logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu

1) Askartelu

Keskustelua askartelusta (moderaattori Mika Vuorio)

Bookmark and Share

24 comments to 1) Askartelu

 • avatar Mika

  Ensi lauantaina 17.12 mahdollisesti seuraava noppakerhon askartelulauantai ja pk-seudun miniatyyrimiitti. Tulee vähän nopeasti, mutta ajateltiin että eiköhän vielä tänä vuonna kerran maalattaisi porukalla.

  http://www.sotavasara.net/keskustelu/viewtopic.php?f=3&t=93973&start=160

 • avatar Juha

  Aivan, samana päivänä on FoF pelikin, mutta mahtuuhan kerholle.

 • avatar Mika

  Joo, FoF:n perään olisi aikaa mailailla tankit kuntoon :)

 • avatar Mika

  Viikon urvellus, on ihan ok että lainaa liimaa mutta olisi kyllä todella kiva jos palauttaa liiman korkin kera. Nyt lähes täysinäinen muoviliimani oli jätetty pöydälle kuivumaan ilman korkkia. Ja korkki on siis kadonnut kokonaan.

 • avatar Tero S

  Maksa kerhon rahoista uusi liima. En tiedä kuka on mahtanut noin kiireellä tarvita..

 • Hmmm… tarvikeosasto sopisi varmaan tälle paremmin, mutta menköön:

  Jos mä nyt rupean ravaamaan kertsillä, seuraavaksi pitäisi varmaan kuljettaa figuja sinne ja musta tuntuu, ettei mun perinteiset munakennot ihan vastaa nykypäivän vaatimuksia.

  Mistä siis figulaukku? Pääasiassa 28mm figuille ja mieluummien sellainen, jossa hopliittien keihäät ei katkeile ihan joka reissulla — edes niitten dynaamisemmin asennoituneiden tikunheiluttajien.

 • avatar Mika

  Minusta paras tapa kuljettaa figuja on ostaa läpinäkyvä kuuden euron kannellinen smartstore muovilaatikko Etolasta ja laittaa pohjalle magneettilevyä. Tuohon mahtuu pitkäkin keihäät. Tämä toki vaatii että ukot on beissattu metalliprikoille, mutta sen jälkeen kuljettelu on juhlaa kun ukot ei hypi silmille kuljetuksen aikana. Kerholta multa saa hankittua tuota magneettilevyä missä on varsin hyvä pito.

  Esimerkki http://www.nopat.fi/wp-content/uploads/2010/10/20101025-pienoisrautatie-06.jpg

  Jos on beissattu muovialustoille, niin alustojen pohjaan pieni voimamagneetti ja peltilevy laatikkoon niin sama onnistuu. Tatu oli esim ostanut jostain juuri sopivan korkuisia magneetteja basen alle liimattavaksi.

  • Mulla on figuja kolmelta vuosikymmeneltä, eikä uudestaan beissaaminen kiinnosta ns. yhtään. Uusimmissa on prikan keskellä neodymium -magneetit, ja ne voi ripustaa vaikka kattoon(*. Vanhemmissa on sitten mitä on, pelkkiä prikkoja, slottabaseja tai harvemmin pahvia.

   Mulla on vanhoja peruja jotain muovimagneettilevyä, mutta sen pito ei todellakaan riitä pitämään 28mm ukkoja aloillaan. 15mm ja pienemmille se olisi varmaan ok.

   Mutta kaipa se materiaalitekniikka kehittyy, mun nuoruudessa neodymiumista oltu kuultukaan. Pitänee ostaa kokeeksi tota magneettilevyä.

   Vanhoihin slottiin voisi varmaan liimata magneetit sisään, mutta sitten epäilys siirtyy muovilurkin nilkkojen kestävyyteen…

   *) Tästä saisi kyllä tosi makean pelin…

 • Btw: Jos joku haluaa ilmaisen 4kk jatkon Army Builder -lisenssiinsä, ilmoittakoot mulle. Ajattelin ostaa sen ja voin ilmoittaa nopeimman sankarin “suosittelijaksi”.

  • avatar Sami K.

   Eikös kannata vain ostaa kakkosversio AB:sta, tuo niiden lisenssointijärjestelmä on kyllä aikamoista rahastusta.
   Nimim. vuoden lisenssi ostettu aikanaan, ilman, että ensimmäistäkään lisenssoinnin perusteena olevaaa päivitystä tuli.

   Nykyään kyseisellä versiolla ei tee mitään…

 • avatar Juho Saari

  Morjens,

  Löytyykö kerhohuoneelta valmiiksi peliä varten minkäänlaisia siltoja? Käyttäisin niitä 6mm kokoluokan peliin. Onko kellään mitään ideaa mistä materiaaleista ja miten noita siltoja voisi alkaa rakennella. Tarkoitus olisi tehdä silta joka taipuu 6mm kokoluokan isoksi ns. Valtatiesillaksi, joka kulkee GW fantasy battle -valmisjoen yli.

  • Öh, miltä materiaalilta sen pitäisi näyttää?

   Olen tehnyt siltoja ainakin lekasorasta (todella pottumaista, en suosittele), jäätelötikuista (toimii hyvin yksinkertaisiksi puusilloiksi) ja Hirts Artsin tiilistä (hyviä).

   Mutta mikään näistä ei minusta oikein toimi mikroskaalassa.

   Mun mikrosillat onkin ostettu Hovelsilta.

   • avatar Juho Saari

    Kiitos vinkistä. Mä tutkailen Hovelsin kamat läpi.
    Idea olisi että sillaan tulisi olla sellainne metallinen silta, josta pääisi leveyden puolesta ainakin sellaisella epic -koon Baneblade tankilla läpi.
    Ehkä sellainen 5 senttiä leveä voisi olla. Ehkä just jäätekötikuista voisi yrittää tai vastaavista. Maalaisi sitten ruostemetalliseksi?

    • Mikroskaalan tiet (ja sitä myöten sillat) ovat tyypillisesti tuuman leveitä.

     Jos siitä pitää pystyä ajamaan jollain pöhöttyneellä GW supertankilla, katsoisin jotain 10mm tai jopa 15mm palikoita.

 • avatar kalle

  Perjantaina 30.3. 17.30 alkaen askarrellaan muoteilla flames -mittakaavan rakennuksia. Mikko Kuljukka toimii askartelumestarina. Terve tuloa turaamaan.

 • avatar Sami

  Tietääkös joku helpon ja halvan tavan tehdä käteviä ja kestäviä countereita A4-väritulosteista?
  Olen suunnitellut custom-version C&C:Ancientsista, mutta en keksi, miten saan toteutettua suunnittelemani hienot counterit koneelta pelinappuloiksi niin, että kestävät.

 • avatar Sami

  Unohdin mainita, että countterit ovat suorakaiteen muotoisia, kooltaan siis about C&C / Memoir / Battlelore-hexan kokoisia (jotain 40x80mm?).

  • avatar kalle

   Edelleenkin laminoit vaan ne countterit, ja sitten leikkaat mistä tahansa materiaalista, millä on edes vähän paksuutta ja painoa niille pohjat. Kapalevy voisi olla hyvä, joskin se on vähän kevyttä. 40 * 80mm:iin voisi sahailla vanerista tai kovalevystäkin palasia ehkä. Tai sitten voi käydä kattomassa Etolasta (tai hobby pointista) jotain sopivan painoista muovilevyä, ja sahailla siitä palat. Claes Ohlsson myy laminointikoneita edullisesti.

You must be logged in to post a comment.