logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Yhdistys tiedottaa

Sami K. on mennyt kotiin


Moni meistä sai tänään pysähdyttävän ja järkyttävän tekstiviestin. Viesti tuli Sami K:n puhelimesta, mutta lähettäjänä oli isäpuolensa Hannu. Viesti kertoi Samin menehtyneen tiistai-iltana sairaskohtaukseen kotonaan. Hannu pyysi meitä viestin saajia välittämään tiedon Samin ystäväpiirille. Tämä on Samin muistokirjoitus.

Itse tutustuin Samiin ensimmäisen kerran useampi vuosi sitten Noppa-kerhon Warhammer 40K -turnauksessa, jossa iso mies kaivoi laukustaan valtavan kasan avaruusörkkejä jotka jyräsivät mm. minun armeijani mennen tullen. Sami vei turnauksen voiton ja taisi todeta, että Noppa-kerho taitaa olla hyvä juttu. Pian Sami liittyikin kerhoon ja on siitä asti ollut yksi kerhon aktiivisimpia jäseniä. Harva yleinen peli-ilta tai demo-peli on Samilta jäänyt väliin viime vuosien aikana.

Myös minä löysin itseni yhä useammin Samin kanssa samasta pelitapahtumasta, turnauksesta tai kampanjasta ja monia olimme yhdessä järjestämässä. Sami jaksoi innostua uusista kokeiluista, silloinkin kun muut eivät jaksaneet ja huomasin, että mielenkiintomme kohteet peliskenessä olivat hyvin samankaltaiset; voisi tietysti sanoa, että kaikkiruokaiset, mutta kärjessä kuitenkin Napoleonin sodat, Lord of the Rings, Saga ja fabakin välillä. Monesti kohtasimme “loppuotteluissa” mm. Sagassa ja Warhammer-kampanjassa (jossa Sami vei voiton). Välillä tunteetkin kuumenivat kun tiukkaan väännettiin, mutta pian taistelun tuoksinan vaimennettua oltiin taas kavereita kuten ennenkin. Sellaisia me pelaajat taidamme olla. Hämmästyttävää Samissa kieltämättä oli, että mies pelasi varmaankin pariakymmentä eri peliä ja pystyi niissä kaikissa hyvään pelisuoritukseen.

Samin persoona oli välillä haastava, mutta aina ystävällinen, auttavainen ja valmis uusiin kokeiluihin. Hänen intohimonsa oli keskustella pelien säännöistä ja niihin liittyvästä historiasta – ja sen jälkeen luoda oma “versionsa” pelin säännöstöstä. Välillä onnistuneesti ja välillä vähemmän onnistuneesti. Tämä kaikki opetti ainakin allekirjoittaneelle kärsivällisyyttä, suvaitsevaisuutta ja uusia näkökulmia asioihin. Kiitos Sami siitä.

Jäämme kaipaamaan Sinua Samia erityisesti niinä hetkinä kun tarvitaan pelikaveria viime hetken varoituksella tai sitä toista innostujaa uuteen projektiin. Sami jättää kerhoon lähes kaksimetrisen miehen mentävän aukon. Perkele Sami, miksi sä nyt noin menit tekemään?

Tämän kirjoitti ystävänsä Teemu Kujala

Samin muistoa kunnioittaen ja yhteisiä hyviä hetkiä lämmöllä muistellen:

Kalle Mannonen, Marko Sysipuro, Mikko Kuljukka, Juha Nieminen ja muut Noppa-kerholaiset.

Kuvia yhteisistä hetkistä täällä

 Muutama kuva lisää (Kalle) : 

Kakkossija Örkeillä Miesten 40k -turnauksessa (2010)  :

 

Hail Caesaria :

Napokampanjaa tältä vuodelta :

War of the Ringiä, Sami pelasi Rohanilla hyvisten liitossa ja hyökkäyksessä Mustille porteille :

Pikkujouluissa pelattiin Markon tähtiensotapeliä :

Bookmark and Share

34 comments to Sami K. on mennyt kotiin

 • avatar kalle

  Ei tätä voi ymmärtää, justiin mies oli lauantaina Ropeconissa demottamassa, ja aina kerholla pelaamassa. Voi sanoa että Sami oli pelimies loppuun saakka. Tämä tuli melkoisena järkytyksenä ja nyt on pala kurkussa ja roska silmässä, kun noita kuvia katsoo. Kiitoksia kaikesta. Pidetään seuraavissa tapahtumissa puolen minuutin hiljainen hetki Samin muistolle.

 • Liian nuorena lähdit, lepää rauhassa.

 • avatar Teemu

  Ehdotan Samille Post Mortum Nopat-fellow nimitystä. Samin sodan on nyt sodittu. Peace brother.

 • avatar Teemu

  Mitäs tää nyt on, kun ei pysty omaa tekstiään lukemaan ääneen…

 • avatar Marko

  Vaikka töistä tänään itkien lähdinkin, niin ei tätä oikein pysty uskomaan todeksi. Pystyn kuvittelemaan Samin istumaan teelle tuohon pöydän ääreen niin helposti.

  Meillä oli Samin kanssa yksi kahdenkeskinen LoTR-kampanjaprojekti jäissä melkein 3 vuotta. Kaikki matsku, minskut ja suurin osa maastostakin oli lähtökuopissa. (Sekä tietty Samin sääntömuutokset.) :-) Lykkäsin kuitenkin projektia aina eteenpäin, vaikka Sami oli valmis aloittamaan. Mulla oli olevinaan aina kiire ja itsekkäästi ajattelin, että Samilla on aikaa odottaa…

  Hyvää matkaa Sami…

 • Harmillisen nuorena lähti paremmille pelikentille mies. Hyvää noppa onnea tuonpuoleisessa.

 • Vaikea on ymmärtää. Itsekin Samin kanssa paljon pelanneena ja aika ajoin kiivaastkin sanailleena, jään kaipaamaan hänen eksentristä persoonaansa demoihin. Sami oli yksi meistä ja aina paikalla, kun tarvittiin todellinen pelaaja. Lepää rauhassa Sami K.

 • avatar JaakkoB

  Sami oli tärkeä kerhotoimintaa ja figuilua eteenpäin vievä voima. Hänellä oli loputonta intoa viedä eteenpäin erilaisia peliprojekteja, jotka valoivat intoa ja inspiraatiota ainakin itseeni. Sami oli aivan liian nuori lähtemään keskuudestamme ja häntä tullaan kaipaamaan, mutta myös muistamaan lämmöllä. Lepää rauhassa Sami.

 • avatar Mika

  Sami oli todellinen herrasmies, mieleeni jäi erityisesti hänen rauhallinen lähestymistapa sääntökiistatilanteissa. Kerho jää kaipaan isoa miestä.

 • avatar anwil

  Jäätävä viesti kertakaikkiaan :( Erityisesti Trail of Cthulhu kampanja jäi mieleen yhteisitä hetkistä, ja tiukat sääntöväännöt fabassa. Hyvää matkaa tuntemattomaan, lepää rauhassa Sami.

 • avatar Antti Lahtela

  Vaikeaa uskoa että noin nuorena lähtee mies. En voi sanoa aina tulleeni hänen kanssaan toimeen, mutta ilman häntä ei kerho ole entisensä.

  Viimeisen kerran näin hänet Ropeconissa jossa demottelimme Bolttia yhdessä. Tästä jäi hyvä muisto miehestä ja keskustelimme paljon myös Napoleonin sotien valtapolitiikasta, kun hänellä oli jokin peli aiheeseen liittyen suunnitelmissa. Annoin viime aikoina myös hänen pyynnöstä paljon kommentteja hänen omiin työn alla olleisiin Naposääntöihin. Näitä emme päässeet koskaan testaamaan.

  “He truly was the best of the generals…”

 • avatar Jamo

  Todella surullista kuulla. Vaikka en Samia kovin hyvin tuntenutkaan, on aina pysäyttävää kun kuolema tulee näin lähelle ja joku lähtee turhan nuorena.

  Voimia lähipiirille ja kutosia suurempiin peleihin.

 • avatar Tero Särkijärvi

  Surullisia ja odottamattomia uutisia. Vaikka itse olenkin ollut nenä kiinni omissa peleissäni, on ollut ilo seurata kerhon historiallista ja eksentristä puolta joka käsittääkseni menetti nyt yhden keskeisistä priimusmoottoreistaan.

  Suuri mies niin kooltaan kuin saavutuksiltaan kerhon hengen kannalta.

 • Tällainen aina pysäyttää.

  Pidän Samia ystävänäni ja jään kaipaamaan häntä.

  Sami oli aina innokas kokeilemaan uutta ja valmis pelaamaan. Hän oli ikuisesti positiivinen, ehtymättömän energinen ja pursusi uusia ideoita. Hänestä sai aina innokkaan kumppanin projekteihin. On vaikea ymmärtää sen kaiken olevan nyt poissa.

  Jää hyvästi iso kaveri.

 • Lähtisikö kerholta delegaatio hautajaisiin, vai haluaako Samin perhe pitää tilaisuuden vain lähipiirissä?

 • avatar Marko

  Samin isäpuolen viestissä mainittiin, että tieto hautajaisista tulee myöhemmin. Eli sen perusteella hautajaisia ei ole tarkoitus pitää lähipiirin kesken. Mutta katsotaan nyt vielä, mitä Kallelle vastataan.

 • avatar Teemu

  Lisätietoa hautajaisista:

  Siunaustilaisuus Hietaniemen Krematorion Suuressa Kappelissa
  Lauantaina 13.6.2015 klo 16-17. Muistelutilaisuus Ravintola Helkan kabinetissa Pohj. Rautatienkatu 23 klo
  17.30-20.00 Kirjalliset osallistumisilmoitukset sähköpostilla hannukalervo.toivonen at dnainternet.net 8.6.

  Tehdään niin, että ilmoittautukaa mulle suoraan tai tähän stringiin. Koostan sitten yhteenvedon ja lähetän sen Samin omaisille. So far ilmoittautuneet: Teemu, Kalle ja Marko.

  Mut saa kiinni fb-viestillä tai sitten spostilla: teemu . kujala at kolumbus .fi

  Lähettäkää / jakakaa mulle myös kuvia, missä Sami on mukana. Koostan kuvaesityksen muistelutilaisuuteen. Jokainen mukaantulija valmistautukoon kertomaan yhden muiston liittyen Samiin.

 • avatar Marko

  Ostin hautajaisadressin. Se on nyt kerholla pöydällä. Siihen voi käydä tikuttamassa nimensä tai pyytää jotakuta muuta kirjoittamaan sen, jos ei itse käy kerholla ennen hautajaisia.

 • avatar kalle

  Lisäsin muutaman kuvan tonne postaukseen.

 • avatar Teemu

  Keitäs muita olis tulossa hautajaisiin / muistotilaisuuteen?

  Kerrottakoon myös, että Samin omaiset ovat päättäneet testamentata Samin pelimateriaalin Kahden kuun pelikerholle ja Nopille.
  Nopille tulee pääasiassa historiallisten pelien figut yms. ja 2Q:lle roolipeli- ja fantasia materiaalit.

  Näistä tulee kerholle kaikkien vapaaseen (kerholla tapahtuvaan) käyttöön figuja ja sääntöjä.

 • avatar Marko

  Ostamme Samille myös seppeleen. Kaikki ne kerholaiset, jotka haluavat osallistua seppeleen kustannuksiin, niin laittakaa 15€ viimeistään ti 9.6. mun (Marko Sysipuro) tilille FI32 2205 1800 1285 52 (Viestikenttään vaikka “Sami”).

  Laittakaa kuittaus myös tähän ketjuun, kun olette maksaneet, koska nämä tilisiirrot eivät välttämättä heti näy mun tilillä ja olisi kiva tietää ajoissa millä summalla seppeleen ostan. Tarve on minimissään tuollaiselle 150€:lle.

  Kiitos jo etukäteen kaikille osallistujille!

 • avatar Teemu

  Maksettu. Meitä on nyt ilmoittautunut hautajaisiin Teemu, Kalle, Marko ja Kuljukan MIkko. Muistotilaisuuteen lisäksi Maxxon ja Bill (vai oliko Bill tulossa myös hautajaisiin?)
  Hautajaiset siis lauantaina klo. 16:00 Hietsussa. Oliko muita lähtijöitä? (ilmoittakaa myös mahd. allergiat mulle). Toimitan tiedon kootusti Samin omaisille.

  • Bill, jonka sukunimi on muuten Ahern, kysyi multa tiedot sekä hautajaisista että muistotilaisuudesta. Hän sanoi olevansa tulossa, mutta ei täsmentänyt.

   No, ei se kirkossa heilauta venettä vaikka tulisi jo sinne. Suuren krematorion sali vetää kait 200 henkeä.

 • avatar Marko

  Myös Ville Valkama muuten osallistui seppeleen kustannuksiin.

  Nyt koossa on ilmoitusten mukaan 90€. Kiitos kaikille! Vaikka aiemmin kirjoitin, että tilisiirrot viimeistään tänään, niin kyllä tähän seppeleeseen voi edelleen osallistua. Rahat vain tilille ja ilmoitusta mulle tai tähän ketjuun.

  Jas muistakaa kaikki halukkaat käydä laittamassa nimi Samin adressiin kerholla (tai pyytäkää jotakuta muuta kirjoittamaan se puolestanne).

 • avatar Tero Särkijärvi

  Kerho maksaa siis sovitusti puuttuvan osan, joten kuitti ja tieto puuttuvasta osasta minulle esim. sähköpostiin. Thanks!

 • Mä maksan osani tänään, mulla on menny tää threadi ohi ihan kokonaan

 • avatar Mika

  Mun maksu tulee kanssa perästä.

You must be logged in to post a comment.