logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu

South Beach Pygmies from Lustria…

South Beach Pygmies from Lustria

Aloitusrosteri: South Beach Pygmies from Lustria (aloitusrosteri 21.10.09)

1. pelissä vastassa “Starry Wisdom Band” (Chaos Dwarves)

Helsingin Lauttasareen kentällä pelattiin 21.10.2516 liigan täytejoukkueeksi kutsutun pygmijoukkue (Halflings) ”South Beach Pygmies from Lustrian” avausottelu. Vastaan marssi kaaoskääpiöjoukkue Starry Wisdom Band, joka oli yhä vailla avausmaaliaan. Yleisöä oli saapunut paikalle 22.000, joista 13.000 kannatti pygmejä (Fame +1) ja 9.000 käpyjä. Sää oli kaunis. Pygmit voittivat kolikon heiton ja kääpiöiden taklaustaitoa peläten päättivät hyökätä.

Ennen pelin alkua tuomari kuitenkin vaati alivoimaiselle pygmijoukkueelle tasoituksia 300.000 kultarahan edestä. Ja kas kummaa, aivan kuin etukäteistilauksesta esiin astuivat kannibaalimestarikokki Tumbadora (50.000) ja tähtipelaaja Deeproot Strongbranch (250.000). Tumbadoran keitoksista nousevat höyryt eivät kuitenkaan olleet sieltä tuhdimmasta päästä, sillä kävyt selvisivät vain vähäisellä pahoinvoinnilla (-1 re-roll) ja pygmit inspiroituivat vain vaivoin (+1 re-roll). Pygmeillä oli nyt yhteensä 4 re-rollia ja kävyillä 3. Paremminkin olisi peli voinut alkaa.

(1. jakso)

Kävyt asettuivat 3-6-2 puolustukseen TTM-hyökkäystä aavistellen. Pygmit asettuivat TTM-mahdolliseen 7-4  muodostelmaan. Peli alkoi kuitenkin yleisellä rähinällä, jonka aikana pelikello ehti Tuomarin huomaamatta vierähtämään kierroksen eteenpäin.

Käpyjen avauspotku putosi keskelle pygmikenttää ja pygmit pääsivät vihdoinkin aloittamaan haparointinsa. Pygmien 3 vuoden pelaamattomuus näkyi virheinä ja edes palloa ei re-rollilla saatu ylös. Kävyt sen sijaan tappoivat heti ekalla blizillään pygmi Samban (#8) ja iskivät ekalla blockillaan heti perään tajuttomaksi pygmi Bongon (#5). Just. Näissä merkeissä ensimmäinen jakso sitten etenikin loppuun asti. Pallo poltti pygmien käsiä ja pienet jalat sotkeentuivat koko ajan toisiinsa ja samaan aikaan kävyt vetivät kaikkea pientä ja mustaa nekkuun. Rasistit!

Puumiehet yrittivät lopulta keskikentälle syntyneessä rytäkässä vastustajia sitoen ja lyöden pelastaa mitä voivat, mutta kun pygmi toisensa jälkeen kannettiin eri tasoisessa kunnossa vaihtoaitioon, niin ei ollut ihme, että pallo pomppasi (6+) hämmästyneen kaaoskävyn syliin. Käpy oli kuitenkin sen verran pahasti puumiesten syleilyssä, että käpyjen puumiehille antamista sakinhivutuksista huolimatta ei joukkue saanut peliä aikaiseksi ennen kuin jakso päättyi.

Jakson peliä kuvaa hyvin se, että kävyt eivät ehtineet kuljettaa palloa yhtään ja pygmitkin vain yhteensä 20 jaardia. Lisäksi vain yksi(!) pygmi ehti käymään pikaisesti kaaoskäpyjen kenttäpuoliskolla. Loukkaantumiset ja tajuttomuudet menivät jaksolla molemmat 1-3 käpyjen hyväksi.

(2. jakso)

Käpyjoukkueen ainoa taintunut pelaaja ja kaksi kolmesta tajuttomasta pygmistä virkosivat puoliajalla. Eli pygmit saivat juuri ja juuri kasaan 11 pelaajaa, kun vaihtomiehettömien kaaoskäpyjen oli aloitettava 10 pelaajalla. Joku oikeus tässäkin maailmassa sentään.

Toinen jakso alkoi pygmifanien valtaisalla kannustushuutokuorolla (+1 Fame) ja Tumbadoran keitokset huurusivat laimeina ensimmäisen jakson tapaan (+1/-1 Fame). Eli pygmeillä oli jaksolla käytössään yhteensä 5 re-rollia ja kävyillä 3. Pygmit asettuivat harvaan 3-5-3 puolustukseen ja kävyt rakensivat oikeaan laitaan painottuneen hyökkäysmuodostelmahärdellin ja jättivät LoS:lta yhden puumiehen vartiotta.

Pallo putosi vasempaan laitaan puoliväliin käpyjen kenttäpuoliskoa.  Sure Hands -hobgobbo Nifty kävi poimimassa pallon ja kävyt raivasivat tilaa häkille pygmien kenttäpuoliskon oikeaan laitaan. Pygmit vastasivat iskemällä kiinni yllättyneeseen pallonkantajaan. Vapaa puumies teki 20 jardin yllätysblizin ja raivasi aukon pallonkantajan suojamuuriin. Aukosta livahti 35 jaardia juosten pygmi roikkuman pallollisen hobgobbon paidanhelmasta.

Käpyjoukkue kuitenkin selvitti tilanteen hataralla (vaadittiin re-roll) väistöllä ja Nifty kuljetti ja hand offasi pallon härkäkentauri Fr’Sianille, joka laukkasi pygmien kenttäpuoliskon oikeaan laitaan muodostettuun häkkiin. Perät! Fr’Sian oli häkissään jo maalintekoetäisyydellä ja pygmit olivat vetäneet pelaajiaan liikaa toiselle puolelle lauttaa. Vaati onnekasta väistelyä, tönimistä ja aivan liian monta lisäjaardisuoritusta, että Fr’Sianin häkin sisään ja kiinni Fr’Sianiin (3 kpl) saatiin hivutettua riittävästi porukkaa.

Kävyt raivasivat Fr’Sianille tilaa ja härkäkentauri pysyi häkissään paikoillaan. Pygmit vastasivat piirittämällä häkkiä uudestaan ja yksi puumies onnistui blizaamaan nurin sekä itsenä että myös härkäkentaurin. Toinen rivipuumiehistä sen sijaan oli aiemmin päättänyt juurtua puoliväliin käpyjen kenttäpuoliskon vasenta laitaa.

Kävyt tekivät taas tilaa pallon ympärille ja härkäkentauri kapusi ylös ja nosti pallon ylös, mutta ei päässyt tai uskaltautunut ulos häkistään. Pieniä mustia miehiä juoksi taas häkin ympärillä yrittäen sitoa pelaajia ja tukkia maalireitit. Yksi pygmit pääsi myös kiinni Fr’Sianiin häntään ja aiemmin blizissään kaatunut puumies teki ihmenousun ja kahdella lisäjaardisuorituksella blizasi ensin vieressään roikkuneen hobgoblinin irti ja astui sitten Fr’Sianin viereen.

Kävyt raivasivat Fr’sianille suoran reitin maaliin ja härkäkentaurille jäi tehtäväksi vain hypätä pois puumiehen vierestä (4+ re-rollilla) ja kävellä maaliin. Helppoa jos on syntynyt haltiaksi. Eli Fr’Sian kaatui, löi päänsä ja kannettiin pois kentältä. Pallo kimposi katsomoon, josta joku innokas pygmifani paiskasi sen 50 jaardin päähän puoliväliin käpyjen kenttäpuoliskon vasenta laitaa ja suoraan juurtuneen puumiehen eteen! Kummankin joukkueen pelaajat olivat ihan muualla ja yksinäinen juurtunut puumies pystyi vain katsomaan palloa. Niin lähellä, mutta silti niin kaukana.

Seurasi kilparyntäys pallolle, jonka luo ehti lopulta yksi käpy ja hobgobbo ja 3 pygmiä. Hobgobbo yritti nostaa pallon ylös, mutta rähmi yrityksen. Paikalleen juurtunut puumies kiitti ja iski viereensä tulleen hobgobbon vaihtoaitiokuntoon – mutta vain vaivoin (vaati vikan re-rollin). Sitten 2 pygmiä sitoivat kävyn ja kolmas pygmi kävi poimimassa pallon ja eteni 35 jaardin päähän maalista. Jee! Yksinäinen käpy ei kuitenkaan luovuttanut, vaan blizasi itsensä irti vartioinnistaan ja juoksi pallollisen pygmin eteen. Yhdestä kaaoskävystä ei ollut kuitenkaan vastusta 3 pygmille, jotka iskivätkin kävyn nurmeen.

21.10.09 - Vielä 10 jaardia...Palloa kantanut pygmi Totti (#15) oli vapaa ja syöksyi maaliin! Siis kirjaimellisesti! (Ohessa on kuva Tottista 25 jaardin kirmaamisen jälkeen.) Eli tietenkin Tottin VIIMEINEN GFI pyörähti ykköseksi. Pygmivalmenataja oli jo 3 vuoroa aiemmin todennut, että JOS tästä tilanteesta pygmit uhkaavat tehdä maalin, niin se kaatuu viimeistään siihen vikaan GFI-yritykseen maaliviivalla. En ole ylpeä ennustajan taidoistani. Samalla kun pygmivalmentaja katsoi verisuonet silmien takana sykkien nopan numeroa yksi ja veti kasvoilleen reilun urheilumiehen naamion, niin ottelutuomari vihelsi pilliinsä. Peli oli päättynyt niin sanottuun raumalaiseen maaliin, mutta koska ei pelattu Raumalla, niin tulostaululla paistoi edelleen kaksi soikeaa nollaa. Totti tosin väitti tuomarille tyypilliseen tapaansa vain näytelleensä kaatumista ja kalastelleensa vastapuolelle rangaistusta ja ettei hän siis oikeasti kaatunut ja maali siis pitäisi hyväksyä…

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 13.000 – 9.000
 • TD: 0-0
 • CAS: 3-6
 • FF: 5+1=6 (SWB: 5+0=5)
 • MONEY: 40K(heitto) + 10K(tasuri) + 10K(fame) + 20K(raportti & rosteri) – 10K(liiga) = 70K

Pelaajasuoritukset:

 • #03 Halfling “Bingu”: MVP (5 SPP)
 • #02 Treeman ”Juurihoito”: CASx2 (4 SPP)
 • #15 Halfling “Totti”: 35 yds
 • #08 Halfling ”Samba”: DEAD
 • #07 Halfling ”Jamba”: Serious Concussion (-1AV, miss next game)
 • #12 Halfling “Rambo”: Badly Hurt, 20 yds
 • #06 Halfling “Mamba”: Badly Hurt
 • #13 Halfling ”Mambo”: Badly Hurt
 • #11 Halfling “Ramba”: Badly Hurt

Vahvistukset:

 • Halfling #08 “Samba Jr.”
 • Halfling #16 “Hotti”

Rosteri: South Beach Pygmies from Lustria (1. pelin jälkeen 21.10.09)

2. pelissä vastassa “Ice Cold Blood” (Norse)

Pygmit olivat BB-kentällä heti uudestaan 22.10. Tällä kertaa vastaan marssi vielä voittamaton Ice Cold Blood kaukaa pohjoisesta (Norse). Pygmit olivat niin alivoimaisia, että saivat tasoituksena tähtipelaaja Deeprootin (250K), mestarikokin (50K), yhden oluttynnyrin (50K) ja Tzeentchin siunauksen pelipallolle (50K, Special Play Cards: Miscellaneous Mayhem Deck: Ball Clone). Käytännössä tämä siunaus tarkoitti, että kerran pelissä pygmivalmentaja voisi tuplata maassa olevan pallon, eikä kukaan tietäisi kumpi pallo on oikea ennen kuin vasta maalissa. Heh heh…

Pygmifaneja oli saapunut 14.000 (+1 Fame) ja norsefaneja 12.000. Ilma oli pygmeille sopivan viidakkomaisen kuuma (Sweltering Heat) ja mestarikokin kannibaalilihapadan höyryt tuoksuivat huumaavilta. Norse menetti 3 re-rollia ja pygmit saivat 3 lisää, eli re-rollit olivat jaksolle 6-1. Kaiken kruunuksi pygmit voittivat kolikon heiton ja päättivät (strategiaoppaiden vastaisesti) aloittaa hyökkäämällä. Murskavoitto näytti lähes varmalta.

1. jakso

Hyökkäys lähti liikkeelle ok, mutta sitten valmentaja määräsi ahneesti (joku voisi sanoa että pirun typerästi) 3. vuoron aluksi Deeprootin tekemään kohtalokkaan 2 nopan blockin. Tuloksena oli tietysti tuplakallot ja Loner esti re-rollin. Norse rankaisi, sai pallon ja pujotteli muutamassa vuorossa maaliin. Kaikista hyvistä enteistä huolimatta peli oli 0-1. No, onneksi sentään lumipeikko oli lyönyt itsenä tajuttomaksi.

Lumipeikko virkosi (mitä hemm…) ja 1 norsca kannettiin kuumuuden uuvuttamana (d6 heitosta 1) pois kentältä. Pygmijoukkueesta kuumuus oli liikaa toiselle rivipuumiehistä ja yhdelle pygmille. Pygmit pääsivät sentään hyökkäämään täydellä kentällä 10:ntä vastaan. Siten yleisö rynnisti kentälle (Pitch Invasion) ja nuiji 2 pygmiä naamalleen (6+:lla) ja 4 norsea (5+:lla).

Yleisöryntäys avasi pygmeille oivan tilaisuuden juoksumaalille! Palloa kuljetettiin eteenpäin hurjaa vauhtia ja lopulta viime pelissä kuolleen #8 ”Samban” tilalle palkattu #8 ”Samba Jr.” oli 10 jaardin päässä maaliviivasta. Pohjanmiesten epätoivoinen blizi kuitenkin puri ja ”Samba Juniorin” maali jäi vain haaveeksi.

2. jakso

22.10.09 - 7 puolustajaaKuumuus oli liikaa yhdelle norse-pelaajalle ja yhdelle pygmille, mutta järkyttävintä oli, että toinen rivipuumiehistä ja Deeproot jäivät kuumuuden nujertamina vaihtoaitioon. Pygmit olivat lisäksi edellisellä jaksolla kaatuilleet ja ottaneet norselta lukua ihan kiitettävästi, mikä tarkoitti, että kentälle saatiin nyt vain 1 puumies ja 6 pygmiä kymmentä norse-pelaajaa vastaan. Ei luvannut hyvää. Mestarikokin keitokset sentään varastivat norselta 2 re-rollia antaen jaksolle re-rollit 5-2 pygmeille.

Norse kuljetti palloa itsevarmasti ja pygmit pääsivätkin tekemään norsen pallonkantajaan 2 alivoimabliziä – mutta re-rolleista huolimatta tuloksetta. Norse kävi ylimieliseksi ja palloa kuljettanut ihmissusi päätti pistää pallon maaliin 10 lisäjaardia ottamalla ja rangaistuksena ylimielisyydestään kaatuikin turvalleen maaliviivalla. Pallo pomppasi päätykatsomoon, josta pallo heitettiin sivukatsomoon ja heti takasin päätykatsomoon ja lopulta 55 jaardia pelikentän toiselle laidalle lähelle keskiviivaa. Yksinäinen pygmi irtautui vartioinnistaan ja 10 lisäjaardia ottamalla pääsi juuri ja juuri pallon vieren. SBPfL:n valmentaja oli epätoivoinen ja päätti, että nyt Nufflen epäsuosiota oli kärsitty riittävästi ja pyysi apua kaaosjumala Tzeentchiltä, joka vastasi pyyntöön ja monisti pelipallon kahdeksi. Tämä ei kuitenkaan auttanut. Norsen pelaajia oli liikaa ja pygmejä liian vähän. Norsen pelaajat poimivat vaivatta molemmat pallot ja juoksuttivat vieläpä ensin maaliin oikean pallonkin. Peli oli 0-2.

Tällä kertaa kuumus oli liikaa lumipeikolle ja TAAS yhdelle puumiehelle. Pygmit saivat aloitukseen 9 pelaaja ja norse 10. Aikaa oli 3 vuoroa ja pygmit aikoivat kokeilla TTM-hyökkäystä saadakseen aikaan edes kavennuksen. Tzentchille kateellinen Nuffle kuitenkin luki pygmivalmentajan ajatukset ja helle vaihtui välittömästi kaatosateeksi (Pouring Rain, -1 to Catch, Intercept, Pick Up), mikä vaikeutti olennaisesti TTM-hyökkäystä. Pygmivalmentaja Tumbadora kuitenkin puri hammasta ja määräsi TTM-hyökkäyksen yritettäväksi.

Pallo putosi sopivasti TTM-hyökkäystä ajatellen, mutta TTM kaatui puumiehen fumbleen (ykkösellä fumble), jota ei saatu edes re-rollilla korjattua. Pirun Nuflle! Pallo oli kuitenkin edelleen pygmeillä ja Tumbadora huusi naama …ööö… mustana uutta TTM-hyökkäystä. Deeproot nappasikin tällä kertaa onnistuneesti pygmi #4 ”Bangon” ja paiskasi hänet niin lujaa kuin jaksoi parinkymmenen jaardin päähän maaliviivasta. Eikä kenttähenkilökunta ole vieläkään saanut kaavittua Bangon kaikkia jäännöksiä pois nurmesta.

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 14.000 – 12.000
 • TD: 0-2
 • CAS: 2-6 (KO: 1-3)
 • FF: 6+0=6
 • MONEY: 10K (heitto) + 10K (fame) + 20K (rapsa & rosteri) – 10K (liiga) = 30K

Pelaajasuoritukset:

 • #03 Halfling “Bingu”: 15 yds, DEAD
 • #04 Halfling ”Bango”: 15 yds, DEAD
 • #06 Halfling “Mamba”: DEAD
 • #08 Halfling “Samba Jr.”: 30 yds, Badly Hurt
 • #10 Halfling ”Rumba”: MVP (5 SPP)
 • #12 Halfling “Rambo”: Badly Hurt
 • #13 Halfling ”Mambo”: 40 yds, Badly Hurt
 • #14 Halfling “Conga”: 25 yds

Vahvistukset:

 • Halfling #03 “Bingu Jr.”
 • Halfling #04 “Bango Jr.”

Rosteri: South Beach Pygmies from Lustria (2. pelin jälkeen 22.10.09)

3. pelissä vastassa “Klonez” (Orcs)

Pygmit palasivat FiWA:n BB-areenalle 11.11.09 klo 17 alkaen antamaan veri- ja mahlanäytteet örkkijoukkue Klonezille. Peli oli ollut tarkoitus pelata jo 4.11., mutta pygmivalmentaja oli ilmeisesti maistanut vahingossa omia keitoksiaan ja oli estynyt johtamaan joukkuettaan suolistobakteerin lannistamana. Nyt bakteeri oli onnistuneesti siirretty muulle perheelle ja valmentaja saattoi keskittyä johtamaan joukkueensa kauden avausmaalin tekoon.

Klonezin ja pygmien taso ero oli vain 240K ja pygmit eivät siis saaneet palkattua vakitähteään Deeprootia (250K). Yleisö ei pitänyt tästä. Oli tyydyttävä mestarikokin (50K) lisäksi vain strena 4:n tähtipelaaja dryadiin ”Willow Rosebarkiin” (150K). Kaiken kukkuraksi kannibaalilihapadan höyryt huumasivat örkkejä vain yhden re-rolli-siirron edestä, eli re-rollit olivat jaksolle vain niukasti 4-3 pygmien eduksi. Suuren pygmifaniyleisön tyytymättömyys kasvoi. Pygmifaneja olikin saapunut peräti 17.000 (+2 Fame) ja norsefaneja vain 6.000. Sitten örkit voittivat kolikon heiton ja päättivät vielä aloittaa hyökkäämällä. Pygmifaniyleisön tyytymättömyys kiristyi äärimmilleen ja lopulta purkautui rynnistyksenä kentälle (Pitch Invasion). Pygmifanit nuijivat (örkit 4+:lla ja pygmit 6+:lla) naamalleen nurmeen vahingossa oman joukkueensa tähtipelaajan ja yhden pygmin, mutta nurmea saivat maistaa myös 6 örkkiä ja örkkien peikko! No niin, nyt näytti paremmalta.

1. jakso

3. peli - Tästä maali 2 vuorossa...Örkkeiltä kääntyili nurmessa 7 pelajaa ja 2 örkkiä rynnisti omalle keskikentälle pallon suojaksi. 2 örkkiä rynnisti pygmien puolelle. Pygmit vastasivat juoksuttamalla 2 pygmiä 35 jaardin spurteilla lähelle palloa sitomaan örkkejä. Toinen puumiehistäkin teki 20 jaardin blizin kohti palloa. Örkit nousivat pystyyn, mutta eivät uskaltaneet ainoalla vapaalla örkillään nostaa sitä ylös ja niinpä pygmien toisella vuorolla pallo olikin SBPfL:n surkeimman pelaajan (AV5) #7 ”Jamban” ulottuvilla ja maalintekoetäisyydellä. Ensin vastustajan kenttäpuolelle edennyt puumies blizasi vielä 15 jaardia ja eteni sitomaan pallon lähellä olleita örkkejä. Ihan vain siltä varalta, että ”Jamba” ei onnistuisi. ”Jamba” lähti väistelemään örkkivartionnista (3+, 3+), nosti pallon örkin vierestä (4+) ja hyppäsi karkuun (3+) ja juoksi minkä jaloistaan pääsi (2+, 2+) ja huomasi olevansa maalissa! Pygmien ottelutavoite oli saavutettu ja peli oli 1-0 pygmeille. Kiitos Nuffle!

Fanit hurrasivat pygmeille (Cheering Fans: +1 re-roll). Örkit kuitenkin lähtivät sinnikkäästi hyökkäämään ja pääsivät yllättämään vuorolla 4 pygmit onnistuneella heittopelillä (4+, 3+) ja vuorolla 5 oli maalintekijä irti. Pygmit kuitenkin kokosivat rivinsä, blizasivat pallonkantajan nurin, poimivat pallon ja saivat sen kuljetettua oman maalinsa tuntumassa 4 pygmin ”muurin” taakse. Örkeillä oli kuitenkin vielä 3 vuoroa aikaa murtaa ”muuri” ja sen ne pirut tekivät. Pallo pomppi lopulta vapaaksi pygmivartioinnista vuorolla 8 ja örkkien heittäjä kirmasi noukkimaan pallon (3+) ja maali oli vain kahden GFI:n päässä. Nuffle huolehti omistaan ja örkkiheittäjä kompastui vikassa lisäjaardiyrityksessään. Oli kuulemma örkin 2. vastaava kaatuminen tällä kaudella. Ehkä örkkivalmentaja sai pientä lohtua siitä, että jaksolla oli lyöty jo peräti 5 pygmiä sairaalakuntoon.

2. jakso

Pygmit saivat hyökkäykseen vain 10 pelaajaa. Örkeillä oli täysi miehitys ja saivatpa vielä siirtää örkkinsä maksimaaliseen puolustuskuvioon (Perfect Defense). Soppatykki sentään löyhkäsi 2 re-rollin arvoisesti, eli re-rollit olivat 5-2 pygmien eduksi.

Pygmit atenivät hitaasti ja varmasti, mutta vajaalukuinen joukkue, örkkien sakinhivutus (jakson CAS: 0-1, KO: 0-4) ja toisen puumiehen juurtuminen alkoivat murtaa pallon puolustusta. Vuorolla 5 olikin tilanteen pelastamiseksi kokeiltava pallolle laidanvaihtoa hand-offilla ja sitten TTM-hyökkäystä juurtuneen puumiehen kautta örkkien puolustamattomalle kenttäpuoliskolle. Yritys epäonnistui heti hand-offiin (3+), eikä re-rollikaan auttanut. Örkit raivasivat pygmit pois pallolta ja lopulta vuoron 7 aluksi örkkiheittäjä oli 60 jaardin (yhtä kuin 2 GFI-heittoa) päässä maalista. Tapahtui täsmälleen sama kuin 1. jaksonkin lopuksi ja örkkivalmentaja repi partaansa kauden kolmannen maalin epäonnistuttua vikaan GFI-heittoon. Pygmit olivat saavuttaneet kauden tavoitteensa (voiton) örkkivalmentajan abysmaalisen epäonnen avulla. Pygmibileet pystyyn silti.

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 17.000 – 6.000
 • TD: 1-0
 • CAS: 0-6 (KO: 0-4)
 • FF: 6+1=7 (heitin itsekseni 3d6:lla 16)
 • MONEY: 30K (heitto) + 20K (fame) + 10K (voitto) + 20K (rapsa & rosteri) – 10K (liiga) = 70K

Pelaajasuoritukset:

 • #01 Treeman “Endodontia”: MVP (5 SPP)
 • #03 Halfling “Bingu Jr.”: Fractured Skull (-1AV, MNG)
 • #04 Halfling ”Bango Jr.”: Badly Hurt
 • #05 Halfling “Bongo”: Smashed Hand (MNG)
 • #07 Halfling “Jamba”: TD (3 SPP), Badly Hurt, 25 yds
 • #08 Halfling ”Samba Jr.”: 15 yds
 • #12 Halfling “Rambo”: Damaged Back (NIG, MNG) (3. vamma oli liikaa ja Rambo pistettiin lihoiksi ja pataan.)
 • #13 Halfling ”Mambo”: Badly Hurt

Vahvistukset:

 • Halfling #06 “Mamba Jr.”
 • Halfling #09 “Lotti”
 • Halfling #12 “Rambo Jr.”

Rosteri: Kopio South Beach Pygmies from Lustria (3. pelin jälkeen 12.11.09)


4. pelissä vastassa “Pelkkää voittoo” (Humans)

Pygmit jatkoivat taisteluaan kohti lohkokärkeä :-) FiWA:n BB-areenalla taas 23.11.09.

Ihmisten ja pygmien tasoero oli 420K. Pygmit palkasivat avukseen taas Deeprootin (250K) ja mestarikokin (50K). Lisäksi vaihtoaitio täytettiin vähäpukeisilla tarjoilijatytsyillä ja oluttynnyreillä (2 x Bloodweiser Babes, 2 x 50K). Kokin keitokset olivat mietoja ja vain yksi re-rolli vaihtoi omistajaa, eli re-rollit olivat 1. jaksolle 4-2 pygmien eduksi. Pygmifaneja oli saapunut paikalle 13.000 ja ihmisfaneja 11.000, eli +1 Fame meni pygmeille, jotka voittivat myös kolikonheiton ja antoivat pygmipelikirjan mukaisesti vastustajalle aloituksen. Pygmiyleisö oli innoisaaan (Cheering Fans, +1 re-roll pygmeille).

1. jakso

Pygmit aloittavat pelin lahjoittamalla pallon ihmisjoukkueen päätykatsomossa vellovalle pygmifanilaumalle. Tuomari väitti, että lahjoitus lasketaan potkuksi ja kiikutti pallon ihmisten heittäjälle (touchback), joka singahti heti liikkeelle ja ennen kuin pygmit ehtivät sanoa ”ei se noin kaukaa heitä” oli pallo heiton ja kahden vuoron laitaa pitkin juoksemisen ja väistelyn jälkeen maalissa. Peli oli masentavasti 0-1. Pygmivalmentaja ei ollut vielä varsinaisesti huolissaan, mutta lähetti kuitenkin kätyrinsä maalaamaan agility 4:n ihmiscatcher #10:n pelikypärään punavalkoisen maalitaulun.

Molemmat valmentajat hierovat älynystyröitään (Brilliant Coaching, +1 re-roll molemille) ja pygmit lähtivät rakentamaan juoksumaalia. Kumpikaan normipuumiehistä ei kuitenkaan ymmärtänyt sanaa ”juosta” ja puut päättivät juurtua tasoittavalla kakkosvuorolla pohtimaan tuon merkillisen sanan merkitystä. ”Burarum, burarum…” Lutuiset pikkupygmit katsoivat hätääntyneinä puiden ympäri juoksevia pahantahtoisia ihmisjättiläisiä ja päättivät hankkiutua eroon pallosta vuorolla 3. Juurtuminen ei estä heittämistä ja niinpä toinen puumiehistä sinkautti pygmi #8 Sambo Jr:n pallon kanssa 30 jaardin päähän maalista. ”Sambo Jr.” putosi vielä jopa jaloilleen ja juoksi maaliin. Kauden ensimmäinen TTM-maali oli tosiasia ja peli oli tasan 1-1.

Yleisö juhli maalirikasta alkua (Cheering Fans, +1 re-rolli kummallekin). Oli ihmisten vuoro hyökätä, mutta “Pelkkää voittoo” oli alun nopeasta pelaamisesta kangistunut ja seuraava (edellisen maalin kaava noudattanut) heitto-juoksumaali syntyi vasta 3 vuoron pelaamisen jälkeen vuorolla 6. Peli oli 1-2.

Aurinko tuli esiin pilven takaa (Very Sunny, -1 to pass), mikä ilmeisesti häiritsi ihmisten potkua, joka meni pitkäksi (touchback). Pallo annettiin puumiehen vieressä seisseelle pygmille #4 ”Bango Jr:lle” ja koska touchbackin ansiosta oli vältetty vähintäänkin jo 2 TTM-hyökkäyksessä vaadittavaa heittoa (pick up ja hand-off) laukaistiin puulinko haittaavasta auringon paisteesta huolimatta. Pygmivalmentajan hermot olivat koetuksella, mutta puumies ei fumblannut (3+) ja ”Bango Jr.” putosi re-rollaamisen jälkeen jaloilleen (4+) 25 jaardin päähän maalista ja moonwalkkasi näytöstyyliin maaliin. Peli oli kuuden vuoron jälkeen jo 2-2.

Pygmivalmentaja luuli, että jakso oli siinä, mutta ihmiset olivat sinnikkäitä ja pinnistivät vielä kolmannen kerran saman heitto-juoksu-juoksu kuvion sitä pirun samaa laitaa myöten, mutta ihmiscatcherin kauan odotetut tuplaykköset pysäyttivät pelikuvion. Pelin lukemat olivat ensimmäisen jakson jälkeen siis TD: 2-2, CAS: 1-0 ja KO: 2-2. Eli pygmit olivat onnistuneet väistelemään hyvin pois ihmisten ulottuvilta ja ne pari sisään otettua iskua olivat olleet aika neitimäisiä.

2. jakso

Pygmit pääsivät aloittamaan toisen jakson hyökkäämällä. Kannibaalikokki piti kuitenkin putkeen kaikki edellisissä peleissä pitämättä jääneet lakisääteiset kaffepaussinsa ja yhtään re-rollia ei siirretty. Ihmiset potkaisivat pallon (Changing Weather: scatter ball 1 extra square) pygmikentän takalaitaan, josta sen kävi poimimassa pygmi #11 ”Ramba”. Alkoi juoksemalla eteneminen. Pygmit (siis eivät puumiehet) aloittivat myös hitaan ihmisten sakinhivuttamisen ja kuljettivat samalla palloa häkissä vakaasti eteenpäin. Ihmiset iskivät takaisin, mutta pygmit saivat pidettyä kentällä miesylivoiman sekä pallon suojassa, kunnes juuri ennen irtiottovaihetta tasoittavalla vuorolla 6 ihmisten kirottu agiltyn 4:n heittäjä teki dodgen -3:lla (eli re-rollattava 5+) ja hyppäsi häkin sisään ja kaatoi onnekkaasti yhden nopan blokilla ”Ramban”(joka sai kuitenkin 65 jaardin yhtäjaksoisesta etenemisestään MVP:n). Pallo pomppasi sentään vieressä seisseen puumiehen syliin (kiinni 6+:lla). Re-rollipuutteesta kärsineet pygmit ähelsivät sitten 2 viimeistä vuoroa yrittäen saada aikaan hand-off pelillä maalin lähempänä maalia vapaana odotellulle pygmille, mutta jo ekan 3+:n onnistuminen oli kummallakin vuorolla ihan liikaa vaadittu. Maali jäi haaveeksi ja peli pysyi tasurina.

Sivuhuomioina mainittakoon vielä, että se oli sitten 4. peli, eikä vieläkään yhtään skilliä. On ne pygmit sitten niin lutusia velikultia. Vastustajan aloitustilanteiden puolustus- ja hyökkäyskuviot olivat myös virkistävän omaperäisiä ja mielikuvituksellisia. Hymiö siitä hyvästä. :-)

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 13.000 – 11.000
 • TD: 2-2
 • CAS: 2-2 (KO: 6-5)
 • FF: 7+1=8
 • MONEY: 50K (heitto) + 10K (fame) + 10K (tasuri) + 20K (rapsa & rosteri) – 10K (liiga) = 70K

Pelaajasuoritukset:

 • #04 Halfling ”Bango Jr.”: TD (3 SPP), CAS (2 SPP), Badly Hurt, 25 yds
 • #08 Halfling ”Samba Jr.”: TD (3 SP), 30 yds
 • #11 Halfling “Ramba”: 65 yds
 • #13 Halfling ”Mambo”: Badly Hurt
 • #15 Halfling ”Totti”: Badly Hurt, 20 yds

Syötiin pois:

 • Halfling #03 “Bingu Jr.”
 • Halfling #07 “Jamba”

Rosteri: South Beach Pygmies from Lustria (4. pelin jälkeen 25.11.09)


5. pelissä vastassa taas “Ice Cold Blood” (Norse)

Pygmit joutuivat kohtaamaan FiWA:n Lauttasaaren tilojen kentällä tiistaina 26.1. toistamiseen kaikki 5 aiempaa peliään voittaneen – ja vain yhden maalin päästäneen – norsen Ice Cold Bloodin. Kirottu liigajärjestäjä ja hänen arvontansa!

Norsen ja pygmien taso ero oli ”vain” 790K. Pygmit päättivätkin tehdä vastoin omaa etuaan liigahistoriaa ja palkkasivat kestopalkollistensa Deeprootin (250K) ja mestarikokin (50K) lisäksi Morg n’ Thorgin (450K)! Joukkueessa oli nyt kolme S6:n ja yksi S7:n pelaaja. Morg söi kuitenkin kaikki kokin sopat ja yhtään re-rollia ei vaihtunut, eli re-rollit jäivät 4-3 norsen eduksi. Pygmifaneja oli saapunut paikalle 15.000 ja norsefaneja 13.000, eli +1 Fame meni pygmeille, jotka voittivat myös kolikonheiton ja päättivät aloittaa.

1. jakso

Norse sai täydellisen puolustuksen ja pilasi puumiesten iskukuviot. Sen jälkeen puumiehet makasivat maassa joko itse kaatuneina (GFI:n tai blockin vuoksi) tai norsen sinne kaatamana tai olivat juurtuneina. Hyökkäys tyrehtyi heti alkuunsa ja pygmien oli tyydyttävä puolustamaan palloa. Vuorolla 5 oli palloa kuljettanut Morg jo tilanteessa, jossa oli yritettävä epätoivoista TTM-hyökkäystä tilanteen pelastamiseksi. Pahasti sidottu Morg ojensi pallon vapaalle pygmille, joka väisteli juurtuneen puumiehen viereen ja pyysi TTM-heittoa. Norsen takakenttä oli tyhjä ja pygmi saattaisi jopa laskeutua norselaisten ulottumattomiin. Puumies kuitenkin fumblasi ykkösellä ja astui vahingossa pygmi #12 Rambo Jr:n päälle. Vain pallo pelastui. Tämä oli jo kauden toinen tapettu pygmi TTM-yrityksessä.

Norse sai pallon ylös puumiehen vierestä ja lähti yrittämään maalia, mutta mokasi hand-offin. Pygmit noukkivat pallon ja rakensivat sille häkin, joka joutui tosin perääntymään vuoro vuorolta melkein omalle maaliviivalle, kunnes lopulta norse mursi häkin ja sai pallon vapaaksi. Norsen johtomaali jäi kuitenkin vuorolla 8 yhden epäonnistuneen pallon noukkimisen (3+) päähän. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli TD: 0-0, CAS: 0-1, KO: 1-2.

2. jakso

Pygmikokki oli tehnyt uuden sopan ja nyt re-rolleja vaihtui 1, eli re-rollit olivat toiselle jaksolle 4-3 pygmeille. Aloituspotku menikin sitten persiille. Pallo nousi liian korkealle (high kick) ja norsepelaaja ehti juosta pallon alle ja ottaa se kiinni aivan keskiviivalta 6:n muun norsepelaajan kuvion keskeltä. Pygmit eivät olisi voineet palloa paremmin sijoittaa norsen hyökkäystä ajatellen. Pallo olikin sitten vuorolla 2 pygmimaalissa rohkean ja yllättävän heittopelin jälkeen. Pygmivalmentaja ei vain osannut odottaa, että agility 2:n ihmissudetkin ottavat kiinni syöttöjä tai juoksevat vielä maaliin kahdella lisäjaardiyrityksellä ja kaikki tämä ilman re-rollia. Peli oli 0-1.

Pygmit lähtivät hakemaan tasoitusta juoksemalla, vaikka 1 tajuton puumies pysyikin tajuttomana. Häkki eteni hitaasti ja epävakaasti.  Sitten toinen puumies juurtui. Häkki eteni edelleen hapuillen, mutta tehtävien väistöjen määrä kasvoi uhkaavasti. Sitten Morg tuupattiin katsomoon. Häkki eteni vieläkin väistellen, mutta kun norse iski vuorollaan 4 kaksi pygmiä loukkaantuneiksi ja yhden tajuttomaksi, oli vuorolla 5 taas turvauduttava epätoivoiseen TTM-heittoon, vaikka heittoon oli peräti -2. Heitto kuitenkin onnistui (4+), pygmi ei scatteroitunut liian kauaksi maalista, lasketui jaloilleen (4+) ja onnistui vielä yhdessä lisäjaardiyrityksessäänkin (2+). Kauden toinen maali Norsea vastaan oli tosiasia!

Peli oli 1-1 ja norsella oli 3 vuoroa aikaa yrittää johtomaalia. Norse aloitti heittopelillä, mutta kiinniotto epäonnistui. Morg ja 1 pygmi ryntäsivät pallon viereen. Norse alkoi tyhjentää pallon ympäristöä, mutta siinä sivussa pallo pomppasi jo liikkuneen norsepelaajan syliin. Sitten maassa maannut puumies nousi ylös ja blizasi pallonkantajan nurin ja pygmit sitoivat norsen pelaajia. Norse luovutti, eikä yrittänyt enää maalia ja tyytyi vain tuloksettomaan sakinhivutukseen.

Jatkopelit:

Peli päättyi TD: 1-1, CAS: 1-3, KO: 2-4. Ice Cold Bloodin 5 ottelun voittoputken katkaisivat toisella yrittämällään piskuiset pygmit! Talvisodan voi nyt unohtaa, kun haetaan historiasta esimerkkiä veret seisauttavasta ”torjuntavoitosta”. :-) Niin ja tasapelin ansiosta unelma pudotuspelipaikasta elää edelleen…

Ai niin, South Beach Pygmies from Lustria rikkoi toisenkin kuparisen, kun sai jo heti viidennessä pelissään myös ensimmäisen taitonsa, kun puumies ”Juurihoito” oppi juggernoimaan.

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 15.000 – 13.000
 • TD: 1-1
 • CAS: 1-3 (KO: 2-4)
 • FF: 8+1=9
 • MONEY: 50K (heitto) + 10K (fame) + 10K (tasuri) + 20K (rapsa & rosteri) – 10K (liiga) = 80K

Pelaajasuoritukset:

 • #02 Treeman “Juurihoito”: CAS (2 SPP), oppi taidon Juggernaut
 • #06 Halfling ”Mamba Jr.”: MVP (5 SPP)
 • #12 Halfling ”Rambo Jr.”: 25 yds, Dead
 • #13 Halfling ”Mambo”: TD (3 SPP), 70 yds
 • #14 Halfling ”Conga”: Badly Hurt
 • #16 Halfling ”Hotti”: Damaged Back

Vahvistukset:

 • Halfling #12 “Rambo Jr. Jr.” (Toivottavasti suvun kolmas polvi pysyy hengissä liigan loppuun.)

Rosteri: South Beach Pygmies from Lustria (5. pelin jälkeen 26.1.10)


6. pelissä vastassa “Tunti turpaan” (Undead)

Pygmit astelivat vain yhden välipäivän jälkeen takaisin FiWA:n pelitilojen kentälle kohtaamaan torstaina 28.1. undead-joukkue Tunti Turpaan. Joukkueiden tasoero oli 570K ja pygmit palkkasivat Deeprootin (250K) ja mestarikokin (50K) lisäksi epäkuolleita vastaan kaunaa kantavan tähtipelaaja-amazonin Zara The Slayerin (270K). Kokin soppa huurusi vaivoin ja vain yksi re-rolli vaihtoi joukkuetta. Re-rollit olivat tasan 4-4. Pygmifaneja oli saapunut paikalle 16.000 ja epäkuolleita oli manattu katsomoon 11.000, eli +1 Fame meni pygmeille, jotka voittivat myös kolikonheiton ja päättivät aloittaa hyökkäämällä.

1. jakso

Edellisen ”torjuntavoiton” jälkeen fiilikset olivat loistavat ja pelin alku myötäili tätä fiilistä. Epäkuolleiden potku lennätti pallon katsomoon ja pallo annettiin suoraan pygmin käteen lähelle keskiviivaa. Lisäksi pygmit saivat Quick Snapin ja pääsivät 5 jaardia irti keskiviivasta piilotelleiden muumioiden kimppuun. Linjalla seisseet tuupittiin tai hakattiin nurmeen – yksi jopa kannettiin loukkaantuneena vaihtoaitioon ja molemmat muumiot kaadettiin. Epäkuolleiden keskusta oli täysin auki ja elämä hymyili.

Sitten elämä ei enää hymyillytkään. Puumies jolle riitti kahdella nopalla blizeissä mikä muu tulos tahansa kuin tuplakallot (juggernaut-taidon ansiosta) , heitti tuplakalloja toinen toisensa perään. Deeproot kaadettiin, yksi puumies juurtui, pygmejä iskettiin tajuttomaksi sarjassa, kunnes lopulta epäkuolleet pääsivät kiinni pallolliseen pygmiin ja iskivät sitä kahdella nopalla kerran – ei kaatunut, toisen kerran – ei kaatunut, kolmannen kerran – ei kaatunut. Vasta neljäs ja viimeinen yhden nopan lyönti pyöräytti nopasta sen kaatumisen ja ikään kuin palkkiona kovasta yrittämisestä pygmi kannettiin paareilla vaihtoaitioon ja pallo pomppasi wightin syliin, joka sai sen kiinni kolmesta vieressä seisseestä vastustajasta huolimatta (6+). Wighti vapautettiin vastustajien vartioinnista ja se sinkaisi pygmien tyhjälle kenttäpuolelle. Vain Zara ennätti wightin perään ja kävi iskemässä sen nurmeen, mutta sai lopulta palkkioksi vain murtuneen leuan ja sairaslomaa loppupelin ajaksi. Eka puoliaika päättyi episten 1-0 johtoon.

2. jakso

Pygmikokki yritti piristää joukkuetta ja pyöräytti 3 re-rollin edestä uutta soppaa. Eli re-rollit olivat 6-2 pygmien eduksi. Neljästä tajuttomasta pygmistä tosin vain yksi virkosi ja puolustus oli aloitettava 10 pelaajalla ja vielä ilman Zaraa. No, ehkä se tästä…

Tai sitten ei. Nuflle nauroi vertauskuvalliseen partaansa ja katsoi kuinka pygmien puolustus murtui käsiin. Epäkuolleet löivät heti puumiehen tajuttomaksi. Pygmien ekan vuoron puolustus pysähtyi toisen siirron GFI:n tuplaykkösiin. Epäkuolleet löivät yhden pygmin sairaalaan ja siirsivät pallon maalintekoetäisyydelle vahvassa vartioinnissa. Pygmit saivat toisella vuorolla 3 pelaajaa pallollisen epiksen iholle, mutta kaikki lyötiin pois ja kolmannen vuoron pygmikuviot kaatuivat heti ekan siirron epäonnistumiseen. Epäkuolleilla ei ollut hädän päivää ja ne saattoivat rauhassa viivytellä pygmien maaliviivalla, kunnes 2 puumiestä tekevät kahdessa vuorossa tupla-gfi-juoksut kiinni episten häkkiin. Epikset vastasivat tekemällä maalin. Peli oli jo nöyryyttävästi 0-2.

Pygmeillä olisi aikaa 3 vuoroa kavennukseen, mutta pelikelloa päätettiinkin siirtää kesken kaiken kesäaikaan ja pygmeille jäi vain 2 vuoroa aikaa kavennukseen (Riot). TTM ei onnistunut. Hand off epäonnistui molemmilla TTM-yrityksillä ja peli oli siinä. Turpiin tuli, joskaan ei ihan tunnissa. Peli taisi kestää jotain 3,5 h.

Niin ja unelma pudotuspelipaikasta taisi mennä myös…

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 16.000 – 11.000
 • TD: 0-2
 • CAS: 1-3 (KO: 1-5)
 • FF: 9-1=8
 • MONEY: 10K (heitto) + 10K (fame) + 20K (rapsa & rosteri) – 10K (liiga) = 30K

Pelaajasuoritukset:

 • #02 Treeman “Juurihoito”: CAS (2 SPP), MVP (5SPP)
 • #06 Halfling ”Mamba Jr.”: Badly Hurt
 • #10 Halfling ”Rumba”: 35 yds
 • #15 Halfling ”Totti”: Fractured Arm

Vahvistukset:

 • Halfling #16 “Samba Jr.” (Isi-Samba erotettiin joukkueesta)
 • Halfling # 03 ”Bingu Jr.”

Rosteri: South Beach Pygmies from Lustria (6. pelin jälkeen 28.1.10)


7. pelissä vastassa “Karut karpaasit” (Chaos)

Pygmit kohtasivat 8 päivän sisään jo kolmannen vastustajansa, kun vastaan astui 3.2. kaaoksen kätyrit vieraasta lohkosta. Areenana oli Kaisaniemen Kaisla ja edessä oli käytännössä pakkovoitto, jos realistisesti mieli kuvitella pääsevänsä pudotuspeleihin mukaan.

Joukkueiden tasoeroa oli 580K ja pygmit palkkasivat ogre Bertha Bigfistin (260K), amatsooni Zara The Slayerin (270K) ja mestarikokin (50K). Deeproot ei ollut palkattavissa. Kokin soppa tehosi ja kaksi re-rollia vaihtoi joukkuetta, eli re-rollit olivat 5-2 pygmien eduksi. Yleisöä oli yhteensä 30.000 ja molemmilla joukkueilla oli yhtä paljon faneja. Kaaos voitti kolikonheiton ja halusi päästä antamaan heti turpiin.

1. jakso

Kaaos aloitti rajusti (Quick Snap) ja toi nopeasti pallon ylös ja pisti puumiehet kanveesiin. Pienellä riskipelillä oli kaaos jo toisella vuorolla pallon kanssa puolessa välissä pygmikenttää ja häkki näytti aika vahvalta. Maassa makaavaa ogre Bertha oli kuitenkin eri mieltä. Juurtunut puumies teki ensin Berthalle lisää tilaa ja sitten Bertha väisteli re-rollattavalla 2+:lla (Break Tackle ja Dodge) itsensä vapaaksi ja hyppäsi häkin sisään, tuuppasi pallollisen pedon ulos häkistä amatsooni Zaran viereen, joka niiasi kiitokseksi ja iski petoa vastapalloon. Pikkupygmit keräsivät sitten irtopallon talteen ja pistivät oppikirjahäkin pystyyn omalle puolustusalueelleen.

Hyökkäys ei kuitenkaan kulkenut ihan putkeen ja pallo vaihtoi seuraavien vuorojen aikana parikin kertaa omistajaa, kunnes pygmien vuorolla 7 pallo oli pygmeillä ja puumies teki puolesta kentästä TTM-heiton. Tarvittiin 3+ ja 4+ re-rollilla, mutta pygmi #04 Bango Jr. ei osannut laskeutua jaloilleen ja loukkasi itsensä (Smashed Hip, -1 MA). Maaliin olisi ollut matkaa 20 jaardia. Se oli sitten kauden kolmas loukkaantuminen TTM-hyökkäyksestä. Kaaos yritti viimeisellä vuorollaan vielä epätoivoista maalia. Yksi peto ylsi pallolle ja heittokin onnistui, mutta kiinniottaja rähmi pallon, joka putosi lähelle puumiestä, jonka vieressä seisoi pygmi valmiina lentoon. Yritettiin vielä kerran TTM-maalia, mutta pallo ei edes noussut ylös.

2. jakso

Onneksi pygmit pääsivät yrittämään uudestaan maalia omalla hyökkäysvuorollaan ja kokin huurutkin jatkoivat ekan jakson linjoilla ja 2 re-rollia vaihtoi joukkuetta. Kaaosfanit tosin olivat pelistä kypsiä ja repivät tuomarin palasiksi (Get the Ref).

Pygmit lähtivät kuljettamaan palloa häkissä ja kaaos otti ilon irti uudesta pelokkaasta tuomarista ja kaatoivat toisen puumiehen ja ryhtyivät laittomuuksiin. Lopulta puumies #01 Endodontia potkittiinkin maassa lasarettikuntoon (Serious Concussion, -1 AV)! Pygmien häkki myös ajautui väistämättä kohti kohtalokasta sivureunaa ja yksi jäljellä ollut puumies oli tiukassa vartioinnissa TTM-hyökkäyksen estämiseksi. Ja niin kävi, että tasoittavalla vuorolla 6 kaaos sai riistettyä pygmeiltä pallon, joka pomppasi suoraan onnekkaan (5+) kaaossoturin syliin. Soturi vielä blizasi ja väisteli itsensä vapaaksi ja karkumatkalle. Vain kaksi pygmiä pääsi roikkumaan soturin jaloista. Vuorolla 7 kaaos iski toisen pygmeistä lasarettiin ja kaatoi toisen ja pallollinen kaaossoturi pääsi kirmaamaan jo 35 jaardin päähän pygmimaalista. Kaadettu pygmi nousi, väisteli ja lisäjaarditteli itsensä uudestaan kaaossoturin rinnalle. Toisaalla taas Zara blizasi tieltään nurin Minotaurin kahden pygmin tukemana, väisteli ja tuplalisäjaardit ottamalla pääsi kuin pääsikin pallollisen kaaossoturin toiselle puolelle. Kaaos yritti rikkoa voileipää blizaamalla Zaran pois, mutta ei onnistunut ja pallolliselle soturille jäi vaihtoehdoiksi re-rollin kanssa maaliin tekemiseksi joko dodge (3+), GFI (2+), GFI (2+) tai Hand Off (4+). Peto valitsi 4+:n ja re-rollista huolimatta epäonnistui. Peli päättyi 0-0.

Summa Summarum

Runsaan 3,5 tunnin väännön jälkeen lopputulokseksi jäi 0-0. Pygmien tehot eivät vain lopulta riittäneet kaudella kuin yhteen tuurivoittoon ja sarjataulukossa saavutettiin väliaikaisesti sija 3, kun muilla lohkon joukkueilla on vielä 1 tai 2 peliä pelaamatta. Toisaalta jopa 2. sija on mahdollinen, jos lohkotaulukossa takana olevat pelailevat sopivasti tasureita ja tappioita ja kakkosena olevat kaaoskävyt häviävät viimeisen pelinsä kolmella maalilla. As if. Samalla logiikalla lohkotaulukon viimeisenä olevilla örkeilläkin on mahdollisuus nousta lohkon toiseksi, jos voittavat kaksi viimeistä peliään. On se niin tasaista…

Sitten iski varsinainen ketutus tätä raporttia kirjoittaessa, kun tajusin, että olin pelannut kauden luullen, että puumiehillä on Loner-taito. Ei muuten ole. Aaaargh! Tyhmä, tyhmä, tyhmä! Montakohan Turn Overia, juurtumista ja epäonnistunutta TTM-heittoa tälläkin tiedolla olisi vältetty? En edes uskalla ajatella. Eli taisi mennä aika paljon tämän kauden nihkeydestä valmentajan lukutaidottomuuden piikkiin. Että ottaa päähän. Positiivista tässä tietysti on se, että nyt on joku MUU SYY, kuin oma huono pelaaminen sille, etteivät pudotuspeliovet auenneetkaan. :-)

Ai niin: pygmit tulivat viimeisenä mukaan liigaan varavalmentajan varavalmentajana ja saivat ekana kaikki pelinsä pelattuna. Revitään nyt sitten tästäkin ”saavutuksesta” ilo irti.

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 15.000 – 15.000
 • TD: 0-0
 • CAS: 0-4 (KO: 1-5)
 • FF: 8-1=7
 • MONEY: 60K (heitto) + 10K (tasuri) + 20K (rapsa & rosteri) – 10K (liiga) = 80K

Pelaajasuoritukset:

 • #02 Treeman “Juurihoito”: Serious Concussion (-1 AV, MNG)
 • #04 Halfling ”Bango Jr.”: Smashed Hip, (-1 MA, MNG)
 • #05 Halfling “Bongo”: MVP (5 SPP)
 • #06 Halfling ”Mamba Jr.”: 60 yds
 • #10 Halfling ”Rumba”: Badly Hurt
 • #14 Halfling ”Conga”: 30 yds, Badly Hurt

Vahvistukset:

 • Palataan asiaan, jos pelit jatkuvat…

Rosteri: South Beach Pygmies from Lustria (7. pelin jälkeen 3.2.10)

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.