logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force pelit jatkuvat keskiviikkona

Taistelut Kharumin kujilla ja kukkuloilla jatkuvat. Peliasetelmat katsotaan paikan päällä, sen mukaan ketkä ovat tulossa.  Koetetaan saada järkeviä vastakkainasetteluja aikaiseksi.a järkeviä vastakkainasetteluja aikaiseksi. Eli kaivellaan sopivia skenuja kirjoista.

Aloitus viiden maissa.

Ketkähän olisivat tulossa?

 

Bookmark and Share

23 comments to Force on Force pelit jatkuvat keskiviikkona

 • avatar Antti Lahtela

  Mukana ollaan, paikalle tulossa YK:n rauhanturvaosasto. Operation Free Kharum alkakoon!

 • avatar Lund-

  Voisin olla kiinnostunut seuraamaan peliä keskiviikkona. Paikalla varmaan vähän kuuden jälkeen…

 • avatar VonRichthofen

  Tilasin empress mineiltä US modern diilin, eli 3 fire tiimiä ja command 4 ukkoa. Lisänä tulitukiosasto, sniper ja gpmg.

  Jahka saapuvat ja saan väreihin, tulevat Amerikan urhot mukaan setvimään maailmanrauhan sotkuista pesää.

  • Copy that! Hyvä juttu, siinä sinulla on hyvä perusarmeija FoF peleihin. Tuon pitäisi riittää useisiin skenarioihin.

   • avatar VonRichthofen

    Plääni olisi vetää aavikkokuosi herroille niskaan, sormet syyhyää päästä maalaamaan isoja figuja. Viimeksi johonkin blood bowl/Zombicideen maalannut noin suuria pintoja. :)

    Eikös toiminta keskity juurikin Ganistanin/Somalian tienoille? Onko jengillä kuinka paljon Taleban/Al Q osastoa?

    • Aavikkokuosi on ihan OK, mun jenkeillä on se edellinen ACU. Nykyäänhän niillä taitaa jo olla pääasiassa MULTICAM kuosi. Nykyinen kampanja on sijoitettu kuvitteelliseen Afrikan valtioon, Keski-Afrikan Itäpuolelle. Mutta minulta löytyy aika tavalla Talebaaneja myös.

     • avatar VonRichthofen

      Multicam voisi olla mielenkiintoinen rupeama, mutta vanhaa varmaan löytyy vieläkin hyvin ja porttaa historiaan aika hyvin. Haalistunut camo kun on ajatuksena, voi lopputulos olla suhteellisen kehno, jos ottaa multicamon pohjalle.

      ISIS/Daesh/ALQ voisi olla ajankohtainen ajatustasolla myös, onko pelissä joukkojen taso kirjaimellisesti yhtäkuin TQ, Daeshilla voisi kait olla TQ8 porukkaa myös. Ovatko myös aikaisemmat kampanjat pysytelleet siellä missä on hiekkaa?

      Täytyy tulla mukaan kun saa näitä aikaiseksi, kiinnostus on enemmän kuin herännyt.

      • avatar VonRichthofen

       Hrfm, tarkoitus oli tehdä tuo MARPAT alunperin, täytyy tutkia kuinka paljon USMC kalusto eroaa noista tilatuista Army figuista, tai ACU kutsuu.

       • MARPAT aavikko on OK. Mulla on Eurekan Recon marineja, sillä vormulla. USMC poikkeaa kyllä, taitaa aseet olla edelleenkin pitkiä M16A4, kun armeija käyttää jo lyhyttä M4 versiota. Uniformu ei taida olennaisesti poiketa, paitsi väri, ja Marinethan ei käytä camo -kuviota varusteissaan, kumma kyllä?

        • avatar VonRichthofen

         MARPAT on Marines only, ja pohjaa Kanadalaisten omaan, MULTICAM on niitten pohjalta tehty taas. Luulen että teen haalistuneen multicamin, koskapa Armeijalla ei ole desert kuosia ollut 1990 jälkeen.

         Joo tsekkasin että vormut on about samat, mutta aseistus laahaa perässä merimiehillä.

 • avatar VonRichthofen

  Noh, sai OCD rauhan taas, Force Recon käyttää M4:ää ja kalusteet eivät juuri poikkea armeijasta, oikeastaan ainoastaan m203 vaihtuu ryhmänjohtajalle merijalkaväessä, kertonee jotain aineksesta,

  Joten MARPAT plus Force Recon ja kaikki hyvin, sopii sitäpaitsi luonteeltaan paremmin skirmish operaatioihin kuvitteellisessa keski-afrikassa…

 • avatar VonRichthofen

  Itse asiassa, kuinka nihkeästi tuossa suhtaudutaan uusiin listoihin, tai löytyykö RRD jo jostain? Tai oikeastaan kuinka rikki olisi Regimental Reconnaissance Detachment (RRD), eli 75th Rangerin recce.

  3 6-miehen recce teams plus HQ assets.

  • FoF pelissä EI ole mitään listoja. Se on ihan normaalia, että innokas pelaaja on rakennellut kotona hienon “listan” joukoista, joilla kuvittelee pelaavansa, já sitten lopulta skenario kertoo mitä saa ja tällä kertaa operaatioon. Eli jos nyt jotain haluaa kasata, niin asiaa voi lähetyä kahdella tavalla:

   a) kokoaa enemmän tai vähemmän täyden jalkaväkijoukkueen oikean kokoonpanon (jos kaikki figut löytyy, jenkeille löytyy). Tein oman US infatryn tällä tavalla, oten niitä on paljon. Ja poimii aina siitä sopivat kaverit tehtävälle.

   b) kasaa peruspelisetin 3 x 4 miehen fireteam + Command squad + LMG team + Sniper Team, ehkä jotain muuta kivaa.

 • avatar Mika

  En kenties ymmärtänyt kysymystä. Me on about aina pelattu scenu vetoisesti jossa scenu on määrännyt ennalta joukot. Figut sitten mukautetaan scenuun, ei siis ole tehty listoja tai mitään pisteitä laskettu joukoille. Suurimmassa osassa scenukirjoja on kuvattu molemmat osapuolet ennalta aseistuksineen. Toki mikään ei estä tekemästä omiakin listoja.

  • avatar VonRichthofen

   Ok,auttaisi varmaan kun tutustuisi peliin ennen kuin huitoo, löytyykö esimerkkejä skenuista jostain? Maalaan ne armeijan uudempaan camoon niin ovat sitten rangereita/light infantrya tai mitä vaan peleissä. Täytyy vääntää joku noitten paradroppi skenuksi kun oppii ensin pelin.

   • Pelaamamme skenariot ovat olleet asymmetrisia (regular vs. insurgents), tuossa primerissä on molemmat regulareja, se on iso ero pelissä. Itse asiassa pelin luonne ja meno muuttuu kokonaan. Mikään ei estä tietenkään pelaamasta regu vs. regu pelejä, mutta niille on vaikea saada mitään järkevää kehyskertomusta rustattua. Pelatut skenut ovat toistaiseksi olleet kirjoista The day of the Ranger, Classified ja Enduring freedom. Aion myös pelauttaa pelejä kirjasta Bush Wars. Otan vain skenrion, mutta siirrän sen Kharumiin. Toimii hyvin.

    • avatar VonRichthofen

     Regu vs regu varmaan tarvitsee kolmannen maailmansodan vähintään kehykseksi. Joku super hizbollah/Daesh ehkä voisi olla regular myös. Toisaalta jos kerran resepti toimii, mitä sitä rukkaamaan. Kuvitteellinen valtio on mukavampi laittaa blogiinkin.

     • Joo, asymmetrisiin taisteluihin on tarjolla paljon valmista skenua. Regu vs. Regu menee helposti nyhjäämiseksi suojissa, ja skanrion viritys vaatii enemmän omaa duunia.

  • avatar Mika

   Tuolla FoF primer on kohtuullinen esimerkki mitä scenukirjoista löytyy.

   http://www.ambushalleygames.net/force-on-force-play-aids/

   • avatar VonRichthofen

    Ok, kiintoisaa luettavaa, luulen että alan hahmottaa meiningin, onko kuluva campaign tyyliltään samaa kuin tuo VC vs. FW kirja? Nyt kun posti vielä kulkisi…

 • avatar VonRichthofen

  Empress ei sitten laittanut koko nimeä, joten jäi kirjattu lähetys saamatta postin tätien tarkkuuden vuoksi, ja näin siirtyi tämänkin aloitus tulevaisuuteen. Ketutus on luokkaa talibanilla joulujuhlassa.

You must be logged in to post a comment.