logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Turnaukset ja tulokset

Syksyn Faba-kampanjan “finaali-pelin” raportti

Kaksivaiheinen loppuottelu pelattiin kampanjaa pitkään johtaneen Sami K:n ja toiseksi lähes huomaamatta hivuttautuneen Teemun välillä. Sami A laittoi lusikkansa soppaan luomalla eventillä Teemun kanssa liiton Sami K:ta vastaan ja lisäksi Teemun eventti mahdollisti kaksi peliä Samia vastaan. Miten pelit menivät ja mikä oli lopputulos… lue lisää!

Ensimmäinen pelattiin sitten kolmiodraamana; Sami A:n kääpiöt ja Teemun delfit kävivät vahvuutensa yhdistäen Sami K:n kimppuun. Peli voitettiin oikeastaan jo deploymentissä: delfit olivat nopeasti Samin liian laajalle levittäytyneen armeijan sivustassa ja perässä vaappuvat sami A:n kääpiöt tekivät selvää apuun kaivautuneista minereista. Peli päättyi liittouman murskavoittoon 5-1.
Kampanjapisteet jakautuivat:
Sami A. 4p. (sai pisteen bonarin voitiosta)
Teemu 3p.(2,5p. pyöristys ylöspäin)
Sami K. 1p,

Toinen peli antoi odottaa itseään ja pelattiin vihdoin vuoden loppusuoralla 30.12.

Armeija-buildeja oli pohdittu pitkään…
Teemun armeija lyhyesti: Pegsulordi viitalla ja muilla herkuilla, 4lv Death maagi, 2lv undeath maagi, Death hag padalla ja bsb:llä, assasin, 31 welfiä, 2 x 5 Warlocks, 2 x 5 Driders, 2 x 5 harpies, 2 x 7 shades 2500p.
Samin armeija lyhyesti: Tooled up D-lord kilvenkantajilla, bsb, 2 x runepriest, 3 X grudge thrower, 5 X gyro, 3 X about 20 xbows (gw), 2 X miners.

Deployment: molemmat pelaajat tunkivat pitkälti koko armeijansa kentän toiseen laitaan. Samin kopterit tulivat viisaasti keskelle, josta ne pystyisivät liikkumaan minne vain.

Samin deployment:

Samin oikea laita, sankarit ja sotakoneet tulevat vielä linjojen taakse:

Teemun deployment:

Teemun vasenlaita:

Teemun oikea laita:

Vanguardit ja scoutit: Teemun 2 vasemman laidan FC yksikköä rynnisti eteenpäin jonoissa saavuttaen nopeasti vasempaan pöydän reunaan deployanneet shadet. Tavoitteena olisi päästä nopeasti sisään toisesat laidasta ja sotakoneiden kimppuun, useamman xbow-yksikön arkiltakin päästäisiin pois kun vain saataisiin eka vuoro. Toiset shadet deployasivat turvallisesti delfien battlelineen – kopterien 1. kiekan käristyskantamalle ei ole syytä mennä! Keskellä olleet driderit siirtyivät kohti vasenta laitaa ja kauemmas gyroista. Oikean laidan Warlockit lähtivät etenemään kohti gyroja ja Samin oikeaa flankkia.

Teemulla siis +1 aloitusheittoon, mutta Samihan sen vei. Lisäksi Samin käävät tietysti vihasivat kaikkia delfejä. Tämähän oli sanomattakin selvää, kun tällä kierroksella heitä oli jo nöyryytetty.

1. kierros
Samin kopterit surrasivat tasaisena rintamana kohti Teemun vasempaan laitaan keskittyneitä joukkoja. Kukaan ei onneksi ollut vielä käräytysetäisyydellä, pahalta näytti…

Samin kolme quarrelel-yksikköä shuflailivat hieman ja taisi joku ampuakin kohti vasemman laidan shadeja ja FC-yksikköjä, mutta niiillä to hit -miinuksilla ei tulos ollut toivottava. Sitten grudge throwerit avasivat tulen. Ensimmäinen ja riimutetuin päätti sitten rikkoa itseänsä (tästä alkoi Samin kohtuu abysmaalinen tuuri), kaksi muuta tuhosivat vasemman laidan shade-yksikön. Kaikki sankarit taisivat vielä pysyä kauempana takana, irti yksiköistä. Pelkäsivät Death-loren snipu-spellejä.


Throwerin misfire veti Samin vakavaksi…

Teemu aloitti ensimmäisen kierroksensa agressiivisesti: vasemman laidan kaksi FC-yksikköä (warlockit ja driderit) chargasivat edessä toljottavaan quarrelel-yksikköön jonoissa – “turvaan” gyroilta oli päästävä. Toive oli, että kestäisivät kunn es apujoukot ehtisivät hätiin. Myös kaksi harpies yksikköä chargasi – gyrojen kimppuun tietenkin – niille oli parempi tarjota muuta puuhaa kuin alastomien haltianeitojen kärventäminen. Pegsu-lordi tajusi tässä kohtaa tehneensä virheen – olisi pitänyt deployata positioon, josta olisi voinut Samin 1. kiekan jälkeen chargata kopterien kimppuun. Poloinen pelkäsi tykkejä (joita ei ollut), eiku luotti tietysti ekaan vuoroon. Kun parempaa ei vonut, siirtyi kenraali harpyjen taakse tarjoamaan johtajuutta ja seuraavan kiekan konkreettisempaakin tukea. Shades-yksikössä piileskellyt assasin puolestaan pomppasi esiin ja luikahti parempaan turvaan Welf-yksikköön.

Taian tuulet puhalsivat vaisusti. Yhteen gyroon saatiin ampumalla reikä. Closiksessa ei Samin kääpiöihin saatu kuin muutama klommo ja driderit breikkasivat ja juoksivat ulos laudalta. Warlockit jäivät jatkamaan taistelua. Sami otti ekan jäähdyttelytauon, kun haasteen jälkeen btb-kontaktissa oli vain haasteen voittanut delf champpa ja kerroin hänelle, että kääpiö troopperit eivät voi lyödä… näin niitä sääntöjä opitaan (aiheesta laaja keskustelu kommenteissa). Molemmat Harpy-yksiköt menettivät yhden ajattaren, joten matsit päättyivät tasan ja gyrot lukittiin taisteluun kuten oli tavoitekin.

2. kierros

Toisen kierroksen aluksi Samin kopterit asemoivat itsensä käräytysasemiin. Ja mainerit tupsahtelivat
kentälle.

 

Shooting-face oli Samille aikamoinen katastrofi. Kuvassa kukkulalla oleva takimmainen gyro oli asemoinut itsensä niin, ettei pystynyt käräyttämään delffejä ilman, että template olisi osunut toisen gyron baselle (= no go). Toinen gyro käräytti 8 welfiä (witch elfiä) ja keskellä lauttaa leijunut veijari 3 shadea. Grudge throwerit jatkoivat vakuuttavaa suoritustaan ja ampuivat kuoliaaksi kasan minereita. Toinen kivi sentään kolahti veripataan tehden siihen klommon ja tappaen pari welffiä kaupan päälle.
Quarrelel-yksiköillä ei ollut juurikaan kohteita, koska edessä olleet closikset haittasivat näkymiä.
Closiksessa 3 käynnissä ollutta taistelua junnasivat paikallaan.

Teemun 2. kierros alkoi 1. kierroksen tavoin lukuisilla chargeilla:
WItch elfit chargasivat kukkulalla olevaan gyroon, joka yritti paeta, mutta 5 tuuman pakomatka ei riittänyt alkuunkaan notkeiden tyttöjen väistämiseksi… 1. gyro tapettu.

Taustalla henganneet driderit julistivat chargen keskellä kenttää henganneeseen gyroon, joka myöskin yritti paeta, no se nyt ei ainakaan onnistunut:

2. gyro tapettu!

Magic phasekka kukkulalla vielä hengaava gyro otti 10 hittiä Doomboltista… 3. gyro tapettu. 2 muuta hinkuttivat vielä closiksessa, mutta nyt assasin, shadet ja pegsulordi olivat valmiina chargaamaan sinne avuksi. Kierroksen lopuksi Welfit sekosivat ja puukottivat 4lv sorsalta yhden woundin vekka, auts…

Tarina jatkuu kohta. Tässä tiiseri:

Bookmark and Share

19 comments to Syksyn Faba-kampanjan “finaali-pelin” raportti

 • avatar Teemu

  Kohta lisää. Nyt lapset nukkumaan.

  • avatar Sami K.

   Asiaa tutkittuani myöhemmin kävi ilmi, että tosiaan champpa on tavallinen rnf iskemisen kannalta eikä sen challenge estä unittiin iskemistä. Jos olisi hero, niin toki, mutta champ. Väärin meni siis, toki tästä ei konklusiivista totuutta löydy sääntiksestä, tulkintoja vain.

   Annoin niille harpyille 1/14 chancen chargata ja molemmat sisään gyroihin tietty. Grudget tappoivat vain 2 shadea. Crosarit lanasivat loput. Grudget tuhosivat pisteissä About yhtä paljo kääpiöitä kuin haltioitakin.

   • avatar kalle

    Tietämättä mistä on tarkalleen kyse, niin ETC -Faqissa on tällainen kanta :
    Q: When “Fighting a Challenge”, should any mention of character be read as character or champion?
    Can you attack a model that refused a challenge, if he’s exposed?
    A: Yes. Yes, if he’s exposed after removing casualties.

    • avatar Teemu

     Eli charro ja champ on sama asia ja jos on ainoa veijari btb:ssä (aika harvinainen tilanne, ei yleensä tuu charge single filessä), niin muut kuin vastustajan haasteessa oleva figu ei voi lyödä.

     • avatar kalle

      Juuri niin. Samin ei olisi kannattanut ottaa haastetta vastaan. Jos olisi ollut kontaktissa eri iniä, olisi champpa ollut mahdollista nirhata ensin, ja sitten lyödä takana olevia. Ja joka tapauksessa olisi ehkä saanut enemmän iskuja sisään.

      • avatar Teemu

       Samin champpa haastoi… en kieltäytynyt! ;-)

       • avatar Sami K.

        Tuo Kallen linkkaama on eri juttu, eikä poista sitä champan rnf-olomuotoa. Kaivan parhaan argumentin linkin esiin jahka jaksan illalla. Tiedostin tuon asian ennen haastoa, ja mietin. ettei ongelma miten päin vaan, mutten vielä realisoinut, miten cutthroat tournament-meiningeissä oltiin. Friendly gamessa challenge olisi vaan canceloitu järjettömänä – paitsi että tosiaan tässä tapauksessa olen jälkikäteenkin sitä mieltä, että champ on edelleen osa unitin rnf-lyöntipotentiaalia challengessa tai ei – en kiistä sitä, että jos olisi hero / lord, niin asia olisi just noin.

        • avatar anwil

         Eihän tässä ole mitään epäselvää edes BRB:n puolelta. sivu 93, champions can accept and issue challenges in the same manner as a character ja viittaus challenge resolvaamiseen sivulla 102 => fighting challenge: these two characters (tai tässä tapauksessa champpa kuten sivu 93 kertoo) must direct all of their attacks against each other – they cannot be attacked by any other model for that round of close combat.

         Eikä edes challengella ole väliä, jos yksikkö tulee jonomuodostelmassa, koska champpalle tehdyt woundit eivät valu yksikölle (sivu 93, champions and close combat viimeinen kappale), ja lyönnit on pakko directaa ainoaan modeliin b2b:ssä. Jos pääsee lyömään eri inikoissa niin pienemmän inin jantterit voi kurmoottaa champan kuoltua yksikköä.

        • avatar kalle

         Champpaa pitää joka tapauksessa targetoida, ja excess woundit ei mene rivimiehiin. Et voi valita, että lyöt champpaa ikäänkuin se olisi rivimies. Maksimissaan olisit siis saanut tapettua sen championin tossa. EDIT : Ja Sami A:han kerkes jo ton selvittämään :)

        • avatar Teemu

         Ei se haaste ollut millään lailla mun kannalta järjetön!

 • avatar anwil

  Ja myöskin niin että champpa voi huutaa haasteita, mutta niitä ei ole pakko ottaa vastaan (plus normaalit poikkeukset tähän, jotka pätevät haastamiseen muutoinkin).

 • avatar kalle

  Kävikös tässä siis niin, että Teemu voitti taistelun, mutta Sami sodan ? Eli voidaanko Sami julistaa kampanjan voittajaksi ? Teen Samille pytyn palkinnoksi.

  • avatar Sami K.

   Huzzah! Tosiaan, 12-11 se päättyi lopulta minulle tiukan väännön jälkeen. Teemun olisi pitänyt voittaa yhdellä pisteellä enemmän peli, jotta olisi voinut kampanjan tasuroida / voittaa.

You must be logged in to post a comment.