logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Määrittelemäton

3. Vuoro (Nopat C&C kampanja): KINGDOMS IN CRISIS

Sibylla

Nopat ja Taktiikka kerhon Crescent & Cross kampanjan 2. vuoro alkaaa keskiviikkona 25.3.!!!
Vuoro päättyy maanantaina 6.4.

Jälleen kerran Jerusalemin kuningaskunnan rajoja on puolustettu onnistuneesti, mutta hinta oli nyt kovempi – muslimit alkavat oppia kuinka kristittyjä vastaan tulee käydä sotaa.

Puolikuu jatkaa nousuaan, kuningaskunta on kriisissa ja panokset kovenevat!

Talvi 1186-1187.

Kuningas Baldwin V on kuollut ja Salah ad-Din on liikkeellä!


Heikko lapsikuningas menehtyi sairauteen syksyllä 1186. Kuninkaan ennenaikainen kuolema on syössyt kuningaskunnan vallanperimyskiistaan. Aiemmin oli sovittu, että jos kuningas kuolee lapsena, niin perillisyys ratkaistaan neuvostossa, johon kuuluisivat Ranskan ja Englannin kuninkaat, Pyhän Keisarikunnan keisari, sekä paavi. Oli ainoastaan kaksi mahdollista perijää: Prinsessa Isabella ja Kuningatar Sibylla, Baldwin V:n äiti. He molemmat olivat Baldwin V:n isoisän Amalricin ainoat elossa olevat lapset.

Tuskin oli kuitenkin kuninkaan ruumis ehtinyt kylmetä, kuin tämä sopimus lensi ikkunasta ulos. Kuningaskunta on nyt jakautunut aatelisfaktioihin, jotka tukevat kuka Isabellaa ja kuka Sybillaa.

Perismysriita on ajanut kuningaskunnan sisällissodan partaalle!

Samaan aikaan Damaskuksessa Salah ad-Din on havainnut aikansa tulleen. Armeija on melkein mobilisoitu ja on aika ottaa hallintaan kriittiset Jordan virran ylityspaikat.

Ainoa asia, mikä estää Salah ad-Diniä marssimasta kohti Jerusalemia on hänen omien emiiriensä keskinäinen kinastelu. Lisäksi hän tarvitsee Vuoren Vanhan Miehen tukea…

Aavikon myrskytuulet kuitenkin lähenevät!

SKENAARIOT

Useita tämän kierroksen skenaarioita voi pelata myös blue-on-blue ratkaisuilla. Ennen peliä on kuitenkin selkeästi määriteltävä, kumpi pelaaja pelaa kumman puolen pussiin (yleensä tämä on aika selvää joukkueiden pelaajien ollessa aika lailla vakiintuneita).

Huom! CHAMPION OF GOD ja ESCORT eivät ole enää pelattavia skenaarioita.

ISABELLA
(Captured!, C&C s. – UNIQUE)
Tulossa pian…

NOUSEVA MYRSKY
(Assault at Dawn, C&C s.112)
Talvella aavikon tuulet puhaltavat kovemmin ja nostattavat valtavia hiekkamyrskyjä, jotka sokaisevat ja piilottavat viholliset. Kokeneina aavikon kulkijoina, muslimit ovat päättäneet käyttää näitä piilottaakseen joukkojen liikkeitä kristityiltä. Kristittyjen ritareiden röyhkeys ei kuitenkaan anna periksi ja seurauksena on välienselvittely kurkkua raastavien tomupilvien, olemattoman näkyvyyden, ja armottomien aavikkotuulten keskellä.
Vastapuolet: Kristityt ja muslimit
Erityissäännöt: 4-6 pisteen warbandit
Huomautettavaa: ei ole.

JORDAN VIRRAN RANNALLA
(Battle at the Ford, SAGA s. 63 – MULTIPLE)
Jos Salah ad-Din aikoo marssia Jerusalemiin hänen täytyy hallita Jordan virran ylityspaikkoja. Myös kristityt tietävät tämän ja ratsastavat puolustamaan elintärkeitä kahlaamoja!
Vastapuolet: Kristityt ja muslimit
Erityissäännot: 4-6 pisteen warbandit
Huomautettavaa: Jokin hieno joki-maasto tarvitaan tämän skenaarion pelaamiseen.

VUOREN VANHA MIES
(The Challenge, SAGA s. 65 – UNIQUE)
Salah ad-Din mobilisoi Jerusalemin kuningaskuntaa vastaan! Hän kuitenkin tarvitsee liittolaisia ja kääntyy Rachid ad-Dinin ja hashishinien puoleen. Vuoren vanhalla miehellä on kuitenkin omat suunnitelmansa ja ei ole täysin vakuuttunut Salah ad-Dinin kyvyistä johtaa muslimeja. Rachid päättää koetella Salah ad-Diniä ottamalla miehestä mittaa…
Vastapuolet: Mutatawwia vs. Saraseenit
Erityissäännot: Peli pelataan 6:n pisteen warbandeillä.
– Rachid ad- Din: Mutatawwia pelaajan on pakko ostaa warbandiinsä Rachid.
– Henkivartija: Poikkeuksellisesti, Rachid generoi 3 hyökkäysnoppaa, kunnes ottaa ensimmäisen “woundinsa” (henkivartija on tällöin hengetön). Muistutuksena, että Rachidilla on sääntöjen mukaan myrkytetyt aseet, joten Salah ad-Din ei voi negatoida ensimmäistä osumaa Resiliencellä.
– Salah ad-Din: Saraseeni warbandin on pakko ostaa warbandiinsa Saladdin.
– Oikealla asialla: Salah ad-Din saa käyttää yhtä The Chivalrous ominaisuuttaan kaksi kertaa pelin aikana.
– Mutatawwia voitto lasketaan Kristittyjen voitoksi.
Huomautettavaa: Tämä on skenaario, joka olisi hyvä pelata siten, että joku kristitty pelaaja pelaisi Mutatawwia faktionilla, kun kerran Mutatawwian voitto lasketaan Kristittyjen voitoksi!

VIIMEINEN YRITYS NEUVOTELLA
(The Challenge, SAGA s. 65 – MULTIPLE)
Useat maltillisemmat (ja lue: fiksummat) aateliset molemmilla puolilla näkevät tulevan sodan mahdollisena katastrofina ja yrittävät viimeistä kertaa luoda neuvotteluyhteyden vastapuoleen – nämä voivat myös olla Jerusalemin kuningaskunnan sisäiset yritykset ratkaista vallanperimyskiista tai Salah ad-Dinin yritykset saada lisää tukea paikallisilta muslimijohtajilta. Vallitsevien jännitteiden ja räjähdysherkän tilanteen valossa liian moni asia voi kuitenkin mennä pieleen. Sitä paitsi, yleensä jommalla kummalla osapuolella ei välttämättä ole täysin puhtaita jauhoja pussissa… mikä mainioin mahdollisuus päästä eroon yhdestä vastapuolen sotajohtajasta…
Vastapuolet: Kristityt ja Muslimit tai Blue on Blue
Erityissäännot: 4-6 pisteen warbandit.
Huomautettavaa: Kuvitelkaa, että molemmat sotalordit ovat kohdanneet puolivälissä armeijoiden välillä klassisessa parlay asetelmassa, mutta niin moni asia voi mennä vikaan…

POLTTAKAA KYLÄT!
(Homeland, SAGA s. 66 – MULTIPLE)
Molempien osapuolten joukot ovat käynneet aina vain röyhkeämmiksi! Enää ei riitä pelkästään karavaanien ryöstely ,vaan nyt hyökkäykset ulottuvat kristityillä Siinain rannikkokylien kimppuun ja muslimeilla puolestaan Gazan asutuksia vastaan. On aika puolustaa kotomaata!
Vastapuolet: Krisityt ja muslimit
Erityissäännot: Warbandien koko: katso skenaario.
Huomautettavaa: Käyttäkää hienoja lähi-idän taloja kuvaamaan Siinain ja Gazan muslimien ja krisittyjen kyliä.

Pelaajat ovat edelleen vapaita pelaamaan CAPTURED! (C&C, s. 115) revanssina, jossa edellisen pelin hävinnyt pelaaja on vankina.

Kampanjan kokonaistilanne tähän mennessä…

DV: Kerak – Kristittyjen Minor Victory
1. Vuoro: Sowing the Wind – Kristittyjen voitto
2. Vuoro: Revenge of the Crescent – Kristittyjen pyrhinen voitto

Taistelut yhteensä (1. vuoron jälkeen):
Kristittyjen voitot – 10. Muslimien voitot – 2. Tasapelit – 3.

Bookmark and Share

7 comments to 3. Vuoro (Nopat C&C kampanja): KINGDOMS IN CRISIS

You must be logged in to post a comment.