logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Bolt Action

Bolt Action – Operation Galvanic neljäs ja viimeinen taistelu 11.3.

Taistelu Tarawalla jatkuu vielä hetken..

Bolt Action minikampanjan päättävä taistelu edessä!

Saaren sisäosissa ollut bunkkerilinja on vähitellen murrettu ja puolustajat työnnetty ahtaalle saaren kapeaan päätyyn. Saaren herruudesta on taistelut nyt kolme vuorokautta ja taistelun uuvuttamat joukot vetävät hetken henkeä.

Saatuaan bunkkerilinjan vallattua ja lentokentän haltuunsa, merijalkaväki kaivautuu nopeasti asemiin. Saaren puolustajat päättävät antaa äärimmäisen uhrin keisarille, ja aloittavat rajun vastahyökkäyksen neljännen päivän vastaisena yönä…

Skenario perustuu asetelmiltaan Alligator creek -skenarioon, ja koska taistelu käydään yöllä, niin tässä testaillaan Bolt Action Night Fight -skenariosääntöjä.

Lisää jännitystä kiihkeään toimintaan!

Banzai! – Final fight kampanjan neljäs peli 11.3.. klo 17.00 alkaen.

Kampanja sijoittuu Gilbert Saarten Tarawa atollille, jonne yhdysvaltain merijalkaväki nousi maihin marraskuussa 1943. Tämä maihinnousu oli aiemmista poikkeava, sillä tällä saaripahasella merijalkaväki kohtasi ensimmäisen kerran todellisen vastarinnan, joka sitten toistui useissa myöhemmissä maihinnousuissa.

Kyseessä on historiallinen kampanja siinä mielessä, että pelit pohjaavat aikanaan käydyn Tarawan taistelun etenemiseen ajallisesti, ja myös sen vaiheisiin. Olen poiminut joitain episodeja, kuhunkin “jaksoon” hieman käsikirjoitustyylillä, joten jokaisessa pelissä on teema tai ydintapahtuma, jonka ympärillä skenario pyörii. Nyt pääseen pelaamaan tarinaa ja dramaattisia käänteitä, ihmeellisiä pelastumisia ja lähes mahdottomia onnistumisia. Tässä tuoksinassa voitto ja tappio menettävät merkityksensä, kyse on selviämisestä.

Kampanjassa on neljä skenariota, jotka ovat:

 1. Red Beach 2 – the first wave . Torjuntavoitto keisarilliselle armeijalle!
 2. Red Beach 2 – Shermas on the shore. Marginaalinen voitto japanilaiselle, mutta merijalkaväki puhkaisi puolustuslinja.
 3. Push through the line – Bunker assault. Rajujen taisteluiden jälkeen saaren viimeinen puolustuksen lukko murtui lähes kokonaan. Taistelu päättyi ratkaisemattomana.
 4. Banzai – final fight

Ensimmäisessä pelissä on käytössä Warlord Gamesin sivuillaan julkaisemat Amphibious assault lisäsäännöt. Kolmas peli on, niin ikään samoilla sivuilla julkaista skenario Bunker Assault. Muut pelit menevät perussäännöillä, ja pienillä säädöillä. Varoituksena sanottakoon, että kyseessä ei ole “reilu” kampanja, vaan monissa peleissä on tilanne ei ole tasainen, joten perinteiseen “voittoon” ei aina ole edes mahdollisuutta. Kyse on enemmän historiallisen tapahtuman pelaamisesta. Skenariot julkaistaan jokaisen pelin jälkeen, joten niitä pääsee sitten pelaamaan myös “kotona”.

Joukkoina kampanjassa ovat Yhdysvaltain merijalkaväki ja Imperiaalisen Japanin maavoimat (tai merivoimien joukot). Mikää ei tosin estä pelaamasta näitä pelejä millä tahansa armeijoilla, mutta se on sitten toinen kampanja.

Kampanjassa mukana:

 • Herkko (Japani)
 • Teemu (Japani)
 • Jari (US Marines)
 • Juha GM (pelaa myös US Marines)

Kampanjan tilanne:

 1. Peli: US – Japani, 0 -1
 2. Peli: US – Japani, 0 -1
 3. Peli: US – Japani, 1 – 1
 4. Peli:

 

Merijalkaväkeä ja keisarillista armeijaa kutsutaan! Koralliranta odottaa!

Bookmark and Share

71 comments to Bolt Action – Operation Galvanic neljäs ja viimeinen taistelu 11.3.

 • avatar Teemu

  Mukana Keisarillisen armeijan riveissä!

 • Osallistujat päivitetty.

 • avatar Marko

  Jos keisari Hirohito kutsuu, on siihen vastattava. Eli tietty mukana!

 • avatar kalle

  Yksi uusi pelaaja (säännöt on, figui ei kait vielä) haluisi tulla kokeilemaan, mahtuuko mukaan ?

  • Kyllä, vaan pääsee komentamaan mun nahkaniskoja. Kukas tämä henkilö on? Nyt tilanne on seuraava, japanilaiset: Herkko, Teemu, Marko. US Marines: Jari mr.X ja Juha (joka toimii GM roolissa) mutta pelaa tarvittaessa. Nyt pitää katsoa sitten yksi vai kaksi pöytää…? No sain juuri johtoajatuksen, joka saattaa ratkaista tämän.

 • avatar TimoT

  Nyt sain rekattua sisään. Terve vaan!

  Tosiaan, säännöt on, figuja ei. Figujen hankintaan tarvitsenkin konsultaatiota tai ehkä enemmänkin demopelin tuomaa kokemusta. Ne tosin ei tähän kampanjaan varmasti ehdi, joten osallistumiseni kampanjaan jäänee demopelin varaan, ellei sitten ole mahkua pelata jatkotaistoja toisten figuilla.

  • avatar Jari

   Tervetuloa mukaan! Mulla ei marineita tähän kamppikseen itselläkään ole kuin 30. Mutta jatkossa muihin peleihin kuin tähän kamppikseen, multa löytyy brittejä ja ranskalaisia joita roudaan yleensä aina mukana. Niitä voin lainailla kun satun kerholla olemaan. Sitten sielä on vielä se kerhon armeija sakuja, mitä voi käyttää ja varmasti muutkin lainailevat.

  • Mukaan vaan ensiviikolla. Pelaat vaan mukana, niin pääset kiinni pelin kulkuun ja fiiliksiin. Nyt pääset mukaan historialliseen tapahtumaan.

 • avatar Marko

  Tai mut voi unohtaa, jos pelataan vain keskiviikkoisin. Mulla on muuta pakollista ohjelmaa kätevästi just seuraavat 5 keskiviikkoa.

 • avatar Marko

  Joo, onhan tämä vähän tragikoomista, kun tätä odottelin viime marraskuusta lähtien, mutta elämä on. Nyt vain osui muu elämä jotenkin suorastaan liiankin hyvin keskiviikkoilloille ja vielä aina klo 17 alkaen. Epäilen amerikkalaisten sotajuoneksi.

 • avatar TimoT

  Mihinkäs aikaan kannattaisi keskiviikkona olla paikalla, jos pelit alkaa klo 17? Pelikokemustahan Boltista ei ole. Säännöt kertaallen luettu. Eikä figuja, mutta hankinnassa kyllä.

  Onko muuten jokin toinen foorumialue aktiivinen niin, että sieltä voisi kysyä suunnitteilla olevan Bolt-armeijan tekemisestä? Lähinnä armeijan koostumuksesta ja pistemäärästä jne.

 • avatar Sami K.

  Kannattaakos tätä tulla ihmettelemään figuitta? Jos eivät jos ole siellä, voin tosin koittaa noukkia Markon japsit vahvistuksiksi, jos vain vielä onnistuu.

 • avatar TimoT

  Vielä varmistaisin, että itselläni tarkoitus siis, että tämä olisi itselleni demopeli ilman omia figuja. Mitenkäs nämä on yleensä järjestetty, eli olenko jonkun toisen takapiruna, omillani vai miten?

  • Timo, koska olet uusi ja haluat kokeilla peliä, niin menee siten, että tulet paikalle ja johdat otat mun marinet hoitoosi, niin pääset tutustumaan peliin ja mukaan tositoimeen. Jatkossa sitten omaa kalustoa kehiin.

 • Ensimmäinen peli pelattu, Red Beach two – first wave. Japani otti hirmuisen teurastuksen jälkeen torjuntavoiton jenkkien ensimmäisestä maihinnousuaallosta! Skenario toimi ihan hyvin. Lopulta peli oli tasainen vääntö. Kiitos pelaajille! Seuraava otetaan jo viikon päästä, ilmoituksia tulossa.

 • avatar TimoT

  Kiitokset demopelistä kaikille! Viimeistään tämän pelin perusteella päätin rakennella joukot Bolttia varten.

  Parempi kuitenkin tässä nyt niin, että koska minulla ei ole omia joukkoja, niin jatkakaa te muut tätä kampanjaa. Pääsee Juha pelaamaan sitten omilla joukoillaan. Yritän saada omat sakuni mahd. pian kasaan, että pääsen mukaan normipeleihin. Minä en todennäköisesti nimittäin pääsisi ensi viikolla edes paikalle, tosin se ei vielä täysin varmaa ole.

  Voisin kylläkin koittaa vielä yhtä peliä kerhon omilla sakuilla, niin saisin niihin tuntumaa. Paremmin osaisin rakentaa sitten omat joukot. Mutta se peli on sitten toinen keskustelu.

  • OK, tämä selvä, otan joukot komentooni. Hienoa, että kokemus oli kannustava! Kannattaa koettaa näissä keskiviikon postien keskusteluissa huudella saksalaisille vastustajaa, kyllä sellainen varmaan löytyy. Liityt kerhoon ja imeydyt mukaan figupelaamiseen taas, kuten jo mainitsin, liittoutuneiden pelaajia on useita. Kerhon sakut ovat käytettävissä!

 • avatar Jari

  Olikos se juha niin että sen M8:n lisäks muuta ei tarvinnut maaleihin? Laiva? Mulla alkais huomenna 5 päivän vapaat ja ajattelin maalailla yhden porukan Dropzone Comanderiin valmiiksi, sen jälkeen sitten laivaa maaleihin, jos sitä ei tarvita ensi keskiviikkona. Jos tarvitaan niin pompsautan sen prioriteetti listalla ylöspäin.

 • avatar Teemu

  Ja mä teen japseille tankin ja KRH-ryhmän + maalaan noi puolivälissä olevat jalkamiehet kuntoon.

  • Hienoa, saadaan sitten myös panssaritaistelua palmurannalle, on muuten ihan historiallistakin. Japseilla oli Tarawalla vaunuja, mutta ne taisi olla asemissa.

 • avatar Teemu

  Olikos seuraava skenu jo kirjallisessa muodossa? Ja tuleeko Markokin… tuleeko kaksi rinnakkaista peliä – riittääkö napit?

  • Onhan tuo jo olemassa, laitan maililla jakeluun huomenna, mulla on se duunin koneella. Homma jatkuu aika suoraan siitä mihin edellinen jäi. Saattaa olla, että tulee kaksi rinnakkaista pöytää, mutta tehdään se hieman luovalla tavalla, sain just idean. Alunperi ajatus oli pelata yhdellä pöydällä, mutta jos pannaan kaksi pöytää yhteen lyhyeltä sivulta ja luodaan näin kaksi sektoria taistelulle. Saadaan oikeastaan kaksi pöytää, mutta niille kiinteä yhteys. Tätä voisi kokeilla.

 • Skenario toimitettu osallistujille tänä aamuna.

  • avatar Teemu

   Kiitos, tuli perille. En ihan tajunnut tota OOB:a… eli koska japsit voitti ekan pelin, saammeko nyt laudalle Artillery FO… ja saammeko myös “All remaining troops…”

   Ja jos “remining troops”, niin dokumentoitiinko ne?

   • No eihän missään sanottu, että olisi jotenkin reiluu ;) en oikeastaan koskaan suunnittele näihin peleihin OOB:tä, vaan jotain viitteitä vain suhteellisista määristä. Peli menee saatavilla joukoilla. Edellinen oli aika raakaa menoa Jenkeille, siis objektiivin kannalta. Nyt ollaan enemmän tasan, mutta otetaan rennosti ja säädetään tilanteessa.

 • Lisää hurmetta vuosi korallihiekalle, kun leatherneckit hyökkäsivät rantakaistalla. Lopulta panssarit onnistuivat puhkomaan linjan. Kaikesta huolimatta marginaalinen voitto keisarilliselle armeijalle! Ensiviikolla jatkuu bunkkerin valloituksella.

  • avatar Teemu

   Hyvää meininkiä oli taas: visuaalisuus, rentous ja tietysti tiim nipponin uljas, jos niukahko voitto. Erityisesti se ekan mortar-laukaus jäi lämpimästi mieleen! Tosi mukavaa pelaamista.

 • avatar Jari

  Tarkistakaapa eiliset pelaajat että jäikö mun boltin sääntökirja sotasaaliiksi japseille vai menikö se väärään maihinnousualukseen. Jos joku näkee sen kerholla niin laittakaa pliis sivuun niin noukin sen mukaan ensi keskiviikkona tai jos kerkeän aikaisemmin käymään.

 • Täältä voi katsella tulevan keskiviikon skenariota numero kolme, niin pääsee orientoitumaan. http://www.warlordgames.com/scenario-iwo-jima-bunker-assault/.

 • avatar Jari

  Joo, tosiaan mun pitäisi huomenna päästä Helsinki-Vantaalta lähtemään viimeistään klo 16. Tulen sieltä sitten suoraan kerholle. En oikein tiedä miten paljon juutun ruuhkiin, joten jos en ole mestoilla kun teillä on pelit pystyssä niin alotelkaa ihmeessä ennen mua. Hyppään sitten toiseen aaltoon.

  • Joo, pannaan peli kasaan ja aloitetaan ja tuut mukaan kun saavut. Jenkit tulee kumminkin vaiheittain peliin, muistaakseni? No panic, peli on 10 turnia, joten siinä ehtii.

 • avatar Teemu

  Perhesyistä en pääse tänään. Toverit Herkko ja Marko – tuumaakaan ei anneta tappelematta ja asemia ei jätetä!

 • avatar Marko

  Marinet aloittivat vahvasti. Ensimmäinen bunkkeri poltettiin liekunheittimellä ja vuorolla 2. Toisen bunkkerin tyhjensi tarkka-ampuja pian tämän jälkeen.

  Amerikkalaisten hyökkäys kuitenkin vähän yllättäen hyytyi kolmannen bunkkerin edustalle japanilaisten vastaiskuun ja lopussa taisteltiinkin sitten jo siitä, saavatko japsit vallattua takaisin 2. bunkkerin. Ei onnistunut, joten peli meni tasan.

  Hieno ja jännittävä peli.

  • Todella hyvä peli, tilanteet vaihteli ja oli taas paljon ns. “movie momentteja”. Jenkkien komentosekoilu ja todella omituinen hyökkäyksen kuihtuminen kolmannella bunkkerilinjalla käänsi tilanteen. Kolmas bunkkeri jäi valloittamatta, ja tappiot taas massiiviset puolin ja toisin.

   Tämä on muuten todella haastava skenario, mutta erittäin mielenkiintoinen.

 • avatar Jari

  Tuo edellinen peli oli kyllä aivan parhautta. Kiitokset vielä pelaajille rennosta ja mukavasta pelistä.

  Sitten seuraavan pelin aikataulusta. Pistin Juhalle mailia jo, mutta tässä teille muille vielä samaa tietoa:

  Seuraavan kuuden viikon aikana ainoa vapaa keskiviikko on 11.3. Toinen vaihtoehto on että vaihdetaan pelipäivää. Esimerkiksi nyt maanantai 16.2 tai to 26 ja pe 27 helmikuuta, ovat seuraavat arkipäivät jotka käyvät. Kolmas vaihtoehto on sitten että pelaatte ilman minua sen vikan pelin, voin figut heittää kerholle jos niitä tarvitsette.

 • avatar Teemu

  11.3. messissä taas

 • avatar Teemu

  Kasasin viikonloppuna Tacticasta ostetun MDF-vartiotornin japanilaisille (ei Jehoville). Olisiko sille käyttöä keskiviikon pelissä?

 • avatar Jari

  Jotta päästään taas tyynenmeren fiiliksiin: https://www.youtube.com/watch?v=1sPpUq9HFuA

 • avatar Teemu

  Mulla on japseille 1 pienempi ja 2 isompaa KRH:ta (muita kuin ne jalalta laukaistavat)

You must be logged in to post a comment.