logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Bolt Action

Bolt Action teemapäivä 14.3. kerholla.

Talvisotaturnauksen tiimellyksessä syntyi ajatus koota yhteen kerhon Bolt Action pelaajia, ja niitä joilla olisi sopivia armeijoita Bolt Action peliin, mutta eivät ole vielä pelanneet peliä. Joten ajatuksesta toimeksi. Tarkoitus on pitää yhden sopivan viikonlopun Bolt Action teemapäivä, jossa pelataan Bolt Action pelejä aidossa “korkkarihengessä” usealla eri pöydällä.

Jokaisella pöydällä on oma skenarionsa. Päivän aikana pelataan kaksi tai kolme peliä, pelaajien viitsimisen mukaan, ja samalla keskustellaan fiksusti Boltista ja WWII pelaamisesta, sekä tutustutaan kerhon muihin Bolt pelaajiin.  Ja ihaillaan muiden pelaajien hienoja armeijoita.

Päivä on myös hyvä mahdollisuus tutustuttaa uusia pelaajia tähän jaloon peliin upeiden armeijoiden ja hienojen pöytien äärellä. Puhumattakaan hienosta herrasmiesseurasta, jota paikalla on epäilemättä paljon.

Teemapäivän aikataulu 14.3. klo 9.00 – 17.00.

Osallistuminen innostuksen ja jaksamisen mukaan.

 

Teemapäivän pelaaminen toteutetaan valmiiden teemapöytien äärellä erilaisilla hurjilla sotanäyttämöillä. Pöytiä tulee ainakin Eurooppaan 1944 -45 muutama pöytä, yksi Talvipöytä (Suomen tai itärintama), Pacific korallisaari.

Skenarioina:

 • Para action 1944 – Brittiparat iskevät saksalaisten esikuntaan.
 • Talvisota – NL suurhyökkäyksen valmistelu
 • Saving private Ryan – Battle at Ramelle
 • Iwo Jima bunker assault (reviewed rules)

Pöydät ja maastot pysyvät samoina, ja jos pelaajat haluavat, niin pidetään joukotkin pöydillä. Näin siis vain pelaaja vaihtaa paikkaa, tehtävää ja joukkoja. Joten suurimman osan peleistä pääsee kokeilemaan armeijaa, jolla ei ole ennen pelannut.

Suunnitelma tarkentuu lähempänä H-hetkeä.

Bookmark and Share

57 comments to Bolt Action teemapäivä 14.3. kerholla.

 • avatar kalle

  Onx toi 14-15.3 tai 28-29.3 ?
  Noista 14 ja 15.3. onnistuu ainakin. 28-29.3. on riskinä Turun tiimifanatic, en oo vielä päättäny lähtiskö, mut voi olla.

  Ja kiinnostaa kovasti ! Voin toimittaa yhden lumihenkisen taistelukentän, jossa voisi olla esimerkiksi suomalaisia ja neukkuja…

 • avatar Jari

  Hyvältä kuulostaa. Olen mukana jos tällainen järjestetään. Päivä on mulle tässä vaiheessa vielä ihan saman. Toivon kuitenkin että päivä, mikä se sitten onkaan lyödään lukkoo mahdollisimman pian koska meillä menee vuorot 6 viikon jaksoissa eli vapaatoiveet pitää ilmoitella ihan idioottimaisen aikaisin. Muuten osallistumineN jää sitten sen varaan miten työt sattuu osumaan.

 • Moro, messissä ja ainakin näillä näkymin kaikki päivät käyvät.

  Voisin kehitellä tuonne yhden skenaarion punaisten paholaisten liitojoukkojen iskusta ja vaikka umpiroida sitä uusille (ja vanhoille) pelaajille. Sais hyvää motivaatiota kasata Sarissan Chateau valmiiksi esittämään vaikka Saksalaisten esikuntaa.

  • Hienoa, tee skenu. Voit tietty sekä umpiroida että pelata, jos skenu menee ihan briiffillä läpi. Multa olis tulossa se Neunen skenu pelattavaksi myös.

 • Paitsi kytkemällä näkyviin muutkin kuin työkalenterin huomaa että 28. – 29.3. on bookattu. Eli mulle käy vaan toi aiempi.

 • avatar Herkko

  Ilman muuta mukana jos vaan aikataulullisesti onnistuu. 14.3 ja 28.-29.3 näyttäisi tällä hetkellä vapaalta.

 • Etenee hyvin, saatu harukoitua tuo 14.-15.3. ja siellä parempi olisi la 14.3. Siellä on nyt eniten osumia. Nyt päästaisiin pelaamaan kolmella – neljällä pöydällä. Odotellaan vielä lisää ilmoittautuneita.

 • Mitäs joukkoja meillä muuten olis käytössä tuolloin näin skenun suunnittelua varten? Neunen syönee jonkun verran populaa ja mä voisin kaivata sakuja tuohon omaan skenuun. Britit löytyy omasta takaa ja pikkasen saksalaisia valmiina.

  Alustavana heittona voisin kaivata omaan pöytään sakuja edustamaan nelisen ryhmää jalkaväkeä, jotain tukiasetta mallia konekivääri ja kranaatinheitin + ajoneuvoja (kuorma-autoja, hanomag, panssariautoja jos niitä on).

  Löytyykö keltään muuten mitään sopivaa figua saksalaiseksi kenraaliksi? Juhalla taisi joku Staff car olla valmiina jos sellaista voisi käyttää.

  • avatar JaakkoB

   Multa löytyy tarvittaessa noi kaikki. Lisäksi on figut Rommelista ja Montystä jotka ovat kyyristyneitä tarkastelemaan karttapöytää.

  • Multa saa Fallshirmjägerit, Pioneerit ja kalustoa sakuille. Lisäksi brittejä kolme ryhmää ja US marines, niin saadaan yhdelle pöydälle Pacific teema.

 • avatar JaakkoB

  Ehdottomasti mukana. Mulle kelpaa noi kaikki – 29.3. parhaiten.

  En takaa fiksua keskustelua. Sen sijaan voin tuoda sen joukkueellisen mekanisoituja SS-miehiä, tukiaseet sekä jokusen panssarivaunun.

  Yksi vaihtoehto olisi soveltaa tässä samaa systeemiä kuin Flames of War skenaariopäivässä. Siinä koordinoitiin armeijat ja suunniteltiin skenaariot etukäteen. Kullakin pöydällä olisi näin tietyt armeijat joilla pelattaisiin fiksattua skenaariota. Pelaajat sitten vaihtelisivat pöydästä toiseen ja täten lainaisivat toistensa figuja. Mulla ei kuitenkaan ole mitään sitäkään vastaan että pelataan omilla joukoilla random pelejä tai etukäteen suunniteltuja skenaarioita.

  • avatar kalle

   Toi teemapöytä + siellä valmiit figut ja skenu on hyvä. Mä voin hoitaa Winter War -nimiseen rajakahakkaan skenaarion.

  • Juuri tuo teemapöytä, ja kiinteä skenu oli ajatuksissa, ja nyt siihen sitten lisättiin joukot, jotka ovat pöydällä, hyvä idea. Joten vain pelaajat kiertävät. Jos tämä malli sopii, niin sehän on hyvä lähestymistapa.

 • avatar kalle

  Ja kabinetin vois varata Casa Maresta.

 • avatar Antti Lahtela

  Mä olen myös mukana, juuri tälläinen teemapäivä saisi maalaamaan mun brittiporukan loppuun :)

  Joukkueen verran jalkaväkeä ja kaksi panssariautoa löytyy.

 • avatar kalle

  Talvisotaan olen päässäni kehittelemässä kannaksen läpimurtotaisteluihin liittyvää skenaariota. Kattoo ny, millainen tarkalleen, voi olla ihan tykistökeskitys ja savun läpi aukean yli -tyyppinen, taikka sitten ryssän tiedustelupartion tehtävä tuhota miljoonabunkkerin katto 500 kilolla räjähteitä

 • avatar Teemu

  Kuulostaa hyvältä!

 • Sarissan Chateau kattoa lukuunottamatta kasassa, Feldgendarmeriet kaivettu esiin preppausta varten ja ilkeä Gestapo upseeri sekä hullu tiedemies tilattu. Eiköhän tästä hyvä korkkarihenkinen skenaario saada aikaiseksi!

  • Vielä pitäisi keksiä hienot mekanismit liito- ja laskuvarjojoukkojen deploymentin pohtimiseen. Paperilennokin heitto pöydälle tiukan harkinnan alla :)

   • No nyt on tulossa oikeen “dirty dozen” peli ;) eikö siinä ETO skenukirjassa ole joku mekaniikka?

    • Mut on kasvatettu 60-luvun sotaleffoilla ja korkkareilla. Mitä muutakaan voi odottaa :) Jenkeillä on leveä leuka, briteillä kuivaa huumoria, Thompsonilla osuu lonkalta aina ja kaikki natsit on ilkeitä sekä hieman pelkurimaisia ja kiljuu kuollessaan (ja useimmiten myös putoaa näyttävästi korkealta)

     Ja joo onhan siinä jotkin säännöt tasoa määritä piste ja etenemissuunta ja heitä kahta noppaa jonka jälkeen siirrä piste oikeaan suuntaan niin pitkälle. Joku sopivan sankarillinen ja korkkarihenkinen tapa ois hyvä tollasen tylsän järkevän keinon sijaan. No jos saan jostain pari glideria hankittua ajoissa niin pitää ehkä kokeilla tuota paperilennokkia ja gliderin sijoittamista siihen minne se laskeutui. Tulis ainakin tekemisen meininkiä laskeutumiseen :)

 • avatar JaakkoB

  Tämän suunnitelmia voisi vähitellen lyödä lukkoon. Ilmeisesti tapahtumaan on nyt osallistumassa 7 ihmistä (Kalle, Juha, Herkko, Samuli, Antti, Teemu ja mä). Miten Jari? Onko joku muu?

  Sinällään ei ole niin justiinsa, sillä laitetaan se 3-4 skenaariota kasaan ja lisätään sitten pöytiä tarvittaessa. Siitähän ei myöskään ole haittaa, jos skenaarioita on enemmän kuin pelaajapareja (tällöin on vähän enemmän valinnanvapautta siitä mitä pelataan).

  Mites ne skenut? Samulilla on dirty dozen setti, Kalle järkkää talvisodan. Haluaako Juha viritellä jonkun Pacific-setin? Mä voisin väsätä sen Saving Private Ryan loppumähinän. Löytyykö tätä varten lainaan jenkkejä (Ranger + airborne miehiä pöydälle n. 20 ja reserviksi 1-2 Shermannia ja jalkaväkeä)?

  Pidetäänkö skenaariot 1vs1 setteinä ja peliaika siinä max 2 tunnissa? Pyritäänkö välttämään umpirointia tai suorittamaan tämä siten että umpire voi pelata samanaikaisesti toisella pöydällä?

  • Hyvä suunnitelma, toimitaan noin. Tuon mukanani sen maihinnousu -skenun, jos Herkko tuo mukaansa japsit ja Teemunkin japsit olisi tarpeen. Pelaa sitten joku tai ei. Saattaa olle että skenu vaihtuu, mutta taistelu tapahtuu Tarawalla.

  • avatar kalle

   Mä mieluiten Umpiroin talvisotaa, jos tulee enemmän pelaajia. Se skenu on valmiina OOB:t tulostettuna jne, tosin en saa sitä luultavasti testattua ennen tapahtumaa, joten teen ehkä sitten mahdolliseen kakkospeliin säädöt. Mun on tarkoitus peluuttaa tota skenua myös asiakkailla, mutta se meni nyt ton pelipäivän jälkeiseen aikaan. Jos paikalla on pelit tuntevia pelaajia, niin sitten voin kyllä pelaillakin jotain.

   Koittakaas vielä rummuttaa eri foorumeilla tapahtumaa, että saatas uutta verta kentille !

  • avatar Herkko

   Kuulostaa hyvältä.

   Mä tuon Pacific-skenuun japsit. Saving Private Ryaniin multa löytyy US jalkaväkeä, Airbornea (n. 10 valmiina) ja Shemaneja (3). Voin maalata tähän myös Rangereita ja lisää Airbornea.

  • avatar Antti Lahtela

   Mulla on joukkue brittejä panssariautoineen, jos näille löytyy joku sakujen porukka vastaan niin voin miettiä helpon skenaarion.

   Kuitenkin vähälle jääneen kokemuksen vuoksi voin hyvin olla pelkkä pelaaja muiden skenuissa. Figut voin ottaa joka tapauksessa mukaan, mikäli tulee tarvetta.

 • avatar Teemu

  Nyt on sen verran paljon pelejä päällä ja ko. viikolla myöskin jo peli, joten todennäköisesti, perherauhan nimessä, en pääse paikalle. Japsit saa toki lainaan. Ja houkutelkaa MArko mukaan.

 • avatar Jari

  Hommat ei mennyt taaskaan niin kuin Strömsössä, eli tämä jää multakin väliin. Voin tuoda edellisenä keskiviikkona figuja jos multa tarvitaan jotain?

 • avatar kalle

  Sotun kautta viestitteli muutama jantteri olevansa tulossa kokeilemaan Bolttia.

 • avatar jaakko

  Tulkitsin varmaan avausviestiä oikein ja klo 19 mahdutaan jo askarteluhuoneeseen pelaamaan blodisliigan finaalia (sis. sekalaisia katsojia)?

 • Mitäs sakuja muista skenuista nyt liikenee käyttöön. Muutamalle ryhmälle ja ajoneuvoille olisi tarvetta. Rekkoja, kubelwagenia, 251:iä ja jotain kevyttä tankkia ois hauska saada kentälle.

  Antti: Mitä brittejä sulla nyt siis on? Jos ei muualle mene niin voisin käyttää niitä mekanisoituna jalkaväkenä joka tulee vapauttamaan yllätysiskun tehneitä laskuvarjojääkäreitä.

  • Pakkaan matkaan mun kaluston, ja sakuja. Kunhan vaan muistan ottaa ne matkaan ;)

  • avatar Antti Lahtela

   Mulla on 2 ryhmää jalkaväkeä sekä komentajat. Lisäksi 2kpl panssariautoja.

   Nämä saat käyttöön jos haluat. Olin suunnitellut pienen skenun missä edellä mainittu joukkue yrittää hiljentää sakujen PAK 40 tykin, joka on pysäyttänyt brittien panssarien etenemisen. Parempi kuitenkin isomman skenun osana. Jos tulee paljon osallistujia, niin voidaan sitten jakaa usealle pöydälle joukkoja.

  • avatar JaakkoB

   Mulla on 2 kappaletta SdKfz 251/1 D:tä, 1 SdKfz 251/10 D (PaK 36 katolla), 1 Opel rekka ja 1 Kübelwagen. Ajattelin käyttää kaikkia paitsi Kübelwagenia, mutta ne ei ole pelillisesti mitenkään must. Jos siis ovat tärkeitä sun skenun kannalta niin voit inkorporoida mukaan.

   Niin, on mulla myös yksi Tiikeri käyttämättä, mikäli lasket sen kevyeksi vaunuksi :)

  • Mulla on myös 251 ja pari 250 puolitelavauna, Opel kuorma-auto, schwimmwagen, sota kupla, citroen esikunta-auto ja se Hetzer, jotka ovat kaikki joutavia. Otanko matkaan?

   • avatar JaakkoB

    Toi citikka on ainakin näyttävä maastokappale, vaikka ei käytettäisikään pelillisesti. Täysi lelulaatikko messiin jos saat kulkemaan, niin saadaan verrattua kenellä on hienoimmat lelut (ja improttua viides peli jos on paljon osallistujia) :)

You must be logged in to post a comment.