logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Altar of Freedom demopeli 18.2. (US Civil War 6mm ukoilla)

 

Pelaamme kerholla 18.2. klo 17 alkaen Shilohn taistelun (1862) käyttäen 6mm miniatyyrejä ja Altar of Freedom -sääntöjä. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Omia miniatyyrejä ei tarvita.

Säännöt on suunniteltu siten, että niiden avulla voi pelata sodan suurimmatkin taistelut järkevän pituisessa pelisessiossa. Painotus on komentorakenteissa, kitkassa ja aloitteen merkityksessä, jotka on mielestäni mallinnettu hauskalla ja tehokkaalla tavalla. Säännöt ovat melko kevyet ja helpot omaksua. Pelin henkin on herrasmiesmäisessä toiminnassa eikä tämä todellakaan ole mikään “millintarkka viilaus” -peli. Eihän armeijan ja armeijakunnan komentajat tällaista oikeastikaan tehneet.

Pelin kotisivut, joista löytyy lisätietoa ja kivaa oheismateriaalia: http://www.6mmacw.com/

Arvio pelistä: http://www.greathallgamers.org/forum/forums/thread-view.asp?tid=1693

 

Bookmark and Share

5 comments to Altar of Freedom demopeli 18.2. (US Civil War 6mm ukoilla)

 • avatar Sami K.

  Ai ostit tuon? Hyvä, kokeillaan. Näistä block brigade-peleistä vaan sen verran, että jos sellaisia alamme pelaamaan, toivoisin, että prikaatialustoista tehtäisiin magneettisia, ja niihin voisi laittaa sopivan verran figuja prikaatin koon mukaan. Jos kaikki prikaatit näyttävät samoilta, se on tylsän näköistä eikä anna suoraa visuaalista yleiskuvaa vahvuuksista – prikaatit voivat olla villisti eri kokoisia.

  • avatar Sami K.

   Olisin siis tulossa, mutta tuossa päivässä on nyt sitten päällekäistä, voisin mieluusti aloittaa aiemminkin – mikä on odotettu pelin kesto?

 • En nyt pääse, mutta ne mun 6mm figut löytyy sieltä pelihuoneen vitriinin alahyllyltä valkoisessa pahvilootassa jos tarvitsette täydennystä.

 • avatar JaakkoB

  Pelin kesto lienee 2-3 tuntia. Tietenkin voi lähteä aikaisemmin jos on tarve. Valitettavasti aikaisempi aloitus ei onnistu.

You must be logged in to post a comment.