logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Waterloo 200-ekskursio kesällä

 

Kesällä tulee kuluneeksi 200 vuotta Waterloon taistelusta, minkä johdosta Waterloossa järjestetään 19-20.6. ennennäkemättömän suuri 5000 osallistujan uudelleenelävöittämistaistelu.

Olen ainakin itse lähdössä katsomaan vuosisadan spektaakkelia, ja siinä samassa Brysselin ja Waterloon nähtävyyksiä. Ketkä muut lähtevät mukaan todistamaan Napoleonin voittoa?

Itse tapahtuma koostuu kahdelle illalle jaetuista taistelunäytöksistä, minkä lisäksi alueella on melko hyvin taisteluun liittyviä museoita. Taistelukenttä ja taistelussa käytetyt rakennukset ovat säilyneet erittäin hyvin, joten nähtävää on paljon. Tapahtumaan pitäisi varmaan piakkoin ostaa liput, jotka voivat olla joko seisomapaikkoja tai istumapaikkoja katsomossa. Itse kannattaisin kalliimpia istumapaikkoja korkeammalta katsomosta (58 euroa per näytös), sillä taistelukenttä on aika lättänä.

Ekskursiota ei kannata rajoittaa vain Waterloohon, sillä lähialueella on paljon nähtävää. Jos taistelukenttäturismi kiinnostaa laajemminkin, niin ajoetäisyydeltä löytää myös erittäin suuri määrä muita keskeisiä taistelukenttiä eri vuosisadoilta.

Lisätietoja tapahtumasta: https://www.waterloo2015.org/en

Bookmark and Share

10 comments to Waterloo 200-ekskursio kesällä

 • avatar Teemu

  Voi tsiisus että ois siistii. Saa nähdä miten lomabudjetti ja aikataulu antaa myöden.

 • avatar Antti Lahtela

  Tämä on ollut suunnitelmissa pitkään, hyvä Jaakko kun laitoit tänne.

  Minä olen ainakin lähdössä, vaimon kaveri asuu Brysselissä niin hänen luona vierailun varjolla hoituu tämäkin :)

  Auton vuokraaminen on ihan must, niin pääsee hyvin liikkumaan. Noilta isoilta vuokrausfirmoilta saa hyvin tila-autoja, niin mahtuu kyllä vaikka isompikin porukka.

 • Kiinnostaisi reissu kyllä, pitää nyt katsoa miten saa lomat sovittua.

  Autolla tuosta pääsisi lähistölle ihmettelemään esim. Bastognea, Eben Emaeli tai jos vähän isompi poppoo saadaan niin Maginot linjalle (isoja kierroksia sai ennen ainakin vain ryhmille)

 • avatar Sami K.

  No myönnetään, että on kiinnostavaa, hyvässä seurassa etenkin.
  Onko Jaakko / muut tehneet vielä yhtään budjettiarvioita? Olisi Sveitsin matkakin tulossa loppukesästä…mutta eihän näitä juttuja tule uudestaan enää.

 • Olen itsekkin lähdössä, 6 viikon(!) sotaharjoitusputki loppuu just sopivasti viikkoa ennen. Tosin majoitus ja tapahtumaliput on ostamatta. Ajattelin majoittua Brysselissä ja sieltä käsin vuokra-auton turvin käydä kattomass waterloon, lignyn ja quatre brasn kentät läpi.

  Minä päivinä ja missä kaikki majoittuvat?

  Halutaanko yhdistää kyydit/vuokraa astetta isomman auton?

  Voitais pistää sposti ketu pystyyn niille jotka ovat lähdössä.

  PS. Waterloo pelithän vois pelaa sitten reissun jälkeen jotta saadaan huikeat jälkifiilistelyt?

 • avatar JaakkoB

  Budjetti ja matkaratkaisut riippuvat suurelta osin itse kunkin toiveista. Olin ajatellut olla perillä 4-7 päivää ja majoittua Brysseliin. Hotellin ei mielestäni tarvitse olla kummoinen, mutta kävelymatka keskustaan olisi kiva. Olisi tietenkin kiva jakaa hotellia ja vuokrata auto kimpassa. Karkeana arviona voisi pitää 150-200e lennot, 30-60e per yö hotelli (varmaan jaettuna huoneena), 30-120e taistelunäytökseen osallistuminen (seisomapaikat ovat halpoja) ja sitten muut kulut päälle.

  Olen melko avoin sille mihin kohteisiin (Waterloon ja Brysselin ohella) voidaan kimpassa suunnata. Esimerkiksi Somme, Ypres, Bastogne, Ligny, Quatre Bras, Ramillies (1706), Rocroi (1642), Courtrai (1302), Bouillon (ensimmäisen ristiretken johtajan hieno linnoitus), Agincourt (1415), jne. ovat kaikki ajomatkan päässä. Olen myös asunut Waterloossa 8 vuotta, joten voin tehdä joitain ehdotuksia hyvistä museoista ja muista kohteista.

  Odotetaan vielä hetki jotta kaikki asiasta kiinnostuneet voivat antaa kuulla itsestään tämän kanavan kautta ja pistetään tämän jälkeen mailiketju pystyyn.

  • Bastognen alue on ihan kiva ja museot on ihan hyvät ja kaikin puolin kattavat. Tosin itse on ne tullut koluttua suht hyvin eli preferenssi muualla :) Oma suurin kiinnostus noista nyt on Agincourt ja 100 päivän kampanjan taistelupaikkojen lisäksi Somme ja Ypres.

   Jos lähtö koittaa niin kimpassa varmaan helpoin hoitaa majoitus ja autovuokrat. Opiskeluajoistakaan ei ole liian kauaa eli hotellimajoituksen ei tarvitse olla sitä 5-tähteä ja täyshoitoa :) Periaatteessa vähän isommalla porukalla voisi jostain hostellistakin ottaa yhden huoneen.

 • Hyvältä kuulostaa Jaakko. Ite pyrin olemaan n 5 päivä riippuen miten pääsen töistä irtautumaan.

  Kimppa kämppä ja yhdistetty auton käyttö ei ole yhtään huono idea. Hertzin kautta saan pienen alennuksen jos muiden suhteilla ei saada parempaa diiliä.

  Brysseli on siitäkin hyvä idea että voidaan sitten aina päivän päätteksi käydä tutustumassa paikalliseen yöelämään ;)

 • Puolisokin näytti innostuvan re-enactmentin katselusta. Ilmeisesti ratsuväki oli se taikasana. Meiltä olisi siis kaksi tulossa katselemaan Waterloota. Kimppakyyteihin osallistuttaisiin ja varmaan samaan hotelliin muiden kanssa, mutta muut taistelutantereiden kiertelyt jää varmaan väliin ja vietetään sitten loppureissu enemmän omalla aikataululla ja kohteilla.

 • Hoiteletko sä Jaakko jonkinlaista kimppaostoa noihin näytöstaisteluihin niin kaikki on suht. koht. samoilla alueilla?

  Paikat voisi ainakin mun puolesta varmaan olla nuo kalliimmat jos näkisi hieman paremmin mitä tapahtuu.

You must be logged in to post a comment.