logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu

2) Lautapelit

Keskustelua lautapeleistä (moderaattori Tapio Talvisalo)

Jos parhaat pokerihuoneet tai  muut perinteiset pelit on mielessä, suosittelemmme kääntymään alan sivuille.

 

Bookmark and Share

19 comments to 2) Lautapelit

 • Keskiviikkona taas kerholla. Mieluiten aloittelisin jonkun sotapelin, esim. Paths of glory, SCS-sarjan peli tai jos saadaan 3-4 pelaajaa niin joku pidempikin sotapeli käy, kahden tiimeinä, jolloin peli etenee kun ei tarvitse kaikkien olla paikalla.

  Esim Europe Engulfed, tai EuroFront2, tai vaikka Case Blue :)

 • avatar Sami Kilpinen

  Pelaisin mieluusti taas Britanniaa (FFG edition). Italiaa en ole vielä testannutkaan.

  Jos taas mennään WW2 / I-linjalla, niin periaatteessa kaikki käy, mutta Europe Engulfed on mielenkiintoinen, kerta se on ostettu (Warconista) ja testaamatta, täyssäännöillä tai ilman.

 • avatar Sami Kilpinen

  Mitenkäs huominen, onko lautapelaajia tulossa?

  Näin jälkikäteen mietittynä, vaikka toki pelaammekin Paths of Gloryn loppuun, se ei välttämättä ole paras mahdollinen peli minulle, koska “analysis paralysis” on vaarana, kun on monia pieniä vuoroja, kun taas isommissa vuoroissa on aikaa miettiä kokonaisuutta ja peli menee nopeammin.

  Ehkä lopulta kuitenkin preferoin myös pelejä, jossa saan rauhassa rakentaa maiden tuotantokapasiteetin mukaan ja joka rintama voi liikkua, eli Serbia ei nyhjötä paikallaan siksi, että länsirintamalla tapahtuu.

  Varmaankin siis pitää tuo Europe Engulfed ottaa kokeiluun jossain vaiheessa. Jopa ne “Blockskrieg”-säännöt voisivat olla hyviä ei niin raskaiden pelien ystäviä vastaan pelatessa.

 • avatar Sami Kilpinen

  Onko joku tulossa lautapelaamaan huomenna? Voisi pelata esim. War of the Ringiä, tai Tide of Ironia / Axis & Alliesia advanced rules-setillä. Ja tietysti Lost Battles-antiikkitaistelupeliä.

  Tai Britanniaa, Italiaa, Doomia, Space Hulkia…mitä nyt vaan. Tähän mennessä lähinnä Tapio on tullut pelaamaan, kiinnostaa tietää, onko lautapelaajia yleensä.

 • Sicily, Rick Youngin, Europe Engulfedin tekijän uusin blokkipeli saapui, haluaisiko joku pelata tätä hieman erilaista “figupeliä” joku päivä/ilta?

  Tieoja pelistä:
  http://www.boardgamegeek.com/boardgame/68260/fab-sicily

  – tapio

 • Roll D6:lla ensimmäinen vapaa työpaikka. Lisätietoja sivuilta. Oon sit vittumainen pomo, joten ei kannata ainakaa kavereille vinkata, mut jos tunnet taitavan tyypin josta et pidä niin vinkkaa sille :D

  http://www.rolld6.com/wordpress/2012/tiedotteet/pakkaussuunnittelija-graafinen-suunnittelija-ad-vapaa-tyopaikka/

 • Ylihuomenna sitten lautapelailua kerholla, tervetuloa!

 • avatar Sami K.

  Muistan, että kerholla pelattiin joskus Descentiä, ja jotain kampanjaa. Olisiko kyseessä ollut Road to Legend(s)?
  Sain tietää siitä vasta vähän aikaa sitten, ja vaikutti pirun kiinnostavalta. Onko pelin omistaja kiinnostunut järkkäämään uutta kampanjaa?

  • avatar kalle

   Joo, mä järkkäsin. Descentistä on tulossa tässä kuussa (?) kakkosedikka, joten sitä aletaan pelata het kun keretään. Kakkosedikassa on vähän suoraviivaistettu peliä, pitäisi sujua vähän sutjakamin. Edellinen kamppis jäi kesken kun ei vaan jaksanut enää niitä 12h sessioita missä kamppis eteni aika rajallisesti. Descent on joka tapauksessa paras peli koskaan.

   • Joka johtui tietenkin pelaajien loputtomasta optimoinnista, sillä muuten tulee noutaja. 12h on ihan hyvän mittainen peli/sessio. Odottelenkin jo tässä innoissani meidän tulevaa EuroFront2 -kamppista.

   • avatar Sami K.

    Huomasin, että moinen on tulossa, mutta huomasin myös, että kampanja siinä ei tule olemaan yhtä kattava kuin RtL. Mutta joka tapauksessa varmasti pelaamisen arvoinen. Tiedä sitten, toimiiko RtL kakkosversiossa.

    • avatar kalle

     Ei toimi RtL kakkosessa, ja kakkonen on ymmärtääkseni kehitetty pelkästään kampanjan pelaamiseen, eli sen pitäisi olla lähtökohtaisesti paremmin kampanjaan toimiva.

 • avatar Mika

  Kakkosta näytti tänään olevan Fantasiapeleissä myynnissä mutta en vielä sortunut..

 • avatar Sami

  Onkos siis keskiviikot nyt suht varattu lautapelien suhteen (Eurofrontin viedessä pelaajat)?

  Voisi taas vaihteeksi pelailla, esim. Hammer of the Scotsia.

  Toki jos porukkaa löytyy se neljä, kovasti yrittäisin saada aina Britannia-peliä kasaan.

 • avatar Ville

  Hei,

  Koitin viime viikon alussa conin Force on Force kokemusten innoittamana tavoittaa Tapiota sähköpostitse tässä kuitenkaan onnistumatta.
  Tämän kommenttiketjun perusteella ilmeisesti EF2 strategioiden hiominen on vaatinut veronsa vapaa-ajasta. :) Olisin lähinnä ollut kiinnostunut siitä,
  miten teidän kerholle olisi mahdollista tulla tutkailemaan meininkiä ja sitä myöten liittymään mukaan toimintaan? Itseäni erityisesti kiinnostaisi perinteisempi lauta-/sotapelaaminen figupelien sijaan, joten keskiviikot olisivat luultavasti optimaalisia päiviä tähän?

  • avatar kalle

   Oletettavasti pitkäpartaiset gurut pelailee tänään niitä outoja hexapohjaisia lautapelejään, joten sen kun tulet paikalle tiirailemaan. Itse ilmestyn paikalle pelailemaan Flamesia ( afrikkaa ) joskus neljän jälkeen, joten ainakin jotain porukkaa on joka tapauksessa paikalla.

 • avatar Ville

  Okei, tänään en valitettavasti ehdi, mutta ensi viikolla voisin tulla tarkastelemaan meininkiä. :)

You must be logged in to post a comment.