ei kyllä pelejä voita :)

  • avatar Teemu

   Mä voin seuraavan kerran kokeilla ryssillä. Varsinkin sitten kun Kalle on saanut ne pari tankkia lisää.

   Tuli eilen myös puhe, että yksi pelilauta lisää ei haittaisi pelin taktista tasoa… onkos meillä vielä materiaaleja siihen?

   • avatar kalle

    Pitäsköhän osumissääntöjä säätää niin, että ns 7+:llakin voi osua (kutonen ja nelonen) ? Nythän toi pisteytys menee mun mielestä mönkään siinä, että hyökkäävät irregularit ei käytännössä ammu ollenkaan, koska liike+pitkämatka+kohde suojassa on 7+, ja osuu vain tuplakutosilla. Ja jos kentällä on metsiä, niin puolustavat regularit on aina jossain suojassa, eli hyökkääviä irregulareja pitäisi olla enemmän kuin mitä nyt boltin pisteet sanoo. Tilanne voi muuttua, kun tulee enemmän tankkeja kentälle, mutta jalkaväkipelissä toi ei vaan toimi mun mielestä.

    • Saakos niitä puskassa olevia hätyyteltyä vaikka tykeilllä tai heittimillä ennen hyökkäystä?

     • avatar Nysse

      Tykeillä ja heittimillä saa yksiköihin sisään reippaasti pin-markereita mikä helpottaa hyökkääjän elämää mukavasti kun puolustajat ei osu eikä liiku. Noitahan ei ole testipeleissä ollut mukana. Sinäänsä ihan historiallista ettei pelkillä kivääreillä ja pistimillä puolustajia asemista ajeta ainakaan ilman yllätystä tai massiivista ylivoimaa.

      Mutta joo voishan noita vähän muuttaa siten että 7+ ois se 6&4+, 8+ 6&5+, sekä 9+ 6&6. Tosin voi noilla “virallisillakin” säännöillä saada jotain aikaiseksi kun kunnolla keskittää voimat ja hyödyntää tankkeja jalkaväen tukena enemmän.

      Ja itsekin voin noita venakoita jokin kerta pelailla. Jos sais omatkin joskus maaleihin.

      • avatar Nysse

       Tykit ja heittimet siis tuottavat 1-D6 asteikolla pin-markereita ja enemmän tai vähemmän woundeja riippuen kaliiberista. Jokainen pin-marker on -1 Ld testeihin ja osumiseen eli aika tehokkaasti lamauttaa. Edellisessä pelissä yksi suomalainen ryhmä katosi nopeasti kartalta kun alun tykistöisku tuotti 2 pinmarkeria ja tappoi alikersantin jonka jälkeen yksiköön komento ei onnistunut ja joukot ammuttiin pois pelistä.

       Savun yms. käyttö hyökkäyksen suojana on tässä myös aika tehokasta sillä savu droppaa näkyvyyden kahteen tuumaan savun läpi. Pääseepähän lähemmäs ilman osumia.

      • avatar kalle

       Niinpä, toisaalta ei kukaan hullu historiallisesti hyökkää ‘tasapisteillä’ suojissa olevien päälle ilman tykistöä tai tankkeja…

       • avatar Nysse

        Joo se 3vs1 suhde hyökkäykseen ei ole ihan tuulesta temmattu tosielämässä. Ryhmä hyökkää taisteluparia vastaan, joukkue ryhmää jne. Pitäis ottaa tuota vähän enemmän huomioon skenaariosuunnittelussa. Tai sitten keskittää aina pääosa joukoista yhteen alueeseen ja pyrkiä minimijoukoilla sitomaan vihollista.

        Se lisämaasto helpottais kyllä myös hyökkääjän elämää kun pystyisi suojassa etenemään paremmin. Tässäkin pelissä pääosa venäläisistä oli käytännössä kokoajan suoralla tulilinjalla.

        • avatar kalle

         Tossa pelissä oli ongelmana se, että siellä kentällä oli lunta, taloja ja metsiä, jotka käytännössä esti neukkujen keskittämisen yhdelle alueelle, kun ei ne mahtuneet liikkumaan. Ei ne kävellenkään voi hyökätä. Sitten oli maastoa, josta suomi pystyi ampumaan ilman, että neukuilla on mahdollisuutta ampua takaisin. Sen takia laitoin aluksi kentän niin, että se ei suosi puolustajaa liikaa, koska tommosella kentällä tasapisteillä ei vaan tule peliä. Ja se on ihan mahdoton hyökkäyspeliin, että lumessa ei voi juosta, 7 * 6 = 42”, ja siinä ajassa ei vaan tarpeeksi etene.

         Noissa peleissä olisi hyvä olla peliin osallistumaton henkilö tekemässä skenaarion ja maaston :)

         Osumismodaus (jos vaatii seiskan, niin 6+4 osumiseen) voi olla liian iso juttu, koska pinnaaminen tulee silloin paljon helpommaksi irregulareille. Ei kannata ehkä ihan vielä kokeilla.

 • avatar kalle

  Company B:ltä tilatut pari T28:a on tullattu, joten ens viikolla pitäisi tulla neukuille vahvituksia. Sitten voisi kokeilla riittääkö se vielä mihinkään :)

 • Koskas tehdään “kannas”-pöytä, ja siirrytään kesäsotiin?

  • avatar kalle

   Talvisotaa ei sodittu kesällä :) Jo tehty pöytä kelpaa Talvisodan kannaksen taisteluihinkin… Ihan varovasti voi harkita jatkosotaakin suomalaisten suhteen, mutta toistaiseksi Talvisota on se juttu. Jopa niin, että on houkutusta alkaa tehdä joukkoja flamesiin Talvisotaan.

 • Btw: Tarvitsisin talvipöydän Flinttiin pari seuraavaa keskiviikkoa.

 • avatar kalle

  Menee vähän aiheen vierestä, mutta olisiko jollain kiinnostusta joko Talvisota- tai Jatkosota projektiin 15 millissä ja Flamesin säännöillä ? Mä voisin ottaa suomalaiset tekoon, jos jollain on sopivia neukkuja, tai mielenkiintoa tehdä niitä. Mua kiinnostaisi siis lähinnä ‘historiallisesti aitojen’ taistelujen tai tilanteiden mallintaminen, eikä niinkään ‘listaoptimointi’. Ei sillä, voishan tohon tehdä molemmat osapuolet. Ja kun Talvisotaan on 28 millisiä, niin voisi lähteä rohkeasti jatkosotaan, ja Suomen hyökkäysvaiheeseen.

  • avatar JaakkoB

   Multa löytyy molempia osapuolia 15mm:ssä joita voin lainata vastuullisille tahoille.

   Suomalaisille noin: 30 laattaa jalkaväkeä, 8 konekivääriä, 3 kevyttä heitintä, 4 105mm kenttätykkiä, 2 PaK40stä, 6 sturmia, 3 T26sta + komennot ja tulenjohtajat kaikkiin (nyrkein ja kasapanoksin). Lisäksi osasto Kuhlmeyn Stugeja.

   Venkuille onkin hieman enemmän. Sanotaan nyt vaikka että 50 levyä jalkaväkeä kesätamineissa (20 talvitamineissa), 4 konekivääriä, pari tykkipatteria (n 16 putkea). Parikymmentä T34sta, 5 IS2:sta, lentokoneita, Katyushoja, jne, jne.

   • avatar kalle

    Kävin noutamassa Pelikaupasta läjät kamaa : jääkäri + jalkaväkipataljoonat, tykkisetti, pioneeripataljoona :) Jos nyt laittas noi alkuun kokoon, ja kattois sitten mitä tarttee lisää. Sitten kun saan noita pelikuntoon, voisi ottaa matsia ja lainata vaikka vähän lisäkamaa.

 • avatar kalle

  Kaksi T28:a saapu Company B:ltä, lisäsin kuvat tonne ylös !

You must be logged in to post a comment.