logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Määrittelemäton

2. Vuoro (Nopat C&C kampanja): REVENGE OF THE CRESCENT

 photo alexandersiddig_zpsshgkq2pd.jpeg” alt=”” />

PYHÄN KRISTITYN KUNINGASKUNNAN RAJOJA ON PUOLUSTETTU VOITOKKAASTI!!!

MUTTA PUOLIKUUN KOSTO TULEE OLEMAAN ANKARA!

Nopat ja Taktiikka kerhon Crescent & Cross kampanjan 2. vuoro alkaaa keskiviikkona 11.3.!!!
Vuoro päättyy maanantaina 23.3.

Tämänhetkinen tilanne – Kristittyjen voitot: 1, Muslimien voitot: 2. Tasapelit: 2.

1186.

Hyökkäys Salah ad-Dinin omaa sukua ja karavaaneja vastaan (puhumattakaan siskon unilelun nöyryytyksestä) ovat liikaa! Salah ad-Din vaatii Jerusalemin kuninkaalta Hochmeister Samuel von Nadelin päätä! (vaikkakin Nicodemus sai osakseen paljon kehuja taitavasta harhautusjuonestaan).

Teutooniritarikunnan valta Jerusalemissa on kuitenkin liian suuri ja lapsikuninkaan ote valtaistuimesta liian heikko ja Maitre Jean Promontoiren ja Ibelinin paronin vaatimuksista huolimatta, näin ei tule tapahtumaan. Jonkun pää Salah ad-Dinille on kuitenkin lähetettävä, joten Hochmeister Samuel päättää ratkaista tilanteen lyömällä lähettilään pään irti ja lähettämällä sen takaisin Damaskukseen. Parhaillaan aavikon halki ratsastaa viestinviejä kohti Damaskusta, mukanaan hyvin erikoinen paketti.

Emiiri Kallah ja Mullah Yahia ovat puolestaan jo vaatineet avointa sotaa. Erityisesti Barone Sebastianon moskeijoiden polttelu ja ryöstäminen (Sulttaani Marufin parhaista estely-yrityksistä huolimatta), ovat herättäneet uskonnollisempien muslimien raivon. Kaikki kapiset kristityt saavat heidän puolestaan maksaa tästä loukkauksesta verellään!

Ennakoiden tulevaa myrskyä, Salah ad-Din on alkanut koota joukkoja Damaskukseen, mutta Kerakissa otetut tappiot tarkoittavat, ettei hän ole vielä valmis hyökkäämään. Hän tarvitsee lisää liittolaisia.

Muualla sotilaallinen tilanne on eskaloitunut ja tulvaportit ovat valmiita aukeamaan. Molempien osapuolten sisällä kuitenkin kytee kilpailevia ryhmittymiä, kateutta ja ahneutta, jotka ovat valmiita räjähtämään. Tarvitaan vain pieni kipinä sytyttämään osapuolten sisäinen valtataistelu täydeksi kaaokseksi. Iberian niemimaaltakin näyttää tulevan uusia tulokkaita sotkemaan keitoksia vielä enemmän.

Ja Jerusalmin lapsikuninkaan vointi on huonontunut viime aikoina…

 photo Sowing the wind 2_zpszcnraogu.jpeg” alt=”” />

SKENAARIOT

VUOREN VANHA MIES
(The Challenge, SAGA s. 65 – UNIQUE)

Salah ad-Din mobilisoi Jerusalemin kuningaskuntaa vastaan! Hän kuitenkin tarvitsee liittolaisia ja kääntyy Rachid ad-Dinin ja hashishinien puoleen. Vuoren vanhalla miehellä on kuitenkin omat suunnitelmansa ja ei ole täysin vakuuttunut Salah ad-Dinin kyvyistä johtaa muslimeja. Rachid päättää koetella Salah ad-Diniä ottamalla miehestä mittaa…
Vastapuolet: Mutatawwia vs. Saraseenit
Erityissäännot: Peli pelataan 6:n pisteen warbandeillä.
– Rachid ad- Din: Mutatawwia pelaajan on pakko ostaa warbandiinsä Rachid.
– Henkivartija: Poikkeuksellisesti, Rachid generoi 3 hyökkäysnoppaa, kunnes ottaa ensimmäisen “woundinsa” (henkivartija on tällöin hengetön). Muistutuksena, että Rachidilla on sääntöjen mukaan myrkytetyt aseet, joten Salah ad-Din ei voi negatoida ensimmäistä osumaa Resiliencellä.
– Salah ad-Din: Saraseeni warbandin on pakko ostaa warbandiinsa Saladdin.
– Oikealla asialla: Salah ad-Din saa käyttää yhtä The Chivalrous ominaisuuttaan kaksi kertaa pelin aikana.
– Mutatawwia voitto lasketaan Kristittyjen voitoksi.
Huomautettavaa: Se, ketkä muslimipelaajat pelaavat tämän skenaarion olisi hyvä sopia hyvissä ajoin, mutta tämä olisi ehkä al-Vepsäläisen ja Kallahin/Nicodemus osastoa. (Ainakin se Jussin kameliwarlordi on niin eeppisen näköinen, että kävisi hienosti Rachidista.) Huom! Tämä on skenaario, joka olisi hyvä pelata siten, että joku kristitty pelaaja pelaisi Mutatawwia faktionilla, kun kerran Mutatawwian voitto lasketaan Kristittyjen voitoksi!

VIIMEINEN YRITYS NEUVOTELLA
(The Challenge, SAGA s. 65 – MULTIPLE)

Useat maltillisemmat (ja lue: fiksummat) aateliset molemmilla puolilla näkevät tulevan sodan mahdollisena katastrofina ja yrittävät viimeistä kertaa luoda neuvotteluyhteyden vastapuoleen. Vallitsevien jännitteiden ja räjähdysherkän tilanteen valossa liian moni asia voi kuitenkin mennä pieleen. Sitä paitsi, yleensä jommalla kummalla osapuolella ei välttämättä ole täysin puhtaita jauhoja pussissa… mikä mainioin mahdollisuus päästä eroon yhdestä vastapuolen sotajohtajasta…
Vastapuolet: Kristityt ja Muslimit.
Erityissäännot: 4-6 pisteen warbandit.
Huomautettavaa: Kuvitelkaa, että molemmat sotalordit ovat kohdanneet puolivälissä armeijoiden välillä klassisessa parlay asetelmassa, mutta niin moni asia voi mennä vikaan…

POLTTAKAA KYLÄT!
(Homeland, SAGA s. 66 – MULTIPLE)

Molempien osapuolten joukot ovat käynneet aina vain röyhkeämmiksi! Enää ei riitä pelkästään karavaanien ryöstely ,vaan nyt hyökkäykset ulottuvat kristityillä Siinain rannikkokylien kimppuun ja muslimeilla puolestaan Gazan asutuksia vastaan. On aika puolustaa kotomaata!
Vastapuolet: Krisityt ja muslimit
Erityissäännot: Warbandien koko: katso skenaario.
Huomautettavaa: Käyttäkää hienoja lähi-idän taloja kuvaamaan Siinain ja Gazan muslimien ja krisittyjen kyliä.

KUOLEMA VÄÄRÄUSKOISILLE PYHIINVAELTAJILLE!!!
(The Escort, SAGA s. 67 – MULTIPLE)

Nyt saa riittää! Krisittyjen hyökkäykset karavaaneja ja henkilökohtainen hyökkäys itse Salah ad-Dinin sukua vastaan vaatii kostoa! Kristittyjen virta pyhälle maalle täytyy lopettaa!!! Nuo kapiset vääränuskoiset koirat jatkuvasti virtaavat palvomaan jumalaansa Jerusalemiin! Allah akbar! Ketään ei jätetä eloon.
Vastapuolet: Kristityt vs. Muslimit – Muslimit ovat aina hyökkääjiä.
Erityissäännot: 4-6 pisteen warbandit.
Huomautettavaa: Kuten skenaariosäännöissä mainitaan, tulee kristityllä pelaajalla olla kolme baggage train elementtiä. Koreista pyhiinvaeltajaratkaisuista pelaaja saa paljon miehisyyspisteitä ja muiden ihailun.

Pelaajat ovat edelleen vapaita pelaamaan CAPTURED! (C&C, s. 115) revanssina, jossa edellisen pelin hävinnyt pelaaja on vankina.

Lisäksi kokemattomammat pelaajat (eli jos jommalla kummalla pelaavalla pelaajalla on ALLE viisi SAGA tai C&C peliä vyön alla), he voivat vielä pelata skenaarion CHAMPIONS OF GOD (C&C, s. 110). Tämä optio poistuu vuorolla 3.

Kampanjan kokonaistilanne tähän mennessä…

DV: Kerak – Kristittyjen Minor Victory
1. Vuoro: Sowing the Wind – Kristittyjen voitto

Taistelut yhteensä (1. vuoron jälkeen):
Kristittyjen voitot – 7. Muslimien voitot – 0. Tasapelit – 1.

Bookmark and Share

2 comments to 2. Vuoro (Nopat C&C kampanja): REVENGE OF THE CRESCENT

  • avatar A. Meaney

    Teemu on ladannut nettiin kaikki nuo SAGA skenaariot. Pyytäkää Teemulta kutsu sinne googledocs sivuille josta nämä löytyvät.

    • avatar kalle

      Voisko noi skenaariot silti olla seuraavalla kierroksella C&C:stä ? Koska A) pelataan C&C:tä ja B) mulla on ainoastaan C&C kirja… Joo, ne on pdf:inä, mutta mä tykkään lukea mieluummin kirjaa.

You must be logged in to post a comment.