logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu

Askarteluvinkkejä

Tälle sivulle on kerätty erinäisiä askarteluvinkkejä.

Figuurit

 • Hyvää länkkäri/merirosvo aiheista pientavaraa saa usein kirpputoreilta.  Suosittelen esimerkiksi vanhoja muovieläimiä.  Ne kun liimaa metallisille aluslevyille ja maalaa, syntyy muakavia yksityiskohtia peleihin.  Myös palmuja olen löytänyt monesti. Tarkkaavainen etsiä löytää halvalla myös muita sopivan kokoisia leluja mitä voi tuunata näppärästi.

Puutikut

 • Aita- ja rakentelumateriaaliksi oma suosikkini on kahvinsekoitustikku. Niitä saa tukkupakkauksissa tyyliin 6 euroa 1000kpl.
 • Eri kokoisia jätskitikkuja saa askartelukaupoista (Sinooperi, Sinelli jne.) Niissä on muitakin yllättäviä mielenkiintoisia materiaaleja. Tiimarista taas löytöjä on tehty harvemmin, mutta myös heidän alennusmyynnit kannatta tarkistaa.
 • Isompia tikkuja kaipaaville löytyy Bilteman sytykepussi. Muutamalla eurolla saa
  säkillisen tasalaatuista höylättyä n. 2x20x200mm liuskaa.
 • Voit myös pistää kaikki jätskitikut talteen (pestyinä) tai lähteä aina uudenvuoden jälkeen rakettipartioon. Tikut hyvää materiaalia ja tienookin siistiytyy. Suosittelemme varovaisuutta, poimi vain tikkuja jotka ovat selvästi räjähtäneet.

Hiekka ja kivet

 • Akvaariokaupoista saa usein ostettua pestyä hiekkaa pienissä erissä. Valimoimaakin on usein eri raekoissa, joten pienemmän skaalan ukoille saat hienompaa ja karkeampaa hiekkaa isommille ukoille.
 • Mikäli hiekan ostaminen tuntuu hassulta. Voi sitä kaivella ulkoa, kunhan muistaa pestä hiekan. Talvea varten on hyvä ottaa hieman myös pieniä kiviä talteen. On harvinaisen ärsyttäävää kun talvella iskee inspiraatio ja pitää talon nurkalta jään alta kaivella pieniä kiviä :)
 • Kukka-asetelmiin myydään myös erilaisia koristekivisekotuksia, niissä on välillä riittävän pieniä ja mielenkiintisen muotoisia kiviä.

Juurakot ja kaarna

 • Parhaiten rakenteluun sopivia juurakkoja löytää rannoilta missä eroosio on paljastanut puiden juuria.
 • Männyn kaarnaa on vaikeampi löytää (elävästä puusta kun sitä ei oteta), joten jos vastaan tulee myrskyssä kaatunut puu, on siitä hyvä ottaa talteen askartelupäiviä varten. Kaarna näyttää maalattuna kalliolta ja sen työstäminen on helppoa. Kevyenä materiaalina loistavaa.

Kiitos vinkeistä kaikille Postituslistalta.


Bookmark and Share

1 comment to Askarteluvinkkejä

You must be logged in to post a comment.