Kirjaudu portaaliin.

Poikkeusjärjestelyt

Kerhohuone

Kerhohuone on avoinna seuraavasti:
MA: 17.30 ->
KE, TO: 17.00 ->
LA, SU: 12.00 ->

Isäntä on avaamassa ovia yleensä n. 2 tuntia aloitusajasta, ota tämä huomioon kun saavut paikalle. Pelata voi pidempäänkin. Soita isännälle että pääset alaovesta sisään. Kerhohuoneen isäntien yhteystiedot

Kategoriat (Jutut)

Juttuarkisto

Flames of War

Suunnittelija
Phil Yates
Julkaisija
Battlefront Miniatures Ltd

Julkaisuvuosi
2002
Pelaajia
2 tai enemmä
Pelin kesto
Skenaariosta riippuen 2-4h
Ikäsuositus
12v+
Avainsana
sotapeli, 15mm, figuuri, ww2, taktinen, sotapeli, eye-candy
Lisäosia
Avanti Savoia: Intelligence Handbook on Italian Armoured and Infantry Forces
Diving Eagles
Flames of War Firestorm Campaign: Operation Bagration
Flames of War Firestorm Campaign: Operation Market Garden

Flames of War peli käynnissä

Flames of War on toiseen maailmansotaan sijoittuva komppaniatason taktinen sotapeli. Peliä pelataan 15mm miniatyyreillä siten, että pelissä toiminnallinen yksikkö on joukkue (30-45 miestä).

Tehtävät ja vuoropohjaisuus

Peli on vuoropohjainen ja tehtävä-orientoitunut. Tehtävässä on aina hyökkääjä ja puolustaja ja voittaja on se, joka onnistuu valtaamaan tai pitämään pelikentälle merkityn tärkeän kohteen. Vaihtoehtoinen keino voittaa on saada vihollinen perääntymään, mikä saattaa tapahtua jos hänen joukkonsa on ottanut riittävästi tappioita. Tehtävä-orientoituminen ja vaihtoehtoiset tavat voittaa peli johtavat siihen, että pelit pysyvät tiukkoina loppuun asti ja häviöllä olevalla pelaajalla on aina mahdollisuus viedä voitto.

Eri aselajeilla omat tehtävänsä

Taistelutahdolla ja yksiköiden välisellä yhteistyöllä on ratkaiseva merkitys pelin voittamisen kannalta. Tuli ja liike, sekä muut armeijasta tutut toimintamallit ovat onnistuneen Flames of War pelaamisen pohja niin hyökkäyksessä, kuin puolustuksessakin. Jalkaväen eteneminen tuskin onnistuu ilman tykistön, ilmavoimien tai panssarivaunujen tukea. Konekiväärit ja Pst-tykit ovat vastaavasti tärkeässä roolissa etenkin puolustuksessa. Tiedustelijat puolestaan omat omiaan vihollisten väijytysten estämiseksi,sekä häirintätehtävissä.

Kylän pohjoinen puolisko on SS-miesten hallussa

Pelin säännöt on kirjoitettu siten, että perussäännöt on helppo omaksua, mutta hienovaraisempien aselajikohtaisten ja muiden erikoissääntöjen omaksuminen vie aikaa, puhumattakaan näiden soveltamisesta. Peliä suositellaankin kokeiltavaksi ensiksi pienemmillä 1-2 jalkaväki- ja panssarijoukkueen armeijoilla. Kun perussäännöt ovat tulleet tutuiksi, voi pelaaja alkaa sisäistämään miten maastoa ja teitä käytetään hyödyksi, mitä tiedustelijoilla tehdään, milloin tykistön kannattaa ampua savua ja milloin sirpalekranaattia, yms.

Flamesia Fiwalla

Nopat & Taktiika Ry:n kerhohuoneella peliä pelataan aika säännöllisesti. Nopat & Taktiika Ry:n maastojen ansiosta omaa maastoa ei tarvitse tuoda paikalle, mikä helpottaa pelaamista. Myös jonkin verran joukkoja löytyy, joita voi lainata tarvittaessa. Kerhohuoneella pelataan myös muita WW2 aiheisia pelejä, kuten Command Decisionia, Blitzkrig commanderia ja Suomalaista Mottia.

Flamesia muualla

Aktiivisia pelaajia on pääkaupunkiseudulla paljon ja määrä kasvaa koko ajan. Pelaajia kannattaa tiedustella ainakin seuraavien kanavien kautta:

Peliin soveltuvia miniatyyrejä, maastoa ja säännöt saa mm. seuraavilta tahoilta:


Muut 15mm miniatyyrejä valmistavat/välittävät tahot

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.