logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Hail Caesar

Mare Nostrum – Ancient HC-kampanja käynnistyi – lue taisteluraportti!

 photo heksapohja.png

Elokuussa  jätetään nahkasandaalit jalkaan, terotetaan miekat ja keihäät ja kopataan hoplon tai muu sopiva kilpi mukaan… MARE NOSTRUM Ancient HC -kampanja alkoo 5.8. Kerholla on useampi laina-armeija (15 & 28mm) joilla voi pelata ja näin osallistua  vierailevana kenraalina,

Ensimmäinen taisteluraportti julkaistu: http://25yearsofminis.blogspot.fi/2015/08/mare-nostrum-campaign-started-battle.html

 

KAMPANJA

Kampanja pelataan heksapohjaisena karttakampanjana, suoraviivaisia Mighty Empires ja siitä modattuja kerhon kampanjasääntöjä käyttäen. Luonnollisesti Ancient twistillä, sorry no fantasy. Myös skenaarioita on luvassa kierroksille. Kampanjapaketti on julkaistu Facebookin Hail Caesar -ryhmässä.

Tavoitteena on pelata Hail Caesar pelejä ja kytkeä ne kokonaisuuteen kartan avulla. Resurssien rakentaminen on hyvin pienimuotoista, mutta eventtejä tapahtuu ja Mare Nostrumin ympäristön mahtavimman valtakunnan asemasta taistellaan. Pelejä about joka toinen viikko. Organisointi tulee tapahtumaan omassa FB-ryhmässään.

HOUSE RULES

Nopat-sivuilta löytyy kerhon house rulet

Lisäyksenä näihin:

 • columniin annetut käskyt tulee +1 command ratingilla ja +2 jos column on tiellä
 • With me –komentoa saa käyttää 1 kerran pelin aikana, ilman reroll – mahdollisuutta
 • Rerollit, jotta pienehkön pelikoon random-elementti pysyy aisoissa:
   • 1 abstrakti reroll / kierros eli missä komennossa tahansa, ei tarvitse olla CinC,

Jotta järkevän kokoisen pelin (3-4 divaria)  saa pyöräytettyä illassa, suunnittelimme Markon kanssa seuraavia konsteja / house ruleja:

 • Divisioonan minimi koko pienennetään 4 + skirmisherit koosta 3+skirmisherit -kokoon. Näin saa samalla figumäärällä kolmen divarin sijasta neljä
 • Jos pelaajat niin sopivat, voi kaikki standardi-kokoiset yksiköt muuttaa pieniksi, hyödyt
  • Tarvittava figumäärä on pienempi
  • Kentällä on enemmän tilaa
  • Taistelut ovat ratkaisevampia, stamina 4 yksiköt murtuvat nopeammin, eikä jäädä grindaamaan koko peliksi

OSALLISTUMINEN

Kampanjaan voi osallistua yksin omilla napeilla tai tiimissä kaverin kanssa, jotta saa napit riittämään. Ehkä joku voi lainatkin nappeja, joilla ei itse pelaa.

Faktioina kaikki yllä olevalla kartalla operoineet kansat ja valtakunnat aikavälillä Kreikan kaupunkivaltiot – Early Imperial Roman. Intilaisetkin voidaan just just ottaa mukaan…

Mukaan ilmoittautuneet:

1. Teemu K: Macedonian successors (Ptolemian), kampanjan umpire
2. Marko S: Kreikka / Macedonian successors
3. Kalle M: Persia
4. Gusse: Macedonian successors

5. Mikko “Artisokka” K.: Kreikka

6. Joonas J. Rooma

7. Pekka H.:Barbaarit

Alustavat ilmoittautumiset / kiinnostuneet:

Mikko L.: Marian Romans

Aleksis: Kreikka (Sparta painotuksella)

Aito: EIR

Jaakko B.: Rooma

 

 

Mukaan toivotaan ainakin: kelttejä, brittejä, roomalaisia, Carthagoa (huomatkaa Vivtrixin uudet muovinapit!), toinenkin macedonian successor…

Ilmoittautumiset tähän ketjuun.

 

Parit youtube linkit pitämään yllä / sytyttämään hiittiä:

Hercules teemalla MENNÄÄN, kaksi eri leffaa:

https://www.youtube.com/watch?v=NNoN0ceSJZE¨

https://www.youtube.com/watch?v=V6d_vP4E9nk

Bookmark and Share

71 comments to Mare Nostrum – Ancient HC-kampanja käynnistyi – lue taisteluraportti!

 • avatar Teemu

  Vois ehkä ottaa jonkun development -jutun mukaan, tyyliin total war… sijoita tieteeseen ja tutkimukseen rahaa / resursseja, niin saat teräsaseet tätä seuraavalla kierroksella käyttöö (= 1 reroll / combat heitto) tms.

  Heittäkää toiveita ja ideoita!

 • avatar Teemu

  Onko kellään sen Gussen yhteystietoja? Ei ollut tuolla keskustelupalstan “pelaajien yhteystiedot” -ketjussa. Vois houkutella mukaan. Mites Juha N.? Mika V.? Jaakko B.?

 • Selkeästi jotain telepatiaa harrastettu kun olen mukaan ilmoittautuneena siitä itse tietämättä :D No figuja on vissiin 4 hopliittiyksikköä valmiina ja ton lisäksi pari Victrixin pakettia korkkaamatta.

  Syksy mulla menee perinteisesti ase kourassa metsässä joten vähän nihkeästi ehdin silloin pelaamaan ja mihinkään tällaiseen mukaan. Noita nappeja saa lainaan mikäli nyt maaleihin asti jotain ehdin saada ja en itse ole pelaamassa. Noi Victrixit on vähän vittumaisia koota ja puhdistaa niin jääny tähän asti kaappiin ensi ärtymyksen jäljiltä.

  • avatar Teemu

   Kyllä sä oot Samuli tuolla keskusteluketjussa alustavasti ilmoittautunut. Ihan arki-iltoina on tarkoitus pelata, joten etköhän säkin ehdi pelata, ja kreikkalaisia saa lainaan.

   • Joo no voi olla että pari peliä ehtii. Tuskin ihan hirveällä tahdilla onnistuu. Voi tulla emännältä sanomista kun on eka viikonloput ja pari kokonaista viikkoa jahdissa ja sitten vielä figuileekin niinä päivinä kun on kotona :)

 • avatar kalle

  Mä olen ilman muuta mukana ja nimenomaan Persialla.

 • avatar Sami K.

  Minullahan noita kelttejä löytyy, bokseissa vielä tosin, mutta kuitenkin, siitä Pelikaupan alesta.

  Kiinnostaa kuulla, miten skenaariot tehdään? Onko tämä turnaustyylinen kampanja jossa kilpailullisia pistematseja, kuten nuo Faba-kampanjat, vai tekeekö Umpire / joku muu skenuja historialliselta fiilistelypohjalta, kun syntyy kiistaa jostain alueesta (voiko taistelulla olla muita tarkoitusperiä kuin valloitus?)?

  Entäs teemoitus: tuossa puhutaan Successoreista ja kreikkalaisista sekä Persiasta. Oletan “Kreikalla” tarkoitettavan vanhoja kunnon hopliitteja – eli tässä aikakaudessa lähinnä läntisiä kreikkalaisia, kuten Epirus tai Italian / Sisilian kreikkalaiset (esim. Syrakusa) Roomaa vastassa. Myös mm. Karthagolla (tämän pitäisi ehdottomasti olla mukana!) on paljon hopliittipalkkasotureita sekä hopliittimalliin taistelevia yksiköitä Tarkoittaako Persia tässä Kalle Seleukidejä vai Parthiaa?

 • avatar JaakkoB

  Mahdollisesti saattaa kiinnostaa. Tässä on aika monta muuta projektia ja peliaika on rajallista.

  Paljon noihin HC peleihin tarvitsee figuja ja minkä kokoisia yksiköitä olitte ajatelleet?

 • avatar Teemu

  FantasiapElien alessa hopliitteja ja germaaneja.

  Jaakko: yksikössä jalkaväkeä 12 figua, falanxissa 18. Ratsuväkeä 6.
  Sami: skenaariota tulee, pelit on pistematseja. Sama konsepti kuin fabakampanjassa. Aikajänteellä saa pelata haluamaansa alueella operoinutta armeijaa / kansakuntaa.

  • avatar Sami K.

   Tarkastin nyt sitten huvikseni nuo pistejutut Hail Caesarista, ja ei niissä kyllä mitään tolkkua ollut, jos sitä kaivattua “tasapainoa” yritetään hakea.
   Esimerkki:

   Clash Sustained Short Morale Spc Points
   MI Warband 9 6 2 5+ Wild Fighters 28
   Heavy Inf. 7 7 3 4+ – 26

   Eiköhän tuosta peliä pelanneille selviä oleellinen. Selvityksenä muille: raskaaseen jalkaväkeen on -1 ampumiseen edestäpäin, voivat “sulkea rivit” hyökkäyksen alla, on parempi moraalisave (tärkein “statti” ylivoimaisesti), tukevat toisiaan sekä heittelevät keihäitä huomattavasti paremmin , ja iskevät kovemmin jatkorundeilla.
   Ideaalitilanteessa, ilman tukia, olettaen, että Warband on päässyt chargeamaan (ja Wild Fighters käyttämättä) ja heavy infantry sulkee rivit, 1. rundi menee Warbandille keskiarvolla huimasti 2.4 – 1.5, sen jälkeen alkaakin höykyytys. HC-yksiköthän eivät ennen shakea hevillä breakkaa.

   Hail Caesar Fantasyn pojat ovat tehneet tuolle pisteytykselle paremmat kaaviot (tuossahan 1 clash = 1 morale), jos kiinnostaa, nuo historiallisetkin listat voi pisteyttää niiden mukaan.

   • Laskeeko joku ihan oikeasti pisteitä HC pelissä :D onkohan nyt jokin olennainen päässyt unohtumaan Warlordin peleistä?

    • avatar Sami K.

     Samaa mieltä, varsinkin tämän huomion jälkeen, Juha!

     • Warlordin peleissä on vähän toinen lähestyminen, joten noilla pisteillä ei ole mitään tekemistä minkään kanssa. En jaksa lakata ihmettelemästä tuota unittien pisteytystä historiallisissa peleissä, eihän siinä ole mitään järkeä. Oikeesti! Pisteet on Warhammerismia!

      • avatar kalle

       Historiallisten matsien rekonstruiointi on yksi tapa pelata, ja ihan hyvä ja mielenkiintoinen. Mutta mites tämmöstä karttakampanjaa sitten pelataan, jos ei käytetä pisteillä tasapainotettuja armeijakokoja ? Ei nyt oikeasti voi olla mahdotonta laittaa pistehinnoissa noin simppelit yksiköt jollain lailla tasapainon tapaiseen. Jos kerran WLG julkaisee periodeittain pisteytettyjä armeijalistoja, niin on se nyt aika järjettömän heikko suoritus jos ei niitä saa pisteytettyä asiallisesti. HC:ssa on kuitenkin yksiköiden erot pääasiassa todella pienet. Ei nyt ainoa tapa pelata HC:ta voi olla se, että kootaan historiallisesti tarkka OOB ja sillä mennään. Toki mulle käy erinomaisen hyvin sekin, että taisteluihin tulee valmis OOB ja objektipohjaiset tavoitteet tms, mutta se voi olla käytännössä työmäärältään mahdoton asia. Sitä vartenhan ne pisteet on, että mielekkään pelin saa aikaan vähemmällä vaivalla ?

       • Point taken, ei varmaan pysty muuten. Taisin pyöräyttää ikiaikaisen jupinani tästä aiheesta ;) tämä formaattissahan historialliset armeijat vain korvaavat hammerin rodut ja armeijat. Saattaa syntyä vain aika hassu tilanne erilaisten maantieteellisten ja ajallisten siirtymien kanssa, siis historiallisesti ajatellen.mutta, joo ainoa oikea tapa pelata on se mistä itse pitää.

        • avatar Sami K.

         Näin on, onhan se lopulta parempi HC pisteillä kuin ei HC:ta!
         Mutta oikeassa olet Kalle, olisi pitänyt Warlordin kerta pistelistat tekevät, niin tehdä kunnon pisteet eikä vain heittämällä tehdyt (kaikki stati ovat samanarvoisia”-pisteet.

         • avatar kalle

          Lähinnä pelaajien pitäisi älytä itse olla väärinkäyttämättä noita pisteitä, niin se homma voi jotenkin toimia. Jos lähtee hyödyntämään alihinnoitellut jutut, niin tulee ikäviä matseja.

       • avatar Teemu

        Juuri näin, hyvä Kalle.

        Tämän kampanjan tavoite on aktivoida HC-pelaamista ja saada ko. figut taas käyttöön. Se onnistuu parhaiten (enemmän pelaajia) tällaisella kampanjalla, jossa aikaraami on melko laaja, mutta ancienttia kuitenkin (ei mennä keskiajalle). Skenaarioita lupaan tehdä, mutta en valmiita historiallisia OOB:ta. Mikään ei tietty estä pelaajia parituksen jälkeen näin tekemästä, jos paritus tukee histoaa.

        EN myöskään ole ihan samaa mieltä pisteytyksen totaalisesta epäonnistumisesta, mutta en jaksa siitä nyt ruveta jaarittelemaan.

        Tervetuloa kampanjaan mukaan Sami ja Juhakin! Kampanjan puitteissa on tilaa pelata erilaisia matseja! Kunhan vastustajan kanssa sopii mitä tehdään ja pelistä saadaan joku tulos!

 • avatar kalle

  Onkohan pelin koko luokkaa kolme divaria ? Silloinhan siihen ukkeleita menee ~100 jalkamiestä ja 20 konia. Kahdella divarilla tosta kolmasosa pois.

  En nähnyt mainintaa, mutta oletus on että tää on 28mm skaalassa ?

  • avatar Teemu

   Juu, ensisijaisesti 28mm skaalassa. Toki kerholta löytyy maalattuna 15mm nappeja (ja multakuin maalaamattomana), joten mikään ei estä kokeilla niilläkin, jos haluaa isompaa matsia. Tarkoituksena tosin pelata pääasiassa arki-iltoina, joten isommat pelit sitten pelaajien niin sopiessa ja heidän aikatauluun sopiessaan.

   3 divaria kuulostaa hyvältä koolta yhden illan pelille. Kun saa rutiinia peliin, niin se nopeutuu, sitten voi varioida kokoa.

 • avatar kalle

  Menee vähän off-topiciksi, mutta tsekkasin miten HC:n kirjoissa on pinnat laskettu, siitä on siellä liitteessä kuvaus (biblical & classical). Peruspinnat on stattien summa (morale käänteisenä), siihen päälle vakiopinnat aseoptioista ja erikoissäännöistä. Periaatteessa ihan hyvä muuten, mutta tosiaan morale save pitäisi vaikuttaa suhteessa staminaan, eli morale save 4+ käytännössä on paljon arvokkaampi kuin 3 pinnaa verrattuna 6+ moraaliin. Jos stamina on 6, niin 4+ morale saven pitäisi maksaa jotain luokkaa 6*2 pinnaa enemmän kuin 6+ saven, tjsp. Ehkä. Aika satunnaisen oloinen koko toi pistearvo kieltämättä.

  • Tämän satunnaisuuden ovat myös tekijät myöntäneet. Mutta eihän niitä tartte käyttää lappaa vaan figua pöytään hiton ison määrän ja heittää noppaa ;)

   • avatar Sami K.

    Juu, siinä selitteli Priestley, että vaikka moraali on arvokkaampi “huonon moraalin yksiköillä on muutenkin huonot statit, joten tasapainottuvat”. No paitsi sitten warbandeillä ainakin. Mutta joko sitten pelaa niillä vain pisteettömiä skenuja tai lätkii niille jotain lisää tai alennusta, miten vaan.

    Pääasia, että HC Ancient-hommaa saadaan potkittua liikkeelle, ja sikäli ei ehkä fiksua kritisoida pisteytystä, jos on satunnaisia lukijoita ja mukaan liittyjiä. Pääpointti on kuitenkin itse pelaaminen, tavalla tai kolmannella!

 • avatar kalle

  On -topiccina tästä aiheesta : vilkaisin tota Persian HC -listaa, ja muistuipa taas mieleen että tohon saa hopliittejakin. Seuraava figuprojekti taisi tulla just valituksi :)

 • Victrixillä tulee varmasti taas touko-kesäkuussa tuo osta 4 maksa 3 kampanja mikä niillä aina on. Figut tulee myös ilman posteja. Niillä on hopliitteja, republic ajan roomalaisia ja kohta tulossa carthagon joukkoja. 4 boxilla saa jo aika massiivisenkin armeijan kasaan suht huokeaan hintaan.

  • avatar Teemu

   Totta ja nyt niillä on myös skirmish-joukot muoviboxeina: Slingerit, aarcherit, javelinit… Kaiken paitsi kreikkalaisen ratsuväen saa laadukkaana muovina.

   • Laadukkaasta voi olla montaa mieltä :) Mutta joo ihan mukiinmeneviä. Moniosaisiksi figuiksi aika one-pose kamaa ja omissa sprueissa oli suht paljon purseita poistettavaks. Mutta hintaansa nähden ihan toimivia ja sopivan ylikorostetut piirteet että on nopeita maalata.

  • avatar kalle

   Cool, muistutahan sitten kun on peräti tarjous päällä, vois harkita tasavaltalaisia ja/tai carthagoa.

 • avatar Teemu

  Täällä peliraportti HC-pelistä (Crusades armeijat), jossa pelaajat ovat käyttäneet pieniä yksiköitä normaalien sijaan. KOkeilemisen arvoinen idea jos figuja tai aikaa on niukemmalti.

  http://kampgruppe-engel.blogspot.se/2014/03/crusade-aar.html

  • avatar Sami K.

   Toki sääntöihin ei tarvitse vaikuttaa se figujen määrä yksikössä. Se yksikkökoko kannattaa määrätä puhtaasti visuaalisuuden takia: minkänäköinen yksikkö on tyydyttävän kokoinen silmälle “yksiköksi”, mitä ikinä kuvastaakaan, oletan, että Cohort / Taxis-määriä.

 • avatar Teemu

  Pari uutta innostunutta lisätty osallistujiin! Mahtavaa!

  • avatar Mikko Leino

   Joo kyllä kiinnostaa! Nimenomaan Marian Roomalaisilla mennään, kiinnostaisko jotakuta vetää mulle briiffi-peli missä käytäis olennaiset säännöt läpi ja pääsisin verenmakuun. Harjotuspelissä kaikki valtiot ja nappulat kelpaa :)Tyyliin ensiviikolla olis hyvin aikaa tämmöseen.

   • avatar Teemu

    Demopeli uusille ennen kampanjan alkua ilman muuta. Ajankohdan realiteetti on varmaan toukokuun loppu… vaikkapa klassinen Makedonia (Teemu) vs. Persia (Kalle) + oppipojat apukenr… eiku kahvinkeittäjiksi.

 • avatar Mika

  Moni lukee kännykällä/minitabletilla juttuja, joten olisi kiva jos kuvat laittaisi hieman pienempänä juttuihin. Kai olette huomanneet että kuvaa voi helposti pienentää kun ottaa hiirellä kiinni nurkasta nappipohjassa.

  Nillin nillin :)

 • avatar Teemu

  House ruleja lisätty. Mukaan mahtuu vielä.

  • avatar Teemu

   Mahtavaa. Varustautuminen kerhon historian suurimpaan ancient-kampanjaan on vauhdissa. Kun Conista on selvitty pitää ruveta kaivelemaan omia Macedonilalaisia kaapista…

   Kalle, noita peuroja ei sitten saa hopliiteille!

   • avatar kalle

    Ekat 12 sain eilen pohjamaaleihin :) Tuskin noita montaa päivää sutii, boksissa oli 40 joten taidan tehdä toisenkin unitin. Tarttikos falangiin 18 ukkoa, vai pärjäskö 12:lla ?

 • avatar Marko

  Falangista on sovittu, että 3 rankkia, eli 18 ukkoa tarvit.

 • avatar Marko

  Mä voin kreikkalaisten sijaan pelata geneerisellä Aleksanterin Successors -listalla. Saan rakennella ja maalata norsun ja bolttiksia. Pelkät hopliitit ovat vähän pelkkiä hopliitteja.

  Oliko nyt niin, että kerhon säännöillä small ratsuväki on 4 ukkoa leveä (25mm leveä base) ja small infantry on myös 4 ukkoa leveä (20mm leveä base). Näitä small unitteja ancientissa on kuitenkin paljon, niin tänä on hyvä selventää.

 • avatar Marko

  Kyllä pieniäkin pitää skaalata, koska small infantry unit on säännöissä 8-12 figua ja meillähän on normiyksikön koko 12 figua (20mm basella). Ja onhan ne eri kokoiset osastot kiva erottaa toisistaan koonkon puolesta.

  Eiköhän pieni infantry ole fiksuinta 8 kokoisena ja ratsuväki 4 kokoisena.

  Koska Hail Ceasarissa on paljon small unitteja, ja niiden tehojen (noppamäärän) skaalaaminen on vaikeaa (tinyksi muuttaminen ei oikein käy), niin en suosittele, että normiyksiköillä pelattaisiin small-yksiköiden säännöillä.

  • avatar Teemu

   Kirjataan nuo koot kerhon house ruleihin.

   Marko kirjoitti:

   “Koska Hail Ceasarissa on paljon small unitteja, ja niiden tehojen (noppamäärän) skaalaaminen on vaikeaa (tinyksi muuttaminen ei oikein käy), niin en suosittele, että normiyksiköillä pelattaisiin small-yksiköiden säännöillä.”

   Joo, se vaatii sitä, että pelaa vaan armeijalistojen normiyksiköillä, joilla on pienen yksikön figumäärä ja statit. Toisaalta saahan siihen kertoimen, jolla armeeijalistassa pienet yksiköt skaalataan vastaavasti tehoiltaan pienemmiksi.

 • avatar Aito

  Ajatuatasalla kiinnostaa vaikka en omista vielä figuja ja ens syksyn aikataulu on vielä mysteeri.

  Pelaako kukaan HC:tä 15mm ollenkaan? Vai onko tämä kerholla kutakuinkin 28mm affair?

  Haluaisin rakentaa early imperial roman armeijan. Onko vinkkejä mistä löytyy hyvännäköisiä figuja? Corvus bellillä oli suht tyylikkäitä mutta näytti olevan melko loppu nopealla selailulla.

  • 28mm taitaa olla kaikilla. Kerholla on jotain jonkun sinne jättämiä 15mm, mutta ei ole niillä pelattu.

   • avatar Aito

    Ok. 15Mm sais mun mielestä näyttävämmän kohortin aikaiseksi kuin isommalla skaalalla 16 miehen poppoolla. Turha siis lähteä tälle skaalalle rakentaa jos sillä ei pelata.

    Warlordgsmesin roomalaiset on mun makuun. Löytyykö vastaavaa halvemmalla?

    Ymmärsinkö yksikkökoot oikein?

    * Centuria = komppania jossa 4 miestä 40×40 alustalla kuvaa n 100
    * Cohort = pataljoona jossa 12 miestä kuvaa 400-600 taistelijaa
    *”Divisioona” = 4 cohorttia eli 48 miestä
    * armeija tai legio = 3 divisioonaa eli n 200 miestä

  • avatar kalle

   Ne kerhon 15 milliset on kerholla vapaasti kaikkien käytössä olevia figuja (teknisesti mun). Sain ne aikoinaan Eino Partaselta. HC:ta olisi kiva pelata 15 millissä, mulla vaan ei ole sen enempää kuin mitä kertsiltä löytyy. Houkuttelisi lähteä laajentamaan noita kerhon armeijoita vähän isommiksi ja pelatakin niillä. Siellähän on siis ainakin Roomaa ja Galliaa.

   • avatar Teemu

    Itseasiassa ne kerhon armeijat on aika isot, kyllä niillä jo voi pelata. Ja voi pelata tässäkin kampanjassakin. Meillähän on monta macedonia / successors / kreikka -pelaajaa mukana. Itelläkin on niitä macedonialaisia ja galleja 15mm. figuja maalaamattomana. Otan ehdottamaksi tavoitteeksi pelata tässä kampanjassa molempia skaaloja.

    AITO – jos 28mm. on sulle mahdollinen, niin lainaan mielelläni kampanjaa varten oman EIR-armeijani, ja niitäkin n kerholla lainattavana. Mulla on niitä aika paljon mulla maalaamattomanakin, jotka voin vaikka myydä, kun on ittellä monta muutakin HC-armeijaa.

 • avatar Marko

  3-4 kpl 12 ukon yksikköä plus skirmarit on suurinpiirtein se divari. Peleissä olisi tarkoitus olla 3-4 divaria per puoli, että saadaan mielekäs peli aikaiseksi.

  Ratsuväki on normisti 6 kokoista, kevyet yleensä pienempiä, jolloin riittää 4 ratsumiestä. Skirmarit ja kevyt jalkaväki ovat usein myös pienempiä, jolloin riittää 8 ukkkoa. Onko yksikkö normi vai small, riippuu ihan siitä, mitä armeijalista sanoo asiasta.

 • avatar Teemu

  Kampanja kaipaa lisää armeijoita erityisesti Mare Nostrumista pohjoiseen!

  Nyt Jaakko roomalaisilla mukaan ja Juha kelteillä!

 • avatar Teemu

  Avattu FB-ryhmä https://www.facebook.com/groups/1657184541177862/

  Hail Caesar – Suomi.Finland

  Kutsukaa muitakin mukaan, esim. Gusse ja Aito.

  Sinne sitten hiittiä napeista ja muusta. Keskustella saa siellä ja täällä. Siellä ehkä spesifimmin, täällä mainostuskin mielessä.

 • avatar Teemu

  Kampanjapaketti julkaistu facebook-ryhmässä. Jos joku haluaa sen muuten ottakoon yhteyttä.

 • avatar Teemu

  Keskiviikkona klo. 17:00 alkaa kertsillä Mare Nostrum -Hail Caesar -kampanja. Mukaan pääsee pelaamaan myös vierailevia kenraaleja laina-armeijoilla (15 ja 28mm). Jos vielä haluat mukaan kampanjaan, niin ilmoittaudu Teemulle NYT! Keskustelu käynnissä Hail Caesar -facebook ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/1657184541177862/

  • avatar Tuomas Lempiäinen

   Minä olen kiinnostunut osallistumaan. Omaa armeijaa ei valitettavasti ole joten joudun kertsin laina-armeijoilla olemaan liikkeellä. Minä tulen keskiviikkona kertsille ihmettelemään niin voi sitten sumplia tarkemmin.

You must be logged in to post a comment.