logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu

3. Tietoa peleistä ja harrastuksesta

Figupelit

Canvas Eagles

Ensimmäisen maailmansodan lentokoneilla pelattava sotapeli. Pelaaja pelaa joko Saksaa tai ympärysvaltoja. Jokaisella pelaajalla on oma lentokone, jolla yritetään pudottaa vastapuolen koneita. Peli toimii jatkuvan pelin periaatteella, eli taistelu jatkuu koko pelipäivän ja uusia pelaajia voi tulla mukaan kesken peliin. Maksimissaan 8 lentokonetta voi olla ilmassa samaan aikaan. Yhden koneen elinaika (=peliaika) n. 30-45 min.

DBM

De Bellis Multitudinis on sääntökokoelma, jolla voidaan pelata historiallisia taisteluja aikakausilta 3000 eaa. vuoteen 1500 jaa. Paikalla useita eri armeijoita, yksi peli kestää n. 3 tuntia.

Flames of War

Kaupallisen valmistajan toiseen maailmansotaan sijoittuva figupeli, jolla voi pelata näyttäviä toisen maailmansodan komppaniatasoisia ratkaisutaisteluita. Pelissä käytetään 15mm tinasotilaista.

Damn Battleships Again – 1900 luvun alun merisotaa

Peli pelataan esi-dreadnought ajan sota-aluksilla ja sijoittuu historiallisesti ajalle 1890 – 1913. Peli pelattiin kuuden pelaajan voimin, kolme kummallakin puolella. Taktiset keskustelut laivueiden välillä oli rajoitettu säännöissä sallittuihin viestien maksimipituuksiin.

Blitzkrieg Commander, Cold War Commander

Armeija

Armeija 10mm (ilmeisesti japanilaisia)

Toiseen maailman sotaan tai sen jälkeen sijoittuvat taistelut. Cold War pelissä on kuvattu myös modernit armeijalistat. Peliä pelataan yleensä joko 6mm tai 10mm mittakaavan tinasotilailla.

Warhammer Historical – Legends of the Old West

Merirosvosaari

Merirosvosaari

Villinlännen peli aidonnäköisessä ympäristössä. Jokaisella pelaajalla 6-17 figuuria, joilla pelataan. Pelissä on kaksi puolta, esim länkkärit ja inkkarit ja molemmilla puolilla on tehtävä joka pitää suorittaa. Yhden pelin kesto 1-3h.

Merirosvopeli samantyylisillä säännöillä kuin villinlännen pelikin. Jokaisella pelaajalla 6-25 figuuria. Pelissä on kaksi puolta ja molemmilla puolilla on tehtävä joka pitää suorittaa. Yhden pelin kesto 1-3h.

Lautasotapelit

Pelilaudalla tai hexa-kartalla pelattavia taktisen, operatiivisen tai strategisen tason sotapelejä. Pelejä on useilta eri aikakausilta ja eri tyyppisiä. Kerhohuoneella pelattavia sotapelejä ovat mm. Eurofront, Napoleonic Wars, Europe Engulfed, Combat Commander, Advanced Squad Leader sekä monet antiikin aikaan keskittyvät kevyemmät lautapelit. Vaikka perinteisempiäkin pelejä löytyy, ihan rulettia emme kerholla pelaa.

Scifi ja Fantasiapelit

Vaikka yhdistyksen tiloissa pääasiassa pelataan historiallisia sotapelejä, on monilla yhdistyksemme jäsenillä monipuolinen pelitausta ja mm. GW:n peleihin löytyy monia armeijoita. Jäsenemme pelaavat aktiivisesti mm. Warhammer Fantasy Battlea sekä Blood Bowlia. Jos haluat pelata kasino -pelejä on parasta suunnata nettiin.

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.